Две години ад. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Две години ад.
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 2120 пъти
Здравейте, на 17 години съм, имам брат на 6 години. От две години насам, родителите ни постоянно се карат, почити съм нямала спокойна нощ. Не стига, че аз ги слушам ами често се налага и да успокоявам брат ми, докато самата аз треперя. Скандалите между тях са много грозни.... Виждала съм и чувала какво ли не, мама е инат и не отстъпва лесно, не знам какво толкова е направил тате, че да понясаме това вече две години всички, не знам дали изобщо не е направил нещо или просто мама така си мисли, но живея в ад. Не знам още колко мога да издържа така, не мога да изляза спокойно на вън, всеки път щом изляла, се притеснявам какво е у нас, и дали всички са добре. Вече до такава степен ме е обзел страха, че момента в който заспя след минути се събуждам в паника, цялата треперя а сърцето ми бие прекалено бързо, на моменти съм мислела, че ще умра. Буквално ми притамнява и ми се завива свят, щом чуя поредното тряскане на врати. Тате е избухлив и също не отстъпва и картината е плачевна, ужасно грозна. С мама, не може да се говори и май не я интересува колко ми вреди, опитала съм се да и кажа -но тя все троснато отговаря, тва не е твоя работа, не се бъркай. Добре ама като слушам викове и удари в през ноща, как да съм спокойна и да си гледам работата? ! Заради тях аз не искам да имам семейство за на напред, не искам мъж и дете, предпочитам да остана сама вместо да съсипвам психически детето, както те съсипват мен. Не знам още колко, ще издържа. Не очаквам кой знае какви съвети, по-скоро пиша това, за да ми олекне, че съм споделила с някой, не искам да казвам на приятелите ми какво става при нас и колко зле съм всъщност, все пак ако някой има съвет как да постъпя, ще съм му благодарна ако сподели.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 484e6d7459
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съжалявам мила, явно живееш в ад. Не го дръж в себе си а поговори с роднини - баби и дядовци, лели и чичоввци, сигурно имаш?
Може да подадеш сигнал и в агенцията за закрила на детето, щом брат ти е на 6 години. Не се отказвай а някой ден си създай свое прекрасно семейство. Успех.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c5dc9cfcdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бъди силна!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: fc73fa937d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Кажи им, че отиваш да живееш при приятелка или баба/дядо/роднина. Ако те питат "защо", им кажи, че ти и братчето ти получавате паник-атаки. По този начин, предполагам, че ще спрат. Ако кажат "добре", наистина отиди, защото тези караници ще ти останат като спомен и след години живота ти ще е като техния... Да не говорим за малкия, който сега поема всичко за истина...

Ако това не помогне, пак пиши тук. Има различни служби и ще потърся телефон, чрез който да свържеш с тях, за да ти помогнат и да те изведат с братчето ти някъде другаде, при роднини или приятел.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c5dc9cfcdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката: Не искам, да бъдем извеждани при други хора, това извеждане,ще працака, още повече нещата, да не говорим,че ще съм в постоянна депресия и паника, как са те родителите ми. Не мога да кажа на роднини, или приятели, някак си не искам да ги натоварвам, а и те няма с какво да помогнат. В момента пак се карат, брат ми се качи горе при тях, а аз нямам сила да мръдна, щом стана от дивана ми се завива свят. Чуствам се, нереално безпомощна, не знам какво, може да е решението...

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a1a8dd099f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Отиди на психолог. Нека той да поговори и с родителите ти. За теб е лесно-след една година може да заживееш сама, но за братчето ти ще е трудно. Няма ли баба, дядо, леля чичо, с когото да поговориш. Да им кажеш как се чувствате с братчето ти и той/тя да им набие канчето на родителите ти? Търси помощ...

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: cc6b75f9d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Имаш право да изискаш от родителите си нормална обстановка за живот. Направи го и заради малкото ти братче. Отразява се зле на психиката ви. Това, че се стряскаш и се събуждаш със сърцебиене, говори колко си стресирана. Може да премине и в панически атаки, което хич не е добре. Говори с двамата по отделно и им покажи как се чувстваш. Потърси помощ от баби и дядовци.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: fc73fa937d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 3 съм: Добре, щом не искаш да го правиш, недей. Идеята ми беше да ги стреснеш с това, че имаш паник-атаки, което е факт, щом ти става лошо.

Другото, което се сещам е да се скриеш или да излезеш навън, при някой приятел, за по-дълго време. Когато започнат да те търсят им кажи някой от двамата да дойде да те вземе и му кажи всичко, без да се страхуваш. Те са ти родители и ще те разберат.

Пиши пак, моля те.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: eb961c9557
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз съм живяла в такава среда на викове и побоища. Знам какво е да трепериш от страх. И знам, че колкото по-рано се махнеш, толкова по-добре за теб. На 18 се изнеси! Колкото по-рано се измъкнеш от тази среда, толкова по-добре! Нямаш представа колко ти вреди това. И аз като теб не исках мъж и семейство. Чак на 26 създадох сериозна връзка, а за децата още обмислям (вече съм над 30), просто защото искам да съм сигурна, че ще растат щастливи, а не като мен.
И да говориш с родителите ти, ако са като моите, ефект няма да има. Не знам кой е прав и кой крив от тях, но моят съвет е да бягаш, на теб ти трябва емоционално стабилна среда, за да растеш като нормално човешко същество. С тези непрестанни скандали те ти вредят и пречат на бъдещите ти връзки, дори на сачувствието ти.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 90abb6beb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Това че вашите са такива не значи, че твоето семейство ще е същото. Не си посявай тази мисъл в главата, защото утре ще ревеш със сълзи. Семейството е свещено и прекрасно а децата най-големиат дар. Така едно момиче с подобна история блъскаше в главата си как не иска семейство и деца, като срещна любовта на живота си и беше толкова щастлива се оказа, че не може да забремене, защото психиката й беше от 20 г. така захранвана. След куп прегледи и без причина бебе нямаше. Така се раздели с любовта на живота си и реши да остане сама. След много кратко забременя без никаква медицинска намеса от случаен партньор. Това ли искаш? Когато вашите са заедно, кажи им какво чувствате и двамата и им кажи, че вкъщи карането е забранено да си крещят някъде навън. Дано те разберат.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c5dc9cfcdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката: с брат ми поговорихме с мама и за пръв път тя ме изслуша, явно защото брат ми я накара, нещата май поотихнаха или, ще се оправят или е затишие пред буря. Дано всичко да се оправи вече. Благодаря за съветите!

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: f228f7a221
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Радвам се за теб и брат ти. Пиши как се развиват нещата, дори всичко да е наред.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 85907b3bb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мила, дано вашите най-накрая са си дали сметка какво ви причиняват, но ако не са и всичко е само "затишие пред буря" както пишеш, тогава трябва да вземеш мерки. Ако не заради себе си, то поне заради братчето си. Да, знам не е лесно да признаеш пред близък човек какво става у вас, но просто трябва. Пишеш, че се чувстваш зле, че имаш паник атаки и т. н. и то само след 2 години, а си представи ако братчето ти трябва да живее в така среда докато стане на 18! Обичаш го и не искаш да живее така, нали? За това просто потърси помощ! Дали ще говориш с роднини, дали с училищния психолог, дали ще се обадиш на горещ телефон за жертви на домашно насилие, ти реши, но направи нещо! И да, макар и да не ви бият, вие сте жертви на домашно насилие, защото живеете в токсична среда и сте подложени на психически тормоз ежедневно. Никой не заслужава да живее в такава атмосфера, най-малкото пък дете на 6. Не, че ти заслужаваш, но поне си по-голяма и си наясно с доста неща, а си представи какво му се върти в главата на братчето ти. Като нищо си мисли, че той е направил нещо лошо и за това родителите ви се карат. А от това по-голяма травма за едно дете едва ли има! За това направи нещо! Каквото и да е! Просто не оставяй нещата така.
Съжалявам, че още от сега трябва да поемеш такава отговорност, но явно в момента ти си човекът, който трябва да се погрижи за братчето си.
И дано всичко се оправи и за вас двамата няма сериозни последици за в бъдеще.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 7ee3b2d2a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   номер9 и номер1. Много сме такива като тази авторка, които сме израстнали в негативна семейна среда и точно за това не искаме семеен живот. Вие не сте били на наше място и няма как да ни разберете. Затова ходете да поучавате вашите си деца/роднини примерно. А на нас, които няма как да ни разберете, не ни говорете сладникави неща за семейството, особено пък такива поучаващи - визирам номер9 най - вече, а замълчете и си гледайте себе си.
За любопитните на колко години съм-скоро ще навърша 30.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c5dc9cfcdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторката: Затишие пред буря беше! Бях излезнала на вън и брат ми звънна и ми каза -Како, ела си бързо! За пореден път скандали и крясаци, тате отиде да спи в друга стая. Аз съм много зле. Говорех и с двамата, но не става! Забраниха виковете, но няма ефект. Уплашена съм и ставам все по -зле. :(

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 8e6198f56e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не знам защо нападаш главно майка си, но това не е добре.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c5dc9cfcdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Авторката; Стана все по-зле, тия два дни, ще ми излязат през носа. Не знам какво да правя вече. Страшно е, ужасно е, думи нямам, аз ставам все по-зле, не знам за кой да се притеснявам повече за тях или за мен...

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ec17d9b0bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До номер 13 от номер 9 - напълно неадекватен коментар. Аз самият израстнах в такава среда и много добре знам за какво става дума. Въпроса е да се бориш ли или да се предадеш. Аз се преборих, но други не.
Виждам че авторката казва че нещата се влошават - трагедия ли трябва да стане за да се промени живота й? Действай момиче, говори с роднините, няма да ги натовариш.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 9bea52b0db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Аз съм №7 и №11.

Ако и баща ти (ако ти е баща) не ти помогне, след като му кажеш всичко, обади се на баба/дядо/леля и им кажи на тях.

Понякога възрастните не осъзнават какво правят и после съжаляват. Всичко ще се оправи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 69c917e377
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Номер9, естествено, че авторката трябва да се бори да промени живота си в положителна посока. Но просто примера с тази твоя приятелка, който си дал, звучи натякващо-поучително, което е дразнещо и обикновено има обратен ефект! - това не го казвам просто така.
Също така, ако трябва да коментирам случая на приятелката ти съм по - склонна да смятам, че проблема реално е бил в бившия ѝ мъж - човека просто не е бил способен да осемени.
Защо иначе така от раз веднага ще се хване семката на случайния?
И то съвсем кратко време, след като се е разделила с уж голямата си любов..
Друго, ако двама души наистина се обичат, не биха се разделили за такова нещо, че не могат да имат свое биологично дете, а ще търсят варианти като осиновяване или някакви методи на съвременната медицина.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c5dc9cfcdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Авторката: Не мисля, че нападам главно мама, просто тя е човек с който трудно се говори, а и от нейния грешен тон главно тръгват всички скандали. Баща ми също не е цвете. Виновни са и двамата. Нагледах се на всичко. Относно бъдещо семейство, искам първо да се уверя, че всичко, ще е наред и няма да се упражнява несъзнателен психически тормоз или вкарване на чувство за вина, особено към децата. За щастие брат ми бързо забравя караниците и се радва на детството си. Но при мен не е така, разни неща ми са постоянно в съзнанието. Обичам много нашите, но едва ли някога, ще разберат как аз изживявам всичко това.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5a525878ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Опитваш се да раздаваш провосъдие вкъщи. Остави ги да се карат. Може когато се карат през нощта да им викаш полиция заради шума. И така всеки път, докато не се научат да се карат поне през нощта.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 748e59836a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   На твое място щях да изчакам точния момент, в който се вихри поредния скандал м/у тях да отида и такъв скандал да им вдигна, че просто свят да им се извие. Натрупала си достатъчно негативна емоция у себе си - сега му е времето. Отиваш при тях и просто изливаш абсолютно всичко, което е у теб. Без да му мислиш. Щом те могат да викат и да тряскат можеш и ти. Вуйна ми и майка ми на една семейна вечеря така се бяха хванали за гушите, аз хубавичко треснах по масата и им казах право в очите как стоят нещата и се кротнаха. Примера ми далеч не е толкова подходящ, но е леко сходен. Искам да кажа, че след като със спокойно говорене, обясняване и прочие не става трябва да предприемаш по-различна тактика. Покажи им какво ти причиняват. Защото оставам с впечатление, че за теб и брат мисли точно никой.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker