Жадувам да създам семейство:( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Жадувам да създам семейство:(
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 3901 пъти
Здравейте на всички!
Много се радвам, че съществува такъв сайт, чрез който ние можем да си помагаме. Момиче на 21 години съм и си имам прииятел на 24 от 3 години. бичма се много и сме много щастливи:) и двамата искаме да създадем семейство. Но има едно, , но, , . Нямаме къде да живеем. А аз не искам да живея у тях, и то примерно бременна.. те у тях живеят 6 човека.. как да стане и аз с дете примерно..

Майка ми не би могла да разреши нито у тях нито у нас.. Та с нея до колкото съм си говорила.. тя е готова да ни обзаведе целия апартамент.. Но въпроса е, че техните (роодителите на приятеля ми) не са лои хора, но мисля, че няма да ни помогнат с нищо... :( Това спира всчко межд нас.. незнам какво би могло да стане ако забременея.. сигуурно ще дигнат ръце и ще кажат : ОПРАВЯЙТЕ СЕ, ние нямаме пари да купим апартамент! А всъщнос момчето е този, който трябва да си има, а момичето носи чеиз... офф всеки ден го мисля.. много ми е трудно, притеснено.. непрекаснато се чудя какво да направим.. от къде да дойде това жилище.. :( МОЛя ВИ.. дайте някакви съвети. Предварително благодаря на всички! мисля, че темата е доста колоритна и обсъждана като цяло. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: 1680149ee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че може да отидете на квартира и по-нататък да видите как ще стане. Защо си мислиш, че някой ти е длъжен? Много семейства живеят на квартира и теглят кредити за жилище примерно. Ами ако нямат пари техните, ами ако и майка ти нямаше? Знам, че е трудно, но трябва сами да се потрудите? Аз също няма къде да живея със семейството си и се навирам при нашите. Да не мислиш , че ми е добре? А освен това съм на 36 вече и с 2 деца. В момента и работа нямам даже. Така , че запрятайте ръкави и вървете на квартира. Като сте двама и работите-всичко се нарежда. Пък ако родителите помогнат-още по-добре.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 2fa56bd4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Намерете си работа, бачкайте упорито, вземете жилищен кредит и си купете собствено жилище, което в течение на годините ще изплатите, вместо да се надявате на мама и тате. Боже, какви разсъждения - "някой да ни помогне" - през целия си живот не съм разчитала на помощ от никого, а в изключително редките случай когато такава ми е била предлагана съм отказвала, въпрос на достойнство е!
И щом елементарен битово-финансов въпрос "спира всичко между вас", не е зле да преосмислите изцяло връзката си и истинноста й.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 009cfe2463
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Мисля,че още ти е рано за деца и брак.Още повече се убедих в това от разсъжденията ти.Ако ще си създаваш семейство би трябвало да разчитате само на себе си,а не да чакате чий родители ще ви помогнат.Така,е моят съвет е да позизчакате да съберете малко пари и чак тогава да създавате семейство предимно да разчитате на собсвени възможности.Не ме разбирай погрешно няма нищо лошо родителите ви да ви помогнат,но мисля че трябва първо да разчитате на собствени финанси и чак тогава да изкате помощ.
lo

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 7f90166eaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това е проблем пред който са изправени голям брой млади хора.
Единя вариант е да сте на квартира. Да не е като да сте в собствено жилище но си има предимства. Когато живеете на квартира сте много по мобилни - винаги можете да се преместите по близо до желаното работно място, до желаната детска градина и тн...
Другия вариант може би е малко по не удобен но съм почти сигурен че или вашите или техните имат някоя къщичка на село. Вярно там по трудно се намира работа но пък разходите са значително по малко а и можете да си помагате с малка градинка. Повечето села са на мах 10км от някои град така че пътуването до работното място бе би трябвало да е толкова огромен проблем.
Успех и не бързаите : )

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: a2d25af2b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Искам да ти кажа, че родителите ти не са длъжни, да ти осигурят апартамент. Достатъчно е, че са отгледали и не са те лишавали от нищо. От там нататък си ти - работи, печели, излезте на квартира. Това мислене не мога да го разбера, наистина. Един познат беше обвинил родителите си, че заради тях не може да се ожени и да има дете - защото се инатяли и не продавали апаратамента, който са успели да закупят с 30-годишно бачкане. Имам само една дума за подобно мислене и то е:
ЖЕСТОКОСТ

 
  ...


...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 1bb54302e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Подкрепям изказалите се преди мен напълно - никой не ви е длъжен! Искате да се жените - ок. Но се подгответе за това! А това с имота на момъка и чеиза на момата са приказки от 1001 нощ!

Пиша само, за да направя едно допълнение. А именно:

Автор: "незнам какво би могло да стане ако забременея.. "

Б: АМИ, НЕ ЗАБРЕМЕНЯВАЙ! Вече не сме в 15- ти век, има си презервативи, хапченца... За къде си се разбързала да забременяваш на 21? Сега ти е време за учене, не за памперси. Имаш време. Само на 21 си. И приятелят ти не е престарял. Хванете, учете нещо, намерете си работа, после квартира... Бъдете съвременни хора! Да не се оплакваш после - "родителите ми се бъркат", "свекървата ми се меси в живота" и тем подобни. "Който плаща, той поръчва музиката." За да сте доволни от концерта, плащайте си сами! Струва си!

Борония, 21 год.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: bf7ca227d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Темата наистина е достатъчно обсъждана, макар че едва ли това ще промени мирогледа на когото и да било - всичко е до човек и разбирания. В случая ще добавя, че вие не само няма къде да живеете, не знам какво работи джентълменът, но ако ти родиш няма да има и с какво да живеете - е, пак ли родителите трябва да ви помагат. Подкрепям напълно писалите по-горе, всичко с времето си, стъпете си на краката, за да сте независими - много главоболия ще си спестите. Верно, че наготово е по-лесно, но и негативите в такива случаи са много. Имам познати, които живеят три поколения /че и четири/ под един покрив, не мога да си представя опашките пред банята и тоалетната, в кухнята също няма да е малка атракция, а за обтегнати отношения да не говорим.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: fb337b958d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не си на 16, а на 21. Никой не ти е длъжен. Ми то и аз бих казала: ОПРАВЯЙТЕ СЕ! Разбира се! Какво очакваш - да станеш на 35 и да караш мама да те пере. Няма нищо лошо ако родителите ти са финансово осигурени, а на вас ви се случат лоши дни, да ви помогнат, но от твоите разсъждения разбирам, че смяташ, че майка ти и родителите на приятеля ти са, едва ли не, задължени да ви купят апартамент. Че вие скоро ще мрънкате, че нямате кола. Я се стегнете, не живеем преди 200 години! Плюс това на 21 ти е прекалено рано, но това вече ти си го решаваш. Моят съвет е да поучиш малко, защото правописът доста ти куца.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 8e59e3397c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей, мила. Вижда се, че искаш да създадете семейство, но на този етап това май е невъзможно. За бебе.. ви е малко рано. Ти си на 21 години. Почакай. Сега трябва да завършиш, да започнеш работата... Първо си стъпете на краката, съберете пари и тогава помислете за бебе. Докато това стане, пробвайте да се изнесете на квартира. Не те съветвам да живеете нито у твоите родители, нито у неговите, защото това ще погуби връзката ви. Много хора ще се бъркат в отношенията ви и щастието малко по малко ще си отиде.

Обсъдете с приятеля ти отново ситуацията и заедно ще намерите решение.

Успех!

Sunshine

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: d79de83d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Купете си някоя къщичка на село, или в малък град. Това е единственият ви шанс да имате свое собствено жилище. Квартирата не е дом, а просто едно обиталище от което могат да те изгонят винаги, примери много. Ако пък решите да теглите голям кредит за жилище в по-голям град, то тогава се пригответе да изплащате поне 30 години. Сама виждаш в какви несигурни времена живеем, но на банката изобщо няма да и пука, тя ще си иска своите 500лв всеки месец. Това означава, че ти ще трябва да имаш високи доходи, но това е малко вероятно, тъй като ти нямаш подходящото за това образование. Преценете реално възможностите си и действайте! Успех!

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: e2b3c2dfca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Младо момиче разбирам те и аз бях на твоето мниние преди 10 години, когато бях на 20год. Сега мисля като хората който ти пишат. Никой и за нищо не ти е длъжен в тоя живот. Ако имат желание и възможност родителите помагат и правят голяма грешка ако помогнат. Най-любимото нещо е това което си постигнал сам. Знам, че е трудно. Но хората сме създадени така да уважаваме най -много собствения си труд и когато с труд постигнете нещо вие ще го уважавате много повече. Сега имам син на 8 и половина и изплащаме жилище. И кураж животът не е лесен но с любов може да бъде прекрасен. Ако си решила действай излезте на квартира. Малко не съм съгласна за образованието колкото искаш толкова учи не може в една държава всички да сме с по 5 висши. Кой колкото може и до колкото му стига на човек. И с средно образование не си по лоша от другите. Ще успеете! Започнете само с любовта си и после ще събирате помалко помалко всичко останало което ви е нужно. Пък и ако сега родителите ви дадът жилище и обзавеждане и кола вие какво ще постигате в тоя живот. Жилища и обзавеждане и коли за вашите деца ли?

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 54bb50057b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Изцяло съм съгласна с всички писали по-горе.
Към авторката: писала си "ако стане така, че да забременея"... Искам да ти кажа, че няма такова нещо като случайно забременяване. И аз ще кажа като другите, че щом така разсъждаваш, не си готова за семейство.
А това за чеиза и пр. моля те, осъзнай се, наистина звучиш като през 15 век.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: f63b3772b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз пък не съм съгласа с повечето писали. Понякога случва така, че не можеш да разчиташ на себе си. Имам познати, на които родителите им осигуриха дом и пари и те сега са женени, имат деца и са щастливи. Аз нямам къде да се завра, живеем в двустаен 4 човека, на 35 спя с брат си и майка си в една стая, понеже баща ми иска да си има стая!!! Нямам самостоятелност и това ме убива. Някой ще каже ок, излез на квартира. На квартира щях да изляза ако бях с по-висока заплата. Но вместо това аз работя престижна на хартия работа за никакви пари, няма да ми стигнат само за квартирата. Завърших докторантура, защото те така искаха от мен за да може да се хвалят наляво и надясно, че си имат доктор вкъщи. Преди време ми предлагаха да я прекъсна и да отида на място с много висока заплата, така щях да успея сама да се издържам. Но домашните - "нееее, какво ще кажат хората, че не си завършила! ". Парите не били важни, било важно учението. Ето ми го важното учение - на 35 без жилище, без пари, без семейство. Приятелят ми също няма жилище, взима по-висока заплата, но само с неговата и моята мизерна, няма да се оправим, недай си боже да иаме дете.
Така че не го хулете момичето. Апартаментът на моите родители е купен от родителите на майка ми. Баща ми пък продаде апартамента на неговите уж да ги вложи в бизнес, а ги идхарчи за глупости. През годините е имал възможност да купи дори няколко жилища, но той не го направи, мислеше само за себе си, нали си има стая. Сега съжалява, но късно...
Не съм съгласна, че всичко трябва да си осигуриш сам и не е честно на едни да им го поднасят на тепсия, а други да се бъхтят сами и да страдат. Ето аз изпълних тяхното желание и завърших, работя по специалността, а те какво направиха за мен??? Оставиха ме буквално на улицата. Ако тогава се бях махнла, навремето и бях отишла за по-висока заплата, сега нямаше да ви пиша тези неща тук.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4f2ad70ce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   13 и авторката - не сте прави.

13 - сякаш слушам сестра си. Не разбирам, какъв ти е проблемът? Да не си слушала родителите си и да си си гледала животът, като предварително си ЗНАЕЛА, че материално са толкова зле. Да, на тях в едно друго време им са дали жилище, но е имало и големи очаквания - да гледаш старите, да се подчинияваш и слушкаш, да одобряват жениха ти и т.н. Това е старият семеен модел - тип Османска империя и е срамота, че една 35-год. ДОКТОРКА няма грам ум в главата да го разбере. Сякаш ти би могла един ден да подаряваш апартаменти на 21-годишната си дъщеря, за да може да се плоди тя от 23-годишния си мъж и да не забравиш чейза от домашни потреби.

За РАДОСТ тези времена умряха, а младите напуснаха селата и паланките и си взеха с кредити жилища. Много се набутаха, пак от българска глупост, защо ви е на 20 години собствено жилище не разбирам??? но пак е по-добре от това да чакаш да ти падне от небето.

13. - имаш някакви претенции дотолкова, доколкото вашите са упражнили някакъв натиск да правиш докторантура, но мила - ти не си била на 18, а поне на 25, като си взимала магистъра и си могла да си прибереш куфарчето и да отидиш да работиш. Особено като знаеш, каква мизерия е. Сестра ми заради нашите учи висше, но я приеха само филология - все пак, в началото и хареса много. Баща ми се скъса да работи, за да учи тя - в трети курс вече искаше да зареже всичко, голям зор нали - не и се учише. ДА, ама трябва да завършиш като вашите са вкарали сумати пара в теб.... завърши магистър, след като 2 години не искаше да държи държавен, за да се тормозят нашите и да ги изнудва за пари - и какво стана? После искаше и апартаменти, защото приятелят и е вечният безработен, а родителите му... нямам думи. Караници - искам и искам...

Аз предвидих това развитие и като завърших висше си прибрах багажа с 5 евро буквално в джоба и заминах в Северна Европа, където знаех, че може човек да работи и учи. О, не че не исках да уча филология, история, социология, ама трябваше да мисля и за хляба - и записах енда от най-трудните специалности, включваща ученето на всички видове икономики - от микро и макро, до счетоводство и маркетинг - на английски и на менстния език. Английски не знаех - айде и там учи. Нашите само накрая ми помогнаха с 1000 евро за последната такса и това беше. Работа, живяне по квартири и общежития, разбира се - не при мама и тати и ето ме - завършил Бакалавър на науките, но нямам нито Мастър, ното Доктор ( и тук докторантите взимат 1100 евро и не могат да си вържат гащите).

Не искам да имам собствено жилище, не искам да уча глупави работи - сега за работата ми трябва право, мога да запиша дистанцирано, но знам ЧЕ ЩЕ МИ ИЗКАРА ПАРА и ЩЕ МИ ДАДЕ ХЛЯБ и ще помогна на нашите един ден, защото са ме изгледали, хранили и поили в най-гандите години на Прехода - какви апартаменти бленувате, то пари за хляб нямаше (не по тяхан вина!!!).

Колкото до сестра ми - рита, рита и като видя, че няма откъде - отиде на Запад да работи в една фабрика, много е зле и даже социални помощи ще й дадат, децата й ще станат същите работници и няма да знаят кой е Хегел, кой е Русо и кой е министър-председател на страната им - но има пълен хладилник и жилище, платено от данакоплатците. Има и претенции държавата да я храни (то си е явно нагласа...)

Аз - ами решила съм да не създавам семейство, докато не мога да осигуря на децата си приличен живот. Не искам да имам собствено жилище, осигурявам се за пенсии - ще им платя образованието, за да не се късат от работа като мен - но това е.

Който иска да прави семейства, да има собствено жилище - ДА СИ ГО КУПИ. Всичко има сега на пазара само пари да имаш, а второто да знаят, че след като завършат, ще трябва да си изкарват САМИ. Нищо няма да получа от родителите си, макар че те са получили от тяхните и сега трябва да ги гледат на старини. Мен не искам да ме гледат и няма да имам деца за тази цел. Но определено не само, че нямаше да искам само самостоятелна стая да имам, но и децата след 18 да отиват да живеят в общежития - на 25 сами да си плащат наемът. Така е в 21 век., който иска друго - закъснял с поне 50 г.

Walt

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: e2b3c2dfca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Към номер 13 Кой каквото иска в този живот трябва да си го постигне сам. На 18 навършваш пълнолетие и ти е напълно достатъчно, че са те отгледали пък дори и бонус си получила висше. Мързи те да работиш. Повече по трудна работа на две места ако трябва, а не на едно и то най-лекото с малката заплатка. На родителите ни на бабите и дядовците не са падали жилищата от небето строили са /знаеш ли какво е да идеш след работа на гола поляна и двамата да копаете основи за къща/или са плащали /с 120лв заплата апартамент 17000лв/. Сегашните цени в процентно отношение и в сравнение с сегашните заплати съотношението е почти същото стягай си г... и работи.
И аз съм на 35 работя продавач/само с средно съм/. Мъжът ми и той е обикновен работник, но на две места на едното 8ч на другото 4ч изплащаме апартамент и понякога се случва след като платим банката и сметките да останем с 150лв за месеца за храна. Не се оплаквам хваля се, че успяваме да създаваме, а не сме и не искаме да сме хрантутници като вас.
На № 14 Ще кажа не е задължително да сме в чужбина той който си е работлив и в БГ си е работлив и се оправя. Там да не би нещата да валят от небето или някой да ви дава ей така.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 654565812a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Walt, защо тук се подписваш така, а в една друга тема си Сиси? И защо винаги като чуеш, че някой има по - висока образователно - квалификационна степен от теб, се заяждаш с него?

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: b12f89a504
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Напълно съгласна с всички мнения, с изключение на авторката и номер 13. Искам семейство, ама мама и тати нямадамогат да ме хрантунтят и к'о ша правя. Вече ти го казаха, не искам да се повтарям, ама НИКОЙ ЗА НИЩО НЕ ТИ Е ДЛЪЖЕН! Аз също искам дете от 20 годишна, но станах майка на 30. Учих, работих - една, втора, трета работа, знаеш ли какво е да стоиш по 8-9 часа на крак. После намерих спокойна и удовлетворяваща ме такава, вярно за мизерна заплата, но си преценям. Сега се оправям сама, като самотна майка, не ми е лесно, да, родителите ми ми помагат, защото могат и искат. Да не говорим, че аз не искам и се дърпам, колкото мога, съвсем сама отгледах и детето от самото начало. Продължавам да съм с убеждението, че не са ми длъжни и ако стигнат до момент, че няма да могат да ми помагат, ще трябва да се спасявам. Колкото и да ми е хубава и симпатична държавната ми работа, ако се наложи ще бъхтя като гламава и тяка. На родителите на бившия ми съпруг пък никога не съм рачитала, те милите как се оправят с по 180 лв пенсия никак не знам. Даже навремето лично съм им помагала, както мога. Проссто се осъзнай, хвани се в ръце и се мобилизирай. ИИмаш и човек до теб, който надявам се те обича, стягайте се и дерзайте!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: b12f89a504
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Пак съм аз
... Момчето трябва да си има... думи нямам!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d345fcd2c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   През 2011 г. този принцип не важи: "А всъщнос момчето е този, който трябва да си има, а момичето носи чеиз" - УЖАС!!!! (Това майка ти го говори на 100%)
Квартира или апартамент на изплащане, никой не ви е длъжен да ви подсигурява жилище. И сами ще се справите, ако се обичате. Работете и се обичайте.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: abec1024ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Към номер 17 - "...ама НИКОЙ ЗА НИЩО НЕ ТИ Е ДЛЪЖЕН!"
НАПРОТИВ! Родителите са длъжни на децата си и още как!!! Децата всъщност не се раждат по тяхно желание .След като някой е решил, че ще създаде дете, е ДЛЪЖЕН да помисли за бъдещето му, иначе ставаме като циганите - раждай и хвърляй само да се оправя.
И ... да - детето НЕ Е ДЛЪЖНО на родителите си, в противен случай излиза, че си отглеждат болногледачи!

Към номер 13 - съгласна съм с теб! Личи, че твоите родители са от безхаберните, визирам баща ти най-вече.

Към Авторката - правилно мислиш, добре е да сте на едно социално ниво с партньора, не става само с любов, един ден тя ще намалее и ще започнат скандалите - "Ама майка ми даде това и това и това, а вашите?!"
По горе повечето отговори са комерсиални, за 21г ти разсъждаваш доста трезво.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e2b3c2dfca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Към №20 нищо, че не съм №17!
Родителите на авторката и на № 13 са помислили достатъчно за бъдещето им, отгледали са ги и са ги образовали дали са им хляба в ръцете. То по твоята логика ако си на 70 а родителят ти е на 100 години той ти е длъжен да те гледа така ли.
Годините в който е имало "момчето е този, който трябва да си има, а момичето носи чеиз. " са се женили на по 15-16 години и момичето е започвало да си прави само чейза още на 10/11год а от родителите й само вълната и тя изработена с нейна помощ. А момчето ако не може да живее при техните с бъдещата си жена, строи пристроика /една стая/ в двора или на нивата покрай селото тухлите прави от кал и слама единствената помощ от баща му е, че му дава каруцата назаем, за да носи по хубава пръст /глинена/ от реката. Това с даването на жилище и обзавеждане никога го е нямало като обичай. Някой родители по времето на Тошко го правят уж да им е по леко на децата, но им правят мечешка услуга. Човек оценява това което има само ако го е постигнал сам със собствения си труд.
Авторката говори за забременяване, а още не е осигурила жилище на себе си, камо ли на бебето ами ако са близнаци мъжки пол, значи трябва да купи най- малко два апартамента преди да забременее.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e2b3c2dfca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   А и още нещо всяко едно живо същество на тази планета като ще ражда т. е. като ще създава семейство, си прави собственоръчно хралупа/гнездо не ходи да ражда/снася в гнездото на родителите си, нито чака родителите да му постоят гнездо.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 33fb46c4ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   "Родителите на авторката и на № 13 са помислили достатъчно за бъдещето им, отгледали са ги и са ги образовали дали са им хляба в ръцете. "
Тези неща са много двузначни - може да са ги отгледали, но въпроса е как? Те и циганетата ги "отглеждат", ама стават ли от тях хора?
С образованието е същото - до 12 клас е безплатно, не е кой знае какво усилие да пуснеш детето на училище...
Тези неща като отглеждане и образование са нещо абсолютно задължително. От тук нататък вече, ако помогнат да си плати детето по нататъшно образование, книжка за кола и пр., аз разбирам вече да са му дали хляба в ръцете!


"А и още нещо всяко едно живо същество на тази планета като ще ражда т. е. като ще създава семейство, си прави собственоръчно хралупа/гнездо не ходи да ражда/снася в гнездото на родителите си, нито чака родителите да му постоят гнездо. "

Ами свий си собственоръчно и безплатно един апартамент някъде.
В такъв случай никой не би ходил да ражда/снася в гнездото на родителите.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e2b3c2dfca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   "От тук нататък вече, ако помогнат да си плати детето по нататъшно образование, книжка за кола и пр., аз разбирам вече да са му дали хляба в ръцете! " Авторката не иска някой да и плати висшето, а и родителите могат да помогнат за висше ако искат, защото от тази гледна точка един човек може да иска да учи всички специалности подред, до към 60 годишна възраст, длъжни ли са да го издържат до тогава. Книжката за кола в повечето случай не вади хляба затова не е задължителна за да живееш нормално и важи същото не са длъжни.
№23 Колко деца си изпращал на училище? Да знаеш не е лесно да му осигуриш на всяко достатъчно дрехи, обувки, материали и доста родители се лишават за да имат децата им по два лева джобни всеки ден. Безплатното ти училище: до 7 клас помагалата + тетрадки и др струват 300лв годишно след 7 клас се плащат и учебниците още 250лв. Осми клас трябва да подготвиш за 15 септември най малко 1000лв за нови дрешки и пособия. Знаеш ли колко струва анцуг за физическо 100-130лв можеш ли да го пращаш само с един анцуг цяла година, не, най малко два.

"Ами свий си собственоръчно и безплатно един апартамент някъде. В такъв случай никой не би ходил да ражда/снася в гнездото на родителите. "
Както птичката собствено ръчно със собствен труд строй така и ти с собствен труд изкарай пари и си купи. Нищо даром няма на тоя свят и трябва да го осъзнаете. Ако след години имаш две деца как би им купил/а две жилища, отделно от твоето? Авторката предявява претенции не иска да живее у свекърите, иска да й купят. Мама да й го обзаведе а тя да си гледа животеца и да не полага старание за да има тези неща.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d31f325d08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   24. На авторката дилемата всъщност е, че майка й, която е положила усилие да я осигури, няма да я пусне да живее при/с човек, чийто родители не са го осигурили.

И понеже темата е стара и може би има някакво развитие, ще бъде интересно, да се появи авторката и да ни каже какво е станало.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e2b3c2dfca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   25 Човек който на 21 пита родителите си дали ще го пуснат да се омъжи е недорасъл за женене.

Вече говорим не за авторката а по принцип. Длъжни ли са родителите да ти купят жилище и да ти го обзаведат или това трябва да се случва по тяхно желание т. е. ако искат и ако имат възможност. И моята позиция е, че не трябва да ни осигуряват жилище достатъчно е да ни отгледат правилно до завършване на средно образование.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9c67ee56de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   "И моята позиция е, че не трябва да ни осигуряват жилище достатъчно е да ни отгледат правилно до завършване на средно образование."
...и после те пускат в живота, намираш си работа за 400-450лв, паралелно учиш и след има-няма 20-25г сигурно ще успееш да "свиеш гнездо" - САМ! и на 50г вече реализирал се може да станеш горд родител!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e2b3c2dfca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Не 27 ако всичко е както трябва на 18год си намираш работа за 400-500лв, живееш под наем с колкото може повече съквартиранти да ти идва по евтино /така се научаваш да траеш чужди хора, манталитети и характери/а и да можеш да си поемаш семестрите. На 23-24 си завършил натрупал някакъв стаж и работиш по високо заплатена работа. Съответно живееш в малка гарсониера вече сам. Намираш си, ако не си намерил половинката в живота, паралелно заедно си купувате жилище и раждате бебе. Като сте и двамата с висше ще взимате достатъчно за да се издържате и да плащате жилищен заем. На 50 години вече ще сте изплатили жилище и ще сте отгледали децата и тогава ще си живеете "втората младост"- екскурзии удоволствия и т. н. Така живеят повечето европейци и американци. Искате да живеете като европейци но мама да ви храни по български ама не става? В германия е нормално ако си пълнолетен да се обадиш на майка си седмица предварително, че имаш намерение да й ходиш на гости с въпроса "мамо удобно ли ще ви бъде на 17 август да ви посетим за вечеря".

А ако нямате кураж за жилищен заем, живеете на квартира няма да сте първите нито последните или подгъзувате и се съобразявате със родителя, който ви даде възможност да живеете в неговото жилище без изисквания, ама колко човека били, как щяло да ви е тясно нямате право на мнение.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 44d5c19b76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Всъщност 28 - бил/а ли сте в европейски и американски страни?
Това е масовият пример, който се дава у нас, но от личен опит - въобще не е така! Там "по бедните" семейства започват да събират пари за образованието(висшето) на детето още като се роди. За 16годишнината му дават пари да изкара шоф. курсове, на 20г по повод завършване на средното образование му купуват кола и според събраните пари - се насочва към колеж. Е, да - накрая се изнася, отивайки да учи и живее другаде.
И не говорим за доживотно "дундуркане", а за старт в живота.
И по повод темата на авторката - там за където даваш пример - една социална класа не се "сродява" с различна такава. Принцип.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker