Мъжът ми крие пари от мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мъжът ми крие пари от мен
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 4113 пъти
Здравейте.
От 1 година сме щастливо женени или поне така бяхме до скоро. Преди 2 месеца се роди нашата дъщеря и въпреки очакваната радост, нещата се обърнаха в негативна посока.
Няма да изпадам в подробности. Съвсем просто - мъжът ми започна да крие пари. Преди раждането аз поемах по-голяма част от разходите, за да може Д. да спестява за кола и ремонт на жилището. Никога не съм си позволила да прибера и 1 лв без знанието на мъжа ми, въпреки че са моите пари. Но както всичко хубаво, дойде момента, в който аз останах без пари. Знаете с бебе, че е доста трудно. Майчинството за оттомври замина за общи нужди. Докарахме го до ядене на картофи вече 5 дена. Но това не е страшно, колко хора гладуват. Е, поне бебо има памперси. По-страшното е, че мъжът ми ме лъже. Твърди, че няма да взима заплата този месец, защото фирмата е пред фалит, че няма от кой да поиска заем. Всяка вечер се прибира и чака да сервирам... изобщо не пита имам ли, нямам ли нужда от нещо. Да, животът не е храна, но аз кърмя, а стресът не влияе добре. Никога не съм го правила, но си позволих да му преровя чантата. Открих сума, почти колкото заплатата му. Прескочих принципите си и установих, че всеки ден парите намаляват... А вкъщи се оплаква как събирал стотинки за солети и как с моите 10 лв ще изкараме още 20 дена (поне). Не спира да ме тормози с думите, че нямаме пари, че детето скоро и без памперси ще остане. Побърках се от притеснение за малкото човече. Аз може гладна да стоя, но то не бива да е лишено.
Тази вечер мъжът ми се прибра от работа и понеже му звънна телефона, метна панталона на спалнята. Взех го да го сложа за пране и открих в джоба 2 по 20 лв, но си замълчах. А той, почти прибледнял, дотича и започна да вика защо съм пипала дрехите му. Не издържах и му споделих проблема. Д. ми се изсмя, че преувеличавам и правя само циркове. Парите били служебни и затова ги криел. Но въпреки това ми е много болно. Дълбоко в себе си се чувствам наранена, загубила доверие в любимия. Дали преувеличавам? Или грозната истина е, че вече се отвори голяма пропаст по между ни и днес ме лъже за едно, а утре за друго.
Вие би ли сте в подобна ситуация? Как да върна загубеното доверие? Как да преглътна факта, че се тормозя какво да сложа на масата и да платя сметките, докато мъжът ми разполага с пари за неясно какви нужди?
Благодаря.
М. 27 г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1b8b8ff39e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Оо, в подобнa ситуaция изобщо не бих търсилa кaк дa си връщaме доверие-нямa нaчин, aбсурд!
Aз и детето дa глaдувaме, той дa си вее бaйрякa кой знaе къде с пaрите в джоб... не!
Не рaзбирaм кaк рaждaте от подобни. Не тествaте ли? Виж колко ревльовци се нaвъдихa, дето чaкaт нa бъдещa женa тип "мaмa" дa си ги гледкa, тях, че и децaтa, дом, всичко.
Още кaто си зaпочнaлa ТИ дa поемaш сметки, че той дa спестявaл... е, тaм ти е билa грешкaтa! Трябвaло е и дa осъзнaеш още тогaвa кaкво си имaш щом пък той е приел тaкa дa е! A можеше дa спестявaте двaмaтa по определенa сумa и дa внaсяте достaтъчно, нaли? !
Ясно ти е къде зaминaвaт пaрите... но още си зaтвaряш очите. Хм.. ти си знaеш до когa.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4196466c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

2.   Положението ти е доста сериозно. По принцип и аз съм израстнала в семейство, в което и двамата ми родители криеха пари един от друг, но беше по-скоро игра, защото после всеки от тях изсипваше спестените пари като имаше нужда от нещо по-голямо и всеки знаеше колко получава другият. Обаче и при нас майка ми харчеше почти всичко за режийни разходи, а баща ми се правеше на големият мъж като изкара пари някой път примерно да плати сметка в ресторант.
При вас обаче мъжът ти гледа как буквално гладувате и ЛЪЖЕ. Служебни пари имал, а фирмата била пред фалит?
На твое място бих прибрала всичките пари и да видим какво ще каже за пари, които няма.
Колкото и да е странно на много хора това е чисто български феномен. Нашите мъже от малки са били гледани от жени, които са покривали разходите за храна, хигиенни артикули, по децата, за сметките и традицонно мъжът у нас спестява за големите неща и покрива разходи за семейната кола, по-големи покупки. Женските разходи обаче не се виждат, а мъжете винаги имат спестени пари за черни дни така.
Може и той да вярва, че ти разхищаваш пари и не иска да ти каже, но както описваш нещата не виждам да разхищаваш. Мога само да ти кажа да опиташ пелените на Лидл, защото са доста добри и не пердизвикват алергии. Доста хора имат проблем с марката Памперс, но ти кърмиш дори и като цяло вярвам, че си пестелива и разумна домакиня.
Казвам, че е български феномен (може би източно европейски), защото в другите държави в света (не само богатите, а и в Азия и Африка, Латинска Америка), женски доход на практика не съществува и мъжете хранят цялото семейство. Така е било до нашите прабаби. И двете ми прабаби са били 100% домакини и са помагали в селското стопанство. От бабите ни нататък вече българката е натоварена с двойна и тройна роля - най-работещите жени в света сме от 1975 г. насам. (за сравнение само 30% от холандките работят на пълен работен ден), също си гледаме домакинство и раждаме деца. (за сравнение на Запад средната класа имат домашна помощница почасово без да работи жената на пълен работен ден, а в другите държави без комунистически минало просто жената е домакиня и тепърва почват да работят)

Само по време на майчинството българките на 100% разчитаме на мъжа и за съжаление много жени като теб за пръв път осъзнават колко голяма е била финансовата тежест, която са поемали и, че реално са изхранвали семейството!
Ти на практика биваш оставена без финансова помощ от бащата на детето си, когато най-много се нуждаеш, което е много грозно. Също той винаги е правил така, че твоите пари на 100% да бъдат изхарчени за нуждите на семейството, а той да пести. Ти на практика винаги си била финансово зависима от него, защото си нямаш свои спестявания и си изхранвала семейството. Не си единствената. За съжаление познавам поне още 2 жени в твоето положение и едната ми е много близка роднина. Тя изхарчи спестяванията си от работа в чужбина дори и 3 години не видя 1 стотинчица от бащата на детето си. Днес няма пари за елементарни нужди и той ѝ подхвърлил 600 лв. един единствен път, нашата на 7-мото небе.

Бългската жена за мен е смачкана.
Поколения мъже растат с идеята, че жената трябва да носи не един, а 4 товара - работа, домакинство, деца, гледане на стари и болни. Българката си знае задълженията, но не и правата и това, че сме най-работещите жени не ни е донеслно нито висок стандарт на живот, нито повече права и защита примерно при семейно насилие, а просто е дало на мъжете още повече свобода и е отнело от товара им да изхранват семейството.
Не казвам, че всички български мъже са такива, но има много такива мъже за съжаление и у нас е социално приемливо подобно поведение като на приятеля ти. Дори пак се намира хора да обвинят жената в прахосничество, защото пазарува храна за семейството си и недай си боже нещо „излишно“ да е попаднало в торбата.
Жалко просто. Трябва да говориш отново с него и да му кажеш какво е положението.
Също те съветвам да прочетеш книгите „Защо мъжете си падат по кучки“ и „Защо мъжете се женят за кучки“
Време е и ти да обърнеш другата страница. Той ти прави номера, прави и ти.
Другият път като се върне от работа му сервирай циганска баница с вода, а ти яж преди това. Спри да му переш дрехите с обяснението, че нямаш пари за прах за пране. Не му купувай нито шампоан, нито нищо, което той ползва еднолично. Изгори при гладене „без да искаш“ любимата му риза.
Ако не се оправи стани по-груба - отиди на гости при вашите и „забрави“ да платиш тока, също интернет, кабелна телевизия и като ги изключат да си живее в това жилище.
Ти мила твоите пари от майчинството не трябва да ги харчиш вече покрай него. Не плащай сметки, освен твои лични, купувай храна само за себе си и неща само за бебето.
Жалко и срамно, че има такива мъже.
И да, български феномен е. Не че няма безотговорни мъже навсякъде, но само у нас такива хора като мъжа на Авторката не са изключение плюс е социално приемливо някак си и почти нормално.
Нещата се променят много бавно, но сигурно и все повече мъже се събуждат, а жените гледаме вече от кого раждаме (както казва номер 1) с риск да бъдем обвинени в меркантилност.
Аз също скоро излизам в майчинство и мъжът ми от сега ми е казал да оставя всичките пари от майчинството да се трупат на сметката ми, за да имам при нужда. Също ми е издал карта към своята банкова сметка и ми е показал къде са спестени пари ако нещо се случи с него и поема всички сметки и разходите за храна

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f2304da05b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Той е мъж, ако трябва ще работи денонощно за да купи всичко за бебето, ако трябва на заем ще иска, но това не трябва да те притеснява, винаги гледай да имаш свой си пари не давай всичко за семейството, нека и той да дава. Е как сега да разчиташ на него, длъжен е като няма да си намери...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f2304da05b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Купувай храна за себе си, не му слагай на масата щом си крие парите. Е като фирмата е пред фалит да започва да търси друга работа, какво работи, че да има служебни пари? Остави го нека той да се погрижи малко за вас. Как е бил при родителите си давал ли е пари за сметки, чакал ли е на тях? Много мъже не дават нищо вкъщи когато са с родителите си и живеят с тях и чакат на тях, след това на жена си... Ти не си му майка...

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 19d41b8e46
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Mъжът ти е съвсем пропаднал, след като оставя кърмеща жена да стои гладна и да се стресира. Няма да се учудя, ако е завъртял някоя въртиопашка. Иначе, не си представям, че спестява за каквото и да е, а ти да стоиш гладна. Бъди сигурна, че не чака на твоята картофена яхния. Инициирай сериозен разговор, но се приготви за голям скандал и бог знае какво ще се случи след него. Поискай му обяснение-колко пари е спестил, разбери дали получава заплата. Ако не е склонен да се разберете като хората поискай помощ от родители-негови и твои. Недей да стоиш и да се косиш, а той да е пълен безхаберник. Не ги преглъщай тези неща в себе си, заради неговия комфорт. Но, както казах, нещата може и по-зле да станат.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0aac84e4e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Скъпо момиче! Съжалявам, че ти го казвам, ти сега кърмиш и не искам да предизвикам стрес, но при мен започна ли той да крие пари, беше, когато си беше намерил паралелна връзка! Попитай го, но най-много да ти се скара-Крадеца казва хванете крадеца! Провери му телефона! Не смятам, че трябва да се уважава личното пространство на нечестен човек! И ако откриеш нещо действай възможно най-екстремно-Да му излезе през носа, кажи на родителите му, да се замисли дълбоко ако реши друг път да прави такива експерименти! Остава да кажеш, че като се върне се лепва на компютъра, че изчезва и отива някъде да говори, като му звънне телефона, или има и друг таен телефон и изобщо варианти много! Дано не съм права и всичко е по-различно! На добър час!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6b04f3aefd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Слушай какво, нещата няма да станат по-добри, ще се влошават. Мъжът ти не държи на вас и не се знае какви схеми са му в главата. В постъпките му няма нищо мъжко да ви остави да гладувате, а той тайно да си похапва навън. Защото нали не си мислиш, че и той гладува с теб.
Получаваш ли пари? Прибирай всичко и събирай и пести. А той, ако ти иска казваш, че нямаш. Харчи само за теб и за бебето. Пълен нагляр. Даже, ако има къде да отидеш, най-добре се махай от там. Как може да мизерстваш, а той да си крие парите и да те. оставя всеки ден. гладна.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d8522fb1c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Спри да даваш пари. Не му сервирай нищо на масата. Гледай ти да ядеш, за да имаш кърма. Не му казвай колко пари имаш. И ако трябва се прибери при родителите си. Той действа безобразно. И нищо чудно да има друга жена, за която да са нужни парите. Или играе хазарт, Не се карай, не се разправяй. Спри и ти да даваш пари. И звънни във фирмата му да разбереш дали наистина е така. Дори и да е така, той трябва да си търси вече друга работа.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 898eed9c12
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

9.   Съветвам те, без да губиш много време и да си замазваш очите и да храниш празни надежди, да се махнеш от този човек.. Не си прави илюзии, това НЕ е семейство. Аз израстнах в такова семейство в което бащата винаги криеше пари и после обвиняваше майка ми за липсщата сума и тя от тъпа по-тъпа търпя 20 години. Първо е криенето на пари и лъжите, после след време няма и да усетиш кога е започнал да пие и да ти посяга, после и на детето..
Намери начин и се освободи от този кретен, който не оценява какво хубаво му се случва.

Жена на 27 год. също с бебе

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e0912489b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Малко странно ми звучи и все едно за мъжа ти е на принципа: "Моето си е мое, чуждото /демек твоята заплата/ е общо. Много несериозно!!! Още в началото, когато сте заживели заедно е трябвало парите да бъдат споделени или поне и той да покрива част от разходите. В момента все едно излиза, че вие с детето не сте най-важното нещо за него. Събирал бил пари за кола... ми че да ходи да си живее в колата. Не мога да ти дам съвет, освен да говориш пак с него, че положението е зле и да взема мерки - или нова работа /по платена/ да си търси. Нали фирмата му щяла да фалира - и какво на борсата ли ще виси? !?
Успех!

>М. 31г<

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c2f0648a5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Аха аз съм същия, само че без жена до себе си карам си я рахат. Съжалявам я жената че търпи това но има и мъж- егоисти.

Бебето да е живо и здраво мъжа ти ако продължава в същия дух значи не става за баща на детето.
Живея в общежитие.

Мъж 24г

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c2f0648a5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Забравих да споменея, още съм много млад, засега жена не ми трябва нито пък деца защото след време жената ще стане ревнива, къде ходя с кого съм. Децата тате това тате онова. Сам ми е по добре. :) това е от мен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 55e99b0c39
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

13.   Не си единствената моме, която е нещастна с българин, спокойно
Българин му кажи и повече не го обиждай
Аз за разлика от теб няма да си взема такава отрепка във вкъщи да си го гледам, че и деца да му раждам :)

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: eac9eced49
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Напусни го

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c2f0648a5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Това ти препоръчвам щом той е такъв напускай го тоя и намери друг баща на детето си

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 30579c93a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   До 13. Няма такава отрепка да си вземеш, а друга малко по различна! Всички са еднакви....

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9e19e4f5ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Лъжата че са служебни е очевидна. Откъде накъде фирма пред фалит ще му предоставя пари и на всичкото отгоре прогресивно ще намаляват. Това че е абсолютен паразит и изрод е очевидно. Възможно е да има и друга жена, но е вероятно просто да е приятел на чашката или да пилее по хазарт. Изход нямаш освен да го напуснеш. Съжалявам но това е трудната истина.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 267325778e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   не мога да ви разбера вас жените, как може да продължаваш да стоиш там при условие, че знаеш че те лъже, крие от теб, оставя ви гладни с детето, точно в момента когато имаш най-голяма нужда от подкрепа така да те стресира. Според мен парите си ги използва за някоя любовница, която си е хванал.
Ясно, че си сбъркала с човека, няма връщане назад, но поне сега не бъркай, а го разкарай възможно най-бързо. Помисли си дали искаш с такъв човек да си прекараш живота, човек който те лъже, изневерява, не се грижи за детето си и теб. Направо не мога да повярвам как продължаваш да си с него.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3d4e78f1c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Във всеки пост има голяма доза истина. Но ние все пак разглеждаме историята от една гледна точка - тази на съпругата. Преди няколко години и аз бих го направила и бих се възмутила от "безотговорния" мъж. Но човек се учи, докато е жив. Заживях с приятеля си, който има един брак зад гърба си и още го втриса като се сети за вечните мрънканици за пари и претенции от страна на бившата си. Тя, за разлика от авторката, редовно му опустошавала джобовете, без да се интересува парите негови ли са или служебни, дали не са предназначени за плащане на режийните, дали не са вноска по кредит или са приготвени за семейна почивка. Веднъж му отмъкнала от чантата 4000 лева пари на фирмата, с които смятал да покрие някакви текущи разходи по командировки на служителите. Познавам тази жена. Слушала съм й тирадите, в които го обвинява какъв егоист е и колко голяма скръндза е. Бих й повярвала, ако не живеех с човека. Ние с него финансови недоразумения нямаме, защото планираме разходите заедно. Аз например съм поела купуването на храната, защото той не умее да избира продукти. Дрехи купувам аз по същата причина. Напитките купува той, понеже са по-тежки за носене. Режийните са негова грижа. Отговаря също така за техниката - интернет, телевизия, домакински уреди. Ремонтите и материалите за тях също са си негов ангажимент, но битовата декорация - пердета, покривки, сервизи купувам аз. С колата се занимава той. Аз купувам растения и препарати за градината, също така организирам хотел или бунгало за почивките, но той плаща самолетните билети или бензина. Имаме един пощенски плик у дома, в който всеки оставя колкото там му останат налични за разни дребни разходи. Например, ако домоуправителят позвъни за таксата за входа, пък никой от нас няма кеш или пък близкият банкомат не работи. Обикновено сумата е около 200 лв. и гледаме да я поддържаме на разположение. Честно казано, не зная и не ме интересува кой от нас харчи повече за общото домакинство. Както се случи. А предишната съпруга на моя мъж твърди, че по-голяма стипца от него не е виждала. Затова се надявам ситуацията между авторката и нейния съпруг да е чисто и просто плод на недоразумение. Все пак едва от една година живеете заедно. Имай предвид, мила, че уреждането на финансовите взаимоотношения в двойката не се разбира от самосебе си, а е въпрос на договор и понякога отнема време. Идеалният вариант е, ако го придумаш просто да вземете един молив и в началото на всеки месец да смятате и определяте бюджет. Приходи-разходи. Колко имаш ти? Колко имам аз? Колко имаме общо и как приоритетно ще ги разпределим? Ако успееш да наложиш тази практика, авторке, мъжът ти скоро ще се убеди, че това е най-удобният вариант и за него.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 458f125419
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Подкрепям напълно номер 13.

Авторката да беше премислила малко като избира баща за детето си. А който се събира с първия срещнат идиот само, за да роди "навреме", без да мисли за бъдещето на детето си, после няма право да се оплаква.

Просто няма как мъжът ти да е бил цвете за мирисане. И преди детето си е бил същия кретен. А на детето си какво ще кажеш после - че "негативната посока" е потръгнала с неговото раждане ли?

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ea06de0722
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Не губи повече време защото това се отразява на детето. То има нужда от пълноценна храна. След като мъжа ти не получава заплата - да си намери друга работа

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3fcfd77f8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   Има зависимост (хазарт, наркотици) или любовница.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 55e99b0c39
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   От номер 13 до номер 16
Не ме мисли, достатъчно добре съм помислила за себе си хе хе хе хе хе

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 69728c8daf
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

24.   Авторке, на мъжа ти му е харесало ти да го издържаш и да плащаш всички сметки, и му се иска така да си продължава. натяква, че нямате, за да почнеш може би да искаш от родителите си, и така на него да му отпадне ангажимент издръжката на бебето. попаднала си на патологичен скъперник, но жалко, че не си го разбрала преди да родиш. Това, което мога да те посъветвам е, като си вземеш другия път заплатата, да си я разделиш за месеца, и да имаш за всеки ден пари за храна само за теб и бебето. Не плащай никакви сметки, и не купувай нищо за него. Кажи му, че на този етап нямаш възможност да храниш и него, и така поне няма да гладуваш, докато си в майчинство. Това трябва да е първата ти стъпка, а за по-нататък ще решаваш според ситуацията. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker