Не погубвайте живота даже пътя Ви да спре!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не погубвайте живота даже пътя Ви да спре!!
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 3539 пъти
Никога не съм предполагала, че ще пиша в такъ сайт, но ето, че го правя... Реших да споделя историята си тук, за да си вземете полука и да не правите грешката моята и на родителите ми...

Когато бях в 6 клас майка ми майка ми изневери и от тогава всеки ден бях свидетелка на скандалите им... Тъкмо когато нещата уж се оправят родителите ми се караха все по-жестоко... За един период нещата наистина се подобриха и след това стана ад. Не исках да се прибирам...

В 7 клас майка ми замина за Холандия. Останах при баща си. Останах без приятели, без здраво семейство... . без желание за живот. Точно когато оценките ми трябваха успехът ми рязко спадна. И от мечтите ми и приказки къде ще отида да уча след 7 клас отидох в най-простата гимназия... Там не намерих приятели. През този труден период баща ми не ми обръщаше никакво внимание. Това ме съсипваше всеки ден.

В училище бях аутсайдер, промених начина си на обличане, напълнях с около 10 кг, оставих се. Преди да започна 9 клас баща ми си намери работа в Германия и заминахме. Той работеше много, почти не го виждах цял ден. Можех да уча задочно и да държа изпити само в края на годината, да се напъна малко и да ги взема с 6, но не... Болката и тъгата в мен бяха по-силни.

Веднъж ме заговори едно момче горе-долу на моите години. Запознахме се и той ме представи на компанията му. Бяхме момичета и момчета от 16 до 19г. Учих 1 година немски в училище и бях ходила на частни уроци, имах някакво понятие от езика. Така мина година, в 10 клас взех изпитите си с 4 на релси и пак се върнах в Германия.

Вече бях на 16 години, когато разбрах колко много обичам едно момче от групичката. Един път ни се отдаде възможност и го направихме, станахме неразделни. Минаха още 2 години. Бях забравила за всичко, което се беше случило, имах стимул за живо, отслабнах и се чувствах добре. Завърших училище с успех под 4. 00, осъзнах, че нямам бъдеще. По-късно баща ми загина при катастрофа, а майка ми естествено не дойде. Тя беше създала ново семейство далеч...

Няма и месец по-късно с приятелят ми се разделихме. Тогава се промених още повече... Не ми пукаше за здравето ми. Замислих се и разбрах, че съм изпуснала толкова неща. Бившото ми гадже замина да учи както стана с повечето от компанията... Работих в едно барче в Германия, за да си плащам наемите. По-късно разбрах, че още 4 човека от групата са загинали отново при катастрофа.

Една вечер, като се прибирах някакви типове ме наплашиха и почти месец го карах на лимони... Осъзнах, че ако се бях стегнала малко в 9 клас щях да съм завършила колеж в Германия и да бъда щастлива, да не провалям живота си. Тогава се запознах с един прекрасен германец... Срещнахме се случайно и толкова време бяхме заедно. Отново имах повод да живея... Всичко вървеше страхотно, докато разбрах, че не мога да имам деца. Естествено се срамувах от приятеля си и отново останах сама.

Сега... сега съм на 23 и отново съм сама. За мен няма надежда, аз съм развалина. Ако не бях обърнала внимание, ако бях по-безсърдечна каквито бяха родителите ми сега нямаше да е така. Все още си спомням крясъците и всички лоши неща. Само трябва да затворя очи. Осъзнах, че ако не беше майка ми сега щях да имам спомени от абитуриентския си бал, щях да имам приятели и всичко останало... Щях да имам образование, може би и приятел... Нямам нищо. Ако не се бях предала преди толкова години... но го направих.

Посланието ми към по-младите тук е да не се предават, без значение какво става. Бъдете силни, защото ако се оставите ще стане все по-зле.

Към родителите:
Обръщайте повече внимание на децата си и не разбивайте семействата си, ценете това, което имате...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: c63df9a343
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   мн ме натъжи тази история, дано за напред вс да се промени, пожелавам ти го от все сърце

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 132908fa7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Милата (hug) пожелавам ти да си намриш приятел и да създадете семейство :)

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 0b7e601db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Хубави и полезни съвети, да. Дано се оправят нещата и при теб, пожелавам ти го!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 68a3ad5db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Наистина си истрадала много. Потресаваща история, но това те е направило силна и истинска. Справила си се с всичко и не си спряла да се бориш. Продължавай напред и за теб ще огрее слънце. Пожелавам ти го ! Жива и здрава и много щастие ! Mary Jane

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 9b678b1d1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Никога не е късно за нищо. Вярвай в себе си, ходи на курсове, ще успееш, стига истински да го желаеш.
За съжаление никой не избира родителите си. Погледни от положителната страна - че си имала шанса да се родиш. Вземи живота си в твои ръце. И създавай познанства. Но приятели(истински) човек в целия си живот има около 5-6. Времето проверява приятелството.

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 96c74d7cee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Както ти каза, никога не се отказвай каквото и да застане на пътяти. Ти си на 23 години имаш толкова много да живееш. Знам че за всеки има втори шанс и ти ако вярваш в себеси, ще успееш! На всеки един му се е случвало нещо незабравимо гадно. Но такъв е живота. Изживейго така, че да не съжеляваш. Не се връщай назад, миналото си е минало. Гледай напред. Все още има шанс за всичко :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 542ab48263
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Браво момиче, трудностите в живота карат силните хора да се издигнат като птица от пепелта, намери още сила в себе си - имаш и то ужасно много и докажи на себе си и на света коя си... . и не, не е вярно - след време и ти ще имаш дете... и то ще бъде един достоен човек с когото ще се гордееш повече от всичко... ноооо намери силата в себе си - разпали я, ти можеш

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b548dcb08b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Браво, браво момиче ти си истински пример за сила на духа и непоколебима воля! Евала на всички като тебе, тези които никога не се отказват и доказват на другите, че са нещо повече отколкото са си мислели. ТОВА Е СПИРАЛАТА НА ЖИВОТА-САМО НАПРЕД И НАГОРЕ!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 251aeb451f
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

9.   Знаете ли пък, аз какво ще ви кажа? Живота е такъв какъвто ние си го направим... Аз живея без родители от 15 годишен, но не умрях, не се предадох и не затънах, предават се слабите, глезените и неадаптивните... завърших гимназия с успех 5, 93, сега съм на 26, завърших и театралната академия с отличен успех, и това ми се случи в България... справих се тук където трябва да работиш 3 работи за да можеш да се издържаш... не в Германия... едно от нещата, които винаги са ме дразнели много са хората, които се изживяват като жертви на живота, хленчат и не предприемат нищо за да се оправят... за такива хора нямам състрадание... съжалявам...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker