Тормозят семейството ми заради дълговете на брат ми ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Тормозят семейството ми заради дълговете на брат ми !
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 3169 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 17 години. Мойте родители са разведени и имам двама по-голями братя от предишния брак на майка ми, но техния баща за сажаление не е сред живите. Единият ми брат имаше собствен бизнес, нормален и си живееше добре, създаде семейство и всичко беше добре, докато не влезе в средите на черния бизнес, забърка се с неправилни хора и потъна в хазарт.

Непрекъснато ни лъжеше мен, майка ми, брат ни и жена му. Ние знаехме с какво се занимава, че играе и когато му помагахме той лъжеше, че ще спре, но не беше. Един ден почна да заплашва майка ми, че ще се самоубие, защото далжал много пари и по най-бързия начин трябваше да се покрие. Майка ми му помогна и той напусна България, взе с него и другия ми брат. След като хората на които далжеше пари, а те са прекалено много, разбраха, че е изчезнал, започнаха да идват при майка ми и да си искат парите, последваха и заплашвания.

Двете с майка ми тръгнахме по следите на брат ми и разбрахме за всичките баркотий, които е забъркал. Техния баща им беше оставил две прекрасни къщи, по една на всеки, ние разбрахме, че брат ми е продал къщата на другия ми брат и е заложил и неговата. С майака ми бяхме в шок направо, по банките дължи много пари, както и на различни босове, който го търсеха да го убият. Преди да се махне е настроил жена му, че майака ми била виновна за всичко и сега и тя напада майка ми. Всички я нападат нея, обвиняват, заплашват и искат пари. Първо, какво е виновна тя, че той е пройгравал толкова пари, че се е забъркал с такива хора. Второ от къде да ги върне, това не са лев или два !

Едни от въпросните хора ме заплаашиха и мен, едвали не, че ще ме изнасилят някаде, представете си във какъв шок живея. Някой ще кажат потърсете помощ в полицията, но тя не помага, те са заедно и всичко е точно като няакакъв филм. Баща ми може да звънне един, два телефона само и да оправи нещата, тези да не се занимават с нас, но той ми казва, че на мен никой нищо няма да ми направи и неиска да помогне, колкото и да го моля. Разбирам тези хора, че си искат парите, но ние няма как да им ги върнем, просто са ужасно много.

Имам сериозен приятел, но напоследък само се караме, той знае за проблемите ми и ме разбира, до мен е, но тези глупости, за които се караме ме натоварват също много. Просто последните месеци ми се струпа прекалено много, имам чувството, че не мога да издържа повече, главата ми ще експлодира направо, защото не мога да спра да мисля за всичко това. Аз съм само на 17г. и вместо да си изживявам спокойно годините, имам само проблеми и винаги е било така, още от малка ми се казва какво става в семейството.

Искам да заспя и да не се забудя направо, искам всичко да свърши, а то става по зле. Не пожелавам на никой това да се случва. Сега майака ми и тя ще замине и аз оставм сама, тези хора ще почнат мен да тормозят и не дай си боже да ми направят нещо. Незнам какво да правя, но не мога повече така. Благодария ви, че отделихте време да прочетете историята ми и извинявайте, ако съм допуснала някой правопистни грешки !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: 5091194419
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Твоето семейство не е отговорно за дълговете на пълнолетен човек, пък макар и близък роднина. Банките не могат да ви тормозят заради неговите дългове, нито могат да ви осъдят, ако никой от родителите ти не е поръчител по тези заеми. Така че тук няма страшно. Виж, за заемите на" черно" , е по-особено положението. Колко са те като сума, има ли някакъв документ, каква е лихвата? Не мисля, че заплахите от тези босове са реални, все пак те си искат парите, а не друго, но знае ли човек... . Но все пак говори с родителите си, те трябва да са по-наясно с проблема и да имат някаква идея как да се справят.
Относно жената на брат ти... . изобщо няма смисъл да я мислиш! Сигурно и тя с него е харчила пари от заемите, а сега се прави на света вода ненапита и се мъчи да изкара друг виновен! Би трябвало да знае с какво се занимава мъжа й, както и това, че той сам си е виновен. Да не би майка ти насила да го е карала да играе хазарт.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 5cc6d639ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката: Благодаря за коментара! Банките не могат да ни осъдят, но взимат къщата му за съжаление. Сумата, която дължи е около 80 000 общо. Едни казват, че имат документи, други нямат, но брат ми си призна, че дължи тези пари и никой не си измисля. Жена му и детето му също страдат и не са харчили парите с него, защото той ги е проиграл. Майка ми наистина незнае какво да направи, събрах ме няколко хиляди и ги дадохме на този, които най-много ни заплашва, но той не спря и продалжи да иска още и още и да заплашва. От иноформацията, която имаме за него, не е случаен и е луд, такаче заплахите му са г/д реални. А да не говорим колко още има като този. Незнам какво да правим, положението е наистина сложно.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 1ea1f0d3fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Моят съвет не е много добър - бягай и ти в чужбина, ако искате съберете няколко хиляди за кола - къща и пътувайте из чужбина, тъкмо няма да ви намерят, Намерете начин да им обясните че ще им върнете парите когато имате такива, ако са хора - ще ви разберат.

Все пак опитай да обясниш проблема и на полицията, знае ли човек. А ако те не се опитат да ти помогнат, говори със някой по - виш от тях, съдия например. Обясни му, че заради брат ти сега те заплашват ТЕБ! Трябва него да заплашват, не семейството му (мисля че затова може да ги съдиш ама не съм много сигурна).

Желая ти успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker