А можеше да бъде много хубаво - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

А можеше да бъде много хубаво
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 2259 пъти
Здравейте. От истории като моята може би им е омръзнало на всички, но на мен наистина ми е нужна помощ. Загубих себе си, навиците си и всичко, което обичах да правя след брака с моя мъж. Грижа се за домакинството, за детето също, за мъжа също и нямам никакво време за себе си. Жалко е че съм и пред погледа на моята майка, която не ми помага с нищо, освен че ме задушава и следи и коментира защо не било по един начин, а трябвало по друг да бъде, защото не харесва своя зет. А даже и за нея трябва да се грижа (домакинство), защото тя иска да не разчитаме на нея, но говори пред когото срещне небивалици от рода колко ми е в помощ. Никой не иска да помогне, защото мъжът ми ходи на работа, а майка ми се оправдава, че той ми бил мъж и трябвало от него да искам помощ и тя няма да му слугува. И слушам също как трябвало да ставам рано да се поддържам, защото на нищо не съм заприличала, а аз ставам в 6 и лягам в 2. Мъжът ми ми помага за нещо едва когато се скараме сериозно, защото повтарям дни наред и се моля.
Не търся съчувствие. А питам бракът такава отговорност ли е, да имаш деца, да се грижиш за всичко и всеки и да изгубиш себе си? Това ли е любовта, да жертваш себе си и всеки да гледа собственото си спокойствие?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: da31108546
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На колко сте годино, че да се е загубило всичко. Защо се отчайваш?

Може би е време да търсиш нов мъж.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: acaed401bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Когaто толковa ми писнa, че ми стaнa безрaзличен, нaмерих отново себе си. Толковa се зaобичaх, че сегa посмъртно не бих посъaвилa мъж пред себе си, тоест, вече съм нормaлен, здрaв емоционaлно човек и съм щaстливa. Без него, естествено! Той още циври нaоколо, търси ме, жaлък и смешен е, избягвaм дори дa го поздрaвявaм кaто се видим, сегa се присетил, че имaл и изгубил "любовтa нa животa си". Глупости, просто му позволих дa влезе в моето прострaнство, дaдох му приоритет и сaмa се нaврях в третa глухa, не прецених, че ще му е изгодно тaкa и нямa дa е реципрочно.
Зa товa, вече първо сериозно опознaвaне, никaкви, 0 компромиси с мен зa дa е ок друг, тц, не!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a03a207daf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ако ти самата не се погрижиш за себе си, никой няма да го направи. Бъди малко егоистка. Защото, каквито и героизми да правиш, никой няма да ти е благодарен. Отдели един ден, в който ходиш на фитнес, или каквото ти харесва да правиш и ги остави да се оправят сами.. Не се грижи за майка си. Тя щом е с ума си да говори небивалици за теб, значи може да се грижи сама за себе си. На мъжът ти му възложи конкретна домакинска работа, за която той да отговаря - да чисти, да изхвърля боклука, да чисти банята.... И не се занимавай ти с това. Изобщо ти си им удобна и не им пука за теб. Единствено от теб зависи дали ще си пренатоварена и преуморена, или поотпочинала и свежа. Грижи се за себе си!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a03a207daf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да допълня, че не е нужно да си перфектна. Също така си набележи важните неща, а маловажните просто не ги прави.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: ac49c8804b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не живей с майка си по възможност... тя несъзнателно пречи и на твоите отношения с мъжа ти, не само че те критикува за щяло и нещяло.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d75ecd1d16
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Аз лично не разбирам подобни отношения и определено не бих живял с домакиня и слугиня, това не е критерият ми за жена, с която сме се взели да сме партньори в живота и да се подкрепяме и обичаме. Под моето достойнство би било да живея със слугиня! С моята съпруга имаме общ бизнес, работим заедно, домакинстваме заедно, забавляваме се заедно и ще отгледаме децата си заедно, те са наше общо задължение, както и всичко останало. Никой няма право да ограничава другия, всеки е личност и има своите хобита и интереси, аз споделям нейните, както и тя моите, ключовата дума е ЗАЕДНО! Съжалявам, но това при теб не е любов, без мъжа си можеш, но без себе си-не! Бих те посъветвал да помислиш сериозно какво желаеш ТИ от живота и съпруга си и ако сегашния ти живот не те устройва просто да го промениш. Ако трябва с нова работа и друг човек до теб, няма незаменими хора! Да, може да е много хубаво, но не и с подобен брак, който сама каза, че те задушава. Успех и бъди силна!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b69f8b8edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе, номер 1, как лежерно го казвате да си търси нов мъж, то не сте само Вие де, редовно чета подобни съвети в сайта, то да не е прахосмукачка или миксер? ! Момичето и дете има при това! Сега по темата. Мила, ако ти самата не си вземеш почивка и време за себе си, никой няма да ти ги даде. Щом ти си човекът, който ги обгрижва всички и ги носиш на гърба си, ти ще наложиш и някои правила. Бъди по-твърда и спри да им задоволяваш всички капризи, докато не си се съсипала. Не е наложително къщата ти да е винаги като картинка, всичко да е тип-топ, здравето и спокойствието са най-важни. А тази кокона, майка ти, за нея нямам думи, я малко ѝ поорежи крилцата, аз също съм майка и се стъписах от това, което си споделила за поведението ѝ. Наложително е да проявиш малко здравословен егоизъм, та ти си се превърнала в слугиня! Не, не са това бракът и семейството, да ти се качват на главата, че и да недоволстват, колкото повече ги глезиш и се мъчиш да угаждаш на всички, толкова повече ще се отпускат и ще имат претенции, ааа ама много се ядосах!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: abd17d00ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не, бракът не е точно това. Да, когато си се омъжвала, предполагам още тогава си знаела, че ще трябва години занапред да гледаш деца, да работиш и да свършваш домакинската работа. Но ето тук идва голямото, , НО, ,! Мъжът ти трябва да ти помага! За мен е недопустимо мъжът просто да ходи на работа и да не помага с домакинството на съпругата си! Поне от моята гледна точка, тъй като в моята рода мъжете са много работливи и големи чистофайници и помагат доста на жените си! Поговори с мъжа си, трябва да се научи да ти помага. А майка ти донякъде е права, но и донякъде не е. Точно в този момент не й обръщай голямо внимание, а се поатарай да научиш мъжа ти да помага в чистене, простиране, готвене и т. н.! Късмет!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 87d2ecc774
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз на това му казвам слугуване. В миналото така е било- мъжа ходи на работа, то и жената ходи на работа, но това повечето случаи не се зачита, тъй като от нея се иска да домакинства и да гледа децата, а от мъжа след работа нищо-жена му слага да яде, а той се изтяга на дивана. В много редки случай е имало свестни мъже, които помагали в домакинството.
Но в днешно време за мен няма деление на мъжка и женска работа, щом си с даден човек трябва взаимно да си помагате, а не жената да робува на мъжа си във вкъщи, но всеки е различен, това е моето мнение. Щом си с даден човек трябва взаимно да си разпределят задачите, например единия ако сготви, другия след това да измие чиниите. Аз лично предпочитам да съм сама, пред това да слугувам на някого, само например за някоя ласка и с**с.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: e516defe36
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако само той работи е напълно нормално да не помага.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1e5a2bd0dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз мисля, че в домакинството и двамата трябва да помагат. Например кажи му да измие чиниите... Още от началото трябва да му се казва и той да помага. Иначе защо ти е тоя мъж, ако си му слугиня...

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1c44b011ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Разбирам Ви напълно, как се чувствате в ролята на майка и домакиня, но проблема да не се поддържате е изцяло във вашите ръце. Аз също съм майка и то на 2 деца, поддържам къща на два етажа и ходя на работа 5 дни в седмицата, останалите 2 съм пепеляшка с парцала и реално нямам нито един ден почивка. Никак немога да кажа, че не се поддържам, напротив, винаги съм отделяла време в домашни условия, без излишни разходи в салоните да се грижа да изглеждам добре. Сутрин за да освежи човек лицето си, са му нужни 10 мин. Така, че не очаквайте от мъжъ Ви да ви изпрати на спа, за да се чувствате поддържана. За него също ще е да вижда жена си свежа и красива. Ако поговориш с майка ти да оставяш детето за 2 часа в седмицата за да се погрижиш за теб лично, а не за мъжа ти, мисля, че няма да ти откаже. И напълно подкрепям майка ти за слугуването на мъжа ти, защото наистина е така. Зимата ми се наложи да бъда на легло за 10 дни и майка ми дойде при нас да чисти, готви и гледа децата, трябва да ти кажа, че мъжъ ми се чувстваше сякъш му е длъжна да го прави, а тя се чувстваше като прислужница, но го правеше заради мен. От тогава, никога не съм позволила на майка ми да изпада в такова унизително положение. Семейството си е мое, отговорността и грижата са изцяло наши. Той пазарува и прибира децата, аз останалото и така се справяне като много други семейства. Стегни се и се мобилизирай повече, единствено недоспиването може да те скапе и ако имате възможност през уикенда заминете някъде без детето да си почивате двамата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b330533cb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Просто малко си прегряла - спокойно.
Първо - на майките се теглят майни, за да си знаят мястото.
Второ - никой не е казвал, че щастието е в перфектно изчистния дом, любовта и брака също не са това. Вземи се в ръце! Не ти трябва да се гласиш като от списание, но изхвърли удобните, широки и сиви домашни дрехи. Обличай се цветно, пускай музика, намери положителното в себе си и ще видиш как то зарязава целия свят.
Трето - На мъжете не се мрънка, не се правят скандали. Ти си ЖЕНА - действай хитро, нежно, с усмивка. Кажи: "Миличък, имам нужда от мъжката ти сила, легенът с прането ми е много тежък" Те обичат да са в услуга, чувстват се герои за жените си. Но не обичат дудняне и стеняне от типа "Аз се утрепвам по цял ден, а ти не искаш грам да ми помогнеш" Давай му задачи - той ще ги свърши, но си подбирай тона.
Трето - пак тегли майна на майката. Те са досадни - ще се върне пак.
Четвърто - Лято е. Хващах детето и пишеш бележка на мъжа: "Навън сме, ще купя по пица, звънни ми като се прибереш да си дойда, обичам те" Извоювай си своето време.

Спокойно, хитро, с усмивка, с обич - това винаги е вярното решение

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b3432a82b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Майка ти е проблема. Трябва да се отделите, колкото и да е трудно. Тя те наблюдава, критикува, командори. Отделете се и си организирай домакинството както решиш. Някои практични съвети: гледай да няма предмети по шкафовете, по-добре да е изчистен стил (много по-лесно е да забършеш изчистени от повърхности предмети - 15 минути в най-лошия случай отнема). Сортирвай прането и пускай перални по цветове, всеки ден/ през ден - различен цвят (20 минути простиране). Готви предимно на фурна - ориз с месо, месо с гювеч, тиквички с приз/ месо, огретен и т. н. Така слагаш сурово всичко в тавата и ти отнема най-много 40 минути. Пазарувай за седмицата, по възможност. Задължително отделяй час за себе си на ден. Какво ще правиш в този час, ти си реши. Ако ходиш на работа и гледаш дете, готви в събота или неделя за почти цялата седмица. Връчвай по-често детето на бащата. И пак ти казвам, ти се стараеш толкова много заради майка си, постави я на мястото и!!! и си гледай живота ;)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 29a5934f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не, не трябва да е така - може би си избързала с брака и с детето. Както и да е - стореното, сторено, важното сега отново да намериш себе си и да престанеш да живееш, заради околните.
На първо място - спри или разреди максимално контактите с майка си. От това, което описваш, не само че не те подкрепя, ами и се опитва да те закопае и накара да се чувстваш зле всячески. Защо го позволяваш??? Нито си зависима от нея, нито нищо - не и позволявай да ти говори по този начин.
Да не би да живеете при нея, че си позволява толкова критика и изказвания? Aко е така, вече е съвсем друга ситуацията.
Не разбирам, как така мъжа ти, ти помага само ако се скарате - кой го е научил така? Дали не си го разглезила прекалено? Седни и поговори с него, защото от двама ви зависи всичко. Oбясни му, че не си му вързана и сигурна - ако трябва го стресни, като му кажеш, че не издържаш повече, ще се разведеш и ще му оставиш да гледа той детето, че да види какво е (блъфираш, но малко да се позамисли се пак, че не си му в кърпа вързана) И да, ако ти не се грижиш сама за себе си и собственото си спокойствие, не чакай друг да го направи вместо теб - хората са егоисти, а ти го научаваш по трудния начин. Трябва да свикнеш да си отстояваш твоето и да делиш отговорностите със съпруга си!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: abf7c5504c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не, бракът не е това, но масово мъжете така го разбират. Да, губиш себе си. Не успя ли да видиш признаците на това, което предстои? Имаш два варианта - търпиш или се разделяш.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b3469419b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   На вас е майка, а на него тъща-горкият ви мъж! Сигурно щом не се поддържате той си е намерил нещо друго извън дома. И на въпроса ви дали това е брака-да, това е брака, а щастието ви си е избор. Ако може поколенията да са в отделни домове ще е най-добре. Побързайте да вземете решение за себе си, защото или мъжа ви ще избяга или вие.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3f77abfa63
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   "бракът, това е да купиш къща на човек, който мразиш" :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a40b76e384
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Жена съм и смятам че нямате проблем с помощта а с разпределянето на задълженията по часове и последователността им. Та колко е голям домът ви че да нямате време за себе си? Да не би да имате 15 стаи? Една камериерка по морето за 7 часа реално работно време оправя и излъсква 12-15 стаи. Не сте първата която се грижи за дете и домакинство, задайте си въпроса защо сте от малкото които се оплакват че не се справят.
Според мен не че не можете да се справите, а най-вероятно ви изнервя отношението и думите на майка ви. Но всичко на този свят си има цена, щом майка ви е при вас, то ние си вадим извода че вие живеете в нейния дом с цел да спестите пари от плащане на квартира, обаче пестенето от квартира се заплаща с нерви, без значение дали ще си при майка си или при свекървата.
Замисли се кое ти е по ценно здравето или парите и поведи живота си според това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker