Как да се справя с него? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да се справя с него?
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1943 пъти
Здравейте. Момиче на 17 години съм. Историята ми е следната. Баща ми по принцип бързо се ядосва и почва да вика. Дядо ми непрекъснато му помага, показва му някви неща, които да купи и т. н., а той като нещо не му хареса или не е направено както той иска почва да вика. На мен също лесно се пали без да съм направила нещо кой знае какво. Доста често ми се ядосва, че не съм си разходила кучето и, че това го прави дядо ми.
Вчера бях останала с приятеля ми до по-късно и се прибрах в 10ч. Той се ядоса, че се прибирам по това време и до там всичко горе долу ок. Но след това почна да крещи, че не съм нахранила кучето (дядо го беше нахранил) и, че не е разходено. В ръката си държеше нож и ябълка и хвърли ножа на земята, за да не е по мен. Майка ми се разкрещя, за да млъкне (никога не съм я чувала така). После ми каза, че не го е направила заради мен и че не съм заслужавала. Вечерта изчаках да си легне, за да мога да заспя, защото ме беше страх, понеже ме беше заплашил че ще ме пребие.
Вмомента съм наказана без излизания и то не за 1 ден, а за знам ли и аз седмица- две сигурно.
Не пиша историята си, за да критикувате баща ми за отношението му, а за да ми дадете съвет как да се справя с него. Знам, че не съм най- доброто дете. Не помагам много вкъщи, но все пак ходя на училище и имам нужда от личен живот, а и както казах имам и приятел.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 392862f86e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ами започни да помагаш вкъщи, порасни и стани по-отговорна. звучиш като разглезено момиченце, което смята, че всички са длъжни да се грижат за комфорта й.
баща ти със сигурност не е прав да ти крещи, но щом и майка ти е на същото мнение, а и ти сама казваш, че не се грижиш за кучето, не помагаш вкъщи. явно се държиш все едно си на хотел, което дразни родителите ти. промени се и със сигурност и другите ще променят отношението си. това, че имаш приятел и ходиш на училище не означава да не пипваш нищо друго

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: fe2dbbac3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще ти кажа как. Като баща ти каже да разходиш кучето, отиваш и го разхождаш, а не се обясняваш колко е особен животът, как си в много трудна възраст, как те е страх, как си кълбо от емоции и всевъзможни простотии. Може би баща ти смята, че не е редно 60-70 годишният ти дядо, трябва да ви разхожда кучето, дори да е жив, здрав и с желание да го прави, а 17 годишната му дъщеря, трябва да се отзове. Не очаквай да седи някой и да ти обяснява, а просто малко се съобразявай с по-възрастните, това за тях е уважение. Дори едно куче да си разходила, ще ги накара да се зарадват, че поемаш отговорност. Иначе, дали имаш приятел, баща ти и майка ти едва ли ги интересува в този аспект, да си зарежеш или да не правиш нещо си вкъщи, за да обръщаш внимание на този дришльо(опа, сори, любовта на живота ти). Та, приоритети. Учение, семейство, задължения вкъщи и после си обичай колко искаш, приятеля, брат му, все тая... Дано ме разбра!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7bb9adbf21
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сутринта като станеш и се засечете в коридора направи следното:

Пристъпи към него и го прегърни силно за 3 секунди, след което го погледни в очите (в същото време положи ръцете си върху раменете му с лека нежна сила) и му кажи:

Тате, Обичам те, моля те от сега натам да се държим като едно нормално семейство стига вече скандали и караници, моля те татенце ако и ти ме обичаш дръж се човечно към мен и към моята скъпа майка, и двамата сте ми много скъпи. Обичам ви.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 84209239a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Баща ти е за лудницата! такива бащи просто нямам думи и моя ми е крещял и наказвал и съм се отчаял от живота на твоята възраст и мен ме е заплашвал с побой обаче направих опит за самоубийство пред него. Но майка тогава ме спря, и аз бях същия като баща ти пиех на 17 18 години обаче спрях
Момче съм -емо стил.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b66292d78a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ако не беше написала, че си на седемнайсет, щях да си помисля, че си дванайсет-, тринайсет-годишна, така звучиш, така се и държиш. Има за какво да беснее баща ти. Ти не мисли как да се справиш с него, а със себе си.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6b0f90a7fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   И аз имам приятел и то от 2 години, обаче задълженията в къща са много важни! Какво ще ти стане ако нахраниш кутрето не знам. Толкова ли не можеш да отделиш 1-2 минути, за да му сложиш храна в купичката? Виновна си за това, не оправдавам и баща ти.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d55d3e9fc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката
Писах тук не, за да почнете със злобните коментари, а да потърся съвет, какво и всички останали в този сайт. Единствено благодаря на №4, защото това беше единствения смислен коментар. Колкото до останалите благодаря, че ме нахранихте така хубаво. Ако искате да знаете не съм като някоя разглезена принцеса. Да, знам, че домашната работа трябва да се свърши независимо дали имаш училище, работа, гадже, причтели и т. н. Не казах, че изобщо не си мърдам пръста, а че не го правя достатъчно. Колкото до дядо ми аз самата не искам да го товаря много с моите неща, но той самия го иска и му е приятно и аз се възползвам от това когато не се чувствам добре. Знам, че трябва да помагам повече вкъщи и не е нужно да ми го казвате, защото не писах с тази цел. Писах в сайта, защото баща ми от известно време много бързо му кипва и почва да крещи. Искам съвет за това как да се справя с отношението му и дадох историята с кучето като най-прясна и скорошна.
А и още нещо смятам, че наистина разглезените момичета хленчат за своя маникюр, прическа и изкуствени мигли, а на мен ми пука за връзката с баща ми. Има разлика нали? :)
Така че ще помоля ако някой ми дава съвети да се съобрази с написаното над полето за коментари
Благодаря :)

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 789fa55a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Авторке родителите ти има проблеми в отношенията си и баща ти си изкарва фрустрациите с агресия. Майка ти пък е пасивно-агресивна. Едиснтвения начин да им помогнеш е ако си психотерапевт, в противен случай можеш да опиташ да говориш с тях откровено. Попитай ги какво става и защо се държат така един с друг и към теб. Ако са пред развод но са заедно "заради детето" им обясни защо тази схема не работи и просто да се разделят.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 11a99b841e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   номер13 е абсолютно прав/а!

Пълно е с такива хора (то затова и веднага я накацаха като мухи на мед да я нареждат) като родителите на авторката, които имат крещяща нужда от психотерапевт, а някои от тях направо от психиатър!
И е страшно голям проблем, че такива хора са станали родители и по настоящем имат контакт с деца и подраставщи, защото влянието им е много, много вредно! Те не умеят да се справят с емоциите си, чувства си, често не умеят да комуникират нормално дори с партньора си. Не само, че са неспособни да съзададат така необходиматабь здравословна позитивна обстановка на децата си, ами и дирекно им нанасят перманентни щети на личността им, вижданията им за живота, отношенията им с хората и. т. н.

Авторке, планирай си изнасянето след завършването на 12 клас щом си на 17. Друго няма какво да направиш.
На тези, който ти пишат негативизми, разни техни съчинения обиди и др. невротични празнословия просто не им се обяснявай. Не им пиши. Не си ли забелязала, че големите, успелите и силните не отразяват негативните коментари... :)
( напиши в youtube Celebrities Read Mean Tweets )

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d55d3e9fc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Благодаря на №13 и 14 за нормалното отношение. Искам само да обясня, че родителите ми много се обичат и се опитват да направят много за мен и брат ми. Майка ми по принцип не вика а в ситуацията беше наистина случайно и за да накара баща ми да млъкне и да се успокои.
А с баща ми вече почваме да си говорим малко от малко и усещам как нещата се оправят.

Авторката

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 84209239a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 5 съм. Мисля същото като номер 4 Аз не съм те нахранил дето се казва- не ги слушай останалите и аз бях същия. Но по- късно осъзнах грешката си. Не се влияй от коментара написан от номер 6

Иди прегърни баща ти и както те е посъветвал номер 4. Защото какво - по ценно от това е обичта.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 781ff47e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Че авторката си пада малко разсеята или мързелива може би е така. Но това не е начинът да й се показва, че не е права. Моят е същия и затова сега живея на 1000 км от него. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker