Той иска бебе, аз-не - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Той иска бебе, аз-не
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 8854 пъти
Здравейте!
Нещото което ме мъчи е желанието на мъжа ми да имаме дете. На кратко запознахме се преди 4 години, обикнах го още в началото и така е до днес. Харесвам всичко в него и държанието му... Връзката ни беше толкова хубава, държахме на нея. Първият ми път всъщност беше след сватбата. Да, точно така... Реших да чакам идеалния и не сгреших. Сега близо година вече сме женени и всичко е наред, любовта ни е така силна както преди. Разбирам се с родителите му както и той с моите.

От месец обаче ми повтаря, че иска да си имаме детенце. Не иска да взимаме предпазни мерки и забелязах промяна или и аз не знам как точно да го характеризирам, когато правим секс. По-нежен е отвсякога и предполагам че е точно, заради детето, което иска. Аз обаче не искам да забременея сега. На 24 съм, но искам да си стъпим на краката. Той има хубава работа, аз също съм много доволна от моята професия. Жилището в което живеем си е наше, имаме възможност да се грижим за бебенце, но не искам сега. Това е най-важната стъпка в живота- създаването на семейство. Искам да, , порасна'' още малко. Да бъда наистина готова и да изживея младостта си. Тя вече е започнала да си заминава, но... Не е заради съпругът ми, обожавам го. Просто... не знам как да му обесня. Дете се създава по желанието и двамата с много любов. Искам да изчакаме още 2-3 години и тогава да забременея. Просто смятам, че ще е много трудно, страх ме е. Искам още малко да се порадвам на безгрижната любов и да съм напълно сигурна и готова за тази стъпка.

И вчера отново както става напоследък съпругът ми свърши в мен, а аз пак пих противозачатъчни. Не мога да продължавам така. Как да го обесня на човека до мен, как да не помисли, че съм егоистка? Моля ви давайте съвети!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: d98b2bda30
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

2.   С бебето ще "пораснеш" много по-пълноценно и всеобхватно, отколкото иначе. Не се страхувай. Отлагането на нещо в живота никога не води до добър резултат. Трябва да решиш сама за себе си дали изобщо искаш деца или не. Ако искаш - действай, ако не - недей да заблуждаваш човека и да го товариш със себе си: той може да е идеалния, но дали ти си идеалната за него, щом не споделяш желанията му?

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 329896cdf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Любовта няма да се свърши с детето. Напротив, точно тогава ще разбереш какво всъщност е любов. Имате явно хубаво семейство и сте подсигурени. Вие сте идеални за деца, а и сега има много по-малко шансове за проблеми с бременността и ще ти се родят здрави и хубави деца. Не се страхувай и притеснявай. Животът не просто, че няма да се свърши, а направо ще започне отново. Децата са радостта на този свят. А ако си мислиш, че някога ще си кажеш, че се чувстваш достатъчно порастнала, за да имаш деца, то се заблуждаваш. С децата ще порастнеш и супер бързо ще се адаптираш. За самите деца е хубаво родителите им да са малко по-млади — имат повече комуникация. Моите родители късно са се взели, след 30-те си години и има по-голяма пропаст между нас, въпреки че са чудесни хора и много са дали.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: ae0e714468
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Аз съм малко по-малка от теб и никога не бих искала да имам деца сега. Права си да искаш да си изживееш младостта, която хич не е започнала да отминава, а има още време. Единственото, което можеш да направиш е да говориш с мъжа си. Не сте ли обсъждали този въпрос преди брака? Това е твоят живот, ти трябва да решиш как да го прекараш, а и имаш още достатъчно време за всичко.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 10cf4509a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Може и да развалите взаимоотношенията си така... Помисли си.. Аз съм на мнение, че имаш всичко и че, може да си позволиш едно майчинство. Това само може да закрепи връзката ви. После да не съжаляваш! Хората казват - каквото сами си направим, никой не може да ни го направи.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: ba26dbc6fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Хубаво е, че мислиш за бъдещето и отговорността... но само дотук. От много чакане... до нищо добро не се стига. Само да не решите да раждате на 40 години и кусур.
Като цяло подкрепям номер 1. И само ще допълня-трябва да си изясните дали въобще ще правите дете, защото ако някой се съгласи да просто да угоди на другия, без да желае, връзката е обречена на провал..
Детето се прави с много любов и в определен момент... Не винаги можеш да го планираш като работа в офис... Идва и решаваш ясно приоритетите си.

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: fd2277eaa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Това е най-добрата възраст да създадеш семейство. Помисли каква радост ще ти носи едно дете. Щом всичко във връзката ви и в материално отношение всичко е наред, не виждам какъв е проблема. Нормално е да те е страх и да искаш да си поживееш. Но защо да чакаш..годините си минават. Също така с тези хапчета все,ки път рискуваш само да си навредиш.
Или бъди честна със съпруга си, или помисли сериозно. Не залъгвай и себе си и него.

Мег*

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: ae0e714468
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   3, това, което се е случило с вас не е закономерност. Моите родители са ме родили след 40-тата си година, просто защото така се е случило и такава пропаст няма! За пропастта между вас сте си виновни единствено вие. Ако момичето си поживее няколко години означава ли, че ще тръгва да ражда на над 40? Авторке, ти вече май се решила, че не искаш още да имаш деца още и не зная какво всички са се юрнали да карат хората да раждат колкото се може по-млади.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 8af4121885
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Мъжът ти е усетил, че иска да стане баща, трябва да се радваш за това, той се е почувствал готов, ако сега го отложите, след време не се знае дали той още ще иска. Нормално е да си объркана и да се страхуваш. Това е сериозно нещо, трябва да го премилиш добре и щом неискаш, никой не може да те накара на сила. Но от страни погледнато и аз мисля като останалите, че си в точната възраст за дете, че и щом имате възможност, просто прекрасно. Mery Jane

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 00945f04e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   престанете да навивате момичето понеже вие сте майки и давате съвети ..нека да го направи както го чувства ..щом не е готова защо да се натоварва ...щяла да си развали брака ..ако мъжа и е стабилен не би я притискал за такова нещо ...слушай сърцето си девойче ..имайте си своите моменти само двамата а и детенцето ще дойде когато е писано ..поговори със съпруга си и му кажи как се чувстваш

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: b7da50735c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Не чакай повече кажи му да сипе материала и готово. После може да е късно!!

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 231563fa75
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

12.   Я да престанете да убеждавате момичето! Сега било времето, пълноценно израстване, бла-бла-бла. Детето не е да отидеш до магазина да купиш ядене или да идеш да платиш тока, щото "трябва"! Дете се прави, когато и двамата ИСКАТ дете. А госпожицата още НЕ иска. Иска да си изживее младите години, без да се притеснява непрекъснато, без да е закопчана за бебе, без да смята всяка стотинка, иска да може да отиде на кафе с приятелки, а не да сменя пелени в къщи! Авторке, казваш на мъжа ти, че не си готова и толкова. Ако те обича, ще те разбере. Тия разбирачите, дето твърдят че "трябва" - хич не им обръщай внимание /усещам съжаление за неизживяната младост, аааа?/. Живота си е твой и твое е правото да го изживееш най-приятно за теб самата.

bile

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 5bb6b07ee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   И аз мисля, че не е редно така да се притиска жената. Едно дете се прави от ДВАМА. Авторке, слушай сърцето си. Щом не си готова, недей. Мъжът ти би трябвало да прояви разбиране. Щом си е взел жена, която се навива бавно за тези неща (щом първият път ти е бил след сватбата:), значи трябва да умее да чака. За къде се е разбързал? Млади сте, имате време!

Борония

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: d98b2bda30
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   №5, кой и кого притиска? Просто изказваме мнението си. Да беше на 19 години, или да нямаха жилище, да не беше материално осигурена и т. н. - да се замисли, ама при нейното положение? То като нямаш желание, винаги" чакаш" нещо да се случи - я пролетта да пукне, я да" се почувстваш готово" (може би като се събудиш една сутрин с ясното намерение, че точно ДНЕС или никога трябва да забременееш... - глупости! ).

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 835435fd8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Чета коментарите-и не мога да разбера, защо убеждавате момичето да роди.... Тя се колебае-а колебанието показва, че не е готова... Ние със съпруга ми също сме в собствено жилище, работим и имаме малко над средния стандарт за живот. На по 27 сме -и вярваме, че сега е времето да се порадваме един на друг, на златните моменти само двамата, на световните красоти-да попътуваме, да видим да посъберем топли спомени и така... Не се чуствам готова да съм майка... искам малко време сама за нас, колкото и егоистично да звучи.... притискат ме роднини и приятели, но сърцете ми не е готово за трети.... АВТОРКЕ-дакато не усетиш инстинкт и душата ти да го пожелае, не ставай майка-за пропуснатите мигове, после ще виниш детенцето си.... моя приятелка роди на тваята възраст-казвала ми е неколкократно, че и се е искало да "попътува"да "поживее". Усещам тъга в думите и... Не ставай такъв родител. Ако съпругът ти те цени и уважава, ще приеме, че дете се "прави"от двама и трябва да има уверености готовност и от двете страни... Поговори с него директно

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1c3bf60127
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   И аз имам същия проблем отскоро, на 25 съм имам сериозна връзка от 6години и всичко ми е наред имаме работа, наш дом. Приятелят ми е на 34 и той иска дете, казах му че ми е рано още, опитва се да ме убеждава че сега му е времето, че после щяло да е късно и т. нат. и аз се колебая, но просто чувствам, че ми е рано и аз искам така да поживея и после, но и не искам да ми се сърди и да ми е кофти после.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0a7261393d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Щом не си готова, не раждай, то човек никога не е напълно готов, но щом не искаш. Аз РОДИХ НА 26, и аз бих искала да пътувам по света, но повече исках да имам дете...

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ccafa8f10e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Абе 17, ти не се ли усети още преди 6 години, че приятеля ти като доста по - голям от теб има голяма вероятост да почне да иска дете много преди ти да поискаш..??

Затова по - добре щеше да е да се ориентираш към някой връстник. И още можеш да го направиш. Всъщност винаги можеш да го направиш. Сегашния ти не случайно се е хванал с теб. Хора, като него умишлено се ориентират към по - малки на години партньори, защото искат винаги да ги слушкате каквото кажат и да изпълнявате тяхните желания и изобщо да сте им на разположение за всичко.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 421797fe57
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Бях на 20г. когато забременях, с приятеля ми сме вече от 5г. Бремеността ми НЕ беше желана от мен, само от него.... бебето вече е на на 9м. и когато съм сама винаги плача и се сещам с умиление за предишния ми живот, как си излизах, СПЯХ колкото исках.... и поглеждам към бебето и виждам как това никога повече няма да се случи... съжелявам хиляди пъти. Наложи се да забременея защото имах ултиматум или бебе или раздяла. Наглеца сега започна и за второ да ми говори, направо ме втриса....
Мисля си, че ако бях с друг мъж може би никога нямаше да имам дете, не съм за това... обичам детето, но ако можех да избирам нямаше да го родя....

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0a7261393d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Като не искате деца - пазете се. И аз имам дете, и на мен ми се иска да ходя по екскурзии, но не съжалявам за детето изобщо. Децата растат, ще тръгне на градина, а родителя на работа.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: fc5e75b673
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Като не искаш дете кажи му. Обсъдете го заедно. Внимавай да не загубиш съпруга. Помисли си кое искаш повече и говорете помежду си. Чуждите съвети са чужди. Никой не е на твое място. Аз родих деца на 21, 22, години. Дъщеря ми на 31. Нито моя брак, нито нейния оцеляха. ,

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0a7261393d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   20-трябваше да кажеш, че си съгласна и да пиеш хапчета и все едно не са се получили нещата. Такива неща на сила не трябва да стават, особено ултиматуми..

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 421797fe57
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   От 20. до 23.
толкова бързо стана всичко, че не се усетих кога е станало, буквално заченах от първия път, нямаше време да се консултирам с лекар и да ми изпише хапчета

 
  ...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: 46ba37b8ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Иска ли действайте защото после или развод или ще си хване любовница и ще му е все тая.

 
  ...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: f824f3064e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   И какво от това. Тя ще пострада ден два и ще намери човек, който уважава нейните желания.
Дете не се създава чрез ултиматуми. Детето страда после.
Лесно е да се създаде дете, да се роди но после идва трудната част това дете трябва да се гледа.
Ако не е готова да бъде майка детето ще страда. А никое детенце не трябва да страда.
Ако не е готова ще изпада в депресии от грижите по детето.
Ами ако не може да го гледа. Ако й се живее.
Появата на дете е огромна промяна в живота на човек. Това е истината.
Цялото й свободно време ще отива по детето поне в началото.
Ами ако не е готова.
Ако иска да посвети времето си на друго.
Детето ще страда най-вече.
Не е въпросът само до пари. А до свободно време и психическа готовност.
Може да й се ходи на кафе с приятелки но ако има дете трябва да се съобрази с него. Няма да може да си живее безгрижно.
По-добре още малко да се радва на свободата си.
Но не трябва да чака прекалено. Най-добре да си даде максимум две -три години.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: 25e2f99b3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Аз искам, ти не -а защо само твоето мнение е важно?? Още колко ще се съобразява само с егоист като теб. Ок тялото е твое, ти ще си бременна аз бих те оставил да си живееш своя живот с друг а аз да си намеря такава която иска дете

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: 3010125529
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Какво появата на дете е огромна отговорност. Не всеки може да я поеме.

 
  ...
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: aca6619e26
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Темата е стара, но важна, затова ще се включа с принципно мнение:

Жени, в такава ситуация слушайте мъжете си, защото те са глави на семейството и трябва да имат водещата роля в решението на всички важни въпроси!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: 41f132b429
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Как по-точно на 24 вече си завършила, с хубава работа и собствено жилище? Нещо яко измислици. Като чета в този форум то България е рай. На 24 вече с уреден живот, на 40 трябва с яхта и резиденция да са всички. Моля ви се.

 
  ...
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: 412319489b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Аз имам 1. Оказа се че бащата хоне искал заради хората. Просто у нас има един план на хората за нас.
Не искаш. Не го прави.
Той мрънка. Все тая. Тялото е твое.
Емоционално си зависима мила. Познато. Нв е обич

 
  ...
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: 3010125529
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Как така номер 29.
Това означава ли че щом мъжа е казал трябва да се създаде дете, което жената не може да гледа след като не се чувства готова.
Детето ще страда.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: 781fb51fcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Минали са 12 години, дано авторката да е родила бебето, а да не е направила аборт. В противен случай е извършила убийство, което е много жалко за детето.

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: f622fa1da9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   до 32 от 29

По принцип е по-добре раждането на дете да става със съгласието на двамата родители!

Но, когато има разногласие - по-добре е да се постъпи по мнението на мъжа(когато той иска дете), защото той е глава на семейството и носи отговорност пред Бога за него!

А най-добре е тези въпроси да се изясняват предварително, преди сключването на брак!
Аз примерно съм прекратявал отношения, защото жената не искаше деца! А аз не бих създал(и не създадох) семейство с жена, която не иска деца!

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: 93d52d627b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Ти пак не ме разбра. Номер 34.
Става въпрос за това, че е лесно да се създаде дете но е трудно да се гледа.
Какво ще прави мъжът ако жена му откаже да се грижи за детето след като той е настоял да имат дете когато жената Тя не е била готова.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: f622fa1da9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   до 32/35 от 29/34

Не винаги е лесно да се създаде дете. Това си е и Божия работа! Имам познати семейства, които от години искат да имат дете, но не се получава... какво ли не опитаха...

Знам как се гледат деца - отгледал съм две.
Възпитал съм ги строго и скромно, но с много любов. И досега (отдавна вече са големи) много ме обичат и уважават!

Но, аз лично не разбирам такива антагонистични отношения в едно семейство! И не бих създал такова, ако нямам разбирателство по тези(и по всички важни) въпроси с бъдещата си жена!

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 1412eb4f47
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Браво бе. Отгледал си страхотни деца. Поздравления.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: 2289a1f9a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Като мъж ще ти го кажа така! Ако скоро да кажем 1 година не стане, един от нас хваща пътя, сещай се.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 15 дни
hash: c6f4625bd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Най-добре се дайте срок две или три години.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker