Баща ми ме наказа да не излизам, а съм на 19! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми ме наказа да не излизам, а съм на 19!
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1954 пъти
Здравейте! Сгафих много яко и сега съм наказана.
На 19 съм, момиче. От 1 месец и нещо излизам с едно момче, като тръгнах с него много неочаквано, тъй като имах връзка с друг близо 3г и нещо и се разделих с него. С момчето, с което съм сега, има привличане отдавна, но не съм се поддавала на това, защото не обичам такива неща във връзките. Държи се перфектно с мен, няма спор. Обаче баща ми е малко по-консервативен, живеем с баба ми и дядо ми( родителите му) и те много дават акъл и клюкарстват. За тях ако съм с един човек и се разделим, край, опетнена съм. На тях не съм казвала за раздялата, но всички други знаят. Разделих се с него заради отношението, дълга история е.
От както съм с другото момче много се разбираме, търсим се постоянно, наще са забелязали, че имам друг, но не са ме питали, за да им кажа, аз сама не обичам да им споделям, защото както казах са много консервативни. Една подробност е, че майка ми ни напусна преди години заради друг мъж, с когото имаше връзка, за това сега кръста се пада на мен.. аз отнасям всичко.. защото съм момиче.
Та, за снощи.. излизам с приятеля ми и ние имаме навика понеже аз от университета, той от работата, много се уморяваме и примерно лягаме да спим до 2-3 през нощта и той след това ме кара в нас. Да, амаа.. Снощи алармата я чух, но бях толкова уморена, че съм заспала без да искам и се събудих в 6, събудих го и ставаме да си ходя, обаче се сещам, че баща ми ще ходи на работа и не знам в колко точно... стояхне долу на улицата, да изчакаме да мине, но по едно време приятеля ми вика по-добре да идем в нас да пием по едно кафе и ще кажеш че си излязла сутринта, искал съм да те видя преди работа.. така и щях да кажа, но хора са ни видели.
Баща ми преди малко идва и ми вика ти що се прибираш в 8, ти не мислиш ли, че може да говорят, че си уличница, не искам да ходиш по пътя на майка ти, ти не знаеш ли, че са ви видяли.. и аз му казах тате, аз с това момче ходя(за да не си мисли, че излизам с тоя и оня, защото преди няколко седмици пък хората разправяли, че се качвам и слизамот няквИ колИ).. и той ми вика да ясно ми е ти заради него си скъсала с другия.. опитах да му обясня, че не е така, че не съм такава за каквато ме говорят, искаше ми се да му кажа цялата истина за това, че съм заспала без да искам.. ама нямах думи, чувствах се много зле, гузно ми беше.. вика ми да не се оправдавам с тва, че имам пълнолетие.. каза ми, че докато не се оженя тва момче няма да стъпи у нас, защото не искал да се повтаря историята с предния ( те да го приемат, после да се разделим).. и накрая каза, че няма да излизам, ако излизам, най-много до 12. Въпреки, че ме съмнява да ме пусне изобщо. Никога не съм била лошо дете, винаги съм правила това, което трябва, но все аз го отнасям, а брат ми може да си прави каквото иска, той е добрия син... и така общо взето сега не знам какво да правя, разбирам, че се притеснява, но може би ако беше такъв да дойде още когато е разбрал, че общувам с друг, да поиска да му споделям... щеше да е различно, щях да го питам да спя в тях, а не вдеки път като се видим да спим заедно 1-2ч и да трябва да го будя да ме закара в нас.. не знам, страх ме е дори да изляза от стаята, за да не ми се карат наще или да ме разпитват.. а баща ми най- се притеснява от това какво мислят баба ми и дядо ми, защото майка ми такава и онакава, сега и аз явно..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: bcce24aea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По принцип чисто генетично дъщерите наследяват характера на бащатите си, а синовете - на майките. Така че във вашето семейство очаквайте брат ти да е като майка ти.

Ти си на 19 години и имаш право да се изнесеш. Намери си работа и го направи. Или кандидатствай някъде надалече висше. Но и в този случай ще е добре да си намериш работа, защото докато си зависима от баща си финансово няма да те оставят да живееш нормално.
Баща ти между другото май доста са го глезкали като млад родителите му - как така не се е изнесъл от дома им преди да създаде деца? !?
Срамно е за човек на неговата възраст, а при това и мъж!!! - уж глава на семейство, а още да живее под един покрив с майка си и баща си. Майка ти сигурно не случайно го е оставила.
Поучи се от баща си и не бъди като него - стани самостоятелна! Така ще си свободна.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7fb1623623
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това което разказваш ме навежда на мисълта. че или си от село. или от много малък град. Аз съм от София и тук въобще няма такива проблеми. На никой не му пука кой с кого излиза и трудно някой да те види. за да каже на баща ти. Говори с брат си и му обясни как стоят нещата и го помоли да говори с баща ти. щом той е добрия син и баща ти го слуша. Друго което мога да ти дам като идея е да се свържеш с майка си и да й кажеш всичко това и да я помолиш да живееш при нея. за да може да излизаш където си искаш. Третия ми вариант е да започнеш работа и да излезеш на квартира заедно с новото си гадже или да отидеш да живееш у тях. но поне ще си изкарваш твои пари за храна и да му помагаш за сметките. На 19 години си достатъчно голяма да се отделиш от баща си и неговите родители. Моите приятели още на 18 вече живееха с гаджетата си на квартира отделно. Съветвам се да се преместиш в София един ден. Тук няма такива селски работи. Може да си правиш каквото си искаш.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 469974ff95
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Aко беше дошъл ТОЙ (бaщa ти) дa те попитa си щялa дa споделиш? !
A, не е ли по-прaвилно ТИ дa кaжеш, a не дa чaкaш дa те зaпитaт, товa е прехвърляне нa отговорност. Знaчи сaмо, че ТИ си безотговорнa и несъобрaзителнa. Те приели бившият ти и зведнъж се окaзвa, че си с друг след три години с момчето, което те вече сa виждaли кaто сериозен твой приятел.
Бaщaти е прaв, a ти си лиглa!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 37170a0262
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   n 1, говориш пълни глупости. Всеки човек има 2ма родителя, от всеки от които носи 50% от гените, по една хромозома от всеки! Отгоре на всичко външни фактори също формират характара. Примерно ако ти осиновиш циганчета, едва ли ще имат харакатера на майка си и баща си, а по-скоро твоя характер. Наше познато семейство има 2 осиновени деца и синът дори по мимика, по език на тялото, движения напомня на осиновителя си-баща и никога не можеш да кажеш, че не е негово дете

Авторке, докато живееш при родителите си и ядеш хляба им, ти ще се съобразяваш с техните правила! Страшно се е притеснил баща ти като не си се появила в обикновения час. Също защо родителите ти не знаят къде си и с кого си, за да се обадят на приятеля ти?
И още - да, тяхната къща, техните правила. Ако баща ти мисли, че поведението ти не е прилично, ще се съобразяваш или излизаш, плащаш си наем, храна, всичко и живееш по твоите си правила. Говоря от собствен опит. Аз на твоите години отдавна живеех самостоятелно, имах сериозна връзка с мъж, който тогава нашите не биха одобрили и ги запознах на годежа на практика. Когато си самостоятелен, тогава имаш права. Когато ядеш хляба на родителите си и спиш в дома им, тогава ще играеш по тяхната свирка.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ab6bed78a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не по 1, а по 23 хромозоми!

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f4c4b1f4f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Наистина единственият изход е да се махнеш от това потурчено селяндурско село.
И все пак не знаем къде е това, н 4, лесно е да се говори така, ти си имала късмета да си намериш сигурна работа и да си плащаш наема, ами ако не ти се беше получило - дали щеше да си на същото мнение, че трябва да се търпи?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: efab28479a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Баща ти има комплекси, защото явно не е бил достатъчно силен характер за да задържи майка ти до себе си. За което говори и факта че още живее с родителите си и се оставя да му диктуват какво мисли. Сега ти изкупваш вината на родителите си, защото не само майка ти е отговорна за провала на брака им. Разбира се в твоето семейство никой от възрастните не умее да поема отговорност.
Не се оставяй да ти вменяват чужда вина - ако баща ти отново ти спомене нещо за поведението ти, удари му една конфронтация. Кажи му че си постъпила етично като си се разделила с другия преди да започнеш да излизаш с този, и че за една връзка са нужни двама. Спомени му да не ти вменява вината на твоята майка и че той също е отговорен за това че го е напуснала.
Иначе кофти история като цяло. Бих казал да се изнесеш, както вече са ти споменали. Поинтересувай се за университетско общежитие или нещо подобно. В краен случай може да се пренесеш при приятеля си.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5ff4fa1859
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ти си пълнолетен 19 годишен човек.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f36c4fd4ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Учиш в университет и живееш при вашите. Тоест, университетът е в града ти. Изнеси се на общежитие просто, не е скъпо. Баща ти се притеснява какво мислят хората и се влияе от собствените си родители, не е рядко срещано, но не мисля, че си направила нещо немислимо. Може би е по-добре да преспиваш в приятеля си, отколкото да се прибираш по никое време, но както и да е, обикновено приказките стават с такива изпълнения.
Когато си самостоятелна, тогава вече си голяма. Докато живееш под покрива на баща ти, винаги ще ти се меси и ще има права, още повече , ако той ти дава парите. Остави го да си се ядосва на воля, ще премисли, ще го обсъдите и ще му мине. Още е афектиран от случилото се с майка ти и затова е решил, че си оставила бившия си приятел заради новия.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a696ebab2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Започвай работа някъде и се ориентирай към изнасяне от вкъщи. Дори и всичко да правиш както трябва, все ще те сравняват с майка ти и ще си ги изкарват на теб, за това каквото е свършила тя. Жалко е, защото ти не може да отговаряш за нейните действия, но баща ти и родителите му ще си го изкарват на теб. Започни да си самостоятелна финансово и си наеми стая някъде или излез на общежитие.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0fe16714f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Подкрепям бащата. Трябва малко контрол.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ea61598598
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11 аз не подкрепям бащата Мъка ми е че наказаха авторката, и аз съм бил наказван по сщия начин, много пъти съм бягал от къщи.

Авторката е на 19 може да се изнесе на квартира а бащата трябва да отиде на психолог, защото не разбира, че дъщерята е пълнолетен човек и има право на нормален живот.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ea61598598
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 3 да замълчи! Тук сме не да нападаме авторката, а с цел да даваме съвети.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2efa1c3258
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторката
Сега ме приеха на общежитие, бо това не значи, че не трябва да се прибирам всяка седмица.. а за работа нямам възможност, защото съм на лекции до 6 и докато се прибера, да ям и да си почина, имам и да уча и за следващия ден и нямам времв и сили.. почасова работа в града почти няма, а ако има е на определено от тях време.
Не искам да живея при майка си, защото не се чувствам добре там.
А междудругото и аз смятам, че това, че баща ми не се е преместил да живее в града, когато е бил с майка ми, има също връзка с раздялата им. Тя е искала, той не, под предлог, че тя като отидела на Плевен ще си прави квото иска с когото иска ( нали защото майката на майка ми е била такава и сега за това се очаква и от мен това. ) С брат ми не се разбирам добре, винаги ме дъни, винаги ми крещи за нещо, изкарва си на мен всичко. Разбираме се в много редки случаи.
И аз искам да преспивам в тях, но за баща ми това е доста неудобно, как така ще спя пък и цял ден да стоя в тях?
Пример давам, предишния ми приятел ме покани лятото да спя в тях и аз като едно добро дете отивам да питам баща си, въпреки, че имах 18. Каза ми, ще си помисля. В края на седмицата го питам пак, какво е решил и той започва : абе не ти ли е неудобно така малко да спиш у хората, цял ден да им стоиш там, как така ще спиш.. викам абе тате, тва си е нещо нормално, плюс тва имам 18 к още те питам.. и той вика бе прави квото искаш.. така е всеки път. В началото, когато тръгнах с новия си приятел исках да соя в тях, но казах, че съм в една приятелка от там. И на другия ден трябваше да ида до града, като казах на баща ми, че като се събудя ще видя какви влакове и автобуси има. На другия ден станахме към 10-11, пихме кафе с приятеля ми, говорихме си и тн и после към 3 ме закара до нас. Тъкмо слизам от колата и баща ми ми звъни Къде си? Отговарям му, че тъкмо са ме докарали и ще отивам за влака.. и той откачи : ти нали каза, че ще станеш СУТРИНТА и ще ходиш, не те ли е срам до това време да стоиш у тях, ти повече няма да го правиш, няма да ти мине номера пак, забрави да спиш на друго място.. и аз нямах кво да кажа, казах му само, че не съм казала за сутринта, че ще ходя.. Ето за това съм крила дълго и предишния си приятел, затова крих и това момче, защото първо не исках да си мислят, че се разделям с единия заради другия, втория язащото баща ми не мисли нормално на тези теми, а е още със старите виждания.
Помня, че му казах веднъж, че ще спя у приятеля си ( бившия) и отговора беше : измисли какво да кажеш на баба ти и дядо ти.. еикам е какво да казвам отивам в тва момче какво толкова..
А те по принцип са на мнението, че аз както сега примерно съм била с един, разделям се с него и вече съм опетнена, никой нямало да ме иска и как така да спя после с един с друг и тн.. и с една дума к*рва.. селото не е потурчено, само българи сме в него, просто баба ми и дядо ми си имат твхни разбирания и трябва да е на тяхното...

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2492ca5446
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Баща ти и неговите родители са рядко комплексирани хора. А ти авторке си пълнолетна и трябва сама да вземаш решения ако искаш да се развиваш в живота. Опълчи се на баща си и му постави ясно условието че си достатъчно зряла да решаваш сама. Слабо вероятно е да те изгони, но дори ако постъпи така просто ще продължиш да живееш в общежитието през седмицата а уикендите ще прекарваш при твоя приятел.
Неприятно е че можеш да отблъснеш семейството си, но хора които не се интересуват от твоето щастие а само от контрола върху теб дали са истинско семейство? Сама прецени.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ea61598598
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Мила авторке съчувстваме ти. Кажи му на баща ти че вече трябва да се издържаш сама

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8a1df819ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Авторката
Не знам, от една страна го разбирам, тъпо е дъщеря му да се прибира по това време, пък и се опитва да ме предпази от това да не постъпвам като майка си.
Дори като излизах в началото с приятеля ми, един приятел и приятелка, из село са ме виждали в колата и брат ми му казал, че съм излизала с лоша компания.. опитах се да му обясня, че просто като не са от тук, не ги познават и за това говорят, винаги хората имат какво да кажат за някого, но той не ме слуша.. казах му, че за мен е важно как тв се държат с мен и как се чувствам аз с тях, но той продължи с това, че щом хората говорели, значи имало за какво.. при което му казах, че аз живея моя живот, не те и мен не ме интересува кой какво приказва, ама същата история.. даже като бях при приятеля ми на събирането и брат ми дойде да ме вземе, приятеля ми го помоли за запалка и да изчака с нас да си изпуши цигарата и да ме вземе, ама брат ми почна да се дърпа, спяло му се, чакал ме, не знам си какво.. няколко дни преди това говорих с гаджетп по телефона и брат ми беше до мен и го питам да дойде с нас на събирането, той почна да ми вика.. накрая като затворих го попитах нещо извън тази тема и той пак ми отвръща троснато при което се изнервих и го питам какво съм му направила да се държи така.. той пък вика Щи кажа аз какво си ми направила.. а да съм го обиждала докато говоря по телефона или нещо такова -не.. не ги знам защо се държат така.. Да допълня и че дядо ми е такъв, че е свикнал каквото каже да се изпълнява и баба ми винаги му е ходила по свирката и не е смеела да си изкаже мнението, баща ми само и само да не се карат си мълчи.. което се отразява и на отношението му към мен, започва да ми вдига тон, аз се изнервям и му отговарям, изказвам мнение и той започва да ми се налага.. иначе е много добър човек, но това му е минуса, наследил е това от баща си и се опитва по същия начин да се държи, въпреки че не одобрява отношението на дядо ми към баба.
Пример : с предишния ми приятел се карахме по телефона и както обикновено ме пита после защо съм му повишавала тон и аз казах аз няма да си мълча като съм права и няма да търпя някой да ме тъпче само защото вие сте свикнали да го правите..
Друг пример : дядо ми си изкарва всичко на баба, даже бешв казвал, че ако с бившия ми се разделим щял да я изгони нея от влъщи (липса на логика, знам), защото сме го допуснали в нас, а ако се разделим, както казах оставам опетнена.. пълни измишльотини, но баща чи хем не одобрява, хем се налага по същия начин.. не съм наказана без излизания, директно излизам и казвам, че ще съм до 12 навън, за да не го ядосвам..
Някак си искам да се опълча срещу тях, не им мълча когато се държат зле с мен, но по този начин излизам аз черната овца в семейството..
Никога не са ме били, не са ме наказвали напълно без излизания, но това отношение..

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 35b9699fb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Бащата и родителите му не са рядко комплексирани, а типични българи с култура от 19-ти век. Това няма да се промени.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4b6cd02891
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   А брат ти на колко години е? Ако е пълнолетен какво прави още у вас? Няма ли вече свой живот?

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 474c1d8e21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Мило момиче, стой си в общежитието и не се прибирай вкъщи. У вас цари някаква нездравословна атмосфера. Всеки обвинява другия за нещо, заплашват се... Стой далеч от там и спри за всичко да споделяш на баща ти и да му искаш разрешение. Та ти си пълнолетна. Започвай да взимаш сама решения за себе си.
Също се опитай да се сближиш с майка си. В твоя живот има голямо нетавновесие, защото бащата не може да замести майка ти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker