Идеи за сватба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Идеи за сватба
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1551 пъти
Здравейте,

предстой ми сватба и бих искала да прочета идеи/мнения на хора, който са минали по този път, предстои им да минат или просто искат да споделят идея. Интересува ме през кое време на годината бихте се оженили/омъжили, къде искате да е сватбата (на море, планина, в чужбина и т. н. ), каква тема бихте искали да е сватбата, на открито или на закрито, какво ви/не ви харесва по сватбите, друго....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 17ab692b53
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е ти си булката - ти трябва да си ги решиш тези неща според вкусовете си и бюджета, с който ще разполагаш. Нямаш ли поне малко въображение?

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9a0ba78c15
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На мен лично ми харесват по-скромните сватби. Да с ходи до кумуве, булка и т. н. всичките обичаи общо взето. Да има не повече от 50-100 човека на сватбата. Аз бих искала моята да е през лятото, защото е топло по- скоро август или септември. Вечерна сватба и да бъде на открито в някой ресторант, в който има и басейн. Да бъде с програма, да танцуват например първо младоженците, после шаферките, кумувете, общо взето да е забавно, да има шоу. Задължително в бъдеще, момчето ако е някое лудо, сватбата да бъде с мотори! Много обичам моторите и за мен ще бъде една уникална сватба младоженците да не са с кола, а с мотор! По възможност и двамата на едни и същи мотори. Кросови, пистови, супер мото, турър, чопър, всякакви мотори. И тъй като не може без музика, бих дала много пари, за да има много музика, да се чува на всякъде, да се знае че това е МОЯТ ден!
Общо взето луда сватба с мотори, музика, малко гости и веселие до зори!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d11f56fa0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   За да ти помогнем с идеи, опиши себе си и младоженеца с няколко изречения. Дъщерята на моя приятелка направи уникална рок-сватба, точно с мотори и китари. Тя беше с класическа булчинска рокля, но... с кубинки с шипове. Младоженецът със смокинг, но с... кожен клин и каубойски ботуши. Музикалният фон беше адекватен на сценария, сватбата беше на открито, дрескодът - рокерски дрехи. Събраха се много млади хора, приятелите на родителите бяхме общо взето една маса. Стана страшен купон.
Аз ако днес правех сватба (под секрет, и на мен ми предстои... ), ще избера слънчев пролетен ден, няма да облека рокля, а бял костюм - панталон и сако с подходяща шапка. Предпочитам младоженеца да е в светлосив костюм и без вратовръзка. Просто всичко да е леко и светло... Мястото ще е ресторант-градина на открито по обяд. С много цветя, камерен струнен оркестър, меню средиземноморска кухня и задължително - без роднини на преклонна възраст. На първата ми сватба имаше хора с бастуни и катетъри на хорото. Ужасно беше!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3fc37d2a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката

до 1 - имам въображение, просто ми беше интересно да чуя най-различни идеи

Колкото до това да опиша себе да и младоженеца- ами в представите ми винаги съм виждала сватбата си през юли или август - на някоя житна нива. Вместо маси на земята са постлани бели одеяла за пикник (може да са везани с български шевици), на всяко одеяло да има плетена кошница с храна и напитки, представям си украсата от житни снопи и полски цветя, има и на живо цигуларка, която свири нежна музика. А роклята е подходяща, бяла изчистена с венец на главата.

Младоженеца казва че това са женски работи, и аз трябва да организирам цялата сватба, той няма никакви претенции. А иначе е по скоро домошар, затворен, рядко излиза с приятели. Обича тишината и спокойствието.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d11f56fa0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 3 съм. Абсолютно адмирирам идеята ти за "полска" тема! Имай предвид обаче, че през житна нива не можеш да минеш, камо ли да седнеш. Просто житните класове ти стигат до кръста и са остри. Трябва да е ожъната една голяма площ, за да се разположат гостите. Житото се жъне през юли, когато са най-големите жеги и е непоносимо да се стои на открито, дори да има шатри, а пък след жътвата остават едни голи и некрасиви стърнища. Но житото може да присъства като декорация и на по-благоприятен за тържество терен сред природата. Особено ако избереш място около някоя крайселска старинна чешма (без течаща вода наблизо ще се видиш в чудо, а и гостите също). Много, много ми харесва посоката, в която си замислила сватбата. Роклята, естествено, ще е от кенар, коприна или фин помук, нали? Защото всичко трябва да е естествено и натурално. Ако си намериш някакви стари дантели (виж в сайтовете за вещи втора употреба, там са евтини), които да се включат в декорацията, ще е супер. Кошниците могат да са индивидуални за всеки, а хлябът да е груб, селски, съдовете от печена глина, салфетките от лен, а което от мезетата допуска това, да се севрира върху дървени дъски. Ако бях по-млада сигурно и аз щях да спретна подобен купон. Много е трудна за организация обаче подобна сватба и не виждам как ще се справиш сама с всичко. Най-добре наеми сватбен агент, те са печени и осъществяват всякакви фантазии от-до. Имам позната, която работи това - женила е хора даже в пещера, а и във въздуха - на самолет, от който веднага след като отецът ги венчал, скочили и двамата с парашут. В твоя случай трябва да се осигурят куп неща - постелки за сядане и сервиране, сянка - чадъри или някакъв вид шатра, вода, тоалетни, кетъринг със съответните съдове и аксесоари, места за паркиране, ако пък не - транспорт за гостите до поляната, озвучаване - защото дори камерен струнен оркестър да поканиш, звукът може да не стига до всички гости (това не е зала), а пък и някой все пак ще иска да ви поздрави и ще му трябва микрофон, и т. н.
Мисля, че на младоженеца ще му допадне твоята идея за сватба сред природата много повече, отколкото стандартните цигании по ресторантите. Щом е кротък и затворен човек, един по-оригинален пикник с близки и приятели ще го отпусне. Дерзай и ни дръж в течение около приготовленията!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker