Сина ми обича повече баба си, отколкото мен. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Сина ми обича повече баба си, отколкото мен.
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2257 пъти
Здравейте
Имам син на 1година, това лято поради финансови причини се наложи да дойдем при родителите на мъжа ми, на село. По принцип те са страхотни хора, особенно майка му, никога не сме се карали, винаги са били насреща когато сме имали нужда. В началото всичко беше супер, помагаше ми( и все още го прави) за малкия, взимаше го да спи при нея, за да може и ние са се наспим. Всичко беше супер. Но постепенн той започна да се привързва доста към нея, и в крайна сметка търси само нея, плаче за нея ( за мен никога не е плакъл). Съответно аз започнах да ревнувам страшно много, започнах да се обвинявам, че не ставам за майка, изнервям се от факта, че той търси само нея и той го усеща. Наблюдавам как тя се държи с него, на какво си играят, правя същото но резултат няма. Отношението ми към нея се промени, започнах да поставям забрани да прави определени неща, които аз забранявам на малкия, но съзнателно или не тя не го спазва. Сега ми предстои да почвам лекции ( студентка съм), и още повече ме е страх, какво ще заваря след една седмица, отсъствие. А той трябва да остане при баба си, защото баща му не можел да го гледа толкова време сам, и тя щяла да му помага. Просто незнам вече какво да правя, изпаднала съм дупка, и незнам как да излезна от нея. Отношенията ми с всички са изострени, и просто не намирам изход. Страх ме е Да споделя с някой, защото се притеснявам от това което ще ми кажат. И прупам всичко в себе си, ядосвам се и се обвинявам, че съм допуснала това да се случи, и най-вече, че не ставам за майко!!!
Моля ви дайте ми съвет, какво да правя!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 43442d1db4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, не се обвинявай не е станало нищо лошо, децата винаги са привързани към бабите си, ще видиш, че всичко ще е наред, щом и тя е страхотна, защо трябва да си създаваш излишни главоболия. По-добре бъди щастлива, че има кой да помага и да можеш да отделиш внимание на университета
Бъди усмихната :)

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: da77641e23
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е дете на 1 година, а ти ревнуваш от баба му. Отиди да се прегледаш на психиатър, не си добре. Ми като го оставяте при нея какво искаш. Ако спрете да го оставяте при нея никога вече, което явно няма как да стане ще е така. И след години вече наистина ще имаш голяма причина да завиждаш.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 3f42a45d10
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ти си луда!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1c70377604
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Отпусни се малко, няма да ти отнемат детето и обичта му към теб. От всички имена на роднини, моят син най-късно се научи да казва "мама". И, ей Богу, толко съм благодарна на бабите, че ги има да помагат и да снемат малко от тежестта, че не ми и хрумва да ревнувам. А с баба си е готино, и е различно от с мама, и свиква с други хора, при които да стои, което ще ти е от помощ после за яслата.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1aa9cf5e80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Радвай се, че има кой да ти помага! Ако го гледате сами, ще ви се разкаже играта. И, да, нормално е внучето да обича баба си и дядо си. Това са нормални неща. Ти си му майка и винаги ще си такава. Няма за какво да го ревнуваш и да се притесняваш, според мен.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 332b0a94fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Toва са те, обсебващите баби! Ако усещаш , че нещата отиват в тази посока, реагирай! Стига да имащ вариант вземи го, гледай си го ти!

При нас се получи същото, но с малка разлика - обсебващата баба беше моята майка. Тя много тънко и внимателно настройваше душата за сина му към предпочитаниякъм нея, за сметка на мен. У нас детето спеше в кошара, отделно, при нея, въпреки, че имаше и там кошара, спеше с нея. Тя трака си прецени на своя глава, че ще може да го завива по-добре. У нас се хранеше сам, при нея тя му буташе лъжици в устата, докато му пееше песнички. У нас детето се преобличаше само (нормално, той е на 4 години), а там, на баба момченцето винаги беше преобличано от-до от нея. В началото й правех забележки, после започнах да намалявам срещите им докато не станаха крайно редки, но не и не. Тя не спря да си прави каквото иска. И ето, в момента детето ми е раздвоено, не знае кое е редно, да бъде самостоятелен и да слуша или да бъде обслужван от баба си и да си прави каквото иска. В този смисъл си влоших отношенията с баба му и се държа студено при редките ни срещи, точно по тази причина. Казвала съм й го. тя уж го осъзнава и обещава да не го прави и да следва моя модел, който налагам, но вкрайна сметка си прави пак каквото иска. Към момента детето отива при нея само ако е болно. Така си го направи сама, заради обсебващото си поведение. Не е нормално баба да престъпва волята на майката по отношение на начина на гледане на детето.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 255f6d5014
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Ти си майката, но с тази злоба ще загубиш и детето и баба му. Защо имаш дете, като не можеш са го гледаш сама? Детето се привързва към този с когото е по-дълго време. Вземи си детето и се приберете след месец няма да иска да се отдели от теб. Много елементарно разсъждаваш а си студентка. Вземи чети малко книги за възпитанието на децата. С поведението си го осакатяваш? Не го ли разбираш. Моя позната реванша, защото майка й като все да гледам лятото децата като тръгвали се смее ли и радостно й махали. Е какво да ще тръшнат да реват, да ги взима насила. Явно комплексарката тогава ще е по-щастлива, защото това е доказателство че децата я обичат. Вместо да се стегне и докато гледа майка й децата да работят, че са закъсали от мизерия. Това е български манталитет и ограничено мислене.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e713a8abc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мисля, че е добре да почнеш лекции и малко или много да спреш да се фиксираш в детето. Аз самата съм „бабина“, но ще ти кажа, защо обичам повече баба като майка от майка си - майка ми не ми обръщаше внимание вече като бях голяма и имах нужда от нея. Баба ми като малка ме е гледала, но не това ме отблъсна от майка ми, а това, че майка ми после не беше до мен вече като имах нужда да споделям и изобщо - от майка.
Бабата не може да замени майката. Има място в сърцето на едно дете за двете, но от теб ще зависи всичко. И да отделиш детето от баба му, ти няма да го спечелиш за себе си. Само ще ти пречи в учене и работа. Детето не си спомня дори кой се е грижил за него до 4 г. възраст
И още - хвани и си роди второ. Стига възпитавайте егоисти. И сестра ми роди едно дете, сега 2 баби и 2 броя дядовци се занимават с него, сякаш пикае и сере злато това дете. Когато имаш второ дете, вече нещата ще се нормализират. Не може 24/7 да се занимавате с отрочето и да не стане лигльо/

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: de8d4985f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хора, децата трябва да се гледат ОТ РОДИТЕЛИТЕ СИ!
ОТ МАЙКА СИ и ОТ БАЩА СИ!

Щом искаш да учиш.. трябвало е първо да се изучиш, да си подредиш живота и чааак тогава да правите дете.
(сега, ясно ми е, че доста хора ще ми хейтнат коментара, но това което казвам е важно и си е така и е много жалко, че е масова срещана тази порочната практика децата да не се гледат от родителит си)
Мои приятели от детството, които вечно бяха с бабите си като малки, и до ден днешен страдат за това, че се гледани от баби, особено в първите си 10тина години, а родителите им са били все заети с нещо друго.

Авторке, сега е нормално да се привързва към човека, който най - много му объща внимание. В случая тази баба. Но след 2 годинки някъде ще почне да реве само и точно за теб и много вероятно и за татко си също и ще го е яд! на децата, на които майка им и татко им си ги гледат и възпитават.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 172d06b801
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ето защо трябва първо да си уредиш живота да имаш сигурна работа, доходи, покрив над главата и време а след това да се правят деца... ти с твоя живот не можеш да се справиш да не говорим за този на детето ти не искам да те обиждам ама не си права от къде на къде ти ще забраняваш на бабата на детето? Никакво уважение нямаш към нея а благодарение на тази жена детето ти не и останало самотно и гладно ако не беше тя какво щеше да правиш да плащаш на бавачки вместо да си и благодарня ти се държиш гадно с нея просто нямам думи...
Аврора

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a5aab95a07
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Стрaнно, изглеждa кaто любовтa ти към теб дa е по- силнa от тaзи към детето ти. Егото ти е сърдито.
Детето ти се чувствa сигурно, зaщитено, обичaно, търси товa положително и сигурно зa него кътче където е- у бaбaтa, a ти ревнувaш и може би мaлко зaвиждaш.
Ислaш дa получиш същото без дa си дaлa... същото. И то от едно бебе, което реaгирa по инстинкт, не, че го мисли, зaсегa.
С нaй-добри чувствa ти кaзвaм, че си егоист и то от нaй-лошите. Хем обсебвaщи и искaт всичко, хем дa е нa готово, без дa си мръднaт и пръстчето. Преслушaй се и порaботи нaд товa, инaче ще отровиш съзнaнието нa детето с твоятa си отровa.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 45aaaf56fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Филмирала си се авторке. Нормално е след ранно раждане и предвид ситуацията, че си изцяло зависима от семейството на съпруга си. Успокои се - нищо не е загубено. Съсредоточи се за момента върху това да си завършиш образованието и да си намериш квалифицирана работа, за да може да си станете самостоятелни - другото ще се подреди само. Бабата, колкото и да и се иска не може трайно да заеме твоето място - всичко ще си влезе с времето в релсите - само по-спокойно. Не се поставяй сама в ситуация да се конкурираш с нея - оправи си първо живота, като се отделите с мъжа ти да живеете сами, всичко ще се оправи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 535785bb35
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Това за мен означава, че детето ти е сигурно във връзката си с теб и не се бои, че нещо може да я разклати. Разбира се, на емоционално ниво. Ако то се дереше за теб, значи щеше да го е страх да те загуби, да го изоставиш и т. н. Баба му е една нова играчка, но то усеща, че с баба или без, теб те има в живота му като постоянна величина. По-натам първо на теб ще посегне да те удари - за да изпробва. Ако при най-сигурния човек не мине номерът, значи и другите ще отхвърлят това поведение. Той не обича повече баба си, то не е много ясно дали децата обичат. Със сигурност обаче им е добре, когато са на топло, когато им е вкусно, когато ги утешаваме. А това е предимно твоя грижа и те усещат, че сме им сигурни, затова не се и стремят към нас. Радвай се, че е така.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0226b191e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Никога не допускай това! Аз съм отгледана от баба си и нея имам за майка. С майка ми не се разбираме толкова добре. Обичам я и държа на нея, но признателността и обичта, която изпитвам към баба си, няма да ги изпитам към другиго.
Така че си опичай акъла.
Ж 26

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a0d46c4670
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   И аз съм като теб, номер 15. Отделно от баба си се възхищавам, защото тя е силна жена, а майка ми е слаба и като характер, и като личност. Обичам я, но не като майка, а по-скоро като сестра или като приятелка. Баба ми обаче сега лежи на смъртно легло и за мен е като да изгубиш майка си. Това е най-тежкото като те е отгледала баба, но се радвам, че специално при мен така се е получило. Сестра ми е с 4 г. по-голяма от мен и майка ми я е гледала цели 3 години, а аз май съм се появила малко като нежелано дете, защото майка ми не ме е гледала и 1 година и ме е тупнала на баба. Може би просто е искала да се върне на работа, знам ли, но факт е, че сестра ми, с която майка ми се занимава нон стоп до ден днешен е пълен провал в живота, а аз, която бях възпитана строго, но и с много внимание и любов от баба си съм дисциплинирана, мотивирана и успяла във всяко начинание. Не говоря само за успехи в училище, университет, в работа, но и в личния живот. Сестра ми не може да остиска на никакви проблеми, няма дисциплина и стоицизъм. Още друг проблем е, че родителите ми са от поколение, което е изцяло възпитано и расло по времето на комунизма и така и сестра ми са възпитали. Тримката вярват, че неуспехите им са свързани с държавата и с неща като късмета или дори вярват в магии. Сестра ми дори ходи в Англия, но и там не сполучи и се върна. Беше кротка 2 години и сега пак мрънка за държава и глупости, но и пак да отиде в Англи, пак ще се провали. Просто самото ѝ възпитание е такова, че ѝ липсва дисциплина и се проваля при всякакви проблеми, защото чака решението да дойде от горе.
Баба ми за разлика от родителите ми е била на 20 г. почти и кажи-речи изградена личност като е дошъл този строй и е останала не особено засегната. Тя вярва в собствените усилия на човека, вярва също и в Бог, но като вид опование и никога не съм я чула да мърмори за това или онова, а винаги е предлагала решения какво да правим. Примерно през 90те като нямахме какво да ядем тя ни събра всичките и ни показа как да садим картофи на изоставени ниви, взе да гледаме животни в двора и най-тежките години така ги изкарахме, докато родителите ми буквално чакаха нещо да се случи.
Аз си давам сметка, че обичам не повече точно баба, но нея обичам повече като майка. Обичам и родителите си, и сестра си, и другите си близки, разбира се, но не така като нея. Не само я обичам, но и ѝ се възхищавам и съм ѝ благодарна, че направи Човек от мен.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ae66dff03d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Не сте чели като малки приказки, не са ви разказвали български притчи и поговорки. Това се случва защото се отделяме от слушането и заучаването на българските традиции. Не случайно старите хора са казали "Майка се става като изядеш 20 коша лайна". В това изречение се има предвид че бършеш дупе и измила се недоизмила бързаш да хапнеш /да топиш манджа с хапка/, че те чака работа покрай детето, ако го гледаш сама. А кошовете са 20 защото изгледано е детето когато е навършило 20г, а до тогава толкова ядове береш че фекалиите ти се струват най-лесни.
А не мога да се съглася че бабите били обсебващи, всъщност децата обичат онзи който им обръща внимание, говори с тях, разказва приказки, гушка, превързва обелено коляно, изживява проблемите му заедно с него, докато то си вземе живота в ръце.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker