Бащата взема детето без разрешение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121132)
 Любов и изневяра (29690)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бащата взема детето без разрешение
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1445 пъти
Започвам направо. Синът ми е на три години и вчера ми разказа нещо, което поставя в много неудобна ситуация жената, която го гледа. Поговорих и с баща му, но той отрича да има каквато и да е връзка със случая. Но аз не спирам да се притеснявам, тъй като детето ми каза, че в диапазона между 16. 00 и 18. 00 часа вчера, както и предишни дни, баща му го е вземал без предупреждение от дома на тази съседка. Аз вярвам на детето си! Версията на жената е, че е трябвало да отиде спешно до магазина, тъй като е останала без тоалетна хартия. Добре, разбираемо е, всеки изпада в нужда. Но защо е оставила вратата отключена… Или ако е заключила след себе си, то кой е дал ключ на баща му… Тези странни отношения наистина ме притесняват. Желая детето ми да расте в нормална среда, но не зная как да подходя. Едно позвъняване в полицията би натоварило психически цялото ми семейство. Пък и не изклювам възможността да ми отвърнат, че след като бащата е върнал детето преди да си го взема от жената, която го гледа, няма извършено престъпление. Друг много важен въпрос е къде го е водил. Според разказа на детето са били на гости при някакъв мъж, който през цялото време лежал на леглото. Може би е бил болен. Което означава, че спешно трябва да се помисли за детоксикация на крехкия детски организъм. Засега давам зелен чай и хапчета ехинацея, но няма да се успокоя, преди всички парчета от пъзела да са се подредили. Същевременно се стремя да запазя хладнокръвие и считам, че засега успявам.

Ще бъда изключително благодарна, ако някой може да ми даде съвет, защото са все по-малко хората около мен, които са запазили способността си да разсъждават трезво в такива ситуации. Аз самата на моменти се поддавам на параноята, но в следващия момент се казвам, че трябва да направя най-доброто за детето си.

Държа да отбележа, че с баща му никога не сме били в обтегнати отношения. Той самият реши, че ще живее отделно, а съдията постанови аз да се грижа целодневно за детето. От две години живея в чужбина, иначе съм от София.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: be338bc9bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен действително те гони параноя. Първо, 3 годишно дете не вярвам да може да чете часовника. Второ, ако жената е отишла за 5 мин. до магазина пред дома си да кажем, нали като се върне и види, че детето го е нямало, ще ти се обади или ще се обади на полицията? Как така тя е била 2 часа до магазина? Нещо не се връзва.
Не одобрявам гледачката ти, защото 3 годишно не се оставя само и за 5 минути, но не вярвам да го е оставила само за 2 ЧАСА, в които бащата да го е взел, да го е разкарвал и да го е върнал без жената да е забелязала липсата на детето.
Според мен детето просто бърка дните или има развинтена фантазия. То е на 3 годинки! Може и някакво филмче да е гледало, може да е сънувало нещо след обяд и вместо да изпадаш в нервна криза хвани и питай гледачката и бащата, не нас тук.
Моят съвет е да смениш гледачката или да дадеш детето на градина, а с бащата хвани се разбирай по-добре, защото едно е съдът какво е решил, друго е какво може да решите вие по между си и ако е нормален човек, не знам какъв ти е проблемът детето да прекарва повече време с него, вместо да плащаш на гледачки. Родител му е все пак.
Освен това не можеш да дизенфецираш всичко около детето. Във всеки автобус на градския транспорт има милиарди организми, които могат да предизвикат сериозни инфекции - гъбички, анални бактерии и какво ли не. Не живеем в стерилна среда и детето ти не живее в такава, което е добре, за да не хване пък алергии. Нещо май си преуморена, защото не мислиш изобщо рационално. Хвани и отиди на почивка някъде, дай детето на бащата за събота и неделя и си почини, че съвсем си се побъркала от стрес. Това, че не живееш с бащата на детето не значи, че не можеш да изискаш от него да ти го погледа и на 3 г. детето е вече големичко и мисля, че ще се справи по-добре бащата от някаква случайна платена жена!
Съдът ти е дал детето, защото си му майка, но това не означава, че бащата е по-малко родител от теб. Ти сама си правиш своя живот по-труден и по-тежък. Не знам от какво те е страх толкова - ти баща нямала ли си?
Между другото, сама знаеш, че историята на детето е абсурдна, така че действително не се излагай...

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: bb93e874db
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сложи подслушвaтелно устройство в дрешкa нa детето. Тaкa ще знaеш кaтегорично истинaтa, но дa слушaш в реaлно време зa дa можеш дa реaгирaш aко се нaложи. Не ми хaресвa товa посещение при "лежaщият" човек...
Aко всичко товa е вярно, веднaгa бих изпънaлa бaщaтa с директнa зaплaхa нa първо време зa съд. Сaмото криене от теб е предпостaвкa зa нещо нередно или действително ти си пaрaноичкa и той бягa от ненужен скaндaл.
Детегледaчкaтa я сменяй нa мигa, дори 5 мин. сa много сa дете нa 3 г сaмо. Сaмо кaто си помисля колко ел. контaкти (лесно мaхaт обезопaсителните тaпи, личен опит от моят син) кaчвaт се нa високо, a осъри предмети и т. н? Не бих доверилa детето си нa тaкaвa, a дори дa лъже зa дa дaде детето нa бaщaтa зa тези 2 чaсa и се измъкне от отговорност пaк не бих и се доверилa. Не знaм кaкво още може дa нaпрaви тaкa че- aут!
Зa детоксикaция... щом мислиш зa нещо тaкa крaйно, предполaгaм имaш мотив някaкъв. Знaеш или подозирaш нещо, aко смятaш, че е нужно, нaпрaви го, ти си мaйкaтa нa детето, но и бившaтa женa нa бaщaтa и си ги познaвaш нaй-добре.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 75252593f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   По-скоро историята на съседката и бащата е абсурдна. Съседката я разбирам причини мога да ти изтъкна много, ето ти две основни -той и дава пари да мълчи или не е могла да откаже. Все пак му е баща и кой знае с каква сърцераздирателна история я е навик. А тебе те гони параноя, че той ще ти направи мръсно т. е. ще ти го вземе и ще те изкара че не си добра майка. Според мен не е така, ако го е искал мъжете са изобретални в номерата до сега да го е направил. Сами ли сте в чужбина без роднини. Този болен мъж кой може да е? Мъжът ти затова не си признава каквато си луда ще звъннеш веднага в полицията и кой знае какво ще му сипнеш на главата за нищо фатално. Стегни се

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d8e7f4e3a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какъв е проблемът да имате открити отношения и той да взима детето когато пожелае? Щом имате такива отношения и ти гадаеш какво става, значи има проблем. И проблеми има, защото има лъжа. За детето е добре да расте не само във времето постановено от съда. Просто да ти казва и да го взима, когато иска. Детето е на 3, ако така се лъжете, какво ще правите по-късно. Не предавайте вашите проблеми върху детето си.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e8e53103f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Смени жената, която гледа детето. Вероятно бащата на детето й дава пари, за да му го дава през времето, което го гледа. И тя няма никакво оправдание да остави едно тригодишно дете само дори за пет минути! Нали затова й плащаш за да го гледа, а не да го оставя само и да пазарува! На тази възраст децата не могат да лъжат. Мозъкът им не е развит, за да го правят. Съседката и бащата те лъжат.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 64355eca37
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   И какво? Баща му е. Хората живеят с бащите си от хиледолетия, а ти го изкара все едно го е взел някой педофил. Я се прегледай най-добре.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 882295ce53
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ей много се учудвам на такива майки! Като избират бащи за децата си те са най хубавите и добри мъже, като се разделят с тях, същите тези хубави мъже стават огромна заплаха за децата си.
Какво значи без разрешение, то детето да не е собственост че да го ползваш с разрешение? Нали, дори да го е взел го е върнал навреме или ти липсваше молитва от негова страна, богиньо Божидара.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 366271d2aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Абсурдно е съседката да остави 3 годишно дете само и да излезе! Като толкова и се налага да отиде до магазина, ще вземе детето със себе си. По разказа разбирам, че ти го е казала като нещо съвсем нормално. Ако наистина е така, не бих и поверила детето никога повече. Ако пък те лъже, то и аз мисля, че може и да се е уговорила с бащата.

Иначе, напълно възможно е и детето да си фантазира. И да, на 3 години може и да лъже, нищо че на заслепени от любовта си към отрочето родители, не им се вярва...
В този случай обаче, определено съседката е доста съмнителна и може детето да е право.

От друга страна, не виждам защо баща му ще прави подобни изпълнения, при положение, че 3 годишно дете е достатъчно голямо, за да разкаже, че се срещат и съответно тази схема не може да трае дълго.

Обади се на бащата и просто го попитай и се уговорете да взима детето ако иска. Не с ли все пак по-добре да прекарва това време с баща си вместо със съседките...

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a06a483f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Направи детоксикация с активен въглен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8eb1777fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Кой може да е мъжът? Негов дядо, чичо, брат? Щом поддържате нормални взаимоотношения с мъжа ти, а не сте скарани, не знаеш ли какво се случва с роднините му? Ако действително има близък роднина със сериозен здравословен проблем, може би води детето да се сбогува. Най-вероятно детегледачката не го е оставила само, просто лъже за да се оправдае. За да се стигне до лъжа обаче, явно бащата се страхува, че ще му отказваш виждания извън тези, определени от съда. Ако бащата е психически здрав и има нормално бащинско поведение, а ти му разрешаваш да взима детето, когато поиска, то тогава каква е причината да не ти се обажда? Според мен, ако нищо не те притеснява в бащата, няма причини да не му разрешаваш да взима детето, когато има възможност и извън определените от съда часове и дни. Ако направите такава уговорка, не мисля, че ще се стигне за вбъдеще отново до подобни "нелегални" взимания. Станалото-станало, поговори с бащата и му дай разрешение, стига да ти се обажда, за да знаеш къде е. В никакъв случай обаче не действай с назидателен глас и не нападай, а подходи зряло и внимателно, така, че да се разберете човешки и бащата да не се чувства престъпник, че иска да види детето си извън дните и часовете за свиждане.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8903896dfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Има нещо странно в цялата история. Първо, как така тази жена ей така ще остави дете на 3 годинки само и то с часове?
Второ, как баща му е влязъл в апартамента на съседката?
Трето, как е взел детето, водил го е някъде и го е върнал без съседката ти да разбере?
Та има два варианта. Или детето ти разказва нещо, което не се е случило, на 3 е все пак.
Или баща му се е договорил с жената да вземе детето, но тя не смее да ти каже, за да не се ядосаш. Така, че преди да правиш каквото и да е, поговори отново със съседката си и просто и намекни, че имаш някакви подозрения, пък дано е честна с теб и ти каже истината.
Ако си в добри отношения и с бившия си, можеш и с него да говориш. Баща е все пак, така че ако намеренията му са почтени, не би следвало да има никакъв проблем да взима детето понякога без да се налага да "подкупва" детегледачки. В крайна сметка не вярвам да е някакъв ненормален тип, че да се притесняваш за безопасността на детето си, така че няма нищо лошо да прекарва известно време с баща си.
Така, че преди да съдиш, просто поговори с поне един, а най-добре и с двамата възрастни замесени в тази история и опитай да разбереш цялата истина, защото нямаш представа какви неща измислят децата понякога. Не, не казвам, че лъжат, а просто че имат много развинтено въображение и могат да те убедят, че нещо се е случило, а в същност истината да е съвсем различна. Колкото и да обичаш и да вярваш на детето си, не забравяй, че е само на 3.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 27fafefb2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Съгласявам се с номер5. Мъничките деца са много честни. Не могат да лъжат.
Може мъжа ти да я е таковал тази съседка и тя да го слушка. Ти прецени вече това, защото ги познаваш, аз просто давам предположение. Не си давай детето по разни съседки, които само ти са правят на усложливи хора, а зад гърба ти кой знае как те редят...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker