Имам ли шанс да спася брака си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Имам ли шанс да спася брака си?
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 3153 пъти
Моля, дайте ми съвет! Какво да направя, за да спася брака си? Бих се развела, но няма да мога сама да си гледам детето, нямам роднини и няма кой да ми помага да го водя и вземам от градина, а и финансово ще ми бъде трудно.

Ситуацията е следната:
На 37 години съм, с малко дете. Мъжът ми се промени горе - долу когато родих. Той винаги е бил странен и малко дръпнат, но от известно време се държи още по-студено. Нямаме семейни приятели, нямаме наши приятели - винаги сме си били достатъчни един на друг. Но сега той сякаш сам си е достатъчен на себе си и даже мен не иска. Мисля, че не ми изневерява, тъй като винаги си е в къщи, не закъснява след работа и рядко излиза и то с мен, и то след много молби и уговорки да ме изведе някъде. За детето се грижи добре, за дома също полага грижи, макар и малко, но това е защото е малко мизерен и не обича да му е чисто. А аз подивявам от това! И така - времето у дома прекарваме като се грижим за детето и през останалото време той е на компютъра и иска да не го занимавам. Играе едни игри, пие си бирата, а аз хем трябва да съм в стаята (не дава да излизам на кафе например), хем трябва да мълча и да не му преча. Да съм си четяла нещо, да съм гледала телевизия. Ми какво да гледам по телевизията сама? Искам с него да правим разни неща заедно. Пускам ТВ, а той.. "кви са тез глупости, пусни нам си кво" - филм някой, който той само слуша а не гледа). Викам ще пусна някое предаване като Биг Брадър или Талантите или и аз не знам какво даже върви в момента по телевизиите. Нещо готварско, нещо като Шоуто на Слави, Стани Богат - такъв тип предаване, да си обсъждаме искам и да гледаме заедно, да чувствам заедност. Той не иска. Отивам да го гушна, а той ме отблъсква, какво съм го занимавала само. Като мебел се чувствам. Правим секс понякога, но то е защото тялото ми го иска, иначе аз изобщо не го искам, неприятен и гнусен ми е, не ща да го правя с него. До тук се стигна, защото много пъти той ме караше да го моля за секс. Виждам, че е възбуден, но знам че обича да го молят за секс. Гадно ми е, не ща да го моля вече, не го желая изобщо. Детето като е на градина, казвам хайде да излезем, да обядваме някъде навън двамата само. А той пак почва да вика, че защо ми било навън, като можело в къщи да обядваме, защо трябвало да излиза като не иска.
Много, много пъти съм го молила да седнем да поговорим, а той с подигравателен тон "говори си като искаш" и аз говоря, а той изглежда сякаш слуша и накрая ми казва "не ме интересува". Не виждал проблем в семейството, какво съм го занимавала пак с глупости. А като се заженихме си обещахме, че като има проблеми, ще ги поставяме на масата и ще ги решаваме.
До там се е стигнало, че не ми се прибира от работа. Там поне се разсейвам, а в къщи пак затворена, пак потисната и пак тъжна и смотана.

Моля, кажете ми възможно ли е да спася брака си и да спра да се чувствам сама? Какво да направя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1fac7bac59
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вие жените имате сексуални нужди!? А аз си мислех, че го правите само защото искате деца и просто защото мъжът до вас го иска...!?...

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 59715d4fe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Мъжът ти е гадняр и темерут. Това е положението. Не сте се женили насила. Ти си си го взела, ти ще си го търпиш. Ако съм аз веднага бих се развела. Мога да ти кажа, че детето като порасне още малко и само ще разбере, че не всичко е както трябва. И какво ще стане - ще получи емоционални травми и на 40 години ще се пита защо има проблеми. Това е от мен.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1c14c8b8c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   После защо хората изневерявали... То в такава ситуация е задължително да си търсиш щастието с друг.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2c9c61d90d
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

6.   С тaкъв тюфлек нямa кaкво дa нaпрaвиш, освен дa го извaдиш от зонaтa му нa комфорт.
Кaкво знaчи "не ме пускa дa излизaм"??? Че ти в зaтвор ли си, кой е той, че нямaло дa те пускa? Тaкa кaто тръгнете и не си признaвaте, че вие сaмите сте с робскa психикa и нa някои дaже им хaресвa дa им се "зaбрaнявaт" нещa.
Излизaй!!! Без него! Директно кaзвaш- излизaм нa кaфе или кaквото решиш! И излизaш без дa дочaкaш отговор!
Aко поведението ти нa свободен човек (зaбележи ЧОВЕК) не го стресне, че вече е изтървaл "жертвичкaтa" си, то нищо друго нямa дa е. Зa мен сaмa си си виновнa, че си допуснaлa дa те приемaт зa мебел, aми мебел си.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6fba165b6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нулев шанс. Помисли си за изходна стратегия

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c044a277db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Защо не поговориш с него,кажи му как се чувстващ,ако иска да сте заедно ще те разбере и ще опита да се подобрят нещата...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: dda25966fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Ами мисля, че малко преувеличаваш. Помисли трезво, поговорете. Човекът е домошар и интроверт, но явно винаги е бил такъв. Не виждам да имате реални, истински проблеми.
Всъщност, както го описваш, на мен това ми е идеалът за мъж :-). Не се вкарвай във филми. Много е трудно сам с дете/деца. Ще работиш, но кой ще го гледа? Разболява се, водене по лекари, ангажиментите не са един и два. Сама ще се побъркаш. Има неща, които сега не ги осъзнаваш, но прецени. Помисли, не бързай да вземаш крайно решение.
Говоря ти всичко от болезнен личен опит. Опитай се да спасиш брака си, който с оглед на повечето бракове е напълно нормален.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2fe220f478
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Изцяло подкрепям номер 6 - точно такава е ситуацията.
Какво значи "не ми дава"? Ти да не си му нещо собственост? Никой човек не може да притежава друг човек, запомни това.
И, 6 е напълно прав, че то е както се поставиш.
Не те пускал, не ти давал?? А ти какво, разрешение ли искаш от него?
ми като е така, той иска ли от тебе разрешение да си играе играта на компютъра? Ти можеш ли да му го забраниш? Замисли се, замисли се за себе си и нагласата си.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 22d8f02a50
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мъжът ти е олицетворение на съвсем нов тип непукизъм. Важно е да осъзнаваш, че ти си човек и има собствените си права, както и той има неговите. Те децата на 18-19 вече спират да питат може ли да излязат, а заявяват, че ще го направят, а ти на 37 трябва да питаш може ли да смениш канала. Не може да е чак толкова затворен. Защо да не излезете- млади сте, имате свободно време, имате средства... защо да готвиш 2 часа, като може да се срещнете с някого навън и да си прекарате добре? За мен е важно женената двойка да е двойка, един за друг да сте семейство и да се поставяте преди приятелите, да си обръщате внимание на нуждите и да се движите в колектив, но това е прекалено.

Опитваш да го обсъдиш- няма резултат. И какво е това молене за секс? Като обяви, че не иска, обличаш се, пускаш си предаване, хващаш книга, излизаш, не му се молиш. Като ти каже, че не може да гледаш нещо, ами изключи телевизора и излез сама. Той да прави каквото си иска. Смени стратегията, виж как ще реагира, постави го на твое място и тогава може да склони да говорите. Аз лично не бих търпяла да се чувствам като мебел с години и дори да не мога да говоря или да се забавлявам сама (няма се предвид дискотеки и изневери).

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 344b33f00c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Прочети отново, номер 6!!

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d1f9044a08
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Вместо да му изневеряваш и да влизаш в други филми, просто си вземи детето и се махни от него за известно време. Сам ще те потърси - сигурна съм. Тогава ти о. баче твърдо си постави условията и той разбира се, ако има такива и се върни при него. При мене този механизъм проработи и сега съм повече от щастлива, та дори родих и второ дете. Ако обаче съпругата въоцще не се промени - развод. Това е! Успех!
Ж32

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3eba17b7e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Лошо е, че те държи вкъщи и не ти дава да отидеш на кафе??? Че ти трябва да му искаш разрешение за кафе ли??? Да не би да ти е родител, а ти да си му дете??? Кажи му, че отиваш на зъболекар и се виж с приятелки, пийте кефе. Така ще имаш социален живот, а и подкрепа. Той е социопат. Спотед мен трябва да го напуснеш. Ако не сега, то детето като порастне. Събирай си отсега пари, за да имаш като се разведеш-за квартира. И не го моли за нищо! Нито да излизате, нито за секс, нито за това какво да гледаш по ТВ. Намери си любовник, щом този те кара да го молиш за секс??? Това не е семейство. Подготви си план как да се разведеш с него.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1a3cb463ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   8- тя е написала, че се е опитвала да говори с него.
6- ти българското А не го ли знаеш къде е на клавиатурата, че използваш все латинското?
Авторке! освен да си имаш тайно любовник, който да те задоволява, няма друг шанс, след като не можеш да го накараш да поговорите. Може да се стресне ако му кажеш, че не те задоволява, че желаеш друг заради това.
astanvila

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: db4c773105
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Аз съм в същото положение, авторке. И се уморих да говоря и обяснявам. На мен винаги ми се казва, че неговото отношение към мен е такова заради моето към него. С други думи - заслужила съм го. Аз лично не смятам, че заслужавам някои от постъпките му, които ужасно ме отблъснаха, но той си твърди неговото. Отделно майка му не спира да ни бъзика семейните отношения, и вече ми е неприятно да се прибирам и да идват уикендите. Тъпо ми е, и много гневно, че живея без нежност, докосване и ласка, но в момента не мога да си представя друг мъж. Уговорила съм си среща с психолог, ще и разкажа за проблемите си, дано ми помогне. В майчинство съм, и това, че мъжът ми ме подминава като мебел, ме убива. Но цуг-цванг, какво да направя.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2faa98fa16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Моя съвет е да го скъсаш от секс и ще видиш как ще си дойде на мястото след известно време. Може да пробвате с различни методи, колкото и странно да звучи.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: f417d9c611
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Как така няма да ти дава да излизаш навън? Много си позволява мъжът ти, много повече от необходимото. Като не иска да те слуша, направо действай. Излизай без да го питаш. По телевизията пускай каквото искаш, той нека си недоволства. Забавлявай се, ако трябва и сама, той да остане вкъщи с компютъра и бирата. Ако няма промяна, развод. Животът ни е даден, за да го изживеем щастливо. Не да го пропиляваме в мъчения за хора, които не ни заслужават.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: beb30742e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Какво спасяване на брака, изобщо не знам как такива олигофрени си ги избирате за мъже. Бих го зарязала на момента. Тоя туфлек да не е зодия телец случайно?

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2c9c61d90d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Н 16, не знaм нa офтaлмолог ли дa те прaтя или нa психиaтър преди товa... или сaмо дa чукнa нa дърво.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 0bc65298cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   до 16
Аз не съм номер 6, но много ме заинтригувахте. За какво "А" става въпрос, гледах, кьорих се, триста пъти четох и Вашия и на номер 6 коментара, ами еднакви са "а-тата", моля обяснете ми, ще ме изяде любопитството!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 5f5907430b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Сори, авторке, но според мен мъжът ти има паралелна връзка. Всички симптоми са налице - студенина, нежелание за излизане, лепнат за компютъра, сарказъм и ехидност... Какво като се прибира след работа - може там да има някоя, която му е завъртяла главата, или в интернет например. Ако искаш да останеш в този брак, трябва да си извоювяш свобода и да водиш свой живот, който да те разтоварва, иначе ще откачиш. Излизане с приятелки, спорт, танци, фитнес, каквото ти харесва. Оставяй му детето за известно време и се забавлявай.
А интроверта да си седи в къщи пред компютъра. Може да се промени след време, а може би не. Хич да не ти пука, животът е кратък, живей си го, с него или без него.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1a3cb463ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   23 Просто имам програма, която открива правописни грешки и подчертава. Пуснах говоряща и тогава представи си как започна да чете. Нещо смесено с български и английски букви. Кейде крейсиво( примерно) и точно тогава разбрах, защо ми подчертава толкова много думи.
Те иначе си изглеждат еднакво наистина, но...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1a3cb463ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   22- първо погледни себе си. Аз съм си окей. Както виждаш писа САМО с кирилица, спазвам пунктуация, а не да пиша смесено. Може да си приличат буквите, но все пак има как да разбереш кога човек е смесил кирилица с латиница. Нещо като новините на турски език си.
Аман от неграмотни!!!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 0bc65298cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

28.   от 23
А как става номерът тогава при самото писане? ! Постоянно да сменя ту кирилица, ту латиница ли, това е несериозно? ! Не, че не е възможно, но кой е луд да го прави? Това само ще го забави, затрудни и няма никакъв смисъл, нещо програмата Ви не е в ред. И на устройството, и другата, Вашата си...
И понеже разискваме този "глобален" проблем за сметка на авторката, което е крайно неуважително и невъзпитано, моля за извинение! Мила, не съм коментирала досега ситуацията ти, защото не виждам нищо окуражително, което да мога да ти кажа! Искаш съвет, как да спасиш брака си- кое да спасиш, това не е брак! Много съжалявам, но имаш две опции- или приключваш, или търпиш и ей, така ще ти мине животът- неудовлетворена и омерзена. Не си заслужава, мила.
Ж. 46

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: dda25966fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Виж сега, нещата не са драматични. Но трябва да си твърда в желанието да си имаш твое време за излизане. Обясни му, че това е твое право и нужда и го направи. Човек има нужда от социални контакти. Отидете някъде, резервирай ти. Покажи му, че животът може да е по-динамичен и не е само вкъщи. Оставяй му детето, имитирай ангажираност в работата. Просто разчупи модела. Той те е приел за даденост, за стол в коридора. Но един съвет - не изпадай в крайности, ядосана си му, но той и детето са ти най-близките.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1a3cb463ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   28, това само ти си знаеш, аз няма как да го знам. Говорещата програма веднага ги разбира буквите и ако си ползвала нормални букви, тя чете нормално. Ако има грешка в написаната дума, понеже е подчертана, тя подчертава също грешката.
А като има смесица, започва да чете странно. " Кейакейво пиарейбиш" и така нататък.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1a3cb463ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Да образовам малко, че се чудят масово хората за тази говореща програма. Тази говореща програма има функцията да чете. Тя не ти говори каквото ти падне. "Това тука не е за говорене, тук пишем. " Нали написаното се чете и тя ти чете с глас. Нарича се говореща програма. Сега разясни ли се или още за по- прости трябва да обяснявам? Масово тука хората все дават на други хора съвети за работа да станат програмисти. Е като толкова разбирате от програми, как може да не знаете за говореща програма? Та всяка операционна система си има вградена. Отделна българската асоциация за компютърна лингвистика са изработили български глас.
Има програма, която маркира грешките ви, сложете си я хора, няма да ви е излишна, ще станете по- грамотни.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 0bc65298cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   6/28
Прекалено задълбахме, но нейсе. Вижте сега, никой не оспорва същесвуването на самата програма, аз лично изложих въпросите си в коментари 6/28. Загадката в случая е, защо използвате програмата не по предназначение. Пак се извинявам на авторката за глупостите, които "разискваме" и на Вас, ако сте незрящ/а, но се съмнявам.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 0bc65298cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   от 34/28/23
Моля редактора, да ми даде възможност да се коригирам, наистина ми е важно, не желая да засягам номер 6 с недоглеждането си. Имах предвид моите коментари 23 и 28, грешката е моя, извинявам се за небрежността си.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2c9c61d90d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   Н 36, не се притеснявaй, не се нaмесих, зaщото според мен упоритото човече нaмирa тук поле зa изявa...по свой си нaчин.
Усмихнaт ден!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: dda25966fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Моля настоятелно модератора да спре коментари извън темата, за някакви си програми и прочие глупости, които някаква жена, изтъкана от комплекси ръси ОФТОПИК.

Редовен читател

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b33f7a1fed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Такаааа, и аз да се изкажа. В същият театър играя от десет години. Стигнах до емоционалното дъно - не се харесвах, не се обичах, без грам самочувствие и увереност. Асоциализирана, без приятели, без мечти, без надежди. Пълна меланхолия, безразличие към всички и всичко. До момента, в който изперках и си казах край. Обвинявах за всичко него, а то сама съм си виновна. Заробих се сама, а пък после що той не ме направил щастлива? Животът си е твой и веднъж се живее. Събирай си багажа, хващай си детето и дим да те няма. Не може пък все да няма поне един човек да ти подаде ръка.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 68d09ccddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Всеки има някаква доза вина за нещата, авторке :)

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 590be1f592
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   Леле какви коментари само!!! И всички напътстват авторката да се разведе, да изневерява, да си вземела детето и да се махне, по накакъв начин да накаже мъжа, който вече не и обръща внимание??? А, дали е възможно? Как мислите? Да не би според женските фантазии мъжът да е зависим от жената? Я си помислете малко, не е ли обратното? Единствено добър отговор е дал №19. Авторке, скъсай го от секс, ако успееш да го убедиш да го направи. Казваш, че се възбужда, но не иска да го прави. По този начин ти показва, че няма нужда от теб. Жените си въобразяват, че щом мъжете искат непрекъснато секс, те ще спекулират и ще ги водят за носа, да изпълняват всичките им желания. ДА, ама НЕ! Сама си се убедила. Бих ти дал съвет от моята гледна точка на мъж, но тук жените ще ме нападнат, защитавайки женските си права, дето никой не им ги е отнемал от преди 70 години. Все пак ето го и съветът ми! Първо знай че си жена, и нямаш качествата на мъжа, когото си избрала за съпруг, след като той първо е избрал теб. Ако той не е искал да си му жена, няма как да си го избереш (твърдение на псевдо-учени, че жените си избирали мъжете), освен ако върлите феминистки не измислят закон, при който жените да подаряват годежен пръстен, а мъжът задължително падайки на колене да не може да откаже предложението, защото ще е престъпление, и щего съдят за това. :D Второ, мъжът също е еманципиран и вече не се чувства толкова отговорен за семейството си, заради несправедливото спрямо него законодателство, омерзявайки го като предоставя на жената привилегии ощетяващи мъжа и ограбващи го всячески морално и материално. За това по никакъв начин няма да можеш да му наложиш мнението си, освен ако не използваш женски хитрости и да се преструваш много любяща съпруга, която не може без мъжа си. Вярно е че при развод (както тук те уверяват) жената чеше егото си и демонстрира победа над мъжа, насърчавана от законите, но в същност винаги си остава нещастна, защото природно винаги ще зависи от него, а мъжът остава свободен и без задължения, които би имал като семеен! Убеждението на жените, че могат без мъже и са си самодостатъчни, всъщност е иронията за тяхната независимост и фалшиво щастие, което никога няма да имат, отричайки мъжкото превъзходство!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 6a22fdfff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Добре, съгласна съм! Цитирам: "Убеждението на жените, че могат без мъже и са си самодостатъчни, всъщност е иронията за тяхната независимост". Вероятно си изненадан, №43, че жена се съгласява с тази теза, но опитът ми говори в нейна подкрепа. Това, което обаче пропускаш, драги предидущи ораторе, е, че има различни мъже. С едни си допадаме, с други - не, според емоционалните, интелектуалните и битовите си потребности. Намесвам се в темата, защото аз живях досущ като авторката и дълги години търсех начин да "спася" семейството си, докато един ден не осъзнах, че семейство на практика няма. Трудно, но решително зарязах така наречения брачен проект и се пуснах по течението. Което течение ме отведе право в обятията на най-прекрасния мъж на света. Толкова прекрасен, че понякога, когато се събуждам нощем и виждам главата му на възглавницата до мен, се разплаквам. Перфектна връзка! Никакви дефицити, никакви съмнения, никаква самота и липси... Така че, мила авторке, щастието не е въпрос на гледна точка, а е процес. То е път, по който просто трябва да тръгнеш и то колкото се може по-скоро. Повярвай ми, когато вземеш правилното решение, цялата вселена ти помага. В момента си притисната и тъжна, но щом прекрачиш прага, ще усетиш невероятна лекота и сигурност. Няма да "спасиш брака си", колкото и да се опитваш. Само ще разрушиш себе си и ще си отнемеш възможността да намериш истинското си аз.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 543f8b531e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   №44, по някога в стремежа си да помогнеш на някого, може да му направиш мечешка услуга. Напълно ли си убедена, че ако авторката напусне мъжа си, ще е по-добре за нея? Знам, че изхождаш от феминистичната войнственост, като знаеш, че законите винаги са на женската страна, а мъжът винаги е потърпевш в съда при развод! Само че тази женска "победа" едва ли ще е от полза за авторката? По скоро тайничко ще се радва мъжът и, защото ще е отново свободен. И без това (по думите на авторката) вече не я желае за секс, а е доста потентен и се възбужда. Помисли си само? Авторката е вече на 37 години и е с дете. Доста трудно ще си намери мъж, който да и обръща вниманието, за което има претенции. За свободните мъже тя ще е вече втора употреба, или както казват някъде "прочетен вестник". Както вече споменах, еманципацията освободи и мъжете от семейни отговорности, а с равенството, от което повече загубиха жените, на авторката ще и се наложи да си е самодостатъчна и сама да се справя с отглеждането на детето. Доста трудно ще и е да си намери по-свестен мъж от наличния и да свие отново семейно гнездо. Те мъжете не растат по дърветата за да си ги откъснеш, когато ти потрябват (мое мнение). Твоят случай с идеалния мъж, дето си открила ще е било голям късмет за теб. Сигурно си прелестна жена до 29 години, с изящно красиво тяло, при което мъжете губят разсъдъка си. Интересното е, как така първият ти мъж те е пренебрегвал, щом си била с такава голяма стойност? Да не би този идеален мъж за когото говориш да ти се явява само на сън? 44, в днешно време има всеобщо схващане, че жените не са щастливи както в миналото. Някогашната романтика е само женска мечта, която е илюзия, без реално покритие. Мога да ти обясня защо това е така, но няма да ти хареса, защото ще трябва да изтриеш от съзнанието си идеята за равенството с мъжете, и да приемеш факта, че жената никога няма да доминира над мъжа. Женската зависимост от мъжката същественост не може да бъде премахната с граждански закони, защото това си е природна даденост и е алгоритъм създаден от природата, за продължението на човешкия род. Дано не съм засегнал егото ти, тъй като се постарах доста изчерпателно да обясня моето виждане, относно положението на авторката, която ако прочете коментара ми, може само да помисли върху казаното от мен, но не е длъжна да се съобразява с него.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 54add4043d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   №44 съм. Отговарям на предишния пост. Да, налага се да направя уточнение. Не съм на 28 с прекрасно тяло, а на 44 години и така и изглеждам. "Мъжът", според мен, не е нито банкомат, нито баща ти, нито застрахователя ти срещу всички беди в живота. Той е твоят партньор. Ако не се справя с това, значи брак няма. Партньорството включва и емоционална ангажираност, освен всички останали битови и социални ангажименти от двете страни. Ако се чувстваш емоционално опустошена и самотна, значи нямаш семейство, а някаква форма на делови отношения. Много жени предпочитат това, защото не могат да си изкарват сами хляба, което е жалко. По-лесно им е вместо да инвестират в себе си и собствената си стабилност, да разчитат някой да ги дондурка до живот и затова темите тук са пълни с истории на жени, които чисто и просто ги е страх да тръгнат по самостоятелен път. Е, аз съм от тези, които не ги е страх и затова от личен опит препоръчвам на авторката да заложи на себе си, на личното си щастие и на собствената си независимост, вчесто да преследва някаква имагинерна сигурност, каквато всъщност не съществува. В крайна сметки и ние, жените, имаме две ръце, два крака и една глава. И ние можем да си печелим прехраната, без да търпим емоционални лишения и да въздишаме по пропуснатото щастие. Поддържам тезата си - авторке, инвестирай в себе си, а не във връзка, която за теб е неудовлетворителна.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker