Аз съм срам за хората около мен. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Аз съм срам за хората около мен.
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 2001 пъти
Здравейте пише ви човек, който е пълно разочарование за хората около него.
Някои ми го казват, други го премълчават въпреки че и те го мислят. Аз също чувствам разочарование в себе си и усещам, че ще рухна.
Аз съм на 24 години и съм все още без висше образование, а имам страхотно желание да получа такова.
Когато завърших средното си образование не знаех какво искам да следвам, но хората от моето обкръжение ме насочиха към уж най-подходящото за мен. Влязох с много хубава оценка при положение, че щях да уча специалност която грам не ме интересува. Учих две години и не можах да продължавам така тъй като нямах никакъв интерес, затова прекъснах.
През тези две години разбрах какво желая и мечтаех за една определена специалност. Откакто прекъснах не успявам да се класирам за нея и това ме съсипва. Отивам на изпит със сигурни знания и накрая се оказва, че явно знанията ми не достигат въпреки убежденията, че ги имам. Всички мои връстници вече завършват, а аз дори не мога да започна. Това ме съсипва. Родителите ми не ми го казват, но знам колко са разочаровани от мен, защото им личи. Другите хора около мен все подхвърлят забележки и леки подигравки към мен и това много не наранява. Няма с кого да споделя чувствата си и това ме кара да се чувствам още по-зле.
Вече започвам да мисля, че просто не ми е писано да уча, не ми е писано да изпитам щастието да уча и работя това което ми е на сърцето. Писано ми е хората да ме тъпчат, защото са по-образовани и да ме карат да се чувствам като нищожество покрай тях. Дори не знам дали да продължавам да опитвам или да се откажа и да изживея един сив живот без надежди и мечти...
Благодаря на всички онези, които ще прочетат скучната ми история.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: e7dd231bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Знаеш ли какъв ти е проблема? ... че си роб на чуждото мнение! В кой век се намираш ти? Когато идеш в магазина никой не те пита какво образование имаш, навсякъде искат пари и пак пари. И защо ТОЛКОВА те интересува чуждото мнение? А ти защо не учиш ТОВА което те интересува? А слушаш други какво ти казват то смешна работа. Като ти погледнах заглавието си помислих че си имаш ИСТИНСКИ ПРОБЛЕМИ а то била някаква тъпотия.
Спри да слушаш хората и проблемите изчезват, ТЕ разбират че ти е гадно и те мачкат повече спри да ти пука да видиш как ще млъкнат за винаги.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 7c846df225
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж, вашите според мен те потискат психически много силно.. и при това не от вчера, а от години. Може би още от детството ти. Много родители са такива иначе.

Иначе спри да контактуваш с всички други хора, които те потискат по някакъв начин - всички там приятелки, приятели познати, роднини, които не са ти близки - всички тези хора просто един по един и тактично ги отхвърли от живота си щом ти подхвърлят подигравски и забележки. Те всъщност също не са идеални и също имат своите комплекси и проблеми, провали.. и в теб просто виждат уязвимост, защото по - така открито говориш за чувствата и несполуките си и те за това си вдигат самочувствието чрез теб, като се отнасят тъпо с теб и те тъпчат. Затова спри да контактуваш с тях. Просто хора, които не се отнасят уважително и внимателно с чувствата и живота ти изобщо не си заслужава да ги познаваш!

Много добре ще ти се отрази психически да почнеш работа някаква, ако ще и на половин ден продавачка в магазин примерно.. знам ли. Пък и на цял ден да е. И това не ти го казвам с цел да ти натякна, че още вашите те издържат, а защото почнеш ли да взимаш заплата ще ти се отрази моментално супер вдигащо!

И вечер примерно пак може да си учиш за кандидатстването много ясно, вместо да излизаш да си губиш времето със сегашните ти приятели и позанти, които и без това явно не заслужават да ги познаваш. Хайде, не с отказвай да преследваш целите си. И се пази от/ не се връзвай на разни такива дето правят забележки, критикуват и. т. н., защото тях реално не им пука за теб (примерно както вашите им пука), а само искат да ти стане по - гадно и да те смачкат напълно за да може със сигурност да не постигнеш мечитите си.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 6915da6ea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Стига с това мачкане, кой кого мачка? Първо не е знаел какво да учи сега не може да влезе-в кого е причината, айде, да не казвам вината? Нормално е хората около теб да те питат как си, какво правиш. Но, понеже на теб ти е кофти, смяташ че някой те мачка. Особено, онези които вече били вишисти? Естествено е за родителите ти да се притесняват за теб. За твое дете, ако беше в това положение, нямаше ли да изпитваш същото? Познавам хора, които са кандидатствали по няколко години, преди да влезнат в някоя много желана специалност. Следвай мечтите си и не се отказвай. може би един разговор с родителите ти би успокоил духовете.
Коя е тази специалност, която не можеш да превземеш за сега?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a81f91e23c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има хора, които учат и на по-късни години. Започни работа, пък по-натам живот и здраве ще учиш. Само си въобразяваш, че си срам за хората около теб. Не робувай на чуждото мнение.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a81f91e23c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Има хора, които учат и на по-късни години. Започни работа, пък по-натам живот и здраве ще учиш. Само си въобразяваш, че си срам за хората около теб. Не робувай на чуждото мнение.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a81f91e23c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Има хора, които учат и на по-късни години. Започни работа, пък по-натам живот и здраве ще учиш. Само си въобразяваш, че си срам за хората около теб. Не робувай на чуждото мнение.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a9a972f6c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Аз съм на 26 и уча това което искам от миналата година. Когато завърших гимназията веднага кандидатствах в София за да задоволя желанията на семейството си да имам висше. Разбира се, не се получаваше и прекъснах още на първата година. Първо работех известно време, въпреки че виждах колко разочаровани са всички около мен. После открих какво искам да правя и просто не се отказах и за миг. И мен не ме приемаха - кандидатствах 4 поредни години докато ме приемат! И ето ме - на 26 още съм 1ва година. И моите връстници завършиха отдавна и деца имат вече, но не ми пука, защото правя това, което ми харесва! Така че и ти не се отказвай от това което те прави щастлив от живота, защото накрая само това ще има значение! Не е редно да живееш живота си по начин, който те прави нещастен! Успех! Главата горе и само напред! :)

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 2cd1982907
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Коя е тази специалност? Кое е това, което ти харесва? Няма ли курсове за това нещо? Ако може да се работи без диплома - няма смисъл да си губиш времето в университет.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 0b68166442
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   А така! Номер 1 много добре ти го е казал!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 076bfa6f61
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами отиди на частни уроци за изпитите по желаната специалност. Не си мисли, че всичко знаеш, подготви се добре за изпитите. През останалото време работи и пести пари, защото може да имаш шанс да учиш тази специалност платено. Ако трябва пробвай в друг град или държава. Няма значение аккво мислят другите. Има значение какво мислиш ти. Намери начин да осъществиш мечтата си.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: d2bde56997
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз съм на 32 и така и не можах да завърша висше, въпреки че в училище бях отличничка и много исках. Но имах други проблеми и така се стече животът ми. Сега това вече не ми тежи толкова, а и никога не е късно да го направиш. Има други по-важни неща, като това какъв човек си. Висшисти много, истински хора - малко.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: eef37e153b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   работи почасово, за да имаш пари и за да имаш време да учиш! не се отказвай от мечтите си никога, хорското мнение винаги ще го има. хората обсъждат всички, не си ти единственият човек, който го говорят. стягай се и не се отказвай. че ти на 24 ако се откажеш, значи на 34 хич няма да те има? !! Аз започнах моето висше на 30!!! защото така се стече животът ми, какво да се прави. но сега, 12 год по-късно работя това, което исках и съм щастлива :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: b062d3e445
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз учих 10 год висше :). Много подигравки отнесох и родителите ми сигурно ги е било срам, НО завърших. Знам как се чувстваш, но да не ти пука. Ще влезнеш не се притеснявай и ще завършиш. Важото е, че си избрал това, което искаш, защото аз у4их нещо, което не ми харесва, защото бях неориентиран. Не се отказвай и действай и да не ти пука. Покажи, че можеш!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 35a7e78016
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Хей! Я се стегни! На 24 си имаш достатъчно време и да учиш и да работиш това, което искаш! Колкото до това, че не са те приели веднага. Мой познат кандидатства 6 пъти (!!! ) докато го приемат в желаната специалност. Това беше преди години когато нямаше оценки от матури 2 изпит и т. н. и се чакаше цяла година за нов опит. И въпреки всичко, той не се отказа. Накрая го приеха и понеже учеше с желание се оказа един от най-добрите в курса и сега си работи по специалността. Така, че не се отказвай и най-важното спри да слушаш хората. Това, че някой си е купел дипломата за висше, съвсем не го прави нещо повече от теб! Понякога си трябва време за да си сбъднеш мечтите, но повярвай ми, заслужава си. Щом толкова силно искаш да учиш и после да работиш това, ами не се отказвай!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: f4e5abee27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Номер 2 го каза много правилно, това са неуспели хора, говорят ти тези неща, защото те самите виждат тях в тебе.

Смисьл прожектират техните проблеми вьрху теб. Това е проблема на доста хора, но на Бьлгарина е един от най големите проблеми.

Аз взимам сьвети само от успели хора, с много пари, направи и ти така, няма за какво да слушаш тези загубеняци около тебе.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker