Щастие, нещастие и щастие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Щастие, нещастие и щастие
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2049 пъти
Здрвейте. Най-после, реших да споделя историята си тук. Ще започна с това, че когато аз бях на четири години а сестра ми на три, родителите ни се разведоха. Проблема е бил в това, че майка е хващала баща ни, на няколко пъти да и изневерява. Той е добър човек, грижи се за семейството си, но е от този тип хора, които не могат само с една жена и не могат да откажат на ниоя. Абе... много общителен човек... с две думи курвар. Ние останахме с майка ни, като тя ни отгледа с много любов и грижи. Тя се посвети изцяло на нас и направи всичко, за да имаме щастливо детство. Баща ни, също не ни изостави, винаги ни е помагал и редовно ни е вземал в събота и неделя. Преди пет години, след 21 години раздяла, тяхната любов пламна отново, след като баща ни, вече като улегнал мъж, най-после разбра грешкта си и решиха да се съберат. Ожениха се отново и всички бяхме много щасливи. За съжаление, това не продължи дълго. Само няколко месеца след сватбата, една ужасна катастрофа им отне живота и на двамата. Аз и сестра ми бяхме съкрушени. Беше ни много тежко и тъй като тук всичко ни напомняше за тях, накрая решихме да сменим обстановката, поне за известно време. Заминхме за Германия. Имахме намерение да изкараме три - четири години там, но на втората, сестра ми се влюби в един германец и няколко месеца след това се ожениха. Решиха да живеят в България. Въреки че имаме два апартамента от родителите ни, те предпочетоха да купят къща и земя в едно село. Стегнаха къщата и вече втора година са там. Засадиха три декара с ягоди и тази година имаха добра реколта. Също започнаха да отглеждат и гъби кладница, които растат на пън. Имат и доста други планове, но за сега са нпълно заети с това. Тази година си ходих до Бълария и изкарах две седмици с тях. Помагах им с брането на ягодите, но тъй като е много работа, бяха наели още трима берачи. Иначе не биха се оправили сами. Никога преди, не съм предполагал, че животът на село може да ми хареса, но точно това се случи. През тези две седмици, ми беше толкова спокойно и хубво, че накрая и аз реших да купя къща и земя в същото село. Добре е че земите и къщите в пазарджишките села, са още много евтини. Вече съм решил да се прибирам в България друия Март и го чакам това с нетърпение.
Това е историята ми и просто исках да я споделя с някой.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: f902d52e9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хубавото е, че накрая и на вашата улица, е изгряло слънцето.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 01512c1826
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Звучи много добре, но не вярвам, че човек може да се издържа от производство на ягоди , на село, освен, ако няма оранжерия. Вероятно мъжът на сестра ти взима помощи или пенсия от Германия, с която живеят.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f902d52e9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Три декара с ягоди е много нещо. Братовчед ми също гледа ягоди, но са два декара. Парите които изкарва от тях, му покриват сметките за цялата година. Има също и 12 семейства пчели. Гледа и други неща, но това му е главното. Като всички други хора в селата, гледат прасета и вземат всяка година по 2 от тях, като това им дава достатъчно месо. Знаете как е по селата, зеленчуци, плодове, кокошки, пуйки, зайци и някоя друга овца за мляко и сирене. Поне 90% от храната си е тяхно производство.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5f15eca256
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   n 2 май не е стъпвал на село. За ягодите не ти трябва оранжерия ако си ги береш в сезона. Не ти трябва дори да пръскаш, защото вредители няма, но се садят върху найлон, така че да не гният. Основният разход ти е за берачите. Не мисля, че 3 декара са много. Аз съм брала като ученичка ягоди за едно семейство в нива, която беше поне 5-10 декара и те от това живееха, също имаха и гъби.
Номер 3 описва добре живота на село. Наш братовчед отгледа така 4 деца и то доста добре е финансово - имаше крави и продаваше 2-3 телета всяка есен, отделно работеше на трактор и други машини за големият арендатор. Днес децата му са големи и не му трябват животни толкова освен за свои нужди, но само покрай работата за големия арендатор си докарва 2 хиляди лв. месечно, отделно ходи с малък личен трактор да върши работа на хората, да прекопава градини, отделно есен ходи да сече дърва. Зимата дори има работа при арендатора, защото иска поддръжка всичко.
На село много млади хора няма и дори циганите от съседните села са се впрегнали на работа, а вие знаете, че те много не са по работата - значи трябва да си заслужава. Плащат им на норма и са доволни хората - и жени, но и мъже, и млади, и стари. В последно време позагладиха косъм покрай стройтелство и земеделие, така че нямат общо със събратята си в градовете, които живеят по копторите. Нашите цигани си живеят в нормални къщи, имат 2 деца и работят, гледат си стока, оправят се някак си като останалите на село.
В момента на мода е да сеят хората лавандула между житните ниви. Лавандулата не иска никакви пестициди и торове, отпочива си земята и диверсифицира продукцията, така че не си зависим само от цената на житото, освен това дава възможност на пчеличките да ти опрашат и другите култури.
От мед печелят някои хода добре, също има по-малки производители, които карат в микробуси чушки, домати, краставички, дини в околоблоковите пространства на градовете и домакините си купуват в големи количества зеленчук за зимнина. Някъде за 1 -3 часа продават един цял микробус
Има „хляб“ в селото. Възвръща се желанието на хората да плащат повече за качество и се оказва, че точно малките фермички и дребните производители могат да задоволят този пазар. Слава Богу у нас все още нямаме индустриализирано селско стопанство освен за жито, слънчоглед и царевица! Цените са доста добри и стабилни, така че който иска може да живее от земеделие.
Също бъдеще има гледането на крави и телета на свободна паша. У нас има доста степни пространства, ливади и пустеещи земи, на които тези животни могат да пасат. 1 кг. сертифицирано grass feed телешко от Ирландия струва от 25 до 35 евро на кг.! Смятайте дали не си струва. Млякото от такива крави също гони тройна и четворна цена, а маслото е за 250 гр. около 5 лв.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: fee6122c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   И защо е постнато в семейство - защото ако го постнеш в раздел "чужбина" четящите веднага ще разпознаят и автора и втората измислена тема с идентично съдържание и в същия стил ли?

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b46552615c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Авторе, нали в темата си "Още един блуден син се прибра за внаги в България" бяхте купили някакво място с твои съквартирани? Сега пък на "сестра" ти ягодите ли ти се усладиха? Стила ти си личи от километри. Във всяка измислена тема пишеш, че ЩЕ се прибираш, а коментарите ти под всяка тема са, че си се прибраЛ я преди 2 г., я преди 3г. (според настроението явно) и си супер "щастлив" в България и разбира се колко са лоши чужденците и как те дискриминират.

Вече започваш да ставаш твърде явен. Разбирам, че не си се реализирал в чужбина, но това не означава, че чужденците са ти виновни. И щом толкова идеализираш България, ами вземи се прибери най-после какво си се разспамил последните 6 мес.? Прибери се и виж от първо лице, че и тук не е цветя и рози. Изобщо щастието ти си зависи от теб самия, от вътрешното ти състояние, не от ягодите на сестра ти, нито от "плотовете", които "купуваш" в България.

Айде със здраве

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f902d52e9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До №6
Автора никъде в историята си, не е писал нещо лошо срещу Германия или германците. Как можеш да говориш такива неща, след като сестра му, дори се е омъжила за германец?
Мисля, че ти трябва, отново да прочетеш правилата на сайта.

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент;)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b46552615c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Авторе, ако толкова държеше на правилата, нямаше да лъжеш във всеки коментар и тема. Дори и в този коментар си го направил, представяйки се за друг. Разбирам, че си наранен от живота си в странство, но не виждам какво постигаш, като лъжеш хора, които не познавш в анонимни сайтове. Ти реално лъжеш само себе си. И пак ти казвам, другите народности не са ти виновни с нищо и плюейки ги си не по-малко жалък от тях.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f902d52e9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Препоръчвам ви да влезете в сайта "YouTube" и да напишете в търсачкта "Завръщат ли се обратно българите от чужбина?"
Там ще намрите и други клипове, които може да намерите за интересни.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7a7151f8bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9 - във видеото иде реч за високо квалифицирани кадри, никой не спори, че такива имат възможност за избор и добра реализация, както в чужбина, така и нас :)

Мислиш ли обаче, че за емигрантите, които нямат квалификация, не знаят добре или слабо владеят език и се издържат като общи работници, обслужващ персонал или в областта на строителството, шофьори, доставчици, работници във фабрики или ферми възможностите за развитие тук и там са едни и същи? Едно на ръка, че никъде по света не метат за тях, не им се радват и не им е лесно, но и в България за тях масово няма никакви перспективи... Ако имаше, на първо място щяха да си седят тук, вместо да си търсят късмета по-широкия свят - от хубавото никой не бяга.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker