Майка ми иска да ме осъди - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми иска да ме осъди
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 2423 пъти
Здравейте, пише Ви момиче на 21г. Студентката съм с тежка инженерна специалност, все още нашите ме издържат (по-точно баща ми и с малък дял - и майка ми). Периодично си "помагам" финансово със стипендии, за да не ги утежнявям с разни капризи.

Важно е да отбележа, че цял живот майка ми ми е посягала, крещяла, унизявала и понякога ситуациите са ескалирали до много крайно положение, разбирайте, нанасяла ми е жестоки побоища. Отделно от физическото насилие, винаги съм била "трудното, лошото" дете, "курвата", "боклукът, от който нищо няма да стане". Винаги бях грешната за всичко, всеки друг (дори и несвестните покрай мен) бяха по-"читави" от мен. А аз бях сравнително кротко, тихо дете, което по цял ден твореше до 15-16 год. възраст. Бях отличничка в училище, имах и постижения в спорта, никога не съм се дрогирала и напивала, а първата ми сериозна връзка беше на 19г. Като цяло винаги съм й помагала с домакинството и нейната "благодарност" се състоеше в обиди и често посягане. Една от най-лошите черти на майка ми е, че тя е ужасно лицемерна с всички членове на семейството. Пред околните е много мила и възпитана, а вкъщи - злобна усойница.

Имало е и случаи да ме блъска в стените (при което получавах хематоми на главата), да връхлита в стаята ми и да ме бие; а веднъж ме беше причакала зад входната врата и ми беше запушила устата, за да ме удуши.

Не мога да проумея защо все още има хора като нея, които да посягат на децата си и какъв е смисълът да се късаш от труд, за да осигуриш прилични условия за живот на детето си... за да го унижаваш и пребиваш ли? !

Всичко продължаваше да притича в обичайното си русло - мине време, кара се с мен, заяжде се, после ми се извини - до днес, когато за пореден път ми посегна и ми сервира, че смята да ме осъди, с което да съсипе досието ми доживот. Важна подробност е, че съм с оперирана счупена ключица и имплантът (пиронът) може всеки момент да пробие кожата на рамото. Тя ме удари точно там, при което моята реакция беше да се защитя и я ударих няколко пъти със здравата ръка (беше ми се насъбрало).

Моля, дайте съвет как да процедирам в тази особена ситуация.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 1294ea5c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Консултирай се с адвокат. Случая ти наистина не е майтап.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: f22aacfa69
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Обърни се незабавно към СОС насилие, за да получиш професионлна помощ. Тя не трябва да разбере.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 28ad2ccf28
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Осъди я ти! Тя няма право да ти посяга!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: f16c4c6081
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Бъди силна! Не се поддавай, опитва се да те провокира. Ако има начин се изнесли от вас, изкарай си медицинско, за травмите. Голяма си за закрила на детето, но ти можеш да я съдиш, разноските по делата са много, така че едва ли ще те съди. Бъди силна, смела и не се поддавай, голямо момиче си. От една гледна точка трябва да я спукаш от бой, ама от друга все пак ти е майка... Най-добре се изнеси и върви при близки или се уговорете с баща ти да се изнесете двамата или да изгоните "усойницата".

-Данко

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 1ec3f0565d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   за да те осъди за телесна повреда трябва да има медицинско свидетелство, което я удостоверява. ти колко силно я удари и има ли видими белези (синини, рани), които да могат да се опишат при преглед?
стана ми много чудно - къде е баща ти в цялата история? как така оставя майка ти системно да те пребива и тормози? а тя луда ли е? да биеш безпричинно дъщеря си не ми изглежда поведение на нормален човек?

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 22a4d63664
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Обясни, че е при самозащита, извади си медицинско да раните от побоищата и, дори и старите хематоми и т. н самият факт, че си имала наранявания стари, може ти да я обвиниш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: e2dcaf8e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   А ти не можеш ли да я осъдиш за същото?

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: cad037dc45
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вместо да се биете се изнеси от вкъщи. Трябвало е да го направиш още щом си завършила. Това е решението-да си далеч от нея. А баща ти не те ли е защитавал като тя те е била?
Веднага се изнасяй от вас, намери си работа по морето през лятото, спести пари и отиди или на общежитие или на квартира. Не търпи това отношение. А след години тя като остарее и има нужда от теб, не й се обаждай, не я гледай като е болна. Дръж се така все едно тя не съществува.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 01a7f7e1e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   По точно ти трябва да съдиш майка си за това, че те е набила тя за какво ще те съди, ако наистина си е заслужавало да я удариш, по този начин си връщаш от времето, в което ти е посягала. Ти трябва да я осъдиш това не е майка а чудовище. Моята майка също ме е биела като малък, но никога не бих я осъдил

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9746205129
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Свържи се с адвокат и му обясни всичко.

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: e8ff86fa3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   И ти можеш да я съдиш за психотормоз и побоища, кажи на баща ти, че те малтретира

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 95bb689c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Заплаши я, че и ти ще я съдиш. Имаш точно толкова шанс за успех в начинанието, колкото и тя - т. e. никакъв, след като няма нито свидетели, нито медицинско - отделно че системно те обижда и подлага на тормоз. И сега се е потресла, че си позволяваш да отговориш и е решила тя да се изкара жертвата - нямам думи. Заплаши я че ще разкажеш на всички за какво иде реч, да разберат каква е - най-вероятно роднините ти и без това вече са били свидетели на побоите и скандалите от неина страна и са наясно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 6300dcd4fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   От Авторката:
Редовна форма на обучение съм, в голям град на почти 300 км от родителите ми. "Изнесох" се още наесен, като станах 1-ви курс на квартира, която плаща баща ми. Конфликтите с майка ми възникват в редките случаи, в които се прибирам при тях, и дори тогава гледам да не се засичам често с нея, но уви - не ми се разминават.

Когато съм там, майка ми постоянно ми възлага някакви "задачи", от които не ми остава никакво време да уча, а изпитите ми изискват МНОГО концентрация, четене и практика. Това се оказва невъзможно в нейно присъствие. Под "задачи" имам предвид всякакви домакински задължения, които, ако не свърша на момента, се започва със словесния тормоз. В това ми състояние НЕ трябва да върша почти нищо, но тя дори не желае да се съобрази с това. Подчертавам, счупването е вследствие на много лошо падане, изцяло по моя вина, тя няма нищо общо.

В моментът на конфликта брат ми е наблюдавал през открехната врата, а баща ми влетя в стаята да ни разтърве. По-късно я овика сериозно за това, че ми е посегнала, но тя не желаеше да го слуша. Осъзнавам, че ако е искала да ми навреди, е можела във всеки един момент да ме пребие, защото знае, че съм много уязвима в момента.

Баща ми няма причина да се изнася, жилището си е негово и го е изплатил самостоятелно с много труд. Майка ми има няколко варианта за местене и доколкото знам, искаше да се изнася поради други причини.

Като цяло нямам желание да се занимавам с каквито и да е дела, защото и без това не ми е леко в момента - здравословно и в университета. Сестрата на моя приятел е много добър юрист - знам, че при нужда, би направила всичко възможно в моя защита. Мисля, че в момента нито една от двете ни няма основание за медицинско свидетелство - доколкото знам, няма синини, а моят имплант и без това беше тръгнал да излиза (сега е започнал да пробива).

Остава ми още половин месец сесия, след което се очертава отново да съм при родителите ми, което дава повод за нови конфликти не по моя вина. В момента едва ли мога да работя нещо повече от касиерка или сервитьорка, защото не мога да вдигам нищо тежко, но и при тези длъжности често се изисква зареждане на стока. Имам задължителна практика по специалността, но тя се води неплатена.

От 3 дни не разговарям с майка си, дори съм й блокирала номера и като гледам, няма желание да ме търси по алтернативни начини. Това ми дава повод да смятам, че за момента се е успокоила, но не се знае дали няма да реши да действа срещу мен по-нататък.
Ще съм благодарна за още мнения по темата.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: bdbb301c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Питай адвокат.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 4418b335ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Авторке след последния ти коментар заглавието на темата ти се обезсмисля. След като тя няма синини и няма как да си извади медицинско и няма свидетели които биха потвърдили в нейна полза от какво се тревожиш?
Прибирай се колкото си може по рядко, така или иначе квартирата ти е платена можеш да си седиш там да учиш. А колкото до караниците ви майка ти е права че трябва да помагаш в домакинството, не става да ходиш у вас и да ти готвят да ти слагат да ти вдигат масата да ти мият чиниите. Денонощието е 24 часа домакинстването няма да ти отнеме повече от час дневно другите 23 можеш да ползваш за учене и за себе си.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 6300dcd4fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   До 22:
Оказа се, че има синини, но в момента има други грижи около дядо ми (баща й). Предполагам, че вече са й минали. Не си прочел/а правилно, свидетел на случката има. За домакинстването също поясних, че в момента не трябва да правя почти нищо.

"Белята" с импланта стана точно и заради домакинстване - докторът остана изумен как така ме карат да върша докинска работа, преди да съм оздравяла.

И преди да се изказваш подготвен/а, трябва да знаеш, че винаги съм й помагала с всичко, което ми е било възможно. Друг е въпросът, че тя не го е оценявала, а и в много моменти нищо не е пипала със дни. :)

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 4418b335ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   От 22
Е авторке след като майка ти не си е извадила медицинско, то тя няма намерение да те съди, а просто иска ти да спреш да посягаш затова те е заплашила със съд. И е права, ако мое пълнолетно дете ми посегне, при това че го издържам финансово, аз също ще го осъдя.
Прочетох всичко правилно, брат ти може да е видял, но според теб той не би свидетелствал срещу теб. Едно е да има видял, съвсем друго е той да желае да свидетелства в нейна полза. Правиш ли разлика между видял в семейството и свидетел пред съд. А и до колкото разбрах брат ти е непълнолетен, ако е така той не може да свидетелства за спорове в семейството, тъй като майка ти е негов представител пред органите на съда. Едно дете може да бъде свидетел само ако насилието е върху него или е извън неговото семейство.
Ти обаче е добре да се замислиш как се удря майка, и правилно ли е една дъщеря да оставя синини на майка си, каквато и да е, тя ти е майка, а ти вече си пълнолетна. След като нещата стигат до бой избягвай физически контакти, но никога не посягай на майка. Ако ти посегне хвани я за ръцете, или бягай, но не посягай имай малко морал, ако не вярваш в господ.
Първоначално пишеш, че сама си си виновна за своята си травма, а сега твърдиш че тя е заради домакинстване, което някой те е карал да вършиш. Въпреки всичко щом можеш да се самообслужваш сама в квартирата си да вършиш домакинска работа, значи и у вас можеш. Щом можеш да нанасяш синини на майка си с здравата ръка то с нея можеш да вършиш и домакинска работа. Твърдо вярвам че щом можеш да удряш с здрава ръка значи можеш и да минаваш прахосмукачка с нея.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a3d89dd16a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Абе, номер 26, ти нормална ли си? Не било ок тя да удря майка си, а майка й е в пълното си право да блъска детето си в стената и да я бие и тормози системно. Леле, аман от глупачки като тебе.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker