Искам да отида на психолог без родителите ми да знаят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам да отида на психолог без родителите ми да знаят
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 2338 пъти
Здравейте, за първи път пиша в този сайт никога не съм споделяла проблемите си в интернет. но прочетох някой ваши истории и реших да опитам и аз. Така, .. аз съм момиче на 17 скоро навърших 17, но искам да ви попитам дали е възможно на тази възраст да отида на психолог, проблемът ми е, че искам да отида без знанието на родителите ми, проблемът е свързан с тях напрежение вкъщи, постоянно скандали и спречквания с родителите ми, отделно проблеми и с приятели но главно проблемът ми е семейната среда, потискам се постоянно се карам с майка ми винаги сме на различни мнения противоречим си не споделям с никой от семейството си не съм го правила, може би като малка споделях някой неща но не бяха особено важни и засягащи ме, от известно време насам имам чувството, че ще се пръсна, изпадам в странни ситуации.. крещя, чупя, тряскам врати, дори се наранявам себе си (започвам да си дърпам косата, да си дера ръцете и краката) превзема ме някакъв страх постоянно съм в паника много съм нервна постоянно търся повод да се сръчкам с някой и да си го изкарам на него, не обичам да наранявам хората не бих го направила просто проблемите вкъщи с семейството ми може би ме правят такава, аз съм много чувствителна трудно мога да се доверя и да споделя с някой проблемите си и състоянието си, споделям единствено с приятелката ми която е на моята възраст тя не може да ми даде точния съвет не може да ми помогне така както някой който се занимава с това сериозно напимер психолог затова реших да отида, но както споменах по-нагоре не искам родителите ми да разбират поне в началото, затова моля ако можете да ми дадете някакъв съвет или да ме консултирате по някакъв начин, много ще съм ви благодарна! Извинете, че ви занимавам може би ще ви се стори някаква детинщина или ще си помислите че е една от така наречените "филмарски истории", но повярвайте ми това за мен е важно и се нуждая от помоща ви! Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: b792a69a1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може да отидеш, но май ще ти трябват пари доколкото знам една консултация е между 30 и 40 лв. , а ти на този етап не работиш което означава, че парите за психолога ще са от джоба на вашите. Другият вариант е да почакаш докато почнете училище и да отидеш при училищния психолог -така хем ще получиш съвети, хем ще ти излезе безплатно.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 70ea2ea461
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се притеснявай да споделяш с психолог. Ако нямаш пари да отидеш при някои, просто посети училищния психолог. Сподели му и си го изкарай. Няма нищо страмно в това. След това потърси нещо което ще те прави щастлива. Например аз обичам да пиша, затова гледам да се занимавам главно с това. Позволи на това занимание да те хване, и когато усетиш че се ядосваш прекалено много, започни да правиш нещо с което да се разсееш. Медитацията също помага (не говоря да изпаднеш в някой хиперсъстояния) просто се опитай за момент да изчистиш съзнанието и се засредоточи върху дишането си. Това помага да се успокойш.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c6f3f33641
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Бъди по-силна моля те...и аз изпадам в подобни състояния но се опитвам да се справя.
Коя зодия си, защото каза, че си много чувствителна за да разбера дали сме една зодия? Риби-Рак или друга?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3399b6ca4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Миличка в подобна ситуация съм в момента. Проблема при мен е че търпеливо трябва да изчакам още 4 месеца до 18 и да взема живота си всвой ръце т. е. да се изнеса от в къщи и да започна законно работа. Консултациите с психолог струват приблизително 20-40 лв. Ако имаш възможност да поемеш тези разходи това е най-добрия съвет който мога да ти дам. Алтернатива е да отидеш при социалните и там да проведеш безплатен разговор с техен психолог или психиатър, но изрично трябва да помолиш за пълна дискретност! Ако искаш може да оставиш Facebook, mail/abv или номер :) Аз също имам нужда да поговоря с някой като мен, приятелките ми просто няма да ме разберат.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 45dc8bcf04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей. Доскоро аз също бях в подобна ситуация. Майка ми бе, да кажем, психично неуравновесена. Трошеше техника, дрънкаше безсмислици, правеше скандали, излагаше ме, пиеше, харчеше всички пари за алкохол и цигари и какво ли не. Не искам да влизам в детайли, защото би станало цяла стена от думи. Но един ден, когато ми дойде в повече, отидох на училище и говорих с училищния психолог. Още на същия ден ме преместиха при баба ми и дядо ми и оттогава живея там. Майка ми и баща ми се разведоха и сега той работи в чужбина. Също така ще уча в ново училище, така че започвам на чисто. Сякаш съм се преродил. Така че, моят съвет е, както номер 1 и 2 казаха, да отидеш при училищния психолог и да споделиш с него/нея. Тогава вероятно ще намериш решение на проблемите си. Късмет!

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 95e59d2be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не смятам. че уличищния психолог е добра идея. Първо. че там не ти обръщат особено внимание. защото получават ниски заплати и второ има шанс да каже на някого. Тази в моето училище разказваше историите на хората в кафенето. Беше хубаво да кажеш от кой град си. за да мога да ти дам най-правилния съвет. Иначе има телефон за подаване на подобни оплаквания анонимно. Можеш да кажеш фалшиво име. но трябва да си под 18 години. Номерът е 116111. Намери го просто така. Без никакви кодове. Сподели как се чувстваш и те ще ти дадат съвети. Това са психолози. които слушат подобни на твоите проблеми и дават съвет. Намират се в София. Аз ходих при тях на живо след като се чухме поне 10 пъти. Първоначално беше безплатно докато се зарибя. после искаха по 20 лева на час които се водеха дарение на асоциация Анимус. която са те. Пробвай пък ще видим какво ще стане.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6a20319094
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей,

На първо място искам да те поздравя, че си се решила да потърсиш помощ. Това е много трудно решение, изискващо смелост и малко хора го правят.

Както е казал един от коментиращите по-горе, един възможен вариант за консултация е училищния психолог. Важно е да знаеш, че повечето от училищните психолози не са терапевти, но могат да са много добър източник на насочване към подходящ професионалист. Вероятно обаче те не работят през лятото и до есента няма да имаш достъп до психолога си в училище. Все пак в някои училища, особено в София, има психолози, чиято подготовка е на много добро ниво и имат компетентност да консултират деца и юноши.

На второ място, ако това, себенараняване и изблици на гняв, паниката и непрекъснатата тревожност, които изпитваш са така интензивни и неконтролируеми, ти ще имаш нужда от опитен човек. Възможно е да страдаш от тревожно разстройство и няма да е зле да се срещнеш с лекар. Напр. личния ти лекар е един добър вариант за професионалист, който може да направи основна оценка на състоянието ти. Той ще може да бъде намерен и през времето, когато училището ти е във ваканция и психологът там е недостъпен.

Имай предвид, че голямата част от психолозите, които предлагат консултации, нямат нужната подготовка и обучение (обучението по психология не е равнозначно на подготовката за психотерапевт) и е много вероятно да попаднеш на зле подготвен професионалист. Ако все пак можеш да поговориш с родителите си колко си притеснена, има вероятност да ти помогнат да намериш наистина компетентен и опитен професионалист. А това не е маловажно. Родителите могат да са гарант, че интересите ти на клиент ще бъдат защитени и по тази причина е добра идея да се опиташ да ги въвлечеш в търсенето на професионалист.

Имай предвид, че работата с психотерапевт е поверителна и дори и да се случва със знанието на родителите ти, това какво говориш с терапевта е конфиденциално. Така че тематиката на вашите разговори би била достъпна за родителите ти единствено, ако ти изрично пожелаеш това.

Желая ти успех!

 
  ...
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: 4ea54b75e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Какво се случи с тази ситуация ако не е тайна. Понеже аз съм в почти същата ситуация и не знам какво да правя. Много ще се радвам ако ми отговориш☺️

 
  ...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: 14ad97635e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   абе вие луди ли сте. Да чака докато почне училище за да говори с училищния психолог.
Колко са 30-40 все отнякъде ще намери за една консултация. назаем ще вземе ако трябва. а и е на 17 години ще си ги изработи. Парите да са проблема.
Мисля. че може да отиде сама.
А и ако каже на родителите си. че има нужда от психиатър тоест сериозно да ги убеди. че има нужда да я види. те веднага ще се съгласят да я заведат.
Може би трябва специалист да я види. Не е лошо и психиатър да я види.

Но стигне ли до ушите на социалните нещата стават много сложни. Може би и за добре но ще разследват подробно как стоят нещата в семейството й.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker