Майка ми кълне - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (119009)
 Любов и изневяра (29093)
 Секс и интимност (14122)
 Тинейджърски (21759)
 Семейство (6309)
 Здраве (9419)
 Спорт и красота (4646)
 На работното място (3071)
 Образование (7204)
 В чужбина (1610)
 Наркотици и алкохол (1097)
 Измислени истории (792)
 Проза, литература (1714)
 Други (18011)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми кълне
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 3386 пъти
Здравейте, искам да споделя с вас моят проблем.

От 18-годишна не живея със семейството си, защото с времето осъзнавах все повече, че не ми влияе добре, а именно контакта с майка ми. Още от дете усещах, че нещо в семейството ми не е наред, но с години взех да разбрам, че причината е в майка ми. Тя е много негативен и злобен човек. Баща ми спи в друга стая още откакто бях съвсем малка, а събота и неделя е все на вилата извън града, явно за да не контактува с нея. Тя критикува за всичко, като дете ми казваше, че съжалява че като съм се родила не ми е стъпила на врата, че не е искала да има деца, че баща ми е неудачник и т. н. т. Постоянно говои лошо за него, а той само мълчи. И двамата са с висше образование, имаха що годе хубави професии, със скромни финанси. Казвам го, за да разберете, че не са някакви диви селяни. Въпреки това майка ми изобщо не се държи като интелигентен човек и с годините започнах да избягвам всякакви разговори с нея. Преместих се в голям град и се оправям напълно сама. Не й казвах, когато имах проблеми с квартирите, парите, работата и всичко останало, защото вместо подкрепа, получавах само упреци и прокоби. Сега съм вече на 30 години, имам мъж и семейство. От куртоазия понякога я каня да дойде в нас за седмица, да се порадва на детето, но от втория ден се започва. Елементарни неща създават напрежение и започват едни ужасни драми. Например, ако попитам къде е сложила нещо или да не дава на детето някаква нездравословна храна. Започва да говори, че всички я мразят, че ще се обеси, че по-добре да била умряла. Онзи ден й казах да говори по-тихо, че ще събуди детето, тя скочи от дивана и се изрепчи, че няма да говори с никого и че нямала да идва повече при нас. Това е всеки път. Идва уж с голямо желание и нещата се скапват до такава степен, че винаги си събира багажа и си тръгва без едно довиждане да каже после цяла седмица нито дума и изведнъж й минава и започва да ми пише във фейсбук все едно нищо не е било. Все реве, все някой я мразел, все ще се колела и бесела. И това го помня още от дете. На практика израстнах без баща, защото той не искаше да стои вкъщи, а не е някой пройдоха. Стоеше на вилата и се грижеше за малка градинка със зеленчуци, това беше неговият предтекст. А аз все си имах някой сериозен приятел с години, само и само да имам поводи да стоя навън. Сега се излагам много пред мъжа ми с тези изпълнения. За три години сме ходили само веднъж при тях, защото ме е срам от всичко това. Днес беше поредната драма. Изведнъж телефонът ми отказа да работи. Детето е още малко, но говори и каза че го е потопило в леген с вода. Съвсем кротко попитах майка ми дали е вярно, а тя скочи и започна да се кълне да била умряла на място, ако е вярно. Направих й забележка, че така не се говори пред дете, тя взе да реве и да казва, че повече няма да дойде тук и изобщо съжалява, че е дошла. Започвам да си мисля, че има някакво психично заболяване. Вие как мислите? Благодаря за вниманието.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: b6e0bb0089
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Майка ти е негативен човек. Някои ги наричат енергийни вампири. Общувай с нея от дистанция.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: fea22e46a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да,има й нещо.От тотално недоволство от живота,през простотия, до психични отклонения,всичко може да е .Контактувай ,колкото можеш по-малко.Когато идва у вас ,обаче ,ясно й покажи какво не искаш да виждаш и чуваш от нея.Не чувствай вина нито пред нея,нито пред семейството ти,Защото ти не си виновна,че тя е такава,нито ще можеш да я промениш.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ee4f26f9c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

3.   Майка ти не е нормална психически. Първо те кълне теб затова че те е родила а второ тя мрази внучето си по този начин. На колко години е детето? Казваш, че е малко, но говори- Сигурно е на не повече от 2 -4 годишна възраст а що се отнася до майка ти. - не я съжалявам
Как може пред детето и да говори нелепи неща? Луда работа!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 84f86cde87
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Че майка ти е изключително негативна - така е. Че най-добре да ограничиш (още) контакта с нея - така е.

Ще си позволя да изляза малко от темата тук. На мен, като човек с аматьорски интерес към психологията, ми е интересно на какво се дължи поведението ѝ. Дали е имала проблеми в израстването си? Нейните родители как са се отнасяли към нея? Дали знае какво е обич, любов, взаимност изобщо? Нейните родители дали са я прегръщали и целували, а дали са се прегръщали и целували помежду си?

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: cb7a662f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Н.4 и аз имам интерес от психологията, също имам и подобен човек в семейството. Ще ти отговоря - подобно поведение се дължи на много фактори. Със сигурност има някакъв психичен проблем- депресия, натрапливости, може би и някакви други по-сериозни проблеми (все пак не разбирам много от психиатрия). Обаче по-големия проблем е, че е израснала в подобна среда - най-вероятно и нейната майка или баща са били такива. Всичко това го е слушала като малка и в добавка с наследствената предразположеност към подобни проблеми се получава крайния резултат. Поне при моите хора е същото - бабата беше такава, дъщерята има също подобни проблеми- лоши настроения, все някой я мрази, все ще мре и така. Обаче през повечето време е съвсем нормален човек.
Авторката - майка ти има нужда от лечение, може би някакви антидепресанти трябва да приема, обаче едва ли би се съгласила да отиде на психиатър, за това просто продължавай това което правиш. Ограничавай контактите и , и най-вече в никакъв случай не я викай за повече от ден-два. За кратко време може да се овладее, обаче за цяла седмица няма начин да не си покаже магариите. Когато е в настроение се дръж добре със нея, все пак тя ти е майка и те е изгледала, за което заслужава уважение, но не допускай изпълненията и да тормозят твоя живот и детето ти.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: b86dac6511
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Обясни ѝ че има проблем, който влияе зле на отношенията ѝ с хората и искаш да ѝ помогнеш. След това психотерапевт. Ако не иска помощ - да се оправя сама, не е нужно да търпиш подобно поведение само защото те е родила.

Позитивната страна на всичко това е че е изградило от теб силна и независима личност. Знаеш че можеш да се справиш и без нея.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: f652283220
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съгласна съм с горните коментари. Майка ти е ОТРОВЕН РОДИТЕЛ, препоръчвам ти книгата на Долто „Отровните родители“ - има я в Читанката.
Моите родители също са отровни, но по друг начин и много ми помогна книгата, за да се оправям с тях. Също е вярно това, което ти казаха -не знам дали е генетично или е средата, но собствената ми сестра е отровен родител и енергиен вампир - вчера имаше рожден ден, обадих ѝ се да ѝ чиститя и ме заболя главата само след 30 минути разговор. Най-отровен родител в нашето семейство е баба ми, майката на баща ми. Сестра ми сякаш е преродената ми баба. Тя е жива при това! Без да са имали контакт кой-знае какъв, сестра ми е почти същата и с възрастта става същата - много подобна на майка ти, между другото.
Единственият начин да се справиш с такъв родител е да страниш от него. Уважавай я, майка ти е. Знам, че я обичаш, но контакт само по телефона/фейсбук и по празници за 1 ден е по-добре да ходите на гости, СПЕТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА ХОТЕЛ.
1 седмица мъжът ти как търпи това нещо не знам.
Моите родители са деца на отровни родители като майка ти, но тях това ги е смазало - не са били силни като теб. Това ги е направило самите тях отровни родители - баща ми е алкохолик, майка ми е слабохарактерен и смазан човек. Двамата обаче поне не са злобни и знаят да се държат криво-ляво и мога да ги поканя и на гости, но при тях 1 вечер спах наскоро и на другия ден бях пак на хотел.
Такъв е животът.
Не можем да си избираме родителите, но можем да минимализираме щетите..

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 45c5ebff2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   проста психология-имала е високи очаквания за живота си случва се но явно не е била достатъчно настъпателна или достатъчно кадърна да се издигне в професията си. за сметка на това се е омъжила и родила и си е намерила оправдание за неуспеха а и сигурно пък се е надявала че пък мъжа и ще стане нещо а тои само я забременил. лично аз не мога да изпитвам друго освен съжаление към нея. доста хора успешно успяват да се самозалъгват и да отдават неуспехите си на чужди грешки. кълне се или защот я е страх че ще бъде отблъсната или просто така е свикнала да прехвърля вината на друг. въпреки отрицателните емоции които предизвиква у вас не забравяите, че все пак ви е маика и все ак я имате и вероятно благодарение на начина ви на живот с нея сте станали по добър човек и по добра маика стремеики се да не допускате неините грешки а съответно и сте по успешна от нея.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 79e86bd5ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Все едно за майка си слушам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9eb506d6e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Това няма да ти помогне, но да знаеш, че много такива състояния имат причина.
Една от тях е разместване на двете мозъчни полукълба.

Ако сте чували за "весенето".
И сега се практикува у нас, в Англия има такъв клуб.
Весенето се прави с цел възстановяване на нормалното положение на двете полукълба.
Искам да кажа, че има причина.
Приеми го и не се чувствай виновна.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 88ea8b0fc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Много добре те разбирам ,мила ! Аз съм в същото положение , живеем под един покрив с майка ми . татко ми си отиде от този свят - откакто се помня не е имало и ден без кавги между тях . Пораснах и разбрах чия е вината . Майка ми не желае ничие чуждо присъствие , постоянно ни кълне

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8a6c2ef086
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Значи баща ти е виновния, като я е видял навремето каква е, защо й е правел бебе? Другото нещо жената сигурно е имала по големия очаквания от живота и изведнъж да се затвори човек с дете, не е лесно. Така, че според мен и двамата са виновни.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 85b8926116
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Лошо е да кълне.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker