На 32 години съм и съм сама - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

На 32 години съм и съм сама
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 4247 пъти
Здравейте,

Как да започна моята история. На 32 години съм и съм сама.
Семейството ми е много бедно. Нямала съм приятел и сигурно няма да имам. Моите родители са против любовта, против семейството против децата. Много съм затворена и притеснителна. Контактът с мъжете не се получава. Издържам до третата среща и после се махам. Може би защото родителите ми са говорили се лошо за мъжете, затова съм така. Младостта си изкарах все в депресии. Беше ужасно. Нямам един хубав спомен. Най-тъжното е, че на никого не съм казвала обичам те нито някой ми е казвал, че ме обича. Нищо не съм постигнала в личен план-една душевна нищета. Всичките ми приятели са женени с деца.
Има по-добри майки и бащи от моите по добри семейства.
Затвореността ми е пагубна. Човек просто остава сам.
Как да се променя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 294422dc76
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отговора е съвсем ясен, така както описваш положението-зарязваш вашите които са ти вменили съвсем погрешна представа за връзка и любов. Добре ще е да живееш сама(може да си смениш работното място, така веднага ще срещнеш нови мъже) Все още не е късно... но след 3-4 години ще стане. Незнам как изглеждаш, но според моя житейски опит за една жена красотата е 90% от необходимото да се пласира на брачния пазар. Влагай средства в дрехи, грим и прическа и резултата няма да закъснее. Избирай семпли неща, класически цветове(ЖЕНСТВЕНИ) червено, розово, бяло... носи роклички. Опитай се да бъдеш усмихната колкото може по често. И сега ВНИМАНИЕ- започни да си представяш как вече си щастливо обвързана. Почувствай усещането че вече си го постигнала!
Успех :*

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 39c2c409f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Може би ако се вземеш в ръце, ще си намериш мъж за теб. Не е късно, но не слушай родителите ти! Те са психясали същества. Не стой ами действай, защото времето лети и от 32 ще станеш на 60 и край.

Данев

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 63c1fcc219
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Твоите родители искат ти да си им болногледачка на стари години и затова те държат до себе си. Не е честно. Та семейството и мъжете не са лошо нещо, щом майка ти се е оженила и има семейство! Значи делата им опровергават думите им. Това се нарича лицемерие. Не ги слушай , ами се захвани да си търсиш приятел. Най-добреще е да заживееш сама. Може да си вземеш квартира-стая и да започнеш своя самостоятелен живот. Защото засега водиш не своя живот, ако ме разбираш. старай се да изглеждаш добре и се дръж нормално с мъжете-те не ядат хора. Добре е в началото да станете приятели. За целта виж в работата ти, запиши се на някакво хоби или започни да спортуваш във фитнес, примерно. Там ще срещаш мъже и си говори
С тях за спорт и пр.
Започни да живееш своя си живот.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c7c28017a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм на 24 нямам гадже знам че си на 32 Според мен ще изляза правилния мъж за теб- нищо че си по- голяма от мен

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 055468684c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей! И аз съм на 32 и съм сама. И аз като теб винаги съм била сама. Не бива обаче да се отчайваме. Трябва да вярваме, че ще срещнем някой. Без надежда няма живот. Не може да се примиряваме. Това е животът - мислех си, че ще все някога ще срещна някой - просто ей така. Само че нищо в тоя живот не става "просто ей така" - между другото. Самотата ни дойде да ни покаже нещо. При мен това е резултат от изолация - от живота, целенасочена а и може би подсъзнателна. Няма значение трябва да си живеем с проблемите. Това е животът ни. И аз не си го представях така. Може би зад ъгъла, в кафето, до съседната врата може да открием някой.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 473918ab20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Като начало се махни от вашите ако живееш с тях. На 32 си. Просто потърси нов път, далеч от тях. Ще погледнеш на живота по друг начин. Не си единствена, моя позната от подобна ситуация има безумни разсъждения за мъжете в стил всички са тъпаци, или малкото свестни са заети. Дали причината е, че мъжете са тъпи? Или проблемът е в нейната глава. Ако не се вземеш в ръце ще стане още по-зле. Потърси помощ от психолог ако няма пари, виж пиши и по разни форуми където отговарят психолози и започни пътя на промяната. Отвори си очите и излез от бедността. Незнам къде живееш, но се включи в някоя едно дневна екскурзия дори извън България ще се срещнеш с хора ще видиш нещо различно ще прочистиш главата си. Имай предвид че с този мироглед, ако не работиш върху себе си наистина ще привлечеш пълен неудачник. Светът не е само вашите и комплексарските им разсъждения.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 4c034e4622
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А защо са се взели тогава вашите?
Не ти дават добър пример, не ги слушай. Забрави притеснението, просто говори с хората, без да имаш очаквания..

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 7a0a233a80
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   32 години не са малко за жена. Няма да усетиш как ще станеш на 40. Трябва да се отделиш от родителите си, иначе винаги ще ти влияят и няма да можеш да се омъжиш.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c97a82af07
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Отдели се от вашите. Отиди да живееш в друг град - София или Пловдив. И там излизай с нови хора.
И изобщо не се обяснявай на вашите, за нищо. Не контактувай с тях.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: d4d4a2c39d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На 31 съм, мъж, подобна история, само дето и на срещи не ходя и не съм ходил никога. Всичко ще се нареди, а и всеки ходи по своя път, не всеки създава семейство, а и не е задължително. Зарежи старите идеали, живей си живота и след време и това ще ти се случи, може би. За нищо не е късно. За щастието няма късно, остави ги твоите приятели, рано хванали опашката, рано ще я напуснат. Не бързай и живей за щастието. Научи се сама да си щастлива и след време ще споделиш това щастие, било то и след 10 години.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 7ea2bf12f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

11.   За къде си се разбързала момиче? ! Утре ставам на 30 и никога не съм имала близки контакти с мъже. Във фирмата сме на "здравей", други почти не познавам, защото нямам и жени приятелки. Е имам 2, но те са пълни аутсайдерки и никога не са говорили за мъже.
А и дошло ли ни е времето за мъже??? Ще си намерим, няма да останем стари моми. :D
Относно семейството ти, съгласна съм - махай се от там, но не заради мъже и срещи, а заради себе си. Нуждаеш се от самостоятелен живот, който да ти опресни малко мозъка и да спреш да мислиш за глупости.
Да не би да е по-добре да родиш дете на 25 на някой нехранимайко на 25-35. И после да те зареже и да си блъскаш главата в стената. Знам ги тези аз.
Обличай се добре, поддържай си външния вид, но за себе си, а не заради мъже. Щом ще са такива, дето само външния вид ще ги интересува...
Млади сме още. Излизай в почивните дни, изпий едно капучино на близкото кафе, посещавай кино, театър често, ходи по концерти, дори да не си фен, просто ако е приятна музика. Поне на тези места не ти трябват нито приятели, нито мъже. Така ще ти се проясни съзнанието.
А относно мъжете - не се запознавай с тях, защото си привлечена или защото те имат интерес към теб, а заради чисто приятелство. Сприятели се с възможно повече мъже, опознай ги като характер, но и за миг не си прави по-големи илюзии. Най-големите приятелства са между мъж и жена. Така ще се отпуснеш сред тях.

tl;dr: Не бързай, млади сме, не слушай комплексари и приятелки бързали да правят семейства още малки, малки на 25, посещавай социални места (кафе, кино, театър, концерт и други, на които спокойно ходят сами хора и не е странно) и прави приятелства със срещуположния пол, гледай на тях като приятели, а не нещо повече. След време и повече ще се случи с някого.
Успех в живота!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: bc78019d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Биологичния часовник тиктака, просто ако имаш желание не бягай след 3-тата среща, това е решението. Дано по - скоро намериш някой и успееш да забременееш и имаш семейство. За една жена след 30 години времето сериозно изтича.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e98da64cea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Много такива родители има за съжаление. Особено по малките градчета и села. Мислят си, че щом са отгледали дете, той или тя автоматично е длъжен/а да ги гледа на стара години и което е по-лошо, да е на тяхно разположение 24 часа, което разбира се, означава да няма собствено семейство. От там и идеята на родителите ти да ти внушат, че всички мъже са гадняри (не, не са), че само ще те използват и т. н. Просто искат да са сигурни, че винаги ще си залепена за тях и ще си им на разположение. От теб зависи дали ще се примириш с положението и ще се обречеш цял живот на самота или ще намериш сили да се махнеш и да станеш самостоятелна далеч от тях. А станеш ли самостоятелна и мъж ще си намериш след време. Обаче докато живееш само заради родителите си, е няма да стане. Разбираш ли, за да намериш мъж и да имаш семейство първо трябва да промениш живота си, докато животът ти се върти само около вашите и поставяш техните нужди пред своите, просто няма как да стане. Не ме разбирай погрешно, изобщо не е лошо човек да се грижи за родителите си и да им помага, но има една граница, която не може да бъде прекрачена и не може те да определят живота ти. Млада си, все още и имаш време, но трябва да действаш сега, защото на 40 ще е много по-трудно, а след това пък направо безнадеждно.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: f49d2effdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

15.   Към №11
Малко си се объркала скъпа, на 30г. хич не си млада за семество или по принцип. Раждането на късни години крие много рискове за теб и бебето, да не говорим, че в най-бурните и важни години на детето ти, ти ще си уморена баба. А пак, когато детето ти има деца, вместо да имат от теб помощ, ще гледат хем внуците ти, хем старата си майка, която си е живяла спокойничко и се сетила на 38/40г., че вече е готова евентуално за майка.

М32г. с дете на 5г.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: d65bbe7ab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Родителите ти са егоисти. Напусни ги, запиши се да учиш или си намери работа. Намери си приятели, излизай, забавлявай се, ходи на почивки. Няма да ти е лвсно да се отпуснеш лесно, сювсе пак 32 години депресия не се оправят изведнъж. Имаш още време до 40 да си родиш детенце.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: d65bbe7ab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Мъжете са различни. Има такива с които ще летиш в облаците и ще направят живота ти трайно щастлив. Опита на майка ти неважи за всяка жена.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 1f90e6b54f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

18.   За начало напусни вашите задължително. Ако нямаш работа трябва да си намериш работа, за да си плащаш квартирата! След това потърси тази книга: "Оковите на майчината любов", за да разбереш как родителите (особено майките) провалят децата си уж от "любов", а всъщност от егоизъм, слабост и недостатъчност.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 2e6aba1e7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Каквото и да говорят някои хора в темата, биологичният часовник съществува - и при мъжете, и при жените. И аз не се чувствам доволен - на твоето положение съм, но на 30 години (отскоро). Ако не си от малък град (там е ясно - бягат или в София, или в чужбина), се оглеждай за някой, който ти е по вкуса и хич не се притеснявай! Щом си пуснала тази тема, значи вариантът "след третата среща бягам" вече не те устройва (ако приемем, че някога ти е бил достатъчен). Просто стани по-импулсивна и не толкова вцепенена в действията си! Хора като нас с теб са такива - вцепенени и сякаш застинали във времето, но за съжаление никой не е казал на годините да спрат, докато се подготвим за скапания живот. Знам, че това е почти невъзможно, но игнорирай думите на родителите си - те са от малкото случаи, в които думите на мама и татко не са най-добрите. Вероятно ги обичаш, но имай предвид, че те не ти правят услуга с поведението си! :(

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: de23e7120a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Не се притеснявай нещата в живота ти ще се наредят. Сетих се за една съседка на 43 години е, нито е имала приятел или пък гадже. Сама е живее с родителите си. Беше започнала работа където й аз работя и шефката ме привика и ми каза, че много се притеснявала за съседката ми дали не била малтретирана и изнасилвана, а аз и казах, че нищо не съм чула и видяла и нищо не знам. Обясних и, че тя никога не е имала приятел и т. н.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: f49c84e119
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Хей госпожице! Я пак си помисли, дали само родителите ти са виновни, за да си сама? След навършване на 18, всяко дете става самостоятелно, и отговаря само за себе си. В днешно време, родителите не могат да влияят много на децата си. По скоро родителите са в плен на съвремието, където от грижовна родителска обич, често страдат, виждайки самоубийственото поведение на новото поколение. Щом вече си на 32, работата никак не е цветуща. Не слушай №11, тя е феминистка и ще си остане стара мома. Ще се прави на щастлива самотница, която си е самодостатъчна кариеристка без мъж до себе си. Доста потребители са ти дали умни съвети. Външният ти вид е 90% определящ за стойността ти сред мъжете. Ако се правиш на много умна, и спориш с претенции за налагане на женски правила в отношението ти с мъжете, никога няма да имаш успех. И не бягай след третата среща, защото в скоро време може да нямаш и първа с млад мъж, и ще те ухажват само пенсионери. Не е задължително да се жениш в днешно време, но за да задържиш мъжа, който те е харесал, ще ти трябват женски хитрости, като гъделичкане на мъжкото му его. И знай, че ще можеш да избираш мъж, само след като той вече те е избрал. Мъжете вече не искат да се обвързват с жени, защото мъжката свобода е незаменима, и единствено с тези, които искат да създадат поколение (своето продължение) ще имаш шанс да създадеш семейство и да станеш майка без инвитро технология. За твое съжаление такива са вече малко, а гейове и разни девианти числено се увеличават, което води до човешката депопулация в цивилизования свят. И запомни едно нещо от мен! Един мъж може да се ожени и на 50, но неомъжена жена навършила 35, вече минава в категорията "стара мома"! Желая ти успех и побързай, защото биологичният часовник тиктака, а жените имат много по-къс срок на годност от мъжете!

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 0e37025c3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   номер20, добре спомена за живеенето с родители. То човек ако ще живее с родители по - добре да е сам. В смисъл много по - лошо е да си семеен и да си под един покрив с някакви родители - твоите или на жена ти/мъжа ти. Нещо като дядовата ръкавичка става. А и децата е редно да се гледат и възпитават само и единтвено от татко си и майка си, а не от разни баба или дядовци. Жалко, че в България е често срещано явление, поради това и доста приемливо от масите, семейни хора с деца да живеят заедно с разни баби и дядовци. Вместо да се отделят като самостоятелно домакинство извън дома на възрастните хора. Което всъщност е било редно да направят изначално, като двойка, преди да създадат свое дете.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1b7eb62c4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   "Един мъж може да се ожени и на 50, но неомъжена жена навършила 35, вече минава в категорията "стара мома"
В грешка си да ти кажа. Един 50 годишен ерген, няма ли пари, чекай някоя да го погледне, освен ако не е и тя на толкова години. Интереса клати феса, ако не си го разбрал. Интересно ми как мислиш, дали ергените на 50 не са по-големи самотници и от старите моми, на които видиш ли нема кой да изпере чорапите и да сготви една манджа, на които вече и виаграта не помага?

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9835ae6999
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Чиче, 21, много гадноот твоя страна!
Авторке, горе главата, аз намерих моя принц и по-късно от 32, а сега сме щастливи вече доста години заедно! Но бях напълно самостоятелна от 24-ри годишна. Според мен това има не малко значение. Работи в тази насока и се грижи за себе си!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9d8b04c58f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Всяка втора дума ти е „родителите ми“. Не е чудно, че нямаш приятел и семейство. Първо се изнеси от вашите, живей самостоятелно, после мисли за семейство. Може да си на 32 г., но по акъл си на 16

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: e9d2f57542
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Момичета, трябва да имате по-активно отношение към живота за да сте щастливи. Никой няма да ви търси в къщи, за да ви забавлява.
Авторката, защо на срещи издържаш 3 срещи и се отказваш? Защо нямаш приятелки? Нима родителите ти са виновни? Те може и да имат негативно отношение към живота, заради собствените си неудачи. Това не значи, че трябва да копираш техните мнения. Опитай да се отделиш, защото си с манталитет на пенсионерка. Можеш да излезеш на квартира, наемайки една стая някъде или комбинирайки се с друга жена. Но това би имало смисъл само, ако ще се забавляваш по някъв начин и ще си подредиш живота без тях. Да седиш някъде на квартира сама и пак да се самосъжаляваш, няма много смисъл.
Вземи живота си в своите ръце.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker