Въпрос към бащите! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Въпрос към бащите!
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1725 пъти
Аз съм 28 годишен мъж. Интересува ме един въпрос: Има ли мъже които искат или са искали да им се родят момичета тоест дъщери?
Защото ако стана баща искам да имам повече дъщеря отколкото син.
Това просто ми идва отвътре и така го чувствам. Сигурно искам да компенсирам женското внимание към себе си защото дълги години нямах приятелка. В живота си досега съм чувал че всеки мъж иска непременно момче.
Дори наскоро един познат ми каза че неговия вече починал баща искал до последно момче и този познат се оказва най-малкият от няколко деца, от който другите са само сестри. Има ли нещо нередно или ненормално мъж да иска да има момиче а не момче? Каква е разликата между мъжките и женските рожби? Аз мисля че със сина си можеш да играеш футбол, от друга страна момичетата се учат повече в училище но после бързо "отлитат" като пораснат. Ето, имам племенник на който му се играе много и не иска много да учи. Ако съществува обратният вариант- жени да искат да имат повече синове отколкото щерки-нека пишат! Всякакви съвети или мнения биха ми били от полза! Довиждане! Предварително Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 809bc6de8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз цял живот съм искал дъщеря и Бог ми даде точно дъщеря, на кяото ще и празнуваме шестия рожден ден по-другата седмица. По-хубаво от дъщерята няма и се чувствам много горд с нея.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1c70f26284
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм жена и исках първото ми дете да е момче. Вероятно причините бяха 2 - от една страна, колкото и странно да изглежда, ми беше странно как от толкова женствен човек като мен ще се роди момче :) Някак не можех да си го представя, дори чисто физически (как от моето тяло ще се роди момче - не мога да го обясня на мъже, но това е странно усещане), още повече, че всички ми казваха, че положително съм родена за майка на момиче. Втората причина е възможно да е била разочарованието ми до този момент с мъжете и желанието ми да стана автор на един съвършен такъв. Разбира се, и двете желания бяха много наивни, но така си беше. Роди се момче и откакто се е родил, при все всичките му несъвършенства и това, че може да ме подлуди, както никой друг, изпитвам някаква огромна гордост от това, че имам именно момче.

Вече за второто имах претенции да е момиче, вероятно много реклами съм гледала, а там нали знаете, че винаги децата са разнополови :))) И колкото и да е още по-глупаво, дори малко се разсърдих на мъжа ми, след като видяхме, че със сигурност ще имаме пак момче. Дори си спомням, че си поревах, което от днешна гледна точка смятам за едно от най-идиотските неща в живота си :) След като се роди обаче не съм си и помисляла, че е възможно да искам момиче. Понеже се е случвало да ми намекнат, че вероятно съм разочарована, което е безумно. Чувала съм и откровено малоумни коментари кой щял да ни гледа, като остареем с баща им? ! (презумпцията, че дъщерите са по-грижовни, което според мен зависи изцяло от човека и връзката с родителите, а не от пола). Когато ги гледам, особено заедно и виждам колко специална е връзката между две момчета, разбирам, че това вероятно е най-хубавата случайност, че са от един пол и си имат един верен приятел в игрите и подкрепа в един живот, който не е лек. Е, друг е въпросът, че и конкуренцията между двама мъже винаги ще я има, но аз съм я приела за неизбежен факт. Но... особено е и дори понякога си мисля, че, за разлика от повечето жени, аз не държа да имам момиче и не се умилявам от това. Колкото и странно да звучи (майки на две и повече момчета често са ми споделяли, че дъщеричката им е "несбъднато желание"), се чувствам някак различно като единствена жена сред толкова мъже и по някакъв начин усещането е хубаво, поне за мен. Определено си мисля, че ако имам други деца (което не знам дали ще се случи някога, а и след две момчета с малка разлика бих си починала поне 5 години :))), полът няма да има абсолютно никакво значение. Важното е да са здрави, да пораснат добри деца и достойни хора, това е моето разбиране за нещата.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a74da73ae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   От чисто психологическа гледна точка какъвто и пол да е детето ти, ти НИКОГА не бива да му показваш, че си искал друг пол. Не можем да си изберем пола на децата. Мъжът ми има момиче и момче от предишен брак и искаше ние да имаме момче - сега момче ни се случи, но аз за равновесие пък казах, че искам момиче...Това с половете го намирам за глупаво.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 99c381b36b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Страхотно е да имаш дъщеря, не мисля, че е ненормално, мъжете също да искат момичета.. Но каквото Бог даде...

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2d0897e8f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Ами аз исках момче и момиче, обаче ни се родиха две момичета.
Та щерките понякога ги третирам като момчета, когато съм в съответното настроение :) Уча ги на разни техничарски неща и какво ли не (чак футбол не сме ритали още).
Странно е.. Нямам представа какво е да имаш момче, но предполагам, че в поне първите няколко години от живота няма никаква разлика. До 3-тата година все едно гледаш прасе. То е някакво животинче. После започва да се очовечва. Към 8-мата-9-тата година вече идва половата диференциация.
Но каквото и да ти се падне - не бъди твърде близък с децата си, нито ги задушавай. Делегирай им доверие, учи ги на самостоятелност. Не проектирай върху тях своите желания и виждания за живота, както и собствените си несбъднати амбиции. Между 18-тата и 23-тата година от живота им трябва да ги отбиеш. Постепенно приключвате ролята родител-дете, а след това ако сте си симпатични оставате приятели, а ако не - кой от къде е.

Това, че предпочиташ определен пол, и то точно противоположния, малко ме притеснява. Дано не докараш някакъв едипов комплекс или нещо такова. Моето желание за момче и момиче е по-скоро от съображения за равновесие в природата, или затова, че момчето ако е първо ще е водещото и ще защитава малката си сестричка, както е било в моето семейство.

Но това са подробности. Обичайте се (но не патологично) и се подкрепяйте - това е най-важното.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1c70f26284
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз съм номер 2. Е, чак да имам предпочитания към определен пол - то станалото е станало вече :) Искаше ми се просто да споделя, че не всички майки преживяват болезнено това, че нямат дъщери. На мен ми е безразлично от сегашна гледна точка. Разбира се, ако се случи да имам, би било прекрасно и едно съвсем ново преживяване, но отново би било пътешествие в душата й, а не просто осъщественото ми желание да сме с еднакви рокли /да кажем/. Последното е много сладко и е хубава идея, но не ми е мечта.

Запозната съм с Едиповия комплекс :) Не бих казала, че при нас го има. Изпитвам огромна нежност към децата ми, но те не са смисълът на живота ми. Не съм майка орлица, нито пък обичам децата си така, както се обича мъж, както и тяхната любов не заменя онази другата. Залепена съм за тях, защото няма кой друг да ги гледа 24/7. Но пък съм се тренирала съвсем съзнателно да ги отделя от мен, дори ги записах на градина съвсем спокойно, за да тренираме откъсването поне за известно време. И все пак не знам дали някога майките успяват да се подготвят психически за момента, когато децата им (момчета) просто ще пуснат ръцете ми и ще се откъснат напълно. Засега гледам да не мисля за това и просто играем футбол заедно, а в него аз съм отчайваща, но те и те толкова могат :)

Иначе за да няма едипови дилеми май-важното е междувременно да запазят майките пълноценните отношения с партньорите, които стават много по-важни, когато децата отлетят. Но колко от нас имат подобни съхранени отношения... Това е единственото лекарство срещу всякакви едипови отношения, но и е много трудно постижимо, особено когато децата са малки и най-важното е те да оцелеят поредния път, когато са решили да прекосят улицата и да отидат до магазина сами да си купят бонбони Тик так с риск за живота.
Въпросите за отношенията просто остават на заден план през тези най-ранни години от отглеждането им. Както и всякакви други отношения - сърцето ти е пълно с любов, но цялото ти тяло и мозък са заети да опазват поколението и да премислят неговото бъдеще (което е почти безсмислено, но всеки родител го мечтае). Само вечер понякога оставаш насаме със себе си, мислиш неща, които не трябва да мислиш, а нощем сънуваш неща, които не трябва да сънуваш. И отново всичко се завърта.

То и аз мога да посъветвам, че да се гледа момиче като момче не е препоръчително. Имам няколко приятелки, отгледани така от бащи/близки хора. Резултат: едната е много женствена физически, но предпочита жени, а другата трудно ще си позволи да бъде женствена, дори и ако следва съветите на гурутата в областта и носи постоянно рокли. Изобщо изграждането на един мъж като мъж и на една жена именно като жена е много сложен процес, при който често се допускат много трудно поправими по-късно грешки. В никакъв случай не казвам, че възпитанието има вина в този случай, но вероятно и то е допринесло с нещичко.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 11210d795c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Радвай се каквото и дете да ти се даде. Важното е да е здраво. Всичко останало са предразсъдъци.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2d0897e8f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   №6, отговорът ми беше към Автора, не към Вас (това можете да видите и от рода при обръщенията си към него).

от №5

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 637b5e1a41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не слушай селски ретроградни глупости, че мъжете трябвало да искат бебе момче, а жените бебе момиче!
Като цяло изобщо избягвай да слушаш мнения на хора, живеещи в малки ограничени общества. Избягвай по възможност да общуваш със small-minded people.
Аз, ако изобщо някога се навия да имам дете, то предпочитам да е момче, защото мисля, че с момче ще се справя по - добре с възпитанието, отколкото с момиче. Жена съм.

В крайна сметка наистина е най - важно да се роди здраво дете без проблеми. Пола няма и не трябва да има никакво значение тук. А и за много други неща в живота на Homo sapiens!
Но в малките, изостанали, ограничени, ретроградни общества пола е винаги определящ... ;)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 54d9ff70ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Момиче, момче... важното е само едно, да е живо и здраво! Пък това ще си е моето дете и ще го обичам безусловно без значение на пола му.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1c70f26284
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До 5 от 6 :) Понякога хората говорят по-общо и безлично (близък вместо близка и т. н. ), а и ме заблуди Едиповия комплекс. Комплексът при бащите спрямо дъщеричките им се казва комплекс на Електра.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5072b3ad19
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   С момчетата имаш повече ядове, попринцип. Зависи от характера и от твърдостта, за да му е отзначение пола.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f270fe5e3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Аз искам, когато настане време да имам детенце, то да е единствено ЗДРАВО, а останалото са безсмислени страхове и предубеждения детето на какво щяло да иска да играе след години напред в бъдещето и дали щяло да е ученолюбиво в училище! Такива дреболии са нищо в сравнение с едно болно дете, изискващо ежедневни и ежечастни грижи! Е, моя приятелка има болно детенце и това изцяло обърна наопаки живота ѝ в последните две години. Горкичката се състари от грижи, недоспиване и стрес. А има и друга група хора, които и дете не могат да имат. Радвайте се на това, което имате, а независимо от пола на детето, то е едно щастие за своите родители, което трябва да се цени еднакво силно. Дано с написаното да не Ви засегна, авторе, но се замислете над истински значимите неща и не се мислете за това какво дете точно ще имате, сякаш е част от меню!

Ж 32

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d6c39791dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Като дете винаги съм искала момиче, за да му правя плитки и да го глезя така както не ме глезеха мене, а мн ми се искаше. Като пораснах спрях да мисля за деца. А когато разбрах, че съм бременна просто бях сигурна че ще имам момче и много се радвах. Не исках момиче и не бях измислила име за момиче. Роди се момче. Сега като ги гледам момиченцата, повечето хленчат, обиждат се, реват на родителите си постоянно. Няма такава лигня, аз не бих го издържала. Моя син никога не реве ако някое дете волно или неволно го удари. Не реве като падне, освен ако не го заболи много и пак бързо спира. Сам си намира занимания и е много интелигентен. Това не е вярно че момчетата са по-слаби в училище. С момичета имаш едни грижи, с момче други. Казват, че момчетата по бавно се развиват, което не е вярно. С моя син нямам почти никакви грижи. Но най-голямото предимство за. мен е, че не хленчи и не реве. Не клюкари никога ако някое детенце нещо го удари. Оправя се сам в ситуациитес другите деца. А при момичетата, не всички но повечето съм забелязала колко подло ходят и тънко дразят друго дете и му се врат да му пречат на играта и когато то ги бутне или им каже да се махнат и веднага реват и ходят да клюкарят"мамоо той-тя ми каза, направи еди какво си". Много е долно и винаги ме е дранело. Освен това повечето малки и големи пораснали момичета се изявяват като принцеси, което е мн вредно, защото ако не получат отношението което очакват, като за принцеса и започват да дразнят нарочно, да провокират, правят скандали, драми. Ето защо аз предпочитам момче. Може да е палав на моменти, но си има и моменти на тихи игри и четене на книжки.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 03d1aff47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Авторе, странен въпрос си задал? Дори мисля че е реторичен! Рядко има на света мъж, който да предпочете момиче пред момче, освен ако не е никакъв мъж или е мъж с женски характер. Все още има места и у нас, където правят молебени за мъжка рожба. Замисли се малко! Дори и на черния пазар за бебета, мъжкото бебе струва над три пъти повече от женското. Това доказва по-високата стойност на мъжкия пол, който е генератор на живота, творящ блага и удобства за хората. На жените природата е отредила единствено да раждат, за да продължи съществуването на човешкия род. Ако в скоро време технологиите изместят женската утроба, от жени няма изобщо да има нужда. И най-важното от това е, че мъжкият наследник е продължението на рода. Y - хромозомата е мъжкото "АЗ", предавано от баща на син! За това мъжете искаме, и винаги ще искаме мъжки наследници вместо женски. Все още се правят банкети след раждане на момче като за сватби, а за момиче най-много да се почерпят комшии и познати с торта или с шоколадови бонбони, а бащите на момичетата са някак си недоволни от себе си, и тогава от хорски срам твърдят, че са искали момиче. Сещай се за баснята за лисицата и гроздето. Сигурен съм, че тук представящите се за мъже, всъщност са жени, които под влияние на феминизма се мислят за равностойни с мъжете, но не са, и никога няма да бъдат. Природата ги е ощетила, и за това завиждат на мъжкото превъзходство. За едно обаче всички тук са прави!!! Най-важното е детето да се роди здраво, след това остава значението за пола, и е от значение само за мъжа. Дано да разбереш за какво говоря, защото останалите много добре разбират, но не им се иска това да е така!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c59d3f9915
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Аз бих искал да имам момчета- тоест синове, дъщеря може и по късно, само че внимавайте дъщерите ви като станат на 12 15 защото се започва ужасния пубертет в днешно време

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0420ee831a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Здравей авторе!

Жена съм, на 41.
Израснах сред жени – майка, леля, баба...
Типичният женски клан... по български :-))
Помежду им се породиха дрязги и... пак типично по нашенски... се разхвърча перушина чак! ...
Две сестри и майка не искаха да си проговорят...
И майка ми поиска от мен да взема страна и да прекратя контакти с тях... с милите ми баба и леля...
Рак съм, чувствителна съм, семейството ми е най–важното в живота... много се измъчих в конкретната ситуация между женските им неразбирателства и панаири! ...
Кротувахме си ние с баща ми... най–добрият човек, когото познавам! ...

И когато се омъжих, от дъното на душата си пожелах да си имам момче!
Смятах, че ще е по–спокойно, ведро, ще сме си близки и няма да се нараняваме!

Родих момиче... Душата ми си сви като Я видях на видеозона... А се оказа идеалното бебе, сега и идеалното младо създание... мило, ученолюбиво, нежно и всеотдайно с мен и баща си...
Грях ми е на душата, че не я исках навремето...

Забременях с второ... И пак исках момче...
Накупих зелени, оранжеви, жълти дрешки... Така копнеех за мъжка рожба! ...
Просто от страх, че ще възпроизведа женския ад от детството си ако имах момиче...
И пак родих момиче...

Няма проблеми в къщи, но мъжката рожба си остана една несбъдната, моя мечта!

Успех авторе!
Не пола е важен...
По–важно е мъничето да е желано и отгледано с любов!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker