Мъжът ми изпада в депресия и не мога да му помогна... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мъжът ми изпада в депресия и не мога да му помогна...
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 2106 пъти
Здравейте!
Пиша тук най- вече, за да ми олекне. Ситуацията ми е следната: Аз съм на 23 години, омъжена от две. Обичам съпруга си и знам, че и той ме обича. Но от няколко месеца в службата му се случиха наистина кофти неща (казано накратко- прецакаха го). В началото на брака ни той взимаше доста висока заплата, аз също си работя, взимам прилични пари, но сега, с промените настъпили при него, доходите ни доста спаднаха, а наскоро и родих нашето прекрасно детенце... По- големият проблем обаче е това, че той изпадна в страшна дупка. Кара се със шефа си, трови си нервите по цял ден, чувства се недооценен, наистина бачка много за жълти стотинки... Разбирам го защо се чувства зле. Разбирам, че семейството ни зависи от него и отговорността му е по- голяма отколкото моята. Но винаги му повтарям, че гладни няма да останем, че най- важното е да сме единни и в мир със себе си; да се радваме на детенцето ни и да не пропускаме малките, но важни моменти в живота. Винаги го подкрепям, каквото и да реши аз съм зад гърба му. Съжалявам искрено, че не получавам по- голяма заплата, че не е с момиче от богато семейство и трябва да си брои стотинките... Но и вярвам, че това, през което минаваме е временно. Поватарям му го почти всеки ден, но вече си мисля, че по- скоро го отчайвам или му досаждам, отколкото да го утешавам... А той всеки ден си затъва и затъва... Не спи нощем... Виждам, че се насилва да се прави на весел понякога, а в очите му се чете тъга.
Как да му помогна? Какво да кажа? Какво да направя? Усещам как това ни отдалечава, а аз мисля, че точно в такива моменти трябва да сме най- сплотени. Все пак сме си казали "в добро и в зло, в богатство и в бедност"...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 05a0f518cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здраве да има - > останалото се нарежда

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a77755d05c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами, явно е с голямо его и не може да преглътне загубите. Но който иска да печели, трябва и да може да губи, от време на време. Не разбрах, как така преди е вземал голяма заплата, сега -жълти стотинки? Трябва да си анализирате доходите и да ги оцените справедливо. Ако толкова му тежи това положение, може да смени работата. Изходи има, не сте на потъващия Титаник, все пак.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: bff437be67
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От това което казваш не става много ясно какво всъщност се случва и дали мъжът ти е с депресия. Депресията е болест, но не ми се струва, че мъжът ти е с депресия от това, което казваш. А иначе, в службата много хора са така. Той постепенно сигурно ще намери как да се справи. Като идете на почивка през отпуската хубаво си починете.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 3e93faf849
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Смени работата като начало.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c7505f012c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Преди всичко аз лично смятам, че ти си една достойна съпруга за която много мъже могат само да си мечтаят. Поздравления, и дано съхраниш този си начин на мислене и подход. Толкова рядко попадам на такива жени, при това толкова млади, че се чувствам все едно съм видял красива перла в локвите по калните улици, образно казано.

Разбира се, за всичко си права. Няма повече какво да се каже освен да не преставаш да напомняш на съпруга си, че парите не са важното а вашето здраве, детето ви, и най вече факта, че ще минете през тези трудности като едно истинско семейство.

Разбирам и съпруга ти защото той се бъхти заради вас а вижда, че усилията му отиват на вятъра. Нормално е да е огорчен, това са съвсем естествени трудности днешно време.

Желая ви късмет и дано тези подробности от ежедневието ви(знам, че ти звучи сякаш подценявам ситуацията, но след 10 години и 3-4 подобни фази и ти ще мислиш така), не попречат на отношенията ви.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ceae2dfc98
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако взема "жълти стотинки" да потърси друга работа?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker