Как е възможно- що за кретен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как е възможно- що за кретен?
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 3321 пъти
Взехме ди куче преди седмица- за децата да се радват, защото обичам и съм имала куче, защото е хубаво да излезнем, вместо да се блее пред телевизора- демек за цялото семейство е кучето, нали? Аз го храня, реша и т. н- ок няма проблем, сутрин аз ставам за да излезнем с децата и куч на разходка, докато негово величество ди спинка- пак ок. Аз се оправям и единствено аз с децата 24 часа в денонощието независимо кай ден е и т. н- преуморена съм от въртележката, но айде- аз понеже не работя съм длъжна да го правя- според пак негово величестео. Да, добре- нали той храни децата, че и мен ме хрантутел... Стари теми за повод за ненавист към него от моя страна, но сега ми заявява по телефона вечерта, когато го чакам да се прибере за да изведа кученцето на вечерно пишкане ( децата са малки и не мога да ги оставя сами), че той си пие бирата с приятели и ще си я пие доколкото иска, а аз да чакам докато се прибере, защото той не разхождал куче! Мързела и чепатия характер ме съсипват.. Аз се преуморявам, а ако аз не съм добре тоя дебил и търтей незнае дори кое дете в коя стая спи... А сега аз няма да заспивам и ще чакам оня да се върне, като му скимне за да изведа кучето. На сутринта децата се събуждат към 7 и разбира се идват при мами.... щото тати бил уморен от работа....
Ей така исках да споделя, докато чакам... и да плаче ми се от яд, че съм безсилна на този етап

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 1f7f289d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Не разбирам, отскоро ли е такъв "кретен" или винаги си е бил? Решението да родите повече от едно дете не беше ли и твое? Доброволно си решила да се посветиш на отглеждането на децата и да останеш вкъщи вместо да работиш? Всички тези избори твои ли бяха или не? Мъжът ти не е виновен - той прави, това което му се прави, за да се чувства добре в кожата си. Tой се грижи за себе си и за своя комфорт - нормално е - предвид, че е създал семейство може би е незряло, но е нормално и поне не води до натрупването на толкова стаена агресия и разочарования, колкото при теб. Проблемът е твой, защото ти живееш не за себе си, а за другите и очевидно това потъпкване на собствените желания и воля съвсем не те прави щастлива. Не си виновна - най-вероятно така си възпитана и повтаряш модел от собственото си семейство. Не си длъжна да изнасяш всичко на раменете си, нито да правиш саможертви - никой не ги оценява, а и ти самата не се чувстваш доволна от себе си. Ти си тази, която живее чужд живот, чувства се като жертва и не е щастлива с изборите си - ти си тази, която е приела доброволно тази роля и накрая се оказва, че прави нещата пряко себе си. Оттам и целия гняв - е, не е нужно да бъде така. На никого не е нужно -
нито на децата е приятно да общуват с вечно нервна, изморена и заядлива майка, нито на съпруга ти му е приятно да му се натяква като се прибере. Не е и в кучето проблема - то е върха на айсберга. Потърси корените в себе си. Помисли, какво на теб ти се прави, какво би те направило щастлива. Tи си личност сама по себе си, не е нужно да се осмисляш чрез децата или семейството - те виждат че си неудовлетворена и за тях твоето поведение по-скоро е натоварващо и обсебващo. Губиш живеца си, когато живееш заради другите. Eдна жена - пълноценна и удовлетворена от живота си, би била много по-полезна и желана от тях и като майка и като съпруга и като спояващ център на семейството. Излез от този коловоз на неудовлетворени очаквания и обвинения - доникъде не води и никой за нищо не ти е длъжен, хората около теб гледат само себе си и не можеш да ги обвиняваш затова, защото е човешко. Сама си се поставила в позицията на жертва - сама можеш и да излезеш от нея. Изборите и решенията дотук също си взела сама - опитай малко по-малко да промениш сама отношението към себе си, за да го променят и другите.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 52b1c01486
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Безсилнa...нa този етaп! Именно! Подготвяй си бъдеще без тоя кретен, прaвилно си го нaреклa.
Децaтa не сa ли зa яслa/грaдинa вече? Търси си рaботa, нaтaтък-знaеш. С издръжки зa децaтa, зaплaтa и нaзнaчените от съдa свиждaния с двa уикендa при него ( бaси, сaмо нa мaйкa си ли сa тези децa) ще имaш мaъериaлнaтa незaвисимост и време зa теб, и ти си човек, освен мaми!

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 75c3c98e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

5.   Не си права ама никак. Ако той не е добре вие какво ще ядете? За това мислиш ли? И като си решила да везмеш куче за което той ти е заявил че не иска, не следва ИЗОБЩО да го занимаваш и дори само с вечерното пишкане. Наричаш го мърел при условие, че ходи на работа. На теб ясно ли ти е, че повечето жени нямата привилегията да ги издържат и правят всичко това което и ти само, че след работа.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: aa46465311
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Разведи се!

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 80a4455424
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   П29

Ти осъзнаваш ли колко глупав проблем е това.

Мъжът ти работи да издържа цяло семейство не го наричай мързеливец, все пак не е вол да работи без почивка. Той явно не харесва кучета. Постави се на негово място ти да работиш по цял ден, да седнеш да изпиеш една бира, и да ти се обади мъжът ти заради някаква глупост - на кой му пука

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 03a10ccd39
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   авторке, проблемът не е в кучето, а в неразбирателството между вас. ти гледаш децата, мъжът ти носи парите, на пръв поглед нещата са справедливи. не изглежда обаче да имате общи интереси, цели, да се разбирате и уважавате.
както пишеш, вземането на кучето е еднолично твое решение, защото е хубаво да излезете, вместо да блеете пред телевизора. ти обаче попита ли мъжа си за неговото мнение по въпроса? той дали го иска? децата са ясни, те ще го искат, но грижата е основно за възрастните, особено докато са малки. съоъветно мъжът ти ти прави напук и не се връща навреме, за да го разходи.
поне отстрани не изглежда който и да е от вас двамата да се съобразява с мнението на другия и да го уважава. комуникация и разговори са му майката на семейството, не правене напук и еднолични решения. говорете си, не е трудно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 1e570aab99
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Непременно започни работа. Дори на 4 часа. Извикай майка ти да ти помага с децата. После като поотраснат започни работа на пълен ден, дори ако трябва плащай на детегледачка да ги гледа от време на време. Не се оставяй без социален живот и собствени доходи... Защото ако тръгнете да се развеждате липсата на доходи от твоя страна може да доведе до това съдът да присъди децата на него. А и защо да седиш като прислужница у дома?

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 36029640d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Егоист, не заслужава да има деца.
Поотгледай си децата и му посочи вратата...

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 77a65814a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Ами да ти кажа - мила родна картинка, която обаче е факт и поради твоя избор. Етапът ще е безкраен - не виждам според описаното тоя кретен да се промени или пък ти да да го напуснеш с две деца и без работа. Помисли си все пак за вариант да започнеш да работиш. При него няма да има промяна, но ти можеш да направиш нещо за себе си, напускайки го след време.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: fa6e954551
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Мила назовавайки най-близкия си човек така, няма как да сте щастливи. Опитай с добро, помоли го са вечерята и после заедно да излезете да си разходите. И моето дете мрънка за куче, но означава съм категорична, ангажимент, разход и отговорност.

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 74c95c959b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Заедно ли взехте решение за кучето, говорихте ли предварително кой ще се грижи за него? Ти си семейна, решенията се взимат заедно. Значи се оплакваш, че ти е тежко, а се нагърбваш с още грижи? Две деца имаш на главата за гледане, възпитание и обучение и си решила и куче да гледаш... неразумна постъпка.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 36029640d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Той правел каквото го правело щастлив... ама може да си го позволи само защото тя прави това, което трябва да се направи.
Ей това е истината - за всеки човек, който си прави каквото си иска отговаря и един такъв, дето прави каквото трябва...
Грозна картинка, да не се чудите после защо чужденците обират хубавите българки...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 32cda5df55
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

21.   Докато ти правеше децата пак ли беше мързелив дебил? Как тоя мързелив търтей ви храни и издържа цяло семейство не е ясно нали. И не, кучето не е за цялото семейство, то е за този който го е искал - за теб.
И като цяло сте ми много интересни напоследък жените. Деца и къща са ви трудни за гледане на повечето, без никаква редовна работа, няма нищо че са собствени. Били робини на мъжа и децата си. Ама това не пречи да им е мерак както и на някои от коментиралите, да са робини на работодателя си. На мъжа ти му е цветя и рози по цял ден на работа където трябва най-вероятно да се занимава редовно с идиоти, за да си ви издържа.
Отделно че явно комуникацията отдавна ви куца. Имам идея по чия вина ама как да е. Та тя като има проблеми и връзката има проблеми.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 36029640d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Научи децата сутрин да го будят и него, да види и той малко как се гледат деца, поне сутрин да помага в задълженията.
Ай сиктир, аман от "мъже" като него...

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 550b5ea738
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Решението е просто. Можеш:

А) да започнеш работа и основателно да поискаш да делите битовите задължения;

Б) да се разделите и да видиш, дали няма да ти е по-добре.

В момента твоята "професия" е домакиня. Или я вършиш, или я сменяш.

Дядо Торбалан

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 638432553f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Г-жа, аз съм сама жена с две деца. Излизам сутрин в 8 и 15 и се връщам в 18, 15, работя, като трябва да вечер мина пред магазина с торбите - готвя, чиста, къпя, забавлявам, уча и какво ли не, и никой не ми носи паричките вкъщи, а аз да мрънкам.
Сори, ама животно вкъщи е голям ангажимент. Разбирам го твоя мъж и аз искам след работа само да лежа на дивана и да гледам ТВ без звук - работа, пътуване, това скапва. Какво куче, за бога? !
Ангажиментите ви справедливо разпределени, искаш ли като мен две в едно? Май няма да устискаш.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 6587c610bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Номер 20, а кой е този, който определя какво трябва? Съседите? Семейството на родителите? Какво хората смятат за правилно?

Има едни хубави български пословици "простирай си краката според чергата" и "не е луд, който яде баницата" - той ще стигне точно толкова далеч, колкото тя му позволява.
Каквото и да си говорим в едно партньорство всеки тества осъзнато или не границите на другия и се напасва постепенно според тях. Ако и двамата са еднакво склонни към компромиси, то тя се установява някъде в/около средата и тогава семейните отговорности са равномерно разпределени.

Авторката сама и доброволно е влязла в роля, която смята че се очаква от нея и че е обществено приемлива. В последствие се чувства измамена и открива, че това въобще не я устройва, но колелото вече се е завъртяло и колкото повече се върти, по-трудно ще и е да промени картината.

Положителното е, че поне не се страхува да сподели как се чувства и да даде израз на всичко натрупано - в сравнение със западните държави, жените тук наистина още масово са принудени да живеят в патриархата и да се съобразяват с какво ли не. Малко по-малко обаче това ще започне да се разчупва. И да първата стъпка е да събереш смелост и да извикаш, че не се чувстваш добре. Няма нищо срамно в това - да си кажеш, че ти идва в повече, че не насмогваш, че имаш нужда от разбиране и помощ! Повтарям, не е срамно и не е причина за осъждане или заклеймяване - мъж изправен пред същите задължения отдавна би пропищял. Toва обаче на повечето не им пречи да обезценяват с приказки и да омаловажават женския труд.
И да - затова чужденците обират хубавите българки - защото там, където са, за да намерят жена, която доброволно да върши всичко, с което българката се наема, трябва с лупа да търсят!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: d491dbbd8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

26.   Както изглежда от 25 коментара никой не е разбрал болката на авторката, тя се чувства безсилна, защото мъжът й не й позволява да командва целия му живот по часове и минути. Защо мъжът й е "Кретен"? Защото не е съгласен с нейните заповеди и от там тя се чувства безсилна. Решила е да има куче, той позволил, сега е решила че той трябва да помага в грижите за кучето, освен че той носи парите за кучешка храна и ветеринар, той трябва да се лиши от бира или от излежаване защото тя искала куче. тя обаче взела куче не за да го обича, а за да има причина да излиза да се разхожда. Не знам ама мнението ми за хора на които им е нужно куче за да излязат на разходка или за да не гледат тв ме напушва на смях.
Авторке всеки си тегли това което сам си е избрал /надробил/. Решението да се омъжиш точно за този мъж е твое, решението да имаш две деца с малка разлика е твое, решението да вземеш куче е твое. Кой искаш да обвиниш за твоите решения? След като ти не работиш и мъжът ти ви издържа е напълно нормално ти да се грижиш за децата, а това че ти си си задоволила нуждите от куче, той каква вина има?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 414fdd5fbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Принципно разбирам и двама ми и според мен и двамата трябва повече да си говорите и да уважавате взаимно труда на другия. Факт е, че и двамата допринасяте за цялостта на семейството ви, но просто трябва да то осъзнаете.
- Ти - по цял ден се занимаваш с децата, което не е никак лесно, изнервящо е и е отговорно. Гледаш и домакинството.
- Той - ходи на работа и ви дава финансова стабилност (защото все пак, ако той спре да работи не знам до колко ще може да си позволите да купувате нещо на децата). Честно казано в днешно време работодателите и взаимоотгошенията на работното място наистина могат да ти изсмучат енергията.
Всеки има нужда от свободно време. От една страна и той има нужда да излезе някъде, а и да разнообрази - да сподели с негови приятели, а не всеки ден само с теб. От друга страна е добре да се уговаряте кога ти ще си имаш твоята вечер и приятелки.
Кучето - не мога да ти кажа нищо, тъй като аз не бих си взела куче по никакъв повод - аз вждам повече ангажименти - извеждаш го, храниш го, плащаш ваксини, плащаш за ветеринари, не можеш да си организираш на спокойствие почивката, че две седмици на море не може да дойде с теб, а някой трябва да го гледа. Едно куче изисква повече усилия от едно дете. И честно казано не разбирам защо сте го взели като и ти се чувстваш преуморена. Излизането навън е много важно за здравето, ама е хубаво да не е по задължение.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: fc06382f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Е тя авторката не му натриса да се грижи за кучето, искало и се само той да прояви веднъж малко съобразителност и да се прибере на време за да остане при децата тя да изведе кучето. И какво като работи мъжът и 5 дни в седмицата по 8 часа? Тя и авторката е ходила на работа знае че всичко е до човек и желание. Ама това да не обръщаш внимание на децата си и да не ти пука малко за жена ти що по дяволите си създал семейство? ! Сигурна съм че авторката би се справила и без мъж, но като го има защо да не разчита на него , нали затова са семейство да си помагат

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 69d518611a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Според мен си допуснала грешка с кучето. Малко грижи ли имаш с две малки деца, че си си взела и още една? Мъжът ти очевидно не го иска, иначе щеше да се включва в гледането му. Като цяло ми се струва, че той е изолиран от семейния ви живот и не знам дали е станало само по негово желание. След като само ти се занимаваш с децата, те идват при теб, защото той е уморен, той може да се чувства напълно пренебрегнат от теб заради децата, а сега си имаш и куче, което да ти отвлича вниманието. Един вид той е последна грижа.
В моето семейство подходът "с добро" дава добри резултати. Вместо да мрънкам, че не прави нищо за мен, почвам аз да правя неща за него. Примерно, "какво ти се яде за вечеря, искаш ли да ти направя... (нещо, което знам, че обича)" или пък "да ти донеса една бира, сигурно си уморен и искаш да разпуснеш". Моят мъж оценява грижите и отвръща със същото. Ние нямаме куче, но се разхождаме вечер понякога. Хубавото е, че не сме длъжни да го правим всяка вечер, както когато трябва да изведеш животинчето да се изпишка, а само когато ни се излиза.
Моят съвет е да опиташ да промениш отношението си към него. Да си по-съпричастна, по-разбираща, по-малко мрънкаща. Може да даде добър резултат. Все пак ти си го избрала и е имало защо. Ако пък не, тогава премисли плюсовете и минусите от брака с него и тегли чертата. Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 3cc2f9b6f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Затова, когато сестра минимален нейните деца, първо натрупа солидни средства и се подсигури с пасивни доходи, за да намери красив мъж, който да и направи красиво дете, след което разкара мъжа.
С пари, хубавото дете и свобода (наема си бавачка, ако желае да се позабавлявате, което препоръчвам на всички майки), животът име страхотен, без да трябва да се съобразява с никого и нищо.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 3dbd1a9672
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

33.   Е преди това си ревала как искаш семейство, деца, съпруг е имаш ги и бъди щастлива с това което си надробила. И не се оплаквай ти си поискала това и това получаваш.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 3dbd1a9672
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

34.   Съпругът ви госпожо по цял ден работи за вас и децата, а вие май наистина ще излезете неблагодарна. Как човек цял ден на работа е бил и са е бъхтил очаквате да се разкарва с вас и кучето ви? Ако вие сте отпочинала то той е тропясал от толкова работа и има нужда от почивка защото на другия ден за работа той трябва да бъде отпочинал все пак.
Не като вас от едната кълка на другата по цял ден. Засрамете се!!!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 8c0a1580b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   Вие не сте права в случая. Не обичате съпруга си и сте насочили вниманието си към децата и кучето. Той се чувства отхвърлен и заменен (има защо) и се опитва да компенсира. Освен проблемите със съпруга ви, поведението ви ще доведе до проблеми с децата в по-късна възраст, защото няма да имат реален пример за добри и пълноценни отношения между мъж и жена.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a035052f08
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Ами защо си му родила деца /даже не едно дете/ на мъжа си, като го смятате за: "кретен", "дебил" и "търтей"? Барем до една бройка да се беше огранчила, щеше да е по - лесно да се разведеш.
А иначе относно това, как господинът е претрепан от работа и трябва само да си почива, като се прибере, ще кажа следното на някои от коментиращите тук: В България повечето жени работят на пълен работен ден и никой не ги оставя да си почиват, като се приберат от работа - и пазаруват, и готвят, и перат и гладят, и кучета разхождат, и с децата учат. Тъй че не го окайвайте толкова горкия мъж на авторката, колко е уморен и претрепан от работа. А пък и малки деца да гледаш по цял ден, не е толкова лесно и забавно, колкото някои си мислят.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 0550cffe1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   Аз, тоя филм съм го гледал...! Само, че без куче. И жена ми беше решила, че е много уморена от гледане на деца и домакинска работа. Пък аз дето си късах задника да ходя на две или три места да работя, понякога в събота и неделя, че да стигат парите за всичко, се оказах "търтей"...! Предполагам, че и с друго ме е сравнявала, ама поне не пред мен.
Един ден ми беше писнало от поредното мрънкане и предложих на жена ми, ако желае да си разменим местата...! Аз поемам домакинството и гледането на децата, тя да се хваща на работа и да поема всички финанси. Е, жена ми си остана замислена и нищо не каза... Ама и мърморенето по тоя въпрос престана. Сигурен съм, че жена ми въобще не е доволна... Но, това е...! :)

Та и авторката на темата, вместо да се оплаква, да си размени мястото с това на мъжа си и после да обясни, как е...! :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 4699bf96e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Приеет на групата от авторката- какти ме наричате!
С голям интерес прочетахвашите коментари. Със сигурност ще се замисля за някои неща, други са ми ясни, трети не ми пречат и т. н. Не искам да се защитавам, а само пояснявам картинката на ЦВЕТУЩИЯ ни живот- относно това защо съм го избрала таъкъв- ами не съм! В началото на съвместното ни съжителство той беше кавалер, той беше внимателен, аз го гледах в очите за всичко, той ми отвръщаше със същото. Когато се появиха децата започна да се нерви, че аз съм им отделяла повече време на тях, а не на него!? Ало, разбира се, че ще е за тях повечето време, а той вместо да бъде покрай нас, реши че е много засегнат и се дисстанцира. Аз съм правила калви ли не опити да бъдем заедно, да измисляме заедно, да го приласкавам, но уви- сякаш това са децатаа на съседа, а не неговите. С годините и времето разбрах, че това е човек с много елементарна култура, което се отразява и на поведението в семейството, оказа се, че е човек без етика и морал. Грозни картинки като " махай се от тука ма"- на мен безброй пъти, но на моята майка, коато е дпшла да гледа децата за да може ние двамата да излезнем, за него са едва ли не ежедневие. Това е типа човек, койти винаги съм си казвала, че не искам даже да познавам- да не говорим за съвместен живот. Е, да картинката беше съвсем друга в началото. А сега продължавам да опитвам да спася нещо от себе си от един егоист, от един човек, който не заслужава нито семейство, нито деца. Пропуснах да кажа, че за да бъдем заедно аз трябваше да напусна работата си, да зарежа живота си тук в Бг- приятели, роднини и да замина в чужбина при него! Аз започнах от нулата- първо език, после дете, че и второ и на този етап аз знам и се оправям много повече от него с всичко, въпреки, че съм дошла 7 години след него. Не е лесно да си сам в чужбина- и да, аз съм сама нищо че имаю семейство. Да, мога да се оправя сама, но незнам защо ме е страх. Да- страх ме е от него, от това което виждам от него, когато го е яд на мен. Яд го е че говоря с хора, че си имам познати тук, подиграва ми се да ме унижи и т. н. Заплашва ме че ще ми вземе децата, защото не работя, а аз няма как да работя защотото гледам децата и не си намирам работа по мойта специалност.
Отплеснах се, а имам още какво да кажа. Кучето- след като му обясних, че за децата е хубаво да растат с животинка се съгласи и той, че това е така и заедно взехме кучето- за децата. Аз не искам да му се натрапвам, да не го притеснявам, че той нали ни храни, обаче такова отношение към мен, че и към мойте близки не приемам и няма да простя. За сега само стискам зъби и изчаквам да настъпи момента!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 52b1c01486
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   Aвторке, изяснявa се мaaлко повечко кaртинкaтa. Бaй Гaньо се е комплексирaл, нямa отръвкa, нямa спaсение когa бaй Гaньо знaе, че женa му може много повече и още толковa.
И...зaбелязвaш ли кaк чужденците ( обикaлям Европa и живея в еднa от стрaните нa зaпaд) много хaресвaт бългaрките и никaк бългaрите :)?
Ориентирaй се зa рaботa, виж кaк стоят нещaтa зa издръжкa зa децaтa и живей твоят си живот, не неговите комплекси.
Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 10af54d200
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   38, авторке, какъв момент чакаш по-точно и за какво?

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: f62c8fca53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Контекста е доста важно нещо. Та не е зле да се знаят ако не всички поне основните неща от историята като търсиш съвет, макар че и тогава често няма да е особено добър съвета по принцип. Примерно по началните ти словоизлияния излиза че си разглезена държанка накратко. Понеже си показала само твоята гледна точка без да се обосновеш изобщо с никакъв пример защо е такава, което по принцип е най-важно от всичко. След последния ти пост, всичко изглежда съвсем различно.
Та при подобно отношение като описаното от негова страна, няма смисъл да стискаш зъби. Намери си начин да се махнеш от него възможно най-скоро. Тоя тип страда от синдрома на разглезеното дете. Почти съм убеден че няма братя и сестри и е глезен като принцеска в детството си. Подобни хора са уникални егоисти като пораснат, и трудно успяват да мислят за нещо друго освен себе си. Дори и собствените им родители - тия глупаци които са ги разглезели няма как да са с приоритет, колкото и да са в нужда.
Няма да е лесно, но всеки трябва да си плаща за грешките които прави. Твоята е че не си гледала като си се омъжвала. Той си е бил такъв и тогава, но като повечето жени си гледала какви чувства ти провокира, вместо какъв човек е. Когато имаш силен интерес към някой, е нормално да се правиш на нещо което не си за да му се харесаш. Специално мъжете им идва отвътре това по принцип. Та затова принципно е добре да търсите не идиот който ви третира като принцеси, а мъж който се отнася добре с всички но има по-силен интерес към вас. Не че е съвет на който много жени ще обърнат внимание, а и да му обърнат едва ли ще могат да следват, но както и да е.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1194f5d6e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Наистина е кретен! Работата не се дели на "мъжка" и "женска", и понякога вкъщи има повече работа, отколкото например в офиса, особено ако има и деца или възрастни хора. Кучето също е радост за едно семейство и разходките с него много разпускат. Съвета ми е да се отделиш от този човек, или си намери нормален, или сама се грижи за децата и кучето, аз бих ти осигурил работа ако желаеш! Не ти трябват идиоти!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker