Кога един мъж се решава да предложи брак? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Кога един мъж се решава да предложи брак?
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 5227 пъти
Здравейте, пиша тук за първи път и се надявам на сериозни и адекватни отговорите по темата.
Държа предимно мъжете да отговарят, защото като цяло търся тяхното мнение.
Та така: Какво кара един мъж да предложи брак на приятелката си? След колко време от връзката с дадено момиче се решава?

Историята ми е следната: В края на Август с приятеля ми правим 2 години от както сме гаджета. Аз съм на 24, той на 27 и живеем заедно вече година и половина. Той е първата ми сериозна връзка и първия човек когото запознах с родителите си. Обичам го много, той мен също и всеки ден ми го казва, показва и демонстрира. Знам и усещам, че аз съм единствената в живота му, респективно и той на мен. Приятелят ми е човекът с когото искам да имам семейство и от няколко месеца му казвам, че бих се радвала вече на сватба или пръстен а той ми отговаря: "Има време и това ще стане".
Вярно, че и двамата не сме със стабилни доходи все още, но толкова ли е трудно да намери един пръстен за 50-100лв. и да ми предложи поне да се сгодим? Не искам помпозни предложения, велики подвизи или голяма сватба в последствие. Искам просто пръстена да е един вид още по-дълбока обвързаност, отдаденост и свързаност помежду ни. Защото както се казва:Когато един мъж обича една жена, той ще направи всичко за нея!
Защо има мъже, който след 2-3-8 месеца предлагат брак, а има и такива, които и след 4-5-10 години не се решават? Какво толкова чакате, мъжете? От какво ви е страх?
Благодаря за отговорите
Авторка: Д, 24

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 7de6f5a644
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо да го е страх, човека си има приоритети. Просто това не му е на дневен ред все още. А за това, че някои и след 10 г. не псредлагат брак, всеки си има причина за себе си:
-устройва го и така
-не е сигурен в приятелката си
-не му е на дневен ред
-страх, че ще развали всичко
-не врва във вечната любов
-други

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: fdd6a8255e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Колкото по-често го питаш, толкова повече отдалечаваш това във времето. Дала си заявка, чакай, не досаждай. Ако не стане до една година, а ти е толкова важно, пак постави въпроса и ако не те устройва без брак - разделете се. Така и така живеете заедно, за какво да се набутва с брак? Ти си дала всичко вече. Виждам нещо като омагьоса кръг. Има мъже, които предлагат. Но има и други, като ли че твоят е от втория тип.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 370f972098
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Мъжът ми предложи след 4 години. А щом живеете заедно, може да не чакаш да ти предложи, много хора вече не се женят. Ние след като се оженихме заживяхме заедно...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 1306df97ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Най-вероятно чака да си стъпи на краката и точно тази стабилност, която споменаваш. Предполагам не иска да "намери един пръстен за 50-100 лв", а да ти организира запомнящо се предложение, хубава сватба и т.н.
Другото е, че 2 години са страшно малко време. За две години изобщо не можеш да кажеш, че познаваш човека истински. Казвам ти го, защото има хора, които познавам от 10 години и продължават да ме изненадват понякога (в хубавия смисъл де). Но от тази гледна точка никога не бих се доверила на някой, когото познавам от толкова кратко време.
И последно - един пръстен не ти гарантира "по-дълбока обвързаност, отдаденост и свързаност". Той е просто парче метал и е смешно да му се придава такова значвние. Нещата, които изреждаш, са прекрасни и идват от сърцето и несъзнателно (не можеш да решиш "от утре ще съм още по-свързан с този човек").
Бъдете щастливи и се оставете на течението. Изграждайте връзката си. Няма закъде да бързате. Правилно ти е казал приятелят ти - има време, и това ще стане.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: fee3058002
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Мъжете ги е страх от обвързване. Те мислят, че след сватбата ще е един затворник в една къща и ще прави едно и също все едно е в капан. Изяснете се един път завинаги. Заключи вратата в къщи и не го пускай да излезе докато не се разберете. Но иначе е страшно глупаво да зарежеш един човек, защото не иска сватба. Но или го приеми или го разкарай.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: f1ab1b47dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   2 години са много малко. Не живеете заедно, за да си покажете рогата един на друг. Отделно сте млади. 27 хем са близо до зряла възраст, хем не са и толкова далеч от тийнейджърските години. Аз на 27 изобщо не съм мислил за брак, нито за деца. Тогава мислех как да се развивам, как да съм самостоятелен и т.н. Не си мисли, че предложението е винаги по романтични подбуди. Много познати и рпиятели са ми споделяли, че предлагат за да не останат стари ергени, един вид застраховка... голяма глупост :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 6743c97b3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Ти за него си единствена, ами той за теб ? Защото явно мислиш, че всички мъже са еднакви по такива отношения, очакваш, че всеки ще ти каже един и същи отговор, а всъщност всеки ще ти каже различен. Мъжете не са еднакви и всеки има своите приоритети. Както каза по-горе един ще ти предложи след 1 месец връзка, а друг след 10 години връзка. На човека може така да му е окей. И щом не си доволна му предложи ти!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 96e68be823
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Има такива хора и мъже и жени, които смятат брака, пръстена и изобщо тези неща за отживелица.
Също има хора и мъже и жени, които не искат да създават семейство. Не искат деца.
Просто трябва по някакъв начин да разбереш от кои хора е приятеля ти.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 3aa108b5d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката:
Както бях написала в описанието на историята ми, споменавала съм няколко пъти желанието ми за пръстен. Вчера отново стана на въпрос и приятелят ми каза, че все още не знае какъв ми е вкусът за пръстени, но тъй като сме разглеждали няколко пъти (не специално годежни) е взел да се ориентира лека-полека и оставало само някоя нощ да ме издебне докато спя за да ми вземе размер на пръста :)
Сега се сещам че ми подари сребърна висулка на зодията ми няколко месеца след като тръгнахме, а аз не я харесах особено...та затова и си мисля , че в настоящия момент е по-предпазлив и чака първо да разбере какво би ми допаднало за да не ме разочарова и за да харесам пръстена, който ще ми подари.

Стана така, че същия ден в който говорихме за пръстените, се озовахме в бижутериен магазин, като той изяви желание да види, дали ще познае кои от предлаганите в магазина пръстени ще ми допаднат. Та, представи ни продавачката няколко наредени на витрината и той взе да посочва определени модели. Доста добре се справи в интерес на истината, защото харесвам нежни, деликатни и изчистени пръстени (и бижута като цяло). Продавачката предложи да пробвам няколко и така се разбра и кой размер ми пасва.
След като излязохме от магазина той каза: "Сега вече долу-горе се ориентирах кое ти хареса, разбрах и размера, остава само да се престраша да ти подаря пръстен някой ден".
Като цяло след тази случка, вече мисля, че съм една идея по-близо до така желаното бижу.

До №5 Далеч съм от мисълта, че един пръстен ЩЕ ми гарантира "по-дълбока обвързаност, отдаденост и свързаност", просто символиката на самото бижу по мое мнение е такава. Един вид, чрез него издигаме връзката си на един друг по-сериозен и обвързващ етап.

До №6 Същата вечер след посещението на бижутерията, му признах това което бях написала и тук и той като цяло не разбира за какво е това бързане от моя страна и сподели, че цялата шумотевица около предстоящ годеж и в последствие сватба биха го напрегнали много и затова изчаква. Каза, че ще се случи, защото си бяхме говорили малко след като направихме половин година, той докато стане на 30 да сме се оженили и да имаме дете.

Така че явно, наистина ще трябва да почакам малко и да не му меля на главата толкова, за да не стане накрая да ми предложи само и само да го оставя на мира.

А иначе за него съм приоритет и всячески, винаги се стреми да ме направи щастлива и си мисля, че е усетил желанието ми за годеж и пръстен... та може би в скоро време, може да ме зарадва :)

Д,24

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a1fc1a6ed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Номер 5 ще те оборя. Това парче метал както го наричаш дали ще е от магазина за 1 лв или 100 лв или 1200 е символ точно на любов, значимост, отдаденост а не е гаранция. Може би си мъж и не разбираш колко значимо за една жена да знае че е значи нещо за мъжа до нея, че не е случайна спирка. Ако си жена пожелавам ти да обичаш и да разбереш какво иска да каже авторката

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e59533a3c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не го притискай! Аз получих пръстен на шестата година, но това никога не ми е било проблем за мен. Въпрос на приоритети

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 920dfc7076
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ако за две години, не можеш да опознаеш човека до себе си, няма да се опознаете цял живот. Освен разбира се, ако връзката ви не е няколко срещи през седмицата, секс у нас, секс у вас и нищо повече. Да, има и хора с такива връзки, продължаващи с години, но това са по-скоро любовни авантюри, базирани на добър секс, а не близки и лични взаимоотношения.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 920dfc7076
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ако за две години, не можеш да опознаеш човека до себе си, няма да се опознаете цял живот. Освен разбира се, ако връзката ви не е няколко срещи през седмицата, секс у нас, секс у вас и нищо повече. Да, има и хора с такива връзки, продължаващи с години, но това са по-скоро любовни авантюри, базирани на добър секс, а не близки и лични взаимоотношения.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 035297d92e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   До авторката и номер 11: то може да е СИМВОЛ на тези неща, но не издига връзката на никакви по-високи нива и етапи, а е следствие от това преминаване. Поне аз така го разбирам нещата. И съм жена, ако това има значение.
Това "една идея по-близо до желаното бижу" звучи сякаш това ти е главната цел. Не превръщай неща във фикс идеи, особено такива, които не зависят само от теб.
Разбирам какво е да имаш бижута със сантиментална стойност, любимите ми са две гривни, подарени ми от любимото ми същество - нито съм си ги искала, нито съм си ги чакала, нито съм намеквала нещо, подарени са ми за рожденни дни и си ги обичам, защото са ми спомен и както се изразиха по-горе символ на любов, защото знам с какво внимание са избирани. Третото ми любимо бижу пак е гривна, която си взех като сувенир от любимото ми (засега) пътуване, което беше и първото със същото това любимо същество.
Нося си постоянно две от въпросноте три гривни, защото са ми спомен от хубави преживявания и подарък от човек, когото обичам. Това за мен е смисълът на подаръците - не е да си ги изпросиш, а човекът сам да е решил да те зарадва и да ги е избрал с любов, без да си ги очаквал. Така наистина продобиват сантиментална стойност. За мен всичко друго е парче метал, без което спокойно мога да мина.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 8049291eb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Миличка, като жена с малко повече опит, мога да ти кажа, че пръстенът изобщо, ама изобщо не гарантира повече любов и щастие. На 23 години и аз бях наивна като теб, мечтаех за пръстен, рокля и "заживели дълго и щастливо! ". Е, всички ми казваха да не бързам, млади сме, не сме си стъпили на краката още, нямаме стабилни доходи... ама аз не, та не. Искам си сватбата. Е, получих си я! Е, сега съм на 35 и след 1 месец ми е бракоразводното дело. Не искам да те отчайвам, но колкото повече насилваш нещата, толкова по-вероятно е да свършиш като мен. Щом приятелят ти не ти прави предложение, явно не се чувства готов, а ако го насилиш, никога няма да ти прости и ще свършиш в брачна колегия на съда. Та ти реши струва ли си да си съсипете отношенията заради едната рокля и единия пръстен. Обичайте се, помагайте си и бъдете щастливи! А пръстенът и подписът не само не гарантират щастие, но могат дари да развалят всичко, особено ако единият се е почувствал притиснат от другия да го направи.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 51cecdc209
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Аз съм жена, но все пак ще коментирам, защото дотук прочетохме само мъжката гледна точка към проблема, а женската е съвсем различна.

Обективната истина в България (не коментирам как е по широкия свят, там нещата са различни по ред причини) е, че младите мъже (20-30 г/35 г. ) масово не се женят, защото така е по-лесно, не се поема отговорност и лесно и просто могат да си стегнат багажа/да изхвърлят партньорката си, ако отношенията куцат. Икономическата несигурност също е фактор, разбира се, но тя е и често оправдание за нежеланието да се поеме отговорност. И понеже младите жени обикновено са доверчиви, лапват кукичката със съвместното съжителство без брак и живеят така често с години. Вариант 1: на мъжлето му писва и бяга от отношенията. Вариант 2: на девойката й писва, но жените сме по-търпеливи по природа и по-рядко напускаме отношенията. Вариант 3: решават, че са един за друг и се женят (това е най-рядко срещаният вариант). Вариант 4: момичето забременява и се женят "от кумова срама". Вариант 5: девойката забременява, но не се женят (подписът не бил важен) и след време на младия татко му писва и напуска "семейството", като жена му няма същите права, каквито би имала като съпруга. За мен лично причините за подобна мода в отношенията са много, но това е една кофти тенденция, която поставя изобщо под въпрос бъдещето на брачния институт в България.

А той безспорно за жените има важен психичен смисъл - не гарантира нищо, това е сигурно (по-долу ще дам примери), но за жените е важно чисто субективното усещане, че те са специални, че са избрани, че (в общия случай) са предпочетени за майки на бъдещите деца в двойката, че не са случайна спирка в живота на някого. И това е валидно за голяма част от жените. Има изключения, но най-често мотивите жените да искат брак са тези. Оставяме настрана пръстени с диаманти, пищни сватби и сватбени пътешествия по далечни земи - те са нещо съвсем друго. Но този съзнателен избор на мъжа е важен за жените, за тяхното доверие в партньора и е добра основа за по-трайни отношения. Иначе наистина не гарантира нищо и в компанията на бракоразводната колегия можем да се окажем всички, но е факт, че отношения в брак се прекъсват много по-трудно, отколкото извън него. Просто започваш да мислиш дали е правилно или не, как ще се случи на практика, през това време прощаваш на партньора грешките и пр., т. е. в известен смисъл брачната обвързаност ти дава време да преосмислиш отношенията и да се помирите. Има го и чисто психичният момент, че подписването, сватбата и т. н. в известен смисъл слагат началото на една съвместна история на двойката - сватбата поставя началото, след това започват общите спомени, годишнините, всички онези традиции на съпрузите, които също скрепяват техните отношения във времето, а това е и техният смисъл като символи. Така че бракът има безспорни предимства като форма на обвързаност за жените и аз мисля, че е важно те, ако вярват в него, да държат и да изискват това от половинките си. Ако пък се разминават в разбиранията си, то по-добре да се разделят в самото начало, за да не се губи времето на една жена, което от гледна точка на нейните възможности да стане майка, примерно, е крайно ограничено.

Иначе действително бракът не носи сигурност, това го потвърждава и реалния живот, ето няколко примера (давам примери само с връзки на хора набор от 1980-та г. насам, понеже при по-възрастните мотивите да са били в брак често са различни: инерция, навик, обществено одобрение, материални облаги (например право на закупуване на жилище и пр. ) и по-слаб акцент върху личната удовлетвореност в брака):

Двойка 1: 10 години връзка без брак, без съвместно съжителство, брак по любов, 8 години в брак, но без деца, трудно забременяване, добри прогнози за брака заради запазените чувства, но остава въпросът как ще се реши трудното забременяване.

Двойка 2: 10 години връзка без брак в съжителство обаче, брак по неясни причини (т. е. не е ясно кой е настоявал за подобен развой), няма деца, фактическа раздяла след 2 години, резултат - жената е на 33, има изгубени 12 години от живота си с този мъж, няма деца от него и е песимист за бъдещи успешни отношения с друг

Двойка 3: 20 години брак, сключен на ранна възраст (20-22), 2 пораснали деца от брака, развод по желание на жената (заради друг мъж, макар че официалната версия е, че бившият й съпруг е "луд", но това едва ли тя е видяла едва сега), обтегнати отношения заради липса на издръжка и грижа за децата от страна на мъжа.

Двойка 4: връзка 1 месец, съвместно съжителство едва след брака (и двамата са вярващи и религиозни), 6 години брак без деца обаче, трудно забременяване, но добри прогнози за брака заради чувствата на партньорите.

Двойка 5: връзка 10 години, от които 3 години в съжителство, след които 5 години брак по любов, трудно забременяване обаче, запазени чувства и до днес.

Двойка 6: връзка 2 години в съжителство, забременяване на жената като това е условие от партньора й да се ожени за нея (типично за съвременния български мъж, игнорират се напълно потребностите на партньорката), брак без сватба (не е практично, потребностите на дамата пак нямат значение, а тя предпочита друго), 2 дете. Дотук 5 години съжителство и 3 години брак с добри прогнози, но емоционално разбиранията на жената са напълно пренебрегнати.

Двойка 7: 6 години връзка без съвместно съжителство, 3 години съвместно съжителство, понастоящем двамата са на 27 години и тази връзка е под въпрос дали ще премине в брак. Момичето е много търпеливо и това може да улесни нещата, но целият този "пробен" период като цяло е много рисков за отношенията в двойката.

Та примерите са много и се вижда, че един брак не е доживотна гаранция :) Но определено за младите жени той означава много и дава повече шансове на тези отношения. А и е по-честно, ако не си сигурен в чувствата си, колебаеш се, не можеш да вземеш такова отговорно решение, да пуснеш тази жена и да не използваш душата й, тялото й, времето й и тя да избере човек, който споделя нейните разбирания, включително и тези за брака. Ясно е, че един мъж не трябва да бъде притискан да вземе такова решение насила, но идва момент, в който е добре картите да се свалят и да е ясно какви са потребностите, очакванията и чувствата и на двамата.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 51cecdc209
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Та смисълът на целия ферман и на примерите, които дадох, е, че няма общи принципи кога, защо и как един мъж предлага брак :) Всяка връзка си има уникална динамика и затова общи съвети няма как да има. Видно стана и от примерите, че традиционната дълга връзка (10 години), бракът "навреме" не задължително водят до живот по мед и масло - в дадените примери детето се бави и нещата са трудни. Така че гаранция за нищо няма в този живот и аз мисля, че прекаленото планиране понякога води и до обратен ефект. Важно е мъжете да бъдат смели :)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: fee3058002
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Не го насилвай. Ако сватбите се правиха, когато и 2-мата го искат, разводите щяха да са много по-малко. Както каза номер 16 само можеш да развалиш всичко. Мисля, че така сте си по-добре.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7e29758f07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   То ако трябва да играем на карти, егати връзката. Ако не се изяснят двамата още в началото, кой какво иска, всичко се превръща в един театър. Каква връзка е това, ако всеки мълчи и не споделя?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e5af817fe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Здравейте отново!
Аз съм авторката на темата. Наскоро се присетих за нея и искам да дам ъпдейт на ситуацията.

Приятелят ми ми предложи на третата годишнина :)
Предложението беше вкъщи и не е имало кой знае какви изненади.
След работа като се прибрах, той ми подари един разкошен букет, заедно с него и пръстена, който бяхме избрали заедно, няколко дни преди годишнината.
Тъй като аз държах на конкретен модел прръстен, а и размерът му щеше е по-малък, предпочетох на място в магазин да си го избера. Минималист съм и си избрах такъв от бяло злато с камъче за 150лв.

Не след дълго решихме и че ще се женим - през 2020г.
Да, но както всички знаете тази година не беше от най-обиковените. Въпреки всичко обаче успяхме да се бракуваме месец март. Бяхме само 6 човека в обредния дом, но това ни устройваше идеално :)
Сега, следващата стъпка е бебето :)

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e5d2ee07c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Аз няма да се бракувам - но деца ще имам - още съм доста млад (27) има и хора които гледат деца но не са женени - познавам такива

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c8fb612445
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   22, егоистично е само да искаш (деца), но не и да даваш (брак). И някой ден детето ти ще те представя не като мъжа, а като приятеля на майка си. Нормално ли ти се струва?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ba1855d020
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Авторке, няма лошо за самото предложение и сватбата, че е била скромна. Няма лошо и децата да са планирани и искани, даже така трябва, но като “напъвате” мъжете си да ви предлагат зорлен и избирате пръстени с тях изпускате много емоционален момент за всяка жена. При мен предложението беше много изненадващо и определено е един от най-хубавите моменти в живота ми - разплаках се от радост, такова вълнение никога не съм изпитвала и ми беше много готино, че така си е решил (аз лично знаех, че сме един за друг, но очаквах да се оженим на по-късен етап). Чувствам се блгословена като се връщам назад, че съм жена и съм в позиция да бъда изненадана по този начин и не говоря за цветя, свещи и прочие, а за самото нещо, което се случва. При теб ми звучи като да е насила, изпросено, без изненада, без трепет, без нищо. Той така или иначе е щял да ти предложи, сигурна съм, че няма да си признаеш, но се замисли - нямаше ли да ти е по-готино, ако беше по негово желание, когато той е преценил?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ba1855d020
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Според мен мъжете ги е страх от такива като теб - звучиш супер луда, а и е нелепо да напиняш за брак и да ходиш да си избираш пръстена сама. Даже не знам къде спомена изненада в цялото това нещо. За мен това е унижение. И сега идвало ред на бебето!? ! И него ли ще го натрисаш без да е искано от бащата? Или ще ходиш като другите луди в тоалетната след секс да се мажеш с каквото останало по презерватива?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8d657577a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Честита сватба. Желая ви много щастие.Моят мъж ми предложи на 4 месец от връзката ни. На екопътека Бялата лека до Калофер. Едно страхотно място и невероятно предложение.Приятели бяхме 7 години преди това, така че знаехме, че връзката ни ще е сериозна от самото начало. Преди това имаше връзка с момиче, с което живя 4 години ( не и предложи, защото не го е почувствал. ) Това е мъжът трябва сам да го поиска. Благодаря му, че .с мен се реши.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8d657577a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Честита сватба. Желая ви много щастие. Моят мъж ми предложи на 4 месец от връзката ни. На екопътека Бялата лека до Калофер. Едно страхотно място и невероятно предложение. Приятели бяхме 7 години преди това, така че знаехме, че връзката ни ще е сериозна от самото начало. Преди това имаше връзка с момиче, с което живя 4 години ( не и предложи, защото не го е почувствал. ) Това е мъжът трябва сам да го поиска. Благодаря му, че. с мен се реши.

 
  ...
преди: 3 години, 29 дни
hash: 2699ee1b5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Бракът е отживелица. Не чакай да ти предложи а му кажи, че искаш да сключиш брак. Времената не са както, когато родителите са били млади.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker