Мрази ме - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мрази ме
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1596 пъти
Здравейте! Момиче на 17г съм, живея със моя брат и гаджето му в много малък апартамент, далеч от нашите. Рядко се прибирам, защото нямаме много пари и за пътните не винаги ми стигат, когато взимам стипендия при първа възможност хващам влака.
Проблема е, че брат ми и момичето също нямат възможността да се изнесат и да бъдат самостоятелни, аз няма как да отида на общежитие, поради ред причини. Като цяло няма как да се отделим с него. Той ме мрази и мога да твърдя, че нямам нормален семеен живот. Тоест с нашите се разбирам добре, с него дори и да дишам ще почне да ме обижда и мачка. Остават ми две години докато завърша, 11 клас съм, тази ще я избутам и още една след това отивам в друг град да уча, ще следвам мечтите си, но докато минат тези две години не знам дали изобщо ще бъда жива. Той постоянно ме обижда, понякога и ми посяга, но главно обидите ми влияят много зле психически. Крещи ми в лицето, като нон стоп ме определя като "дебела гнусна свиня, аутсайдерка, миризлива грозотия".. много ми е мъчно, споделям го с нашите и те се притесняват за мен, но и те не могат да го контролират, говорили сме много пъти цялото семейство по тези проблеми с комуникациите, но винаги завършва с крясъци, той почва да крещи да ги напада и тях и си тръгва. Мама не може да го контролира, тате избягва да се меси, умолявала съм ги как ли не.. просто цялото това нещо ме кара всеки ден да се чудя къде да се размотавам сама само за да не се прибера, всеки ден заспивам със сълзи, измъчвам се, почвам да се мразя и аз самата. Няма причина да ме мрази, помагам вкъщи, колкото мога, готвя, чиста, но ме третира като най-долната. Често ми изхвърля нещата в кофата, кара ме да говоря по телефона в тоалетната или ме гони навън, когато е много нервиран ми къса и хвърля нещата и ме кара да си ги подреждам.. Когато му отговоря ми посяга или ме кара с думи да се почувствам още по-зле, ако мълча не спира да говори докато не се разплача, ако го игнорирам идва и ми крещи в лицето. Обмислям да ходя на психолог. Не знам вече какво да правя, веднъж излязох към 10 вечерта и ходих да спя в леля, но не искам да занимавам никой с нашите проблеми, случвало се е и с дни да казвам на мама, че всичко е наред, а да бърша сълзите си през това време и да си превързвам раните. Относно приятелката му - тя е безучастна. Моля ви за помощ....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4aebe3af64
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Той сякаш се опитва да те изгони.. защо не се пренесеш у леля ти.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1910fae189
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ао имаш леля, вуйна можеш да се нанесеш там докато навършиш 18 или докато завършиш 12 клас разкажи й какво се случва

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1910fae189
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Брат ти не е в ред така като гледам. Но и приятелката му не е цвете за мирисане.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1910fae189
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2 съм и как ще ти посяга и ще те обижда, вашите не се ли намесват? Станал е нетърпим. Моята сестра е на 11 а с нея се разбирам, вие ще се изтрепете, направи нещо преди чашата да е преляла

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: eb15d98eba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Опитвa се дa те изгони и със сигурност приятелкaтa му НЕ е безучaстнa, a бaш си го мaнипулирa нaсaме. Тоест, тя е отровнa a той е слaб мозък... двa невронa и те болни.
Спукaнa ти е рaботaтa с тези две животни нaоколо. Турси веднaгa рaботa нa половин ден или говори с леля си, кaквото и дa е, ко се мaхaй от тaм възможно нaй-бързо.
След кaто теб те нямa, отровнaтa приятелкa ще се успокои, но тогaвa ще зaпочне кошмaрът зa нея. Брaт ти ще нaсочи тaзи aгресия към нея, ти (буферът зa сегa) нямa дa си тaм, ще го отнaся тя, но нея не я жaля! Възможен сценaрий след кaто остaнaт сaмо "той я пребивa, влизa някое време в зaтвор (дaно е по-скоро) и ти си се връщaш в жилището.
Не преувеличaвaм, избягвaм дa дaвaм подобни "прогнози" още по-мaлко пък с непознaти мaкaр и aнонимно, но тaзи ти я гaрaнтирaм нa нaд 80% вероятност.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3392d2cddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Това не е нормално.
Защо се държи така с теб?
Каква е причината?
Ясно е, че иска да бъде сам с приятелката си под един покрив (та свободно да си правят секса), но не е нормално така да се държи с теб.
Нямам какъв толкова съвет да ти дам.
Просто трябва наистина сериозни мерки да вземеш.
Отиди и живей, както те съветват, при леля си.
Измислете къде да живееш, защото последните години са ти важни, да можеш да учиш и да можеш да завършиш с добър успех и да си вземеш и матурите с добри оценки.
А брат ти, той е за психолог, а не ти.
Не му обръщай внимание. Нищо ти няма. По-добре да прекъснеш ученето за една година, за да се поочовечиш и заедно с това да говориш с родителите си и да измислите, къде да живееш, отколкото, да ти крещи брат ти в продължение на 2 години и ти, тотално можеш да блокираш с ученето и да не се дипломираш с добра оценка, или още по-лошо, да се провалиш на матурите.
Помисли върху това. Добър съвет се получи, като цяло. :)
Успех.

Момче-25

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 30e928d21c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Какви лели и чичовци бе, хора? Ако ти посяга - полиция, жалби, горещи телефони, български хелзински комитет(няма да си казвам мнението за последните). Ако трябва и скрита камера сложи, помисли го. Относно "дебела" и "аутсайдер", докажи си на себе си, че не си.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 18efd40a58
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не надъхвайте момичето срещу приятелката на брат и. Според мен тя е безучастна, защото я е страх че тая злоба ще се обърне към нея. Много лошо, брат ти има психически проблем или употребява наркотици? Говори с леля ти и ако имаш възможност иди да живееш при нея.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ccf58a29ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ако брат ти не се е държал така с теб, преди да заживее с приятелката си, то тя е в основата на всичко и целта и е, да те принудят да се изнесеш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: cd8a0190d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Говори с родителите си и да го изгонят. Това е физически и психически тормоз, който би трябвало да е подсъдим. Ти си потърпевшата, вината е изцяло негова. Това не може да продължава така. Изобщо говори с родителите си веднага и откровено. Баща ти да постъпи като мъж и да се застъпи за теб. Предупреди ги че ще намесиш агенцията за закрила на детето. Ако нищо от това не помогне се свържи със съответните институции. В случай че не знаеш как, потърси помощ тук: http://116111.bg/
Номера за контакт е безплатен. Успех и не се предавай!

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: aa26a818aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Споделям мнението на номер 5. За съжаление това е доста вероятен сценарий.

А колкото до брат ти - ами той е някакъв пълен изрод. Съчувствам ти, в кофти положение си, но вината не е в теб. Ти си съвсем нормална, даже и доста добронамерена и търпелива. Определено психолог не ти трябва.

Само да попитам, на кого е този апартамент, в който живеете с брат ти? Взели сте го заедно под наем ли? Защото ако си е ваш, честно казано не съм съгласна със съвета ти да се изнасяш. Нека брат ти и онази си намерят друго място. Той работи ли? Кой плаща сметките?

Също така смятам, че майка ти и баща ти определено трябва да се намесят. Направо е срамота. Той ти е брат и няма право да се държи така с теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker