Помощ откачам..... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Помощ откачам.....
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 5246 пъти
Здравейте!!! Аз съм момиче на 19,

Отдавна се каня да се оплача и чак сега събрах смелост.
Става дума за следното:

Снаха съм и живея под покрива на свекъра и свекървата сина им е мамино детенце, но за съжаление го разбрах, чак след като му родих едно прекрасно момченце.

Малко след като им казахме, че чакаме дете се направиха на доволни видях го, но си замълчах заради обичния ми мъж. Бях в 6 ти месец когато свекъра един ден ми заяви да не мързелувам, а да пренасям жито което бяха ожънали и беше на пътя. Изразявам се по най-милия начин защото ме е срам дори да си спомня думите му, който бяха много тежки.

Много ме заболя и от това, че като казах на мъжа ми, не ми повярва добре, че на детето не му стана нещо, защото пренесох почти 150кг сама с две кофи. Както и да е преживях го бременността ми беше лека и след 3 месеца родих наи-любимото ми, моя живот сина ми Г. сега е на 1 и 3 месеца. Малко след раждането нямаше и 7 дни свекър ми пиян държеше детето на фотьойла и като ме видя да се влача (защото бях много зле) започна да крещи по мен защо не съм дала на сина му, моя мъж да спи той бил гледал детето, а трябвало на другия ден да бъде на работа заявих му, че не карам на сила бащата на детето ми да го гледа при което последваха ужасни обиди "къде намери тоя болкук та ни го домъкна тука не можем да я понасяме с ммайка ти.. "и куп други. Сина му буквално го изрита от стаята ала аз не можех да спра да плача от обида. През цялото време след като излезе от стаята помня, че не можех да спя изпаднах в депресия и само сина ми ми даваше сила да продължа.

На другия ден последва мълчание, но с погледите който вадеха и двамата със свекървата говореха ясно. Явно наистина на пияно си казваш истината. На другия ден като се прибра от работа мъжа ми ме попита: "какво ти е защо плачеш? "Като му обясних, че подозирам депресия само ми се изсмя и каза, че говоря глупости. Добре, че имах моето малко копие което да ме радва. Сега 1 година по-късно пак търпя подобни обиди слушам как мойте родители били смотани (защото имам само майка и баба)а и не сме от богатите като другата снаха чийто вуйчо е посланник някъде...

Снощи отново ми се заяви на пияно, че съм... няма да изброявам каква, а няма повод. Никъде не излизам, с никой не говоря, стоя си вкъщи и си гледам детето, но те пак недоволни докато снощи за пореден път ме унижаваха този път сина им не реагира, дори дума не каза. Докато дядо му ме правеше на болкук детето плачеше бях го гушнала и плачех.. този път аз го изритах от стята като му треснах вратата под носа, за което съм "Щяла да съжалявам"

Сега плача и не виждам изход искам да се махна, но няма къде да отида говорих с мъжа ми да се изнесем имаме друга къща на центъра, но нямало пари. А той взема почти 600лв казах му да ми намери работа той не иска. Добре им е да има кой да храни животните, да гледа детето и да чисти къщата и колите. Те всеки ден са по градовете а нямат пари може ли да са толкова отвратителни. Откакто влязох в тяхната къща съм като в затвор загубих връзка с приятелите, роднините... загубих себе и живота си добре, че поне детето ме крепи, но незнам докога ще издържа..

Леля ми която е единствената която има грижа за мен ми казва да си намеря работа и по- късно да си взема детето, но не смея защото ме е страх да го оствя само с баба и дядо дето го бият като ревне. Извинявам се, ако съм Ви отегчила, но... . просто искам съвет или някаква надежда... нещо което да ми върне силите за живот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: 1c9403daac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   как си се решила да родиш на такава възраст, сигурно е станало без ти да се усетиш. Не бяхте ли заедно преди да забременееш, да опознаеш семейството му? какво като имаш само баба и майка, понякога когато имаш баща пияндурник, както е в случая при мъжът ти пак можеш да станеш леке. При твоята майка няма ли място за 3-ма човека? Аз съм с моя приятел почти 5 години, опознах цялата му рода, не е китка. Баща му също пие, но не създава проблеми, пие най-много по 1 чашка на вечер, не да се напива като гъз ( с извинение). Защо не опозна първо семейството му, а после да мислиш за деца? Нали детето ще е свидетел след време на всички кавги и ще расте в ненормално грозна среда. не си помислила добре когато е трябвало

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 7bc63b9061
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   М-да, така става когаато се жениш на 18 и раждаш на 19. Трябвало е първо да си вземеш хляба в ръце и тогава да правиш деца. За съжаление е късно вече. Вариант едно: говориш с мъжа си и му поставяш ултиматум да се махнете от къщата на свекъра и свекървата - излизате на квартира и то по-далече от тях и повече не поддържаш никакви контакти с лудото му семейство. Вариант две - мъжът ти е пу*ка заспала и не ще да се отдели от полата на мама - вземаш си детето и си отиваш при майка си. Намираш си работа, детето на ясла или баба ти ако може да го гледа, ти работиш, съдиш мухльото за издръжка, и така. Вариант три - продължаваш да си седиш при свекъра и свекървата, търпиш унижения и обиди, ревеш по осем пъти на ден, накрая се разболяваш от тормоз и нерви, плесваш се на легло в болница и детето ти остава без твоята грижа в ръцете на лудите си дядо и баба.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: c2bfce95b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Така, погледнато математически ти си родила преди да навършиш 18 и едва ли да имаш и завършено средно образование, което си е нищо, а без него смятай какво е - та за каква работа мислиш? С какво толкова те привлече този образец за мъж, та се бухна в най-големите и най-миризливите? Със сигурност си знаела поне как живеят и че мъжът-мечта няма намерение да се отделя, търпяла си ги през бременността и още година и 3 месеца. Това са фактите, относно съвет - събирай си багажа и се изнасяй при майка ти - ако титанът на мисълта държи на теб, ще си домъкне задника, но докато не се изнесете някъде отделно и през ум да не ти минава да се събирате - и никакви уговорки за за временно, докато се оправите - или сами, или да се прибира в обора и да си живее там. Бъди твърда - отговорността за семейството и детето не е само твоя.
Мечо Пух

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 58081765e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   здр, мила аз те съветвам да му кажеш, че ако не се разделите като истинско семейство в другата къща просто ще искаш развод, и ако не иска взимай си детето подай молба за развод и отиди при майка си, намери си работа, а детето да го гледа майка ти докато стане на 3, защото това дете наистина ще е свидетел на вашите кавги, а това спира развитието на едно дете може да се получат дефекти в говора или незнам но от личен опит го знам израстнала съм в красиво семейство майка ми и баща ми никога не са се скарали но за сметка на това всяка вечер имаше караници между нашите и родителите на татко, между дядо и баба побоища и какво ли не и сега заеквам :( неприятно е но това е причината заради стреса и страха :( махай се от там и спаси тедето си... ... . а мъжа ти е... ... .

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: bd4bf19383
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   На кого е къщата на центъра? Твоя или на мъжа ти?
Ако е твоя, взимай си детето и се махай от там.
Ако е нужно наритай ги по най-грозен и безцеремонен начин тия боклуци и се махай! Кажи им, че ничия изтривалка няма да бъдеш и на никой няма да позволиш да ти скапва живота.
Не си умряла да им гледаш тъпите физиономии и няма да останеш нито секунда повече там.
Да си намерят някоя друга будала да ги търпи да я обиждат и да им чисти боклуците.
Мъжа ти, ако е мъж на място, ще те последва, ако не - да държи на майка си оная работа като иска.
Не прави повече компромиси. Говори все пак първо с мъжа си и му кажи, че няма да търпиш повече това отношение, искаш нормален и спокоен живот за себе си и детето и ако иска да има семейство, да тръгва с теб, ако не - да е жив и здрав, но ти си взимаш детето и шапката и се махаш.
Ако жилището на центъра не е твое, а на мъжа ти, отиди при твоите родители, сигурна съм, че ще те приемат. Все пак това са твоите родители. Давай детето на ясли, намери си работа, за да не си зависима от никого. Взимай си живота в ръце, гледай си детенцето и им плюй в муцуните на ония селяндури. И от мен да знаеш, че кучето скача според тоягата, тоест колкото ти им позволиш толкова те ще те яхат!
Я ги сритай по селските мутри и да си знаят мястото! Може да си им в къщата, но вие сте си отделно семейство и те нямат право да си пъхат гагите в твоите работи! Дай им да разберат, че на никой няма да позволиш да се бърка в живота ти и се махай от там! Мъжа ти, ако иска да тръгва с теб, ако иска да не тръгва, но ти бъди категорична!
Не им се давай, бе момиче! Да не си се намерила на улицата, че някакви селски пръчки ще те мачкат! Я да ходят в кочината!
Ох, чак аз се ядосах, като прочетох поста ти...
Не прави компромиси, защото те ще бъдат за сметка на твоето здраве, твоето щастие и твоят живот.
Не им се оставай! Започвай да подреждаш животът си според своите изисквания и правила, така, че на теб да ти харесва. Отсвири ги селяндурите и си живей така, както ти искаш, без да ти пука за тях!
Късмет и бъди силна!
И действай за да промениш сегашното си положение!
Действието му е майката да знаеш!

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: d8aebcd422
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От Авторката. Родих точно на 19 сега съм на 20 навършени това е до номер 3 както съм описала съм от село и тук дори в моето родно село няма работа. Има, но за 45 лв за 17 дни обществено полезен труд. Не мога да отида при родителите ми просто защото няма работа в нашия край особено за жени.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 30c24cc8f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   махай се от там ...утре ще ти посегне няма да има кой да те защити ..ще търпиш ли ..от такива мамини синчета далече ти си млада живота е пред теб не го погубвай в това семейство ...

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: d8aebcd422
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   НЕ МОГА ДА ОСТАВЯ ДЕТЕТО СИ! А и не мога да го взема ри нашите защото те живеят не мижавата пенсия на баба... И в моето сло няма децка градина..

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: c93cce495b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не мога да коментирам, какво трябва да е отношението към тези хора, но мога да Ви кажа, че в коментарите, до тук, четох ултиматуми, обиди, ... има и политики, които означават" гъвкавост" -те да поискат и предложат това, което ти си си наумила преди това, но те не са го подозирали, но въпроса е" ЗАЩО ЩЕ Е НУЖНО И ПРИ ТОВА, ЗА СМЕТКА НА ДЕТЕТО, ВРЕМЕТО, НАГЛАСИТЕ... "?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: bd4bf19383
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ти нали получаваш все пак някакво майчинство? Както са те гледали вашите без дете, така ще те гледат и с дете. Прибирай се в къщи и ще му търсиш цаката. Все ще се оправиш.
А като стоиш там ще затъваш все повече...

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 7895ac1c17
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   моя съвет е да се взимаш детето и да се махаш от там просто нямаш работа при такива нещастници, както и преди са те гледали и сега ще те гледат, все ще се оправите някак си бягай докато е време :)

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 730d9b34af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   От Авторката Получавам нормални децки надбавки в размер на 35 лв месечно! ! Благодаря за рабирането което проявихте към мен и объркания ми живот. До номер 5 къщата е негова и той нямал пари за да я ремонтира, абе няма да казвам какъв е... . И до номер 7 вече ми е посягал заради тях точно на рождения ден на сина ни... :( Но мълча и не смея да се оплаквам..

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 7bc63b9061
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Момиче, аз съм № 2. Като няма работа нито в неговото нито в твоето село, излез на квартира в някой град, там ще намериш работа, там има и ясли и детски градини за детето. Няма да ти бъде лесно, вярно е, ама ще се справиш. Оцелява се, повярвай ми. В града една сервитьорка все ще можеш да работиш. Другият вариант е да оставиш детето на майка си да го гледа и да ходиш в чужбина да работиш за по няколко месеца в годината. Трудно е да оставиш малко дете, но ти сама си се докарала до това положение. Извинявай, ако сме ти прозвучали грубо и аз и другите коментиращи, но мисля че от потупване по раменцето и съжалителни въздишки полза няма. Вземай се в ръце и работа му е майката.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 279a8b55b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Мило момиче, натъжи ме твоята история. Отстрани е лесно да се каже да се махнеш от там но ти си още малка и е трудно когато не получаваш подкрепа от твоите родители. Аз мисля че трява да поговориш с майка си и баща си и да им обясниш какво се случва с теб. Дори и да няма работа при тях те може да се грижат за детето а ти да потърсиш някаква работа дори в най-близкия град. Предполагам взимаш майчинство и наистина ако решиш да се разведеш ще взимаш и издръжка. Трябва да намериш сили да се пребориш с тези изроди. Успех мила!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 0f6ce20e98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Тъжно ми е да чета, че жена, ще трябва да работи в първите 10 години от развитието на детето й (или поне в първите 7 години), на место да му отделя нужното време за общи дейности и взаймно развитие.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: cb0247d2ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   От Авторката те няма да ми позволят да си взема детето. Баща му ми го е повтарял хиляди пъти." Тръгнеш ли то ще е без детето ми" . Никога не съм била по объркана в живота си. Родителите ми знаят всичко, но само с майка без баща е трудно, а и не могат да ми помогнат по никакъв начин... .

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 1d1f095051
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Ти си момиче омъжило се наистина много младо, но определено си личи доста зрялост. А и за човек от село има доста малко грешки в написаното. Може да не ти са дадени достатъчно възможности в живота и да си имала лош късмет и изпитания, но не забравяй, че ти е дадена сила, за да носиш този кръст. Най-правилното е да се изнесете. Дори и в бедност да живеете — по-добре гладен, но свободен. Това е правилното и единственото решение. Съпругът ти трябва да осъзнае, че вие двамата сте отбор. Ти си го познаваш най-добре и знаеш как да му покажеш това. Все пак вие сте съпрузи, вие сте другарчета, трябва да имате някаква комуникация, която си е само между вас си, по ваш си начин. Най-малкото като си легнете вечер в леглото. Поговорете си, не бъди настоятелна, а простичко и по човешки му кажи (с благ тон), че сте големи хора и че ще намерите начин да се справите, трябва да си поемете пътя сами, защото те съсипва домашната обстановка, имате несъвпадение на характерите с неговите родители и навярно бихте се уважавали, ако не живеехте заедно и не деляхте толкова много — от разстояние по-лесно се разбират понякога хората. Искрено ти съчувствам и се надявам да дава Бог повече хора като теб, защото от такива има нужда България.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 35caa5aec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Ще опитам , но не ми се вярва познавам го добре няма да се отдели от мама и тати дето го хрантутят.Може да се махна за малко да видя дали ще е за добро ,но се чудя как ще оживея без сина ми .......

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: f2aff85171
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Как така няма да ти дадат детето? ! ! ! В тая държава все още има закони и в 99 % от случаите на развод детето се присъжда на майката. Момиче, не бъди наивна и не се оставяй на някакви селски тарикати да те шантажират. Вие изобщо имате ли официален брак или сте на семейни начала. Щото ако е второто - той почти не може да претендира за детето, ако пък не го признал - хич. Ако го е признал, но нямате брак - е длъжен да му плаща издръжка. Ако много се репчат - има полиция. Подаваш сигнал и заедно с участъковия полицай те извеждат теб и детето ти от дома им.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 5cb1ea681e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   На семейни начала сме. Нашият полицай им е роднина и не вярвам да помогне. Просто вече стигам дъното..

Авторката

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 2d70ec9e28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Мила, аз се намирам в подобна ситуация, но за разлика от тебе аз нямам дете. Аз бих те посъветвала следното нещо не чакай ами си тръгвай, и аз това ще направя. Вашите все ще намерят начин да ти помагат. Имаш баба тя ще гледа детето пък ти се хвани някъде на работа може да са 45 лева, но все пак са си пари и детските стават към 100, пенсията на баба ти, все някак ще се справите, пък и на село винаги има какво да набереш от градината. Така че ставай и си заминавай от там и не стой повече, колкото повече отлагаш толкова по-трудно става след това.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 368326b06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

26.   Гледаи сега вземаш си детето и отиваш уж на разходка и не се връщаш. човек като иска може и намира начин. но не стои там и аз родих на 20 но като родих вече го бях оставила

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 023575581a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Прочетох до коментар 17... Боже, ти ОЩЕ ОТСЕГА си смачкана, какво остава занапред! Какво значи ТЕ НЕ МИ ПОЗВОЛЯВАТ???? !!! Ти от други ли искаш разрешение и позволение за твоето дете? ! Не се сърди, но осъзнай се, моля те! Поеми отговорност за това дете, какъв живот ще има то с тези изроди, а и ти! Дотук само слушам от тебе как НЕ МОЖЕ И НЕ СТАВА, едва ли не искаш да си останеш с тях. Ама не може, те не ми разрешават, те....??? !!! Вземай си детето и се махай. На 20 ако няма работа за тебе, на 40 как ще е? Имаш майка, не си съвсем сама. А и дори и съвсем сама да си, пак нямаш никакво оправдание да седиш при тези... Нищо не говори с никого, просто вземи детето и бягай оттам. БЯГАЙ окончателно и безвъзвратно. Не "да си говорим", "те казват"... и тн. Ех... то насила хубост не става... Ти ако не искаш да си помогнеш никой не може да го направи.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 66a7d29e05
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   иползва децата за да те бие и третира знае че няма на кого да се опреш като помощ за да отгледаш децата си и той те ползва за слугиня трябва да има закон за такива на кола да третират една маика по този начин

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: bb12ced6db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Тя, горката за какво ви говори вие тука сте тръгнали да и казвате че много млада родила и млада се оженила.

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 25f3254cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   а е вии номер 1 и 2 мн знаете баба ми като е родила на 19 кво лошо ли е а и аз имам бебе

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker