На 16 съм а вече се чувствам на 60. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

На 16 съм а вече се чувствам на 60.
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1874 пъти
Здравейте, доста ми е трудно от години наред. Ще започна отначало. Преди повече от 6 години семейството ми беше зле финансово. Баща ми замина на работа и започна да отсъства по 3 месеца в чужбина и за мн малко се прибира. Кара камион в чужбина. Живеех с майка ми и баба ми. От много малка баба ми създава проблеми на семейството ми. Когато баща ми замина баба ми започна да се заяжда с майка ми и все тя беше кривата. Мама все плачеше "тайно" от мен, но аз знаех и плачех когато бях самичка. Всъщност тогава започнаха някой проблеми. Изминаха някак 2 години и малко от както тати работеше навън и мама започна да взема изпити за книжа за категорията. И тя замина.... може би се досещате сега с кого живея. Да, с баба ми. Забравих да спомена, че преди 2 години и 4 месеца се запознах с момчето на живота ми. Може би е банално на 16 да си мисля така, но времето ще си покаже. И с него имам проблеми той живее мн далеч не може да се прибере и сме от разстояние. Така, баба ми. От както мама замина преди 2 години и 6-7 месеца аз съм кривата на баба ми. Аз съм била тъпа, малоумна, не съм уважавала възрастните и т. н. Постоянно обижда майка ми за миналото ѝ. Че била една проста продавачка, че нищо не била знаела, че била тъпа. И цялата ми рода казва да си мълча пред нея. А аз не мога имам слаби нерви вече. Депресирам се не мога да спра да плача по цели нощи и опитвах да се самоубия. Но не ми даваше мира как ще се чувстват родителите ми. Опитваме да оправим нещата с баба ми, но тя не полага усилия докато аз се опитвам. Какво да правя от тук нататък?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 04b2f20f18
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей мило момиче,

Първо, искам да кажа че искрено съжалявам за ситуацията в която се намираш, прекалено тежко е за момиче на твоите години. Изпадала съм в подобни проблеми и те разбирам, колко е депресиращо и колко отчаяна се чувстваш. Ще те посъветвам да споделиш с родителите си, че баба ти е непоносима и че не са те оставили в добри ръце. Никой нормален човек, на колкото и напреднала възраст да е не би се държал така със собственото си внуче. Просто е ужасно и ти съсипва психиката на такава крехка възраст, не си длъжна да търпиш този кошмар. Виждам че и майката ти е изтрадала много от този тормоз, би трябвало перфектно да те разбере и да се погрижи за теб.
Знам, че със сигурност на родителите ти въобще не им е лесно по чужбина и имат куп проблеми, но най-важното нещо си ти и трябва да те изслушат и да вземат мерки по въпроса, този тормоз не може да продължава.
Мило дете, много си млада и живота е те първа пред теб, пожелавам ти успех с приятеля ти също и се надявам да имате страхотна връзка и да си много щастлива! Давай смело напред, макар и да преминаваш ужасен етап от живота си в момента, всичко ще се разреши и никога не спирай да вярваш в себе си! Нека бъдеш благословена и живота ти да бъде опсипан с щастие, усмивки и благодат!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 527239b9f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не обръщай внимание, колкото и простичко да ти звучи. Нека си говори каквото си иска. Това не го прави вярно. Съгласна съм, че подобно поведение не може да се изтърпи лесно, но за да не създаваш ненужни конфликти, просто си замълчи. Ти познаваш родителите си и самата себе си, защо тогава се обиждаш от думите на един човек с остарели разбирания? Няма как да ѝ се обясни каквото ѝ да е било. Приемаш я такава и това е. Съгласявай се с каквото ти казва, прави каквото иска и така.. Излизай си с приятели, намери си занимания извън вкъщи.. Гледай си живота.. Не знам къде точно живее приятелят ти, но можеш да си хванеш някоя приятелка за компанията и да го посетите, нали казваш, че имате разногласия и без това, можете да си подобрите отношенията. Живей. Не си заслужава да се самоубиваш заради комплексите на другите. :)
Момиче, 15г.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: bd26ac7737
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Защо не поговориш с майка ти да те вземе в чужбина? Тя знае каква е баба ти. Ако не успееш, просто устискай две години и отиди да учиш в друг град или държава университет или някакъв курс надалеч от баба ти. Тя ще остане стара, болна и сама. Говори и с баща ти. Ако може като завършиш да отидеш да учиш при тах ще е най-добре. И после не поглеждай баба ти.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c09b536b45
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Горе главата момиче. Господ подлага най-силните на изпитания. Не се отчайвай. Излизай навън, намери си приятели и след известно време може да се установиш някъде самичка

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 547e0d9eb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Хей, виж.. Било ти е трудно и все още е, но няма смисъл да се отказваш от себе си, от живота си. Все още не си видяла нищо, защото едва сега започваш да живееш, както се вика. Всъщност то си е така... Няма смисъл от тези депресии, не се впрягай в излишни неща. Така сама ще си вредиш, повярвай ми. И аз съм на 16, и аз имам какво още да уча и не съм човекът, когото ще те получава, но недей. Следвай мечтите си, целите си, създай семейство.. утре, другиден няма да помниш някои моменти, няма да те е грижа толкова за тези неща, защото ще имаш собствени проблеми. И както се вика „Хакуна Матата” - означава без никакви грижи. Живей си животеца и смело напред и нагоре.. Живей за бъдещето и настоящето си

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: daa8f8c430
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Поговори с баба ти. Обясни и как се чувстваш. Че те наранява.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1b8ed58f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Търпение, моето момиче! Да не мислиш, че на всички други хора им е розово положението, ами ако всички тръгнат да се самоубиват? Ти си много млада и твоят живот и съдба са още нереализирани. Представи си, че някъде там те чакат и хубави неща и радост! Ти няма цял живот да живееш все с баба ти! Тя не е човек на място, спор няма. Но представи си нас, възрастните, които по цял ден работим и се трепем с някой ненавистен началник над главата, нито оценени, нито уважени, понасящи какви ли не незаслужени обиди, наглост, заплахи. Но търпим, защото има неща, които ни спират, а и няма гаранция, че следващия ще е стока. Да не говорим за болните на място и това, което понасят те и техните близки! Примери колкото искаш на нелека съдба, но повечето хора понасят кармата си, защото навярно е заслужена и трябва да платим своите сметки. Опитай се да видиш хубавото в живота и се надявай на бъдещето. Със сигурност има много хора, които нямат дори толкова, колкото ти имаш. Горе главата, вярвай в доброто и не се отчайвай!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: ef7184d243
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Колко думи ще кажеш и колко ще чуеш, няма смисъл, никакъв, приеми го сега за да ти е по-лесно. Човек трудно се променя, още повече на тази възраст, както беше писано по-горе поговори с майка си или ако можеш си намери занимания, които да те държат далеч от дома, ако имаш стая -заключвай се, учи, забавлявай се, и не допускай думите на баба ти да ти влияят. Достатъчно определящо е кой е невъзпитаният допускайки такива думи и то към внучка си.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 505d21f28d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторка:
Ще отговоря на няколко неща който не съм споменала в текста си.
Нашите работят като шофьори, така че няма как да отида при тях тъй като те живеят в камион...
обяснявала съм на баба ми как се чувствам покрай нея, но няма промяна.
Понеже на всеки 3-4 месеца родителите ми се връщат всеки път разговарят с баба ми и нея я държи докато те са тук. Когато заминат тя отново започна.
Мама знае как се чувствам, но заради мен работи навън и не може да ми помогне особенно много освен да поговорим и да ме успокой.
Приятелят ми е на 3000 см от България, така че не мога да отида да го видя (така или иначе нашите са малко повече строги)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker