Какво ще стане с мен ... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво ще стане с мен ...
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 2254 пъти
Здравейте. Пише Ви едно много уплашено момиче. Баща ми винаги се е занимавал с комар и жени, отиде в чужбина и там заборчи. Върна се и за 1 година продаде имотите ни.. сега имаме ипотека. Постоянно идват хора в нас и го търсят, лихвари, цигани - има да им дава пари.. У нас не помага с нищо, само аз и майка ми сме. Постоянно лъже и иска пари на майка ми и и крещи.. аз още имам да уча и не мога да помагам финансово. Моля ВИ, помогнете Кажете какво да направя, къде да отидем.. натам е тръгнало, че нищо чудно някой ден и мен и майка ми да ни утрепат или по-лошо.. Не исках да пиша в сайта.. но след поредния скандал и човек, който иска пари не мога вече..!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2c8e652ff7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може би ще е най-добре с майка ти да се откажете от наследство и да избягате в друг град, където нито той, нито никой няма да знае къде сте.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d0147d214d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен майка ти трябва да се разведе с баща ти. И да казва на всички, че вече сте отделно семейство с нея и нямате общо с имуществените неща на баща ти. Колкото по- бързо се разведе, Толкова по добре.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a0b955d0c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Като бивш комарджия ще ти кажа, че много трудно се излекувах от болестта. Слава Бога, не успях да задлъжнея, но един ден си казах "По този начин пари не се печелят. Няма да играя повече. Защо да си губя парите. " и във всеки следващ ден си го припомнях. Беше ми доста трудно, защото виждах възможностите, но се справих с изкушението.

Баща ти сигурно е затънал в големи дългове и ако майка ти не го изгони от вас, най-добре се махнете вие двете. Отидете при роднина или приятел. Най-добре е да не се разделяте, но щом си уплашена, значи сте в тежка фаза на неговия порок..

Можеш да пробваш да му кажеш всичко, което написа тук.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a09fe9c444
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Избягвай с майка си в друг град или държава, сменете телефони и всичко с което баща ти може да ви проследи. За съжаление нямате много опции за помощ.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 13047fd0a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Няма спасение от комара. За майка ти е най-добре да се разведе. Иначе непрекъснато ще плаща задължения. А може кредиторите да започнат да търсят и директно нея.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 47c7e7b365
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Нямате спасение дете! Просто бягайте от него, спасете се в друг град, че да не ви намерят мангалите или лихварите, че ще дърпат и вас. Майка ти да се резведе с баща ти, че и нея ще я погнат банките, на които дължи баща ти. Дори ако имате възможност, избягайте в чужбина и то в държава, където баща ти няма борчове.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: f897d48f5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моето мнение е. че трябва да се отделите с майка ти възможно най-далече. Ядосвам се като масово никой не пише от кой град е. за да се даде качествен съвет. Не знам майка ти каква заплата има. но по-добре да я предложиш да се изместите на квартира. Ако сте в София отидете в по-евтин квартал. Ако се налага отидете дори в по-малък град. Няма значение. че ще учиш там. Който учи си учи навсякъде. Ако успявате да си плащате наема и да имате пари за храна смятам. че ще живеете по-добре. Тъкмо няма да ви дърпат вас лихварите като не живеете където е баща ти. Само с него ще се разправят. Ако имаш живи баба и дядо може и при тях да живеете или ако имаш лели чичовци.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: aa79452890
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мисля, че от правна гледна точка удачния вариант е майка Ви да поиска развод. По този начин излиза от ангажимент към дълговете на баща Ви.
Разбира се, ако той почине, ще трябва да се откажете от наследство, защото в този случай се наследяват и дълговете. При такова развитие ще трябва да направите внимателен баланс дали да наследите всичко и да изплатите дълговете, ако това е по-изгодно за вас или да се откажете от всичко. Но това единствено в случай на смърт.

Освен това имате още два задължителни хода:
1. Оплакване към комисията за защита на личните данни (откъде накъде ще търсят вас? Парите са дадени на баща ви и той и само той е отговорен за дълговете си. Откъде имат телефоните и адреса ви?)
2. Направете оплакване за тормоз в полицията. Длъжни са да обърнат внимание. Никой няма право да ви тормози и заплашва, дори и да сте длъжници.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: aa79452890
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   В допълнение на предходния си коментар, ще споделя две статии, които се отнасят до този проблем. Прочетете, най-добре заедно с майка ти, коментирайте, ако трябва, посъветвайте се с юрист:

http://www.lentata.com/page_7946.html
http://advdesislavafilipova.blog.bg/novini/2015/01/14/kak-da-procediram-ako-az-i-semeistvoto-mi-sme-podlojeni-na-p.1330394

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7a51b013e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8 Когато са семейство, той теглейки какъвто и да е кредит, вече фигурира в база данни. При нередовност, дадената институция иска да си събере парите. Когато той не отговори, те веднага започват да ровят в базата данни за контакти с най- близките му. Мен например така ми намериха номера от мобилна компания за стар дълг на баща ми.
Отделно за заплашването и полицията- с лихвар работа да си нямаш! Тези хора играят и с полицията дори. Трябва да си е забъркал с някой смотан лихвар, че да те спасят. Иначе подаваш сигнал, те пред тебе се правят, че го заплашват, но след това тайно му съдействат къде си и тогава мисли му какво те чака.
А нещата с отказването на наследство, когато е свързано с дългове е много сложна ситуацията. Институциите си искат парите и те няма да останат капо. Ще преследват до последно цялото му семейство, ще съдят наред. Преди години едно 12 годишно момиче така се оказа, че дължи 14000 заем, наследен от дядо си. Водиха се дела, искаше да се откаже, но не успя. Нашата съдебна система е сложна по отношение финанси, икономика...
Отделно, че цигани ги заплашват- срещу циганите няма закон!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker