Проблеми с родители пенсионери - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблеми с родители пенсионери
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 2757 пъти
Здравейте,
Имам нужда от помощ и съвет.
Родителите ми вече са пенсионери- баща ми от почти 4г. , майка ми от 1. Повечето време живеят на село, но не малко време прекарват и в града, където имат апартамент, в който живее брат ми със семейството си-например зимата.

Баща ми винаги е бил труден характер- строг, властен, изискващ подчинение и налагащ го. Като дете не живеехме най- щастливо. Винаги майка ми беше виновна за всичко, даже един път я попитах, защо още не се е развела с него. Отговорът и беше, че е заради нас- не е било за наше добро струва ми се след толкова години. Брат ми беше бунтар и повечето проблеми са били свързани с него. Аз си мислех, че съм се отървал от кавгите, разправиите и т. н. като създадох семейство и се отделих от тях.

Но не е така. Дали и защото им се налага да прекарват повече време заедно след като се пенсионираха, но...
Всеки един разговор с майка ми протича с обвинения към баща ми. Че не е цвете за мирисане не е, но вследствие на това вече нямам желание да се обаждам, за да не чуя поредното словоизлияние. Тези разговори ми действат толкова натоварващо, че ми трябват няколко дни след тях, за да си възстановя душевния мир.

Обаждайки ми се тя очаква от мен, а и го иска- да му се обадя, да му кажа това, което тя иска, той да ме чуе, разбере и съответно да се промени. Та той за 60 и кусур год. не се е променил, сега ли ще го направи? А съм сигурна, че ако му се обадя, от спокоен разговора ще прерастне в много напрегнат, той ще ми затвори завършвайки разговора- стига си ми бърборила, заболя ме главата.

Тя иска едно- той прави точно обратното. Не е прав за много нещо, но как да постъпя, че и двамата да са доволни. Чудя се дали да не седнем тримата на масата на преговорите и... ... ...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: aaf4854882
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ужас, много добре те разбирам. Не ти е лесно, но наистина не знам какъв съвет да ти дам, понеже и аз цял живот си имам проблеми с роднините.... Може би живот в чужбина, аз това си мисля....

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: e4955a8c2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбирам те, аз също съм с проблемно семейство, макар при мен нещата да са от по-друго естество. Бих те посъветвала да не ставаш буфер в разправиите между родителите си. Все пак това са зрели и улегнали хора, щом са изкарали толкова години заедно, те си знаят и кътните зъби, значи могат да решават споровете си и сами.
Следващият път когато майка ти се обади по такъв повод, внимателно й обясни, че по този начин тя те натоварва емоционално и психически и ако мисли за твоето добро и твоето спокойствие, ще престане да ти се оплаква и ще се оправя сама с баща ти. В края на крайщата това е техния брак и е наивно да очакваш от детето си да ти бъде посредник при споровете с мъжа ти.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: fb2b2117c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Чужбина - това не е най-лесното. Пък и не мисля, че ще има отърване.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 1488e44fca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И моите родители са същите. Ето и моят съвет: остави ги да си оправят семейните отношения помежду си. Това не е твоя работа, както и твоите отношения със съпруга ти не ги засягат. Дай им да се разбере, че не желаеш да те натоварват (и двамата) с проблемите във връзката си. Много егоистично е от тяйна страна да те ползват за арбитър и отдушник. Ти си имаш свое семейство, за което да мислиш и не ти е работа да си играеш на семеен консултант. Бъди по-твърда с тях. Като започват да те занимават с техните кавги, прекъсни разговора. след 10-тина такива прекъснати разговора ще си научат урока да не издевателстват над теб.

Дано съм помогнала!

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: fb2b2117c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Днес беше поредния разговор, който ме провокира да споделя с Вас. По едно време и казах, че трябва да се научат да живеят заедно, защото до преди една година тя ходеше на работа и не са били по 24 часа заедно а сега са . Страхувам се, след време да не се обвинявам че не съм направила нищо и не съм взела никакво отношение към проблемите им.

 
  ...


...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: fb2b2117c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря, че ме разбирате. Това ще се и опитам да направя. По принцип баща ми не се обажда по телефон, майка ми е говорителя- и оплаквача.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: de713df2d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен им обръщаш прекалено много внимание и затова те товарят излишно. У дома също е така, мен ме търсят само за приятните неща, а сестра ми отнася всичко, но тя си се завира при тях постоянно. Малко е късно да ги научиш да живеят без да си буфер и за двамата. Чужбина също не е решение и там има телефони. Отдръпни се и не им се меси за нищо, никога не давай съвети и не вземай страна в споровете им.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: e57e32aeb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Защо просто не кажеш на майка си, че няма смисъл да говориш с баща си, защото той никого не слуша. Тя би трябвало да знае това най-добре. И че ако опиташ да му даваш акъл, най-много да се скарате с него, а тя едва ли иска това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker