Не знам дали е решение на проблема да го оставя без майка! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (107818)
 Любов и изневяра (25897)
 Секс и интимност (12682)
 Тинейджърски (21061)
 Семейство (5511)
 Здраве (8582)
 Спорт и красота (4437)
 На работното място (2548)
 Образование (6684)
 В чужбина (1436)
 Наркотици и алкохол (1005)
 Измислени истории (765)
 Проза, литература (1578)
 Други (15485)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Не знам дали е решение на проблема да го оставя без майка!
преди: 13 години, 6 месеца, прочетена 4572 пъти
Аз съм мъж на 34г. От близо 4г. живея на семейни начала с жена на 22г. Имах дългогодишна връзка на семейни начала с друга жена преди това, която прекратих заради тази жена. Всичко започна с много страст и емоция. Влюбих се бързо в тази атрактивна жена. Тя ми казваше, че ме обича и че иска семейство и деца, и така бързо се роди нашето дете. Имаме разкошен син на 2.5г. С времето започнах да опознавам човека до себе си. Предполагам всеки е минал през този етап и знае че за това е нужно време. Така и аз започнах да осъзнавам, че имам до себе си много лекомислен човек. Тъй като в този период моите дела вървяха отлично и угаждах за почти всичко. Знам че мога да бъда упрекнат именно за това, но аз никога не съм бил егоист и винаги съм давал буквално всичко от себе си в една връзка. Винаги съм бил искрен и за съжаление винаги съм очаквал същото. Давам си сметка че човек на 34г. не може да знае всичко за семейния живот.

Близките ми хора и приятели буквално не знаят какво да ме посъветват да правя. Може би защото са пристрастни, прекалено деликатни или защото отлично си дават сметката че има малко дете което в крайна сметка има нужда и от двамата си родители. За себе си мога да кажа че съм добре изглеждащ мъж. Дори ми стана смешно когато вчера след срещата с адвоката отивайки към колата си ми подсвирнаха две тинейджърки с репликата "ей сладур" Отдадох го на това че ги е ударил хормона лятото и си влязох в колата. Признавам че имам и тъмни страни в характера. Като цяло съм широко скроен човек и съм доста търпелив, но съм прекалено праволинеен и когато избухна е по добре наблизо да няма никого. Знам че хората се примиряват с лъжата, но аз още не съм се научил. По тази причина съм прекратявал и потенциално перспективни съдружия, а също така съм спирал и контактите с хора от които отлично знам че бих имал голяма полза. Буквално започвам да треперя от нерви когато ме лъжат и ставам ужасен. Знам че живота ще ме принуди да се науча да комуникирам, работя, та дори и да живея с такива хора, но за момента не мога да се справям с това и ако с другите просто мога да спра да се виждам то не знам какво да направя в собственото си семейство за да избегна това.

Дадох голяма свобода на половинката си. Купуваше си неща които никога преди не би си позволила. Купих и диплома защото не я виждах как ще завърши с това малко дете. Купих и шофьорска книжка и и дадох в началото по евтина кола да се научи да кара, а после имаше отлична кола от престижна немска марка. Ще кажете не е трябвало. Направил съм го и от практично съображение тъй като съм катастрофирал и знам какво е да излезеш невредим от сигурен автомобил и как той ти спасява живота и здравето. Все пак тя вози детето ми на задната седалка, а не само г-за си. Винаги е имала достатъчно пари докато и траеше майчинството. Оставял съм я да излиза сама без да и държа сметка. Достатъчно беше да не ме лъже. Но не. Тя не може да живее дори без онези малки незначителни лъжи. Наистина много я обичах и си замълчавах често пъти. Тя си мислеше че може би някой неща минават, но не е така. Имам необяснима за мен прокоба винаги да научавам неприятните неща та дори и по крайно изненадващи начини намират път до мен. Понякога завиждам на мои познати които наблюдавам отстрани как щастливо си живеят в блаженно невидение.

Тъй като съм наблюдавал семействата на мои приятели и на познати и съм се опитвал да анализирам всичко стигнах до извода че жените като цяло са или полигамни или по скоро моногамни. Казвам по скоро защото мисля че често пъти единствено възпитанието и наложения им от малки светоглед подтискат желанието им за полигамия. Така или иначе си дадох сметка, че половинката ми е полигамна по природа и най глупавото нещо което мога да направя е насила да я карам да бъде нещо което не е. Аз съм по скоро моногамен но съм достатъчно интелигентен за да знам че в крайна сметка хората имат различна сексуалност. Започнах да правя опити да говоря с нея за това защото знаех че рано или късно това ще бъде катализатор за сериозни драми в къщи познавайки себе си. В началото тя не искаше да говорим за това и казваше просто да и имам по голямо доверие. Не можеше или не искаше да разбере че тук не става въпрос за доверие, а за опит за разбиране от моя страна тъй като изискваното от нея доверие тя не оправдаваше. Съответно това беше гарнирано с лъжи, а само аз си знам какво ми идва да направя когато ме лъжат. Признавам че съм ужасен в такива моменти. Тук искам да вмъкна, че не става въпрос за лъжи само от това естетсво, а лъжи за буквално прозаични неща. Предполагам че се е чувствала като в омагьосан кръг. До толкова се е оплела в лъжи, че продължаваше да лъже за почти всичко знаейки как реагирам когато науча. Ще си помислите че съм я биел редовно но не е така. Повечето пъти съм си замълчавал трупайки всичко в себе си, но когато чашата прелееше наистина съм се държал лошо с нея обиждайки я и изливайки всичко което съм прупал. Тогава тя винаги изчезваше за дни наред оставяйки само детето и блокирайки ме напълно да работя. Не вдига телефона си за никого и чак след няколко дни започваме да контактуваме чрез СМС-и защото няма очи дори да говори по телефона с мен. С много такт и любов, понякога държейки се и като към малко дете съм я прибирал в къщи.

И така много пъти. Разбрах че тя е свикнала да прави така още от малка и дори по тази причина е влязла в схемите на проституиращите непълнолетни момичета, които съвсем разбираемо лесно попадат там останали на улицата без пари. ОК разбирам, не живеем в идеално общество. Само глупакът може да каже това не може да се случи на мен или на моята дъщеря или........и т.н. Разбирам че е израстнала без баща си и без да я оправдавам съм се опитал да я разбера. След всяко нейно изчезване съм губил толкова много психическа енергия, че ставах все по малко работоспособен. След всеки път когато я приберях отново при семейството и сме си говорили все за едно и също нещо. За това как е нужно между нас да има доверие и да няма лъжа. Следваха едни и същи обещания и всеки път ставаше едно и също. Лъгала ме е много пъти и за пари и това също е била причината да бяга. Все едно това не са наши пари с които да гледаме детето си. Когато свърши майчинството и поиска да работи, но тъй като не умееше нищо освен качествен секс, направих всичко което беше по силите ми за да я насоча и да и помогна.

Знам че много мъже правят точно обратното за да може жените им да са послушни и зависими, но аз имам друго мислене. Виждам всеки ден какво се случва с много хора и не живея с илюзията че аз съм застрахован от всичко. Искам ако недай си боже нещо стане с мен тя да може да се справя и да се грижи за детето ни. Една застраховка живот не решава абсолютно нищо в средносрочен и дългосрочен план. Пари лесно и бързо се изхарчват, а тя не знаеше как да ги печели. Наблюдавах я и преценявах с какво би се справила. Тя е много красива жена, но малко флегматична, макар да е точно обратното в леглото. Затова и подхвърлих идеята за работа в салон за красота. Прецених че за жена на нейните години това е добър вариант да започне да си изгражда трудови навици и в същото време да изглежда перфектно именно работейки там. В крайна сметка не е въпрос на толкова много пари след време да има собствен скромен бизнес когато натрупа умения в тази сфера. Далеч съм бил от мисълта за нещо голямо тъй като виждах че поне на този етап няма качества за това. Тя прие много ентусиазирано идеята и се насочи към ноктопластиката тъй като тази работа действително е за флегматични натури като нея. В тази дума не влагам никакъв лош смисъл тъй като още Фройд и Юнг са разграничили хората в различни типове и природни натури.

Тук започна поредната одисея. Плащам скъп курс в най елитната верига салони. Тя ходи няколко дена и след това пак лъжи. Аз разбира се научавам отново и реагирам емоционално. Тя бяга..... Отново всичко се завърта в същия кръг но вече си е затворила вратата там и изключителната възможност да натрупа опит на най доброто място. Стискам зъби за пореден път и плащам друг курс на непретенциозно място. Този път го изкарва. Започва работа. Работи две седмици и пак си продължи както си знае. Изчезна за дни, отново същия кръг. Започна работа на друго място. Там изкара близо два месеца защото колежката и беше безкрайно толерантна и търпеше често да я няма и да връща клиенти. В същото време аз си мислех че тя работи. Когато неизбежно научих истината отново същото. Изчезване и после я прибирам само за да може детето да има майка. Буквално на следващия ден след като се прибра и отиде на работа ми направи постановка с двама алкохолици на които беше разправила какъв ужасен човек съм аз и как съм я тормозел и биел.

Аз наистина я бих веднъж и то много но причината е че след поредното прибиране в къщи вечерта правихме секс и в това време започна да ми разказва как правила секс с някакъв докато я нямаше. Тогава направо превъртях и то при положение че часове преди това сме си говорили надълго за пореден път за това какво се включва в понятието истина и тя ми беше казала къде и какво е правила. Не защото имаше голямо значение, а за да се научи поне да говори истината. Станалото станало, поне да се каже истината и да се продължи напред. След всяко прибиране и казвам кажи ми всичко. Забравя ме го и продължаваме напред. За съжаление обикновенно винаги са били полуистини. Ще кажете еми тя ти е казала истината, но точно в този момент не беше най подходящо. Та бях започнал да казвам какво се случи още на следващия ден след поредното прибиране в къщи. Вместо да работи тя дръпнала един рев на двама алкохолици които често стояли на близкия супермаркет да се наливат. Какъв отвратителен човек съм аз. А аз точно тогава бях решил да отидем с детето да я посрещнем от работа за да и покажем че я обичаме. Все пак се беше прибрала след поредното изчезване само предишния ден. Можете да се досетите какво се случи. Те момчетата тръгнаха да се правят на мускетари защитавайки горката лейди. Стана бой, а аз отидох с две годишния си син за ръка. Детето получи истерия.

Аз съм мъжко момче и макар че само преди 4 седмици ме бяха оперирали в корема си дадох отпор. Тя гледаше като наср-а. Както и да е. Това не ми е първи въргал за глупости. Прибрахме се и какво мислите. Сигурно че съм я бил ?!? Ами тя си беше за сериозен бой. Наблюдавам я с какъв ужас ме гледа и стиска детето и си казах все едно да риташ умряло куче, а и детето тъкмо започваше да се поуспокоява. Разбира се и на тази работа не се задържа. Съвсем случайно се запозна с една известна бохемка и тъй като е добра актриса и красиво младо момиче, жената и ходатайствала да започне работа в може би най елитния салон без конкурс.

Там момичетата само си мечтаят да започнат работа и за едно място има конкурси. Тя беше безкрайно щастлива, че е започнала работа именно там. Не можеше да повярва че е истина и беше на седмото небе. Помолих я поне този път да си седне на г-за, а тя каза че винаги си е мечтала да бъде именно на такова място. Нещо като сбъдната мечта. Казах си може би най накрая ще се получи. Бях останал и с впечатлението, че поне напоследък постигнахме голям прогрес в това да си говорим направо и да споделяме без да има място за лъжи. Тя работи точно една седмица там. Тъй като отново бях раздразнен от тайните и харчове с кредитните си карти, които в крайна сметка се сещате кой трябва да възтановява и ги прибрах. Отиде се на варианта рефинансиране с кредит с по ниска лихва който да получи от друга банка. Всичко беше придвижено и тя спря по средата на операцията. Аз реагирах емоционално, а тя отново избяга.

Разбира се никога няма да има възможността да работи вече на подобно топ престижно място. Сега е някъде без пари и предполагам отново е изпаднала в поредната психична дупка. Този сценарий ми е толкова познат, че вече не искам да играя по него. Още я обичам. Знам че повечето хора ще ми кажат ти си глупак. Имам недостатъци като всеки мъж, но поне не пия алкохол, никога не съм опитвал дори наркотици, не се интересувам от футбол и формула 1. Предпочитам да бъда със семейството си вместо да излизам с компании по "мъжки". Преди смятах, че единствената позволена слабост на един мъж е да обича една жена. Сега виждам, че това ме съсипва. След цялото това психическо натоварване за толкова продължително време аз се превърнах в абсолютно неработоспособен. Не можех психически изтискан да се преборя с "врага" през деня и да постигна това което искам в бизнеса. Всичко рухна. Вече не печелех пари. Продадох колите после вземах по скромна кола, която вече карам само аз. Сега не водим живота който водехме преди поради неизбежните финансови ограничения. Не съм се отказал да се боря. Имам идеи, но за да ги реализирам се нуждая поне от спокойствие в къщи.

Обожавам сина си и искам той да бъде добре. Когато се роди имаше сериозен здравословен проблем и едва оцеля. Беше истинско чудо. Хората се радват когато им се роди син и събират приятели да черпят, а аз дори не можах да се зарадвам. Треперех за него и всеки ден изкачвайки стъпалата на Пирогов краката ми се подкосяваха и ставаха меки като пластелин. Едвам стигах последната площадка на детската реанимация и с ужас надничах с крайчеца на окото си дали ще го видя в кувьоза му или ще бъде празен. Не пожелавам на никой родител да види детето си така следоперативно накачено цялото в системи които буквално скриват малкото телце. Надупчено със системи където се сетите. Дори на челото. Близо месец не смеех да кажа истината на жена си за това колко е зле и как са ми казали, че е най вероятно да го изгубим, но да не се отчайваме защото сме млади и ще имаме други деца. Отдавна съм спрял да мисля за себе си и мисля само за това какво ще е най добро за това изтрадано дете. Знам че то има нужда от майка си. Той много я обича и е много привързан към нея. Само на две и половина години е, но вече разбира всичко и много трудно преживява тези моменти когато я няма. Непрекъснато я търси в снимките в къщи или в жените на улицата.

Той разбира се не може да разбере все още защо се случва всичко това, но страда по свой си детски начин. Искам да сложа край на всичко това този път. Вече съм напълно изтощен психически. Няма на къде повече да отстъпвам. Гърба ми е опрян в стената. Не знам дали е решение на проблема да го оставя без майка. Не знам дали друга жена може да замести напълно майка му. Не знам дали друга ще може да го погали по същия начин. Той е твърде малък и има нужда от това. Знам и че повече не може да продължава така. Благодарен съм и на роднините на жена ми, че ме подкрепят, макар това да не ми е от сериозна полза в момента.

Опитвам се да взема правилно решение и знам, че и в двата варианта детето ще е губещо. Ако го оставя без майка ще се разтройва всеки път когато я види. Така или иначе тя ще има право по закон да го вижда. Ако отново стисна зъби и я прибера в къщи тя ще продължи да бяга от всеки проблем. Не мисля че ще се промени. На 22г. е и погледната отстрани е невероятно красива жена, но все още психиката и е на 15-годишна. Няколко пъти съм предложил да посетим специалист или ако желае сама да отиде за да поискаме професионално мнение за всичко което се случва, но тя не искаше да направи нищо по въпроса. Не мисля че имаше смисъл насила да я закарам там тъй като в такъв случай не мога да накарам човек насила до говори откровенно за проблемите си.

Знам че хората са казали, че любовта е сляпа и поне в началото винаги е така. Може би всичко е до късмет в случай, че бързо се роди дете. Лесно е да разкараш човек с който само живееш. Трудно е да се решиш да го направиш когато трябва да мислиш и за едно дете, а не само за себе си. Сега отново сме в период на безкрайно трудна комуникация с СМС-и. Опитвам се поне да я накарам да направим среща при адвокат за да се разберем за детето извънсъдебно. Тя ми обещава и после се крие отново. Така минават в момента тези безкрайно дълги дни. Не знам какво се опитва да постигне в момента. Не съм сигурен дали изобщо знае какво иска. Изпраща ми в отговор СМС-и че иска да ни напусне защото не искала повече да ми причинява болка. Детска му работа, но имам и твърде малко дете за което преди всичко трябва да мисля......

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 6 месеца
hash: b3abd1bae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Проблема е в голямата разлика по между ви. Най-добре просто я остави сега, защото детето е малко, но не заслужава такава майка. Не е късно да му намериш една святсна майка за детето си. Успех и дано нещата се подредят.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 23cf18284a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   3 пъти прочетох това и незнам какво да кажа ... тази като е намерила ... та се е забравила. Сигурно отново проституира. За съжаление все още мозъчни трансплантации не се извършват.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 0d149e4f56
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Разведи се, жени под път и над път. Знам какво е да не ти се прибира в къщи, когато няма спокойствие у дома нищо не върви. По-добре сам отколкото с лигла до теб. Има много съвестни бавачки, които ще заменят майката докато си намериш друга жена. А до тогава търпение, не само твоя син ще е дете на разведени родители, бих казала, че такива деца са по-силни, защото живота по отрано ги е отрезвил и нямат илюзии. По - добре да е без майка, но да живее в спокойна среда, отколкото да има семейство, в което преобладават скандалите и насилието. Ако я прибереш то повече ще страда, защото няма да знае кога тя пак ще изчезне и за колко време. Следващият път като си избираш половинка гледай с горната глава, а не с долната:))

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 52f6d54fce
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Раздели се с нея !!! Няма друго решене. Именно, защото мислиш кое е най-правилни за детето ви, я разкарай! Заради нея детето ви е свидетел на ужасна болка, която се отразява в него... Подобна семейна среда не е за дете.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 16ce1a589c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Първо искам да отбележа,че е изключително грамотно написано-поздравления. А по въпроса-зарежи я да си блъска сама главата като не осъзнава какво и е предоставил живота-т.е.-теб. Надявам се си сигурен че при една евентуална раздяла детето ще остане при теб и ако е така действай. Тя няма да се промени и не мисля, че това е заради разликата в годините, както пише 1.

Тъкмо голямата разлика определя доброто съжителство,защото поне единият в дадена връзка трябва да бъде по-улегнал и здравомислещ. А до това дали ще намериш истинска майка за сина си-много се съмнявам. Малко са жените, които приемат чуждо дете като свое, докато при мъжете не е така. А и ти прекалено много я обичаш, за да живееш с друга, може би само неангажиращи връзки.

Съветвам те да я забравиш.Ако продължиш да прощаваш ще затъваш все повече и повече. Помисли за детето заслужава ли такова отношение от майка си, а като поотрасне и започне да разбира и да усеща липсата и едва ли ще я обича толкова много. И не на последно място помисли и за себе си-длъжен ли си да търпиш прищевките и глезотиите и. Успехи и дано имаш късмет.

 
  ...


...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: fbb59b659b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Човече, зарежи я!
Че тя те възприема като баща, който и е липсвал през годините е ясно.
Не може на 22г да очакваш нещо сериозно от нея, тя не си е изживяла живота дет се казва.
Не карай сина си да страда, може ти да не си толкова влюбен с друга жена, но ще живееш само заради детето си.
В крайна сметка не се знае какъв ще ти бъде късмета
мъж съм

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 52f6d54fce
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не съм съгласна с 5. Много жени биха били с теб въпреки детето.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: e0c848f86f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 5 съм към 7 - не съм казала, че няма да се намери жена, която да е с него. Дори може би ще са много, но заради парите му. Незнам дали ще се намери такава, която ще приеме детето му като свое собствено, да го прегърне истински, да го утеши, да го обича - все пак чуждото си е чуждо.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 09eebea302
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Мила, малка душица, от всичко прочетено до тук, сърцето ме заболя за твоето детенце. Наистина трудно бих дала съвет как да постъпиш, който и път да поемеш сина ти ще страда. Децата имат нужда от майка си, но и не на всяка цена. Лошо е сина ти да гледа сцени, да гледа как майка му изчезва и се завръща, когато си реши, но и как би живял без нея. В същото време от всичко написано не съм убедена тя колко държи на детето си, моят син е малко по-голям-на 2 год. и 10 мес. и няма сила на този свят, която да ме накара да го изоставя, за мен той е НАЙ-ВАЖНОТО в живота ми.
Ако можеш да изградиш спокоен, мъжки свят между вас двамата, може би наистина доброто решение е да заживеете двамата, без лъжи, без драми. Така постепенно и твоята душа ще се успокои, а това бъди сигурен е най доброто за детето. Децата безпогрешно усещат болката и горчивината в душите на родителите си, убедена съм в това! А едно малко дете, за да стане добър, самоуверен и спокоен трябва да живее в такава среда! Децата научават това, което преживяват! А и наистина нищо не се знае в този живот, възможно е да срещнеш жена, която ще ви обича истински и двамата, вярвам, че и ще се случи!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: a507192e18
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Когато видя нещо толкова дълго го прочитам набързо и подминавам... но това от 3-я абзац го перочитам дума по дума и някъде по средата от очите ми потекоха от мойте огромни и жални сълзи... толкова много болка и потъпкване на себе си си преживял и си направил всичко което бих могла да те посъветвам че дори незнам как си издържал толкова дълго.. явно си доста твърд... жени има много както всички казват.. но няма като твоята жена.. но щом тя не е склонна на нищо.. а тя е на 22 не е подобаващо да се държи така.. аз съм на 19 но реакциите и не са поносими за мен.. незнам..т и си уникален... и съм сигурна че всеки уникален човек намира своята уникална половинка в живота си която да му е упора!! Много късмет и кураж ти пожелавам а смятам че ти сам ще вземеш наи-добрия избор за детето си вярвам че си страхотен баща!

 
  ...

...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 5fd7af3994
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Аз ще бъда много или малко критичен.
1. Имал си дългодишна връзка с жена на семмейни
начала.
2. Прекратил си я и си започнал нова подобна със
някаква кукла Барби.
3. Войдисал си и на акъла и си и направил дете.
4. Ти на колко си години, че чак след раждането на
детето проумяваш, че имаш до себе си улична курва,
мутреса или някаква глезла.

Трябва да търсиш някаква вина във себе си.
Фактически имаш два провалени брака.
Аз например те питам: Коя ще бъде третата?
Аз например не вярвам че номер 10 разбира от семеен
живот.

Номер 5, голямата умница, където само за правописни
грешки гледа, нищо не казва за купените диплома и
шофьорска книжка, за немските коли.
Така ли мислиш да вазпитаваш "Разкошният си син"

Казваш: Аз не пия, не пуша, не ходя по мачове и
формула 1, не съм курварин, мога да имам всяка
мацка, но аз съм идеалния и не изневерявам.
Браво бе пич. С твоите пари твоята лигла трябва да
ти целува задника и да ти мие краката.

Може и да си адвокат, но курвата ще ти вземе детето
и ще те изнудва. Мисли как ще оправиш батака.
И ако има трета, купи и диплома, мерцедес и пак ела и
се оплаквай колко добър баша си.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 23cf18284a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Мъжете са толкова наивни по природа! И този който е писал това и този който е коментирал преди мен. Разликата е че първия е прекалено добър и му предстои да стане гадняр, а втория си е вече такъв и като изпечен егоист най вероятно си ляга сам и гледа секси мацки само по порноканала.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 23cf18284a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Мъжете са толкова наивни по природа! И този който е писал това и този който е коментирал преди мен. Разликата е че първия е прекалено добър и му предстои да стане гадняр, а втория си е вече такъв и като изпечен егоист най вероятно си ляга сам.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: ab8a57497f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Номер 10 съм към номер 11: къде съм казала че разбирам от семеен живот.. даже не претендирам .. просто се опитвам да дам и своето мнение... ама ти ми се струваш бая озлобен..

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 23cf18284a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От Автора: Живота е поредица от уроци и не съжалявам за нито един от тях. Аз съм само на 34г. и считам, че те тепърва предстоят. Написах тази "история" не за да се оплаквам, да търся съчувствие или нещо подобно. В онзи момент реших, че това е безболезнен за мен вариант да съобщя на бивша моя половинка какво се случва в живота ми. Имаме отлични взаимоотношения и въпреки това ми беше трудно да отговоря директно на въпросите и какво не е наред при мен. Използвах тази възможност знаейки, че тя следи редовно едни и същи сайтове.

Тук един партньор от Русия ми отне един час в разговор и си прекъснах мисълта. Бившата ми половинка за която беше предназначено написаното е вече семейна и също се сблъсква с неизбежните семейни проблеми. Въпреки всичко ми беше трудно да и споделя в тази светлина. Това не е жената за която съм писал в началото, че съм напуснал за да бъда с настоящата. Жената която напуснах, в момента е известна порно-звезда в Щатите. Имах 6 годишна връзка с нея за която не съжалявам, но чувствах че е изчерпана. Ако трябва да гледам положително на нещата все пак съм бил с жена за която много мъже мечтаят в 300 милионна Америка и само бият ....... докато гледат порно филмите. Това разбира се е в рамките на добрия черен хумор и не искам да засегна никого.

Считам че идеята за този сайт е добра и поздравявам създателите. Гарантираната анонимност и възможността за наистина свободното писане в рамките на добрия тон са безценни, независимо от подбудите на различните потребители. Пиша това тъй като се изненадах при наличието на цели 14 коментара за моята объркана "история". Благодаря на хората направили си труда на прочетат докрай и да оставят своя коментар, защото всяка различна гледна точка е ценна сама по себе си. Мога да кажа, че номер 12 е добър пророк защото вече действително се държа като гадняр с жена ми "изкарвайки и през носа" и малкото което вече получава. Точно както тя се държеше с мен преди. Вече по закона в Република България аз съм единствен настойник на детето и нея я приемам само като детегледачка. Взех решение да се отдам изцяло на бизнеса и да не мисля за любов и чувства. По отношение на секса има толкова много "работещи" момичета, че това е последното което ме притеснява. В крайна сметка чисто прагматично погледнато платения секс излиза доста по евтино в много отношения.

Пожелавам на всички успех в начинанията и повече слънчеви дни.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: b52a2908c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Здравей! Аз съм на 30 г. и като прочетох тази история се оказа, че с леки "козметични" промени може да се превърне в моята история. Всъщност първо имам един въпрос към автора... Жена ти пие ли много или по-точно какви зависимости има. Аз също имам син на 2.5 годинки. Всъщност причината за да се оженим беше той. Тя причината наистина си заслужава - синът ми е най-прекрасното бебе на земята, което съществува и въпреки, че се роди доста недоносен - килограм и триста месо - да чукна на дърво, не е имал сериозни здравословни проблеми. А жена ми пиеше. Казвам пиеше, защото предполагам, че сега не пие. Не че аз не пия - даже напоследък много, но не и като нея - да изпадам в несвяст. Добре че за щастие е лекичкаы защото ако знаеш колко пъти ми се е налагало да я нося.

Представи си следната картинка. Прибирам се от работа - сядаме някъде с нея и с бебето, което е доведено от гледачката от градината, тя пие нещо и пада на масата. И след това имам бебе и инвалид - буквално трябва да ги нося и двамата. Но не какъв да е инвалид —то поне да беше инвалид - а инвалид, който като се събуди започва да се държи изнервено и да си намира какви ли не причини, за да ме изкара извън нерви. Естествено за някакви дребни простотии, като например защо на детето съм облякъл еди кво си или например защо еди кое си е на еди кое си място, а не на друго.

В такива моменти и аз съм избухвал и съм я удрял. И честно казано при една такава ситуация не знам как да постъпя, но не ми издържат нервите. И след това следва изчезване - някъде, където горе-долу знам къде е, но не пожелава да ме заведе, и се почва зверски запой, докато накрая не се наложи да бъде издирвана от майка й и баща й. Но за разлика от тебе аз не бях толкова стабилен финансово. Сега може би с една идея съм по-добре от тая гледна точка.

Тогава, като се запознах с нея, много исках да се отделя от семейството ми и като ми предложи да живеем заедно нямаше начин да не се съгласял Разбира се имало е и доста хубави моменти, но сега като се замисля, май лошите са били повече. И така си живеехме от запой, до взимане на мерки от майка й, някакво лечение, спиране и после отново запой. Доста пъти съм я бил и накрая родителите й решиха да прекратят всичко.

Отиде да живее при роднини с детето. Тогава се съгласих за детето, за да може да е до нея да се оправил но така и не се оправи. Мислех, че половин година е достатъчно и ще може да се оправи, но не стана.

Естествено не съм останал длъжен. Хванах си приятелка, но въпреки това липсата на детето, не може да бъде заменена така. Много страдах през това време. Просто наистина я обичам и направих няколко опита да се съберем, но винаги се получаваше едно и също - като се съберем тя се пропива и в очите на нейното семейство изглежда, че аз съм причината. Да не говорим, че това винаги е било стрес за моята приятелка. Както и да е, накрая осъзнаха, че не съм аз съм причината и сега я пратиха да се лекува извън страната. И аз реших да взема детето и да го гледаме с моята приятелка. И какво да ти кажа - адски ми е трудно - в момента.

Да речем, той досега е гледан от майка си и бабите разбира се. Прибирам се вкъщи - приятелката ми взима бебето от градината - довежда го и се почва - хранене, къпане и т. н. Обаче на мен нещо ми се загнездява в гърлото и ми става криво. Все пак не му е майка и все пак не може да се отнесе с такава любов. Знам ли - може би пък след време ще свикне... , ще се отпусне и т. н. И на нея й е трудно, просто ни е трудно в момента. И естествено започваме да живеем като семейство, но още нищо не е уредено... тя се притеснява, аз се притеснявам и неминуемо почваме да се караме. Не ме питай какво ми е като детето каже - мама, мама - примерно, когато му се караш за нещо. Не знам какво ще стане, не знам дали ще се сработим с приятелката.

А си има доста отговорности, които трябва да се поемат покрай гледането на дете. Приятелката ми е ужасно работна, добра домакиня, отговорна и т. н. и въпреки всичко нещо ми липсва и това нещо сякаш е от жена ми. Опитвам се да го превъзмогна, но все още не мога. Ще се опитам да бъда твърд, т.е. решението вече е взето и край - връщане назад няма. Ами ако жена ми се върне - променена? И ако омекна и отново се съберем... представи си какво нараняване ще бъде за приятелката ми.

Ами ако не се съберем, а жена ми поиска да си вземе детето като се върне. Да кажем аз ще успея да го взема чрез съда. Ами ако не успея? Тя има мед. свидетелство заради една случка, при която тя беше пияна и ме караше да едва ли не да й отнема живота. Не беше правилна тогава постъпката ми - но и тогава не издържах... направих нещо - взех си бебето и изчезнах. И после по съвет на родители си извади медицинско свидетелство. Не искам точно да уточнявам каква е постъпката. Тя обаче въобще не си спомня, когато е била трезва колко пъти ме е карала да й отнема живота.

Ще се радвам ако ми дадете някакъв съвет или коментар.
Благодаря ви предварително!

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: aac844ce86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Майка съм на момченце на 4. Четох, връщах се, четох. Това, което пишеш от една страна ме ядоства, а от друга се радвам, че детето има поне теб. На това малко детенце са нужни обич и семейство. Нужна му е майка. Но от онези майки, които гушкат, разказват приказки и като си болен не спят заради теб. Просто майка му е още дете. Или я остави и гледай да я държиш далече от него. Или я остави, но и позволи да се върне в живота му когато най - накрая се държи като човек. Явно се въртите в кръг.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: ac2e172dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Изглеждаш интелигентен мъж, много интелигентен.
Фактът, че си се увлякъл по една красавица (няма лошо в това, но не можа ли да я прецениш като човек колко струва, или както изглежда си решил да я вържеш с дете, за да не я грабне друг) и това явно е бил водещ критерий, говори лошо за теб.

Според мен нещата са спасяеми и то точно сега - докато детето е малко. Ако успееш да докажеш в съда,че майката не може да се грижи и да възпитава адекватно сина ви, той може да остане при теб.
Сигурна съм, че ще намериш жена, която ще го обича и ще се грижи за него. Но... внимавай по какъв критерий ще я подбираш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3971f8904d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Възхищавам ти си за опитите ти да запазиш семейството си. Много малко мъже биха постъпили като тебе. Много си изживял и е време да дадеш шанс за по-добър живот и на себе си, и на сина ти. Има жени дето не осъзнават какво изпускат. Не се мъчи повече. Ще си намериш добра съпруга и майка на детето - сигурна съм. Просто мъже като теб не може да останат незабелязани. Ти си добър баща и съм сигурна, че ще намериш подходяща майка за сина ти. Още повече, че сега имаш горчивия опит и ще се вземеш поука от грешките. Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 23cf18284a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Р. как можа да направиш това. Опомни се докато още не е късно. Детето е най важно!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker