Проблеми с дъщерята - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблеми с дъщерята
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 4940 пъти
Здравейте имам големи проблеми с голямата ми дъщеря която е на 12 години. Преди 2 седмици я хванах да пуши до блока докато се прибирам. Приех го сравнително спокойно и имахме много дълъг разговор за вредите от цигарите. Ограничих и джобните така че да не може да си купува цигари но от няколко дена забелязах че започна да ми липсват пари от портфейла. Проверих и стаята на Ива и открих кутия с цигари. Какво да правя на мое място майка ми щеше да ми хвърли един здрав пердах.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 06fd6c1cfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Щом Ви е крала от портмонето, вече е минала всякакви граници. Бой няма да я развълнува много, но можете да ѝ вземете мобилния телефон за 2-3 седмици. Говорете с родителите на другите деца, с които се движи, защото най-вероятно всички пушат.
Не знам в какво училище е, но помислете дори за преместване. Говорете задължително с класната и я предупредете да следи за миризма от цигари.
На това поколение визуалното много им влияе. Намерете клипчета в интернет с това, което се случва в тялото на пушачите, с разкапани бели дробове и тем подобни и покажете, но ако вие самите пушите с бащата - трябва да спрете като добър пример. Децата на пушачите пушат - ако не искате детето да има определено поведение, трябва да сте личен пример.
Ако не спре да пуши и краде - хващате я и пред вас да изпуши 10 цигари наведнъж - гарантирам, че няма да иска да пуши никоге вече.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9c50423b7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Дъщеря ви е прекрачила всякакви граници и само бой би я оправил! Набийте я едно хубаво да видим дали пак ще пали пак цигари пиклата! Също така и вземете всички любими неща не и давайте никакви пари и и забранете да излиза. Друг вариант, който ми идва на ум по аналогия на филма„ Флипър ” е да я накарате да пуши пред вас докато и стане лошо. Във филма чичото така отказа племенника си след като го хвана да пуши. Даде му цялата си кутия с пури и го накара да я изпуши пред него докато на момчето не му прилоша.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f04f19bebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Какви са тези малоумни коментари? Как може да карате някого да бие детето си? ! До кога ще решаваме проблемите с насилие? Като го набиете какво ще постигнете? Ярост, яд и чувство на отхвърленост от страна на детето към вас? Най-много да ви намрази и да започне да ви прави напук още по-големи поразии. Ако това ви е целта, ок, пребийте я от бой!
НО ако искате да се разбирате с дъщеря си, седнете заедно и я питайте какъв проблем се мъчи да "запуши" с тази цигара в уста. И има ли всъщност някакъв проблем? Защо е решила да пуши? Ако е решила да се прави на "готина" пред приятелите си, защото и те пушат, кажете ѝ че това не е начина! Вече е модерно да не се пуши! Вредите вече сте ги обсъдили и тя вероятно ги знае. Вие като родители пушите ли пред нея? Децата следват поведението на родителите си от най-ранна възраст! Този клип се върти в интернет от доста време, но явно не сте попадали на него https://www. youtube. com/watch? v=5JrtpCM4yMM
Относно това че е крала пари от джоба ви, също е разбираемо, след като сте ѝ ограничили джобните. На един наркоман ако му спрете достъпа до наркотици, той жив или умрял ще намери начин да си вземе доза.
Моля ви, обяснете на дъщеря си, че това да крадеш пари от родителите си не е добра постъпка. По-добре да ви попита дали може да ѝ дадете. В крайна сметка ако след всичко казано тя продължи, оставете я да си пуши, след години, може да намери мотивация да ги спре. Със забрани, наказания, бой и лишения едва ли ще решите проблема.

Ж, 25

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8b0990c352
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Аз също пропуших на 12 години но след като изядох на два пъти боя ги отказах и не съм и померисала повече цигара. Първо майка ми ме надуши като беше взела една блуза да ми я изпере и усетила че мирише на цигари. Идва при мен и ми вика ти пушиш започнах да обяснявам нещо от сорта а аз цигари не съм докосвала камо ли да пуша. И като се разрови из стаята ги намери в гардероба. Бам два бързи шамара не само че пушиш а ще и лъжеш като ме хвана събу ми гащите и ме напердаши. Каза като станеш на 18 прави каквото искаш но дотогава не искам да пушиш иначе следващия път ще кажа на баща ти той да се оправя с теб. Е държеше ми влага месец и пак ги почнах като си мислех е най-много пак ще ме понапляскат нищо страшно. Да ама не майка пак ме хвана аз на теб какво ти казах каза на баща ми и за двата пъти. И тате като ме хвана за ухото а сега марш пред мен в стаята свали си колана бутна ме на леглото свали ми всичко и на голо с колана. Леле как съм ревала така ми насини дупето че три седмици не можем да седна. Ще пушиш ли повече не съм запалила дори като станах на 18. Така че един здрав пердах още повече че краде от вас ще и е от полза за бъдеще. Може сега дори да ви намрази но пи-късно ще го осъзнае.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b1d7539a67
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Номер 2 малко си краен - момичето е само на 12 години едва ли боя ще я оправи. Най много да стане агресивна. Аз не пуша от 1 година. Миналата година пушех в продължение на 7 месеца - и Ноември ги отказах - на 24 съм момче.

Колкото до номер 2 боя не решава проблемите!

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 83cc924797
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Към номер 3 и 5, жената каза, че вече е опитала с добро, но ефектът е нулев даже е положението е станало по -зле щом малката е почнала да краде пари от родителите си. Щом не разбира с добро трябва да разбере с лошо! Днес краде пари за цигари, утре за трева и други субстанции по -натам току виж и хазарт почнала да играе! Понякога си трябва твърда ръка! Видяхме до къде води липсата на контрол заради нея едно дете в Бургас си отиде!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 60a835144e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №1 Хм значи да говори с родителите на другите деца, как ще постъпят другите родители? ще ограничат контактите на децата си с дъщеря й! Детето ще остане без приятели ще й езлезе име, всички деца ще говорят че майка й е клюкарка и познай колко пари ще даде авторката по психолози след има няма 2 години. Да натовариш класната пък с това да следи 12 годишно момиче дали пуши олле познай какво ще стане, класната така ще заобича това дете и майка му че по всички предмети едвам тройка ще хване, а тя ще е седми клас и догодина ще трябва да кандидатства. Да натровиш детето си с 10 цигари, ама много оригинални идеи!
За идеите пък да я пребием направо не ми се говори. Да я пребием да разкъсаме всички връзки майка-дъщеря, за да я подтикнем до най-много две години да взима и наркотици. Да забрани да излиза, тя майката ако ходи на работа кой ще надзирава детето дали ще излиза през деня.

Голяма драма и паника, няма що! Който не е палил цигара, да хвърли първия камък! Който не е, по-зле за него.

Пушенето при тийнейджърите е гъзария, но не води до досадно привикване като при по-възрастните. Заплахи и ограничения само биха попречили на "искането да съм готин" да отмре по-бързо. Ако детето иска да пуши, ще пуши, ако е писано да се откаже като по-голямо, както често се случва - ще се откаже, но само. Единствената надежда на тази майка е с добро, с лошо няма да постигне нищо.
Станете приятелка на дъщеря си не я отблъсквайте с скандали бой или с лекции колко е нездравословни са цигарите даже ще постигнете обратния ефект – да ви правят напук. Влезте в ролята на нейна приятелка и се опитайте да разберете защо е пропушило (споделете и моменти от личния си живот – кога за пръв път сте пушили, защо сте се отказали, защо сега съжалявате, че не сте се отказали навреме и т. н). Детето ви пуши? Най-вероятно причината е, че копира свои връстници. В тази ситуация е добре да посъветвате детето, че ако иска да е готино в очите на връстниците си, да не копира другите и техните навици, а да създаде свой готин навик, който другите да искат да копират. Запишете го на спорт или му помогнете да си създаде хоби в домашни условия, плуването ще отнеме доста от времето му, нещо което да отвлича вниманието му от вредните навици, но в същото време да се харесва на връстниците му и да стимулира желанието им и те да участват в заниманията на детето ви. А, ако все пак осъзнаете, че въпреки всичките ви усилия, детето ви ще продължи да пуши, то му предложете поне вие да сте тези, които ще му купувате цигари – такива, които са по-качествени, макар и по-скъпи, и по-малко ще вредят на здравето му. Така малко или много ще спечелите доверието и уважението на тийнейджъра си.
В зависимост от възрастта на детето и от това дали е вече страстен пушач или просто опитва да пуши, въпреки че не му е приятно, просто защото всички около него го правят, подходът ви трябва да е различен. Обяснението за вредата от цигарите може и да има ефект при 10-годишни деца, но не и при своенравен 15-годишен тийейджър. Запознайте се и с причината, за да започне да пуши детето ви и в зависимост от нея предприемете мирни действия, за да откажете детето от пушенето.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6067168777
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Знам, че коментара ми няма да се хареса на някои родители, но,
боя (и изобщо истеричното родителско отношение) няма да помогне, само ще навреди! Или ще я агресира, или ще я депресира! И в двата случая вероятността да започне да пуши трева и да взима някакви дроги ще се увеличи.
Наистина единствения вариант е да я оставите да си пуши, колкото и брутално да ви звучи. Само така има най - голяма вероятност до 2-3 години, е може и по - малко, просто да спре да пуши ей така по собствена воля.
И да, ако имате пушач в семейството, то е някак естествено да е пропушила, защото ѝ е генетично заложено да ѝ идва отвътре. Добре е да ѝ създавате положителни емоции, да не я стресирате вкъщи със скандали и драми, не само заради пушенето, а и по принцип, защото човек се пристрастява към цигарите главно, когато е под стрес.!!!

Всичко това го пиша, защото съм минала по този път - първата си цигара запалих на 10, през тинейджърските ми години минах през какво ли не... до към 24-25 пуших доста. Сега съм на 29 и още пуша, но само по 2 или 3 цигари на ден - така ми идва отвътре! Понякога и само по една! И главната причина е, че в последните няколко години съм много по - удовлетворена от себе си и живота си - живея така, както аз искам! Разбира се още има неща, които искам, а не са станали, но работя по въпроса да станат :)

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 987df45adb
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   Теорията с личния пример не важи при пушачите. Моите родители не са помирисвали цигара- аз съм страстен пушач. Уточнявам, че в къщи в жилищните помещения не пушим със съпруга ми- зиме, лете- навън. Единият син пуши, другият- не. Толкова по въпроса за личния пример.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d06e2503c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Авторката е аз не искам да прибягвам до бой да сега не съм била нито нея нито малката която е на 6. Казах само че на мое място майка ми щеше да ме посини от бой. Била ме е с точилка и пръчка за много по-малкото провинение че съм закъсняла да се прибера вярно че тогава нямаше телефони с които да ме следи и сигурно се е притеснявала за мен. Но аз съм си поставила за цел да не посегна на децата си и за сега я изпълнявам.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8565d5fc08
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   8, за боя съм съгласен, ама че трябва да осатвяме децата си да пушат, пият и дриогират с надеждата сами да се усетят е глупост. Ще се усетят, ама на 100 1.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6067168777
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер8 съм, моите родители също не са пушачи, но прадядо ми от към на баща ми страната е бил много страсен пушач! Гените са си гени, дори да се проявяват през 1-2 поколения за някои неща.

Разбира се имам приятели и приятелки, които не са и не биха запали цигара за нищо на света, а тяхни сестри/братя и и двамата им родители са страстни пушачи.

Не е нужно човека от семейството, може би трябваше да кажа от РОДЪТ, да е жив, за да се проятвят някои от отрицателните гени, които е предал на поколенията си...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6067168777
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Не съм казала, че децата трябва да бъдат оставяни да пият и ДА СЕ ДРОГИРАТ, казах от какво има супер голяма вероятност! да притъпят и ТО ТРАЙНО към тези неща.

Но хайде да не се занимавам (макар че току що го направих... и още го правя в момента) с очевадно извъртане на думите ми и обичайни хиперболи на обзети от емоция хора.. (сега само да не го приемете като лична обида/нападка)
Мисълта ми е, че самата реакция на доста родители често е прекалено крайна към истерична и това води до нови и по - големи негативи, свързани с детето-подрастващия.

Съвсем ясно съм си написала в коментар8.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8565d5fc08
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   13, да, истеричната реакция може и да не помага обикновено, но и това, кеото казваш да ги оставяме да си правят каквото си искат, пак не помага в повечето случаи. Това исках да кажа - истината е някъде по-средата и в мъдрия подход.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 94404243a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Боят не е решение, мотивирай я, заведи я някъде да се потресе от резултатите от цигарите, покажи и клипове. Закъснели сте. С децата се говори и то от ранна възраст, беше още на 2-3 години, когато започнах да го обработвам. Хубави ли мирише? Ясно е, не отговаря, а знаеш ли колко е вредно, ставаш целият черен. Правех го целенасочено, защото мъжът ми пуши и като гледам децата на пушачите стават пак пушачи масово. Същото беше с енергийните напитки. Сега е на възрастта на дъщеря ви, предложих му да си дръпне от цигара за да види какво е, но отказа с отвращение. Поне да опиташ да знаеш какво е, знаете как е с другите деца, то каза че, не му пука. С ограничаването на парите нищо не правите. Ще я почерпи някой, пари за цигари винаги се намират. Съветвам ви да четете книги от специалисти, така ще намерите пътя, с бой, цупене и ограничаване не става, ще го прави на пук. Така и аз хванах в издънка детето ми, беше ме разписало на няколко теста. Не му ровя никога в нещата, това е личното му пространство, но изпадваха от раницата му докато я премествах. Поговорихме, казах му, че съм потресена и това поведение е недопустимо в едно семейство не трябва да има лъжи а доверие, защо го направи попитах. Отговорът, ще го карам повече да учи, никога не сме искали отлични оценки, напротив баланс. Казах му, че живота е негов, утре когато работи за жълти стотинки да знае защо е така. Разсърдих му се и го остави да преосмисли ситуацията, след време осъзнат сам се стегна, завърши добре срока, но това дойде от вътре, осъзнато, а не с шамари, скандали и унижения.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 987df45adb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   До 8 и...
Аз съм пушачката. Мила, доколкото разбирам, Вие все още не сте родител, или ако сте, то детето Ви е малко. Аз съвет на авторката за конкретния случай не мога да дам, не ми се е случвало да попадам в такава ситуация, затова и се въздържам от коментар по проблема. Моите деца не съм ги шамаросвала, но не са ме и предизвиквали до такава степен. Щом с добро не става, трябва и малко по-твърд подход. Едно наказание би било съвсем адекватна мярка, според мен, но размерът и вида му да са приемливи и задължително да се спази срокът му. Примерно- без телефон една седмица за начало. Не да речем един месец и на третия ден да се чудят родителите как сами да отменят наказанието, или като се тръшне дъщеричката и да капитулират. Аз съм привърженик на златната среда- и прекалено либералните и деспотично строгите родители правят огромна грешка.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b1d7539a67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Номер 5 съм ако и това не помогне изгонете я от вас! Просто я гонете от къщи тя ще се отучи да краде. Мен са ме гонили 3 пъти от къщи а и честно казано бях нежелано дете.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6067168777
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Към 16: не, не съм родител. И изобщо не се и силя в тази посока, но какго и да е.

Дадох мнението от страната на човек, който е бил в позицията на 'такова' дете! А ти можеше спокойно да продължиш да се въздържаш от коментар по темата, мила. Доколкото видях има и други хора коментирали тук, които не са родители.

Повечето хора родители имате страшни проблеми с егото!
На доста от вас всъщност основното, което ви жегва е, че не сте били зачетени като авторитет, думата ви не е била счетена за закон.. защото го искате по дефолт това, а не става.
Станали сте родители и само поради този факт сте си придали важност до небето. И хайде сега аз 'милата' защо съм си позволявала да коментирам? Ами има смисъл да коментирам, след като съм минала през това нещо. Сега, да замълча, че да не нараня родителското его (на някои) е не става, 16.

Наказание с отнемане на телефон... и каква ще е гаранцията, че детето няма да каже: 'ми добре, все ми е тая, вземете ми го завинги'
После какво ще следва, друго наказани? По - строго, по - различно? Ами ако ответната реакция пак е: 'все тая'?
Пак ли ще ви се обади родителското его, нервите и. т. н
И какъв ще е резултата? Определно няма да е положителен.

Ама пробвайте.. Пробвайте с наказание.. Пробвайте, ако щете със сделки, договаряне. Пробвайте и с шамари даже. С какво искате пробвайте. Аз резултата вече го знам.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 06fd6c1cfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   н 18, ти чуваш ли се? На 12 г. ако изгониш дете, ще те съдят. Като родител имаш задължения по Закон. Същото е като да зарежеш в парка бебе - съдят те и отиваш в затвора. Родителят не е само да те роди и храни, а ти е определеният от закона настойник. До 18 г. не можеш да изгониш дете, а под 14 г. е особено тежко.
Съжалявам, че си нежелано дете, но не всички са такива

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b1d7539a67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   В моя случай са ме гонили от къщи на 8 и на 12 годишна възраст както и на 15

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d06e2503c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   За мен понякога пердаха е неизбежен като в моя случай от лятото. Бяхме с дъщеря ми тя е на 6 в парка да караме колелета но до там трябва да се премине през улица казвам и без да те преведа няма да минаваш това съм и го казвала сто пъти. Наща обаче се прави на интересна и се прави че не чува премина през улицата е да нямаше коли но самия факт че го прави нарочно ме вбеси. Хванах я аре прибираме се и в къщи като я почнах на голо дупе бой с колкото сила имам и да видите после като сме навънка ме държи без да смее да ме пусне.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 01d87c16ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Говорете, гадно е да се пуши, лош дъх, пари които могат да бъдат изхарчени по разумно. Ако иска пари, нека измие чиниите, сготви, изчисти. Като цяло сама трябва да реши да. спре

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b1d7539a67
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Номер 23 ето затова не искам да имам дъщеря, а син . Ти пък как не се сдържа сега детето ще те мрази ако я биеш. Номер 18 съм

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ec8e441031
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Номер 25, то и при момчетата няма гаранция, че няма да тръгнат по лош път. Мой приятел оставен без контрол пропуши на 13, преди около блока съм виждала 11-12 г. момченца да пушат. Мой съученик в 11 клас се събра в компания с наркопласьори и не завърши училище. Учителите опитваха да го вразумят, ние също ефект никакъв, а имаше потенциал. Днес една позната от село се оплакваше как синът и не учел, шляел се по цял ден из улиците и останал да повтаря 7 клас.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 987df45adb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   от 9/16
8/12/13/19, да разбира се, Вие сте къде, къде по-компетентна и опитна в отглеждането и възпитанието на деца, особено на тийнейджъри. Успокойте се, моите нерви са в ред, родителското ми его и грам не е пострадало, просто не ми се е налагало да го доказвам на когото и да е. На вашите години имах две деца, отгледах ги с присъщите на младостта непукизъм и смелост. А Вие, мила, явно сте заседнала в тийнейджърството, нищо, че отдавна сте минала тази възраст. Е, ако тютюнопушенето по презумпция прави някого лош родител, да, не мога да Ви изляза насреща с Вашите две цигари.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b1d7539a67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Разбирам. Иначе аз си бях нормален тийнейджър като изключим с това че пропуших чак на 17 и то за кратко но никой не обръщаше внимание на това.
Сам се реших да ги откажа.
Иначе скандали е имало за други неща но не и за цигари а за кражба и дума не е ставало.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4edd364b61
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Абе хора как така ще си пребивате детето заради пушене? Има други подходи-говорене, записване на активен спорт. Четох и метод, че някой накарал сина си да изпуши една кутия и момчето започнало да повръща и му прилошало. Не пуши, защото свързва пушенето с лоши спомени... Насилието е израз на безпомощност. И неуважение към детето.
Само да спомена, че в Англия боят на детето е престъпление по закон. Родител, биещ детето си е престъпник там.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 31e0d2d2c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   До 29 В русия боят е приет като необходимост и то не обикновено пошляпвам а с колан пръчка на голо.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6bab113881
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Нямам време да чета всичко, защото съм на работа, но. Имам две деца с голяма разлика, пушачка съм поне от 20 год. И първия ми мъж и вторият/на второто ми дете/ са пушачи. И моите родители бяха пушачи. Е, големият ми син не пуши. Не ще и толкоз. Опитвал е, разбира се, подпушвал е и трева, но никога не стана пристрастен, а вече е на почти 25. Просто не пуши и това е. Но да го гоня с точилка, да го бия, просто е било изключено. Винаги съм давала право на избор на децата си-но той има цена. Дали здраве, демек болести, дали пари-ще имаш за цигари, за концерт, за дреха няма да имаш. Ама мамо, ти пушиш-да, аз съм направила своя си избор, ти правиш твоя. Не са еднакви. Дъщеря ми и тя не ще и да чуе за цигари, макар че влиза в пубертета. На нея същото говоря.
Е, някой да каже, при толкоз пушачи-двете ми деца непушачи!?
До човек си е и това е.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b1d7539a67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Номер 29 и тук в Германия ако се посяга на дете директно те съдят. В България също по закон трябва да бъдат съдени хора, пребиващи децата си.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 96b1f07c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   жена 27 години Аз през живота си бой не съм яла е някой и друг шамар съм отнасяла. Но пък за това майка ми прилагаше един метод който се състоеше в това да ми нажъка дупето с коприва. Като бях малка живеехме в къща и в двора растеше коприва и като не слушам прави ми първа втора забележка и като няма ефект и дойде с копривата и по голия задник. Та после с дни не можем да си седнем на задника.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a5192b9211
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

36.   Най-смешно е, когато някой без емпиричен или академичен опит щедро раздава детинското си мнение. Номер 8, хлапашко мислене, като пораснеш, не забравяй да потърсиш темата и да се извиниш.

Сами по себе си цигарите не са голям проблем. През пуберитета човек търси начин да порасне по-бързо. Пушенето е подражание, като обличането на дрехи за възрастни, гримирането, бижутата. Спирането на цигарите няма да стане със спиране на джобните. За една свирка ще и дадат кутия цигари. По-алармиращ факт е кражбата на пари. Решението е промяна на средата. Докато децата около нея пушат, ще пуши и тя. Липсата на дисциплина и респект към родителя също трябва да се промени. Либералното възпитание рядко дава добри резултати.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8a55b1cbc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   В основното училище имах една съученичка, майка и компенсираше липсатата на баща и, с който се развели като била на 2 г. като непрекъснато и правеше отстъпки, в резултат на което тя се качваше на главите на всички. От малка не учеше, лъжеше, бягаше от училище и крадеше пари от майка си и пастрока когато бяхме 11 клас той си беше оставил на закачалката панталона с пари в задния джоб и тя без капка свян открадна 10 лв., казах и, че не хубаво не я интересуваше). Докато живееха при баба и и дядо бабата донякъде я контролираше. Единствено от нея имаше респект, защото тя беше строга и за най -малкото провинение я шамареше -не и ли разкаже урока гладко шамар, тръгне ли да и противоречи пак шамар. Явно е имало ефект щом като пред нея беше по -ниска и от тревата. Когато се изнесоха от жилището на бабата тя започна още повече да деградира - по цял ден беше или на кафе или пред компютъра. Веднъж даже налетя да бие майка си, защото тя и вторият и баща бяха сложили парола да не виси по цял ден във фейсбук. Направи аборт в 10 клас, едвам завърши гимназия и то от третия път. В момента е на 24 с 2 аборта зад гърба и често я гонят на втория месец от работа понеже не се справя. Ако майка и беше по - твърда с нея и ако при всяка издънка вместо да я покрива я предаваше на баба и тя сега нямаше да е толкова пропаднала. Не одобрявам насилието над деца, обаче такива тежки случаи като момичето от примера, който дадох и дъщерята на авторката само бой би ги оправил, нищо друго!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8618034ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

38.   Някои коментари в тая тема са написана от мъже-женомразци, представящи се за млади момичета. Визирам примерно 4 и 35, има и още, но сега не ми се скролва нагоре.
Дядо Торбалан, похвално е, че прояви солидарност към една майка-пушачка, макар че е майка-пушачка. Личи си, че си истински кавалер. Само да те поправя съвсем приятелски -пише се пубертет, а не пуберИтет. За друг път да знаеш, та да не си буташ авторитета пред малките.
И аз като теб мисля, че сами по себе си цигарите не са важни. Нито пък са пристрастяващи. Тези, които твърдят, че са пристратени просто си измислят. Друг път ще е добре, да се въздържаш да споменаваш свирки в тема за 12 годишни.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ed2e882a05
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Да бе всеки който не ти е на мнението и не ти пляска с ръце е женомразец за теб.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8b452654dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

41.   Номер 38, смяташ ли, че ако премълчаваме даден факт, той ще спре да съществува? Факт е, че дванадест годишните момичета (а и някои момчета) правят свирки.

Не се бой за моя авторитет, не е толкова крехък, че да се повлияе от правописна грешка.

Дядо Торбалан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: ca32896eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Аз съм човек които е видял с очите си до какво води и строгото и свободното възпитание на децата! Бях свидетел как две двойки момичета на една и съща възраст се радваха на коренно различните видове възпитание! Едните живееха в строга дисциплина и много строги правила и много строги наказания, а другите две в пълна свободия и без каквито и да е забрани! Тези дето ги държаха изкъсо са сесправили с живота си отлично, а другите две са много пропаднали!!! Аз съм наясно, че има деца и деца, но моето мнение е, че родителите които са строги и са наказвали децата си са се справили много по добре от тези дето са били толерантни към тяхните пакости!!!

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 9758347eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Три деца сме. Мен, като най - голям, ме държаха най - строго. Брат ми и сестра ми си живееха живота. Резултат: аз, с хубаво образование, добра работа, жена, семейство, кола, къща. Брат ми и сестра ми - на 28 и 24, живеещи вкъщи, кретащи с мизерни заплати, защото майка и татко не ги натягаха. До ден днешен не спирам да им го натяквам това на нашите. Баща ми ми се скара веднъж за тези приказки, а аз му казах да мълчи и да слуша, защото той и майка ми са виновни за тези два търтея вкъщи. Баща ми веднага наклони главата.

Като изяде една гора бой и едно хубаво дълго наказание, включващо спиране на джобни и спиране на всичко готино, дъъъъъълго ще си помисли дали ще прави пак така.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 93675f72ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Времената са други. Живея в голвм град и моето дете не се разхожда само и с джобни из квартала. Също е на 12. Има джобни само, когато е на екскурзия с класа, а в училище са с предварително заявени купони.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 6 дни
hash: 51218e17a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Леля ми казваше. че е по-добре братовчедка ми да пуши пред нея и пред мъжа й отколкото да се крие и родителите на другите деца да й казват.
На братовчедка ми беше на 15 години.
Но това е дете на 12 години. как да го остави да прави каквото си иска.
Родителят е този който трябва да възпитава детето си. Все едно е на 10.
Разбирам да е тийнейджър да го оставиш да прави каквото си иска искам да кажа да пуши.
Смешно е на един тийнейджър родителите да говорят с други родители за едни цигари но за едно дете на 12 години няма проблем.
Но пък чак да се натовари класната с това да следи детето не съм съгласна.

Но за боя на дъщерята на авторката. Знам ли. може би боят не е подходяща мярка но пък трябва сериозно наказание защото вече има и сериозно провинение. освен че пуши тя и краде. А това е пътят към затвора.
Не се ли изкорени това поведение щом е такава като дете тя ще бъде такава и като голяма.
Но към ме дразнят някакви заучени фрази боят не бил решение. детето ще го намрази и най-вече това за психиката на детето.
Може би пък точно боят да помогне да детето да изкорени това порочно поведение. Най-важното да не стигне до затвора. Пък нека детето намрази родителя си. Нека не се разбират но да не си трови здравето детето. Та то е на 12 години. Знаете ли какво ще му стане с белите дробове. Здравето на детето е най-важно.
Може би най-разумното е да му покажете клипчета в интернет за вредата от цигари. Може би трябва да види как белите дробове се развалят за да спре да пуши. Как белите дробове ще му отидат на кино.
Има разлика от бой до бой.
Един шамар не е бой. Не са й бой няколко шамара. Но да му посиниш дупето от бой и удар с колан са бой. И е жестоко. И наистина родителят да не си бие детето.
Ето номер 4 боят е помогнал на нея да се откаже от цигарите. Номер 4 Но пък не е намразила майка си.

Понякога има ситуации. които изкарват родителите извън нерви. Например когато детето може да пострада или да рискува живота си.
Не е лесно човек да е родител затова не бива да се съдят и родителите.

Не трябва да се оставя детето да пуши. Не трябва.
Какво като номер 16 не е родител пак има право да коментира.


Разбирам да е тийнейджър да го оставиш да пуши. Но дете на 12 години за мен е бебе.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker