Как да спася положението - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (79693)
 Избор на редактора (68)
 Любов и изневяра (17897)
 Секс и интимност (9587)
 Тинейджърски (18204)
 Семейство (3752)
 Здраве (6558)
 Спорт и красота (3491)
 На работното място (1483)
 Образование (4368)
 В чужбина (968)
 Наркотици и алкохол (812)
 Измислени истории (693)
 Проза, литература (1265)
 Други (10539)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Как да спася положението
преди: 9 месеца, 5 дни, прочетена 743 пъти
От 11 години насам със семейството ми, живеем на ново място-нов квартал, ново жилище. Започнахме нов живот, както се вика, ново начало. Но, за съжаление то се превърна в кошмар. Баща ми, понеже, тогава му се случи лошата случка да пропадне бизнеса, си остана в къщи. Уж минаваше първоначално с номера, че ме гледа, защото майка ходеше на работа. но така е вече от 11 години.. аз тогава бях на 7, изчислявайки, демек вече имам пълнолетие. Та той се вкопчи да седи в нас, така и не намери подходящата работа, за да започне или беше уплашен, не знам, но сега непрекъснато стои в нас и чисти. Имам чувството, че придоби някаква жестока мания по това. Не дава да се канят гости, нито да се излиза или влиза след като е изчистил. Трудно излизам с приятели навън след 19:30.. защото след това ми се кара, че има да чисти след мен. И нищо не помага, това е единственото което го интересува. Отскоро започна и да пие много.. а, пие ли, става ужасно заядлив, кара се, вика, зверилище е. Да не говорим, че тогава манията му ептен излиза извън граници. Какво да сторя, как да помогна на мама.. аз се махам след 1 месец, но тя? Знам ли как ще се справи, няколко пъти се е случвало да си я побийва като го тресне алкохола.. Давайте съвети, ще са ми отполза. Да не говорим, че приятелите не ми вярват като им разкажа.. а и те са вече на изчерпване :(.. а с гаджето.. с него сме в непрекъснати разправии за излизането :( след 19:30. СРАМ ме е :( пред него вече да му обяснявам едно и също :(..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 6e82c66901
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Не е твоя работа да "оправяш" живота на родителите си - нито на майка си, нито на баща си.
Те са големи хора, както се казва, пълнолетни са, и то от много време, имат глави на раменете си и могат да се оправят сами.
И както мъдрите хора съветват - не прави непоискано добро - ще ти излезе през носа.
Спри да се занимаваш с тях! Ти си имаш свой живот - занимавай се с него. Те трябва да си изживеят драмата, хубава или лоша.
Докато баща ти не осъзнае и признае, поне пред себе си, че има проблем - няма и да тръгне да се оправя. Ако майка ти не вземе мерки - ще ѝ се наложи да търпи същото още дълго време. Но ти да вземаш страна или да се месиш - категорично не!
Дето се казва - не се знае и ти кава ще станеш на техните години, че да ги съдиш сега. Още повече, че носиш техните гени, независимо дали това ти харесва или не.

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 91d0350fc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Баща ти е добил някакъв психически проблем, алкохолизмът му е следствие от това и не е редно да го упрекваш. Просто, не е могъл да с е справи с драма си. Предполагам, че с домакинстването се чувства полезен, но вече му е станало мания за контрол-по този начин мисли контролира живота си. Това е от страх.
Но вие не сте длъжни да търпите побои и т. н. Опитайте се да му помогнете с лекар и за работа. Но ако той не иска, нищо не можете да направите.
Говори с майка ти и тя да си решава живота самостоятелно. Може да реши да го напусне, но може и да остане с него. Било, защото няма да се справя сама/напр. плащане на квартира/, било защото чувства ангажимент към баща ти.

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 8478cf9c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мила, ти ще напуснеш този дом, ще следваш нещо, ще изградиш свой дом, свой приятели и свое семейство. След не повече от година, ще живееш сама и никой няма да ти казва кога да се прибираш и от коя страна на закачалката да оставиш ключовете си. Тези неща ще ти липсват в началото и то много, но с времето ще станеш самостоятелна. В един момент ти ще си домакинствала цял ден и детето ти ще окаля коридора. Ще се ядосваш на мизериите, ще чистиш, ще готвиш и ще работиш. Всеки, който работи за домакинството в един момент се изнервя на навиците на другите. Баща ти излиза от границите на нормалното, защото доколкото разбирам при него е постоянно състояние, но това си е неговият дом. Той си го е платил, неговото семейство живее там и до голяма степен държи да има определени правила и разбирателство към тях. В повечето къщи обикновено жената е в тази роля на Монк. Имай предвид, че когато един човек не работи, той по цял ден кисне сам вкъщи. Побъркващо е. Постепенно започваш да въртиш цяло домакинство, да обикаляш по институции и прочие, защото си свободен, защото това е занимателно и защото ако само гледаш телевизия съвсем ще се побъркаш.

Направил е лошо решение, защото така е натоварил майка ти и самото му отношение към дома и към теб те дразни. Двамата е трябвало да обсъдят работата му. Двамата е трябвало да решат как да постъпят и се надявам майка ти да не работи като вол по принуда, а самата тя да е била съгласна той да върти домакинство, а тя да изкарва пари. Ако не е така, то жалко за нея, но това касае изцяло тяхната връзка и техните отношения, детето е плод на любовта на родителите, но то няма общо в тяхната връзка, детето не е трето колело, то е дете. Ти вече си голяма и можеш да говориш с тях като с приятели, защото настъпваш в живота и влизаш в техните роли. Може да извикаш майка ти на кафе и да й зададеш всички въпроси, които имаш към нея. Може да й кажеш, че я подкрепяш и че не искаш да е обект на насилие и психически тормоз. Можеш да й споделиш притесненията си. Можеш да й предложиш рамо и да й кажеш, че ще си до нея и ще помогнеш с каквото можеш, независимо какво решение ще вземе тя. Но решението е нейно, това е нейната връзка, не се меси там, където нямаш работа. Във всеки случай на твое място аз бих говорила и с майка си и с баща си, поотделно, но не бих натрапвала мнението си и не бих решила, че моята гледна точка е по-правилна. Опитай се да ги разбереш и двамата, опитай се да ги подкрепиш, но не се страхувай и не се обсебвай. Някой път ми е изглеждало, че родителите ми ще се избият, но впоследствие се е оказвало, че са били скарани за някаква глупост, която дори не им е била толкова важна. Майка ми се ядосва пред мен на баща ми, баща ми се ядосва пред мен на майка ми, нищо не казвам на единия за разговоря ми с другия, вечерта сядат, говорят, карат се и се оправят до седмица. Това е положението. Ти нямаш движеща сила в нещата, ти можеш само да си опора и да подкрепяш и помагаш както ти е възможно.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 5dac374b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Опитайте се да заведете баща ти на психолог. Има нужда от лечение. А иначе ти замини за друг град да учиш, ако можеш остани там да работиш и вземи майка ти при теб.

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: b7b29350a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Баща ти се глези според мен. Точно както се глезят младите хора по на 20 години и нагоре, които не искат да почнат работа. Но на тях някак по им прощавам, защото те поне не си играят на семейство. Някак си си знаят, че не е редно да завличат други хора. Не е хубаво човек да е товар на родителите си, но някак си е естествено, ако се случи така, защото все пай е техен продукт напрактика.
Но да си позволиш да си товар на твоето си семейство е много долно и грозно! Освен ако не става дума за болест някаква примерно.
СЛУЧАЯ НА БАЩА ТИ Е МНОГО НАГЪЛ, ЗАЩОТО ТОЙ Е СЕМЕЕН – ИМА ЖЕНА И СЕ Е РАЗМНОЖИЛ!!! Този зрял семеен мъж да лежи 11 години и да прави фасони изобщо не е за съчувствие! Според мен майка ти трябва да го напусне! Тогава може и да се събуди и да почне някаква работа. Има много хора, които работят на минимална заплата..

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 0989e0da32
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   номер1, ти нормален ли си? Какви са тези глупости, които си позволяваш да пишеш на момчето: 'не се знае и ти кава ще станеш на техните години, че да ги съдиш сега'..
Ти да не си на страната на този плужак баща му?
Какво като не му се е получил бизнеса? Това просто е трябвало да му даде яснота, че не е човек за бизнес. Другите хора как живеем без да сме бизнесмени? Не само, че трябва да го осъжда, ама всички трябва да го осъждаме! Това, че е възрастен, ама все пак не е като да е старец пенсионер нали, та и семеен дори още повече трябва да ни стимулира да го осъждаме!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker