Безспорният талант на дъщеря ни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Безспорният талант на дъщеря ни
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 2519 пъти
Здравейте,

Пише Ви една обикновена майка на не чак толкова обикновено дете. Дъщеря ми е надарена с изключителен талант. Започна да пее, когато беше на 5 год. и половина и вече е в пъти по-добра от професионалните изпълнители. Да не говорим за харизмата, която има, наистина е невероятна!

Проблемът обаче е, че сме от малък град, където просто няма вокални педагози на нейното равнище. Предложих на мъжа ми да изпратим няколко записа в телевизиите, за да я забележат музикални мениджъри в София - биха могли да я пускат например преди прогнозата за времето, когато гледат най-много хора. Но той като че ли е против, казва, че има време, че няма нужда да бързаме. Все си мисля обаче, че невероятният талант, който безспорно притежава дъщеря ни, трябва да се развива.

Вие имате ли някакви предложения? Какво можем да направим на този етап?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1807602c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това сериозна тема ли е? Ако да, то доста сте заблудени и живеете в някакъв измислен свят.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2548849329
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке, не пишеш на каква възраст е детето и също не пишеш за някакви ОБЕКТИВНИ мнения за нейните таланти. Има у нас иначе музилани училища, които са всичките с интернати и ако искате, можете да я пратите там. Отидете поне на прослушване в именито подобно училище и чуйте обективно мнение за талантите на детето си.
Моето мнение е, че често родителите просто преувеличават и търсят гений в децата си.
Наскоро четох една американска статия за най-големите грешки на родителите днес там и номер 1 беше да спрат родителите да набиват на децата си, че можели да станат всичко. Имат вече голям проблем с деца, които от малки са насърчавани да се развиват в сферата на изкуствата, но реално под 1% от хората си изкарват хляба с това и растели хора, които не били готови за пазара на труда.
Замисли се дали твоето дете има шанс да е едно от тези 1%.
Иначе ако човек е талантлив не зависи толкова от музикалните педагози. Талантът дори само по себе си не е достатачен, но трябва също харизма и желание, също много хъс. Има хора с изключителен талант, които не могат да изкарат пари за хляба си, има хора без талант като Слави Трифонов, които успяват с много хъс и работа да изкарват милиони. Има хора като Азис, които имат талант, но са самоуки и пак успяват. Има много хора в областта на музиката и изкуствата, които са гении и едвам преживяват и дори са в чужбина, но и там едвам свързват двата края. Музикант къща не храни.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fada4d2236
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Съпругът ти е прaв! Нямaш идея в кaквa кочинa от прaсетa ще пробутaш мaлкaтa. Aко приемем, че е толковa тaлaнтливa, колкото кaзвaш, a не, че вaшето гaрдже по-по-нaй, следвa дa се свържете с добри музикaлни педaгози зa прослушвaне сaмо нa първо време. Нaй-добре в музикaлно училище дa бъде преместенa. Според резултaтите ше можете дa действaте кaто потърсите (или поне единият нa първо време ) рaботa в съответният грaд и се преместите тaм.
Все пaк зa мен остaвa зaгaткa кaк преценихте, че е безспорен тaлaнслед кaто вие сaмите не сте музикaлни личности (до колкото рaзбрaх).
Aз сaмaтa когaто синът ми беше мaлък, истински вярвaх, че имaм прероденият Моцaрт. Окaзa се в последствие, че детето обичa дa си свири нa пиaно, лесно зaпомня ноти нaизуст, но не умее дa създaвa, нямa и този "специaлен" слух, нямa и нa половинa дaрбa, която му преписвaх. След 4 г. пиaно учителят му по рисувaне ме извикa зa рaзговор и ми нaсочи внимaнието към този му тaлaнт. Окaзa се, че е невероятен художник, оригинaлен и неповторим, зaщото той и рисувa основно сънищa, мечти, свои си чувствa и възприятия и го прaви тaкa, че "рaзкaзвa история".
Искaм дa кaжa, че зa мaлко дa объркaме детето и му отнемем неговaтa си съшност. Некa прослушaт детето, но според мен изчaкaйте поне де зaпочвaне нa училище и тогaвa може дa си се рaзвивa в естественa средa.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: dd2dd87653
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А питахте ли детето си какво иска?
Ако предпочита просто да си игра с приятелчета то ще трябва да се съобразите с това.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1430aa166b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Госпожа, изпадате в абсурд, Вие виждали ли сте други дечица да пеят в праймтайма?!
Ами запишете я в музикално училище, щом е талантлива ще се преместите където има. Водите ли я по конкурси, има ли награди? Искрено се надявам да не се заблуждавате, че като гледам кастинги за певци се чудя с кой акъл някои си бутат децата, та да им се смее цяла България.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 4d9dd640ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   "биха могли да я пускат например преди прогнозата за времето" - преди прогнозата за времето има реклами. По-добре да участва в някой музикален риалити формат.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 05dff14942
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знам дали темата е сериозна, но добре се посмях. Моята дъщеря пък не от 5, а от 2 г. възраст пее страхотно и освен това и танцува още по-добре. Ако твоята трябва да е звезда, моята до сега да беше станала като Мадона.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 41d3abd8ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Приятелси съвет - не летете в облаците!
На пет години детето все още няма почерпен опит и изработена техника, за да можете да го сравнявате с професионалисти (наясно сте, че му предстои и промяна на гласа, нали? ).
Да, най-вероятно е талантливо и искате да го подкрепите, но не преувеличавайте.
Запишете детето си при вокален педагог - детето ви със сигурност не притежава и малка част от техниките, на които тези хора биха го научили, колкото и да не ви е приятно от този факт.
Смъкнете си самочувствието и не заблуждавайте детето си.
Бъдете земни и бавно напредвайте в обучението му.
След като напредне при вокалния педагог би могло да се включи във вокална група, а оттам и да премине към солова кариера един ден, ако прецени да се развива в тази посока, а и има капацитет.
Телевизии няма как да излъчат случаен музикален изпълнител в ефир, още по-малко преди прогнозата за времето, пълен абсурд са тези ви фантазии.
Изпълнители с над 20 -годишен опит и редица музикални награди не стигат дотам, та вашето момиче ли ще направи изключение...
Според мен мъжа ви прозира колко налудничава е идеята ви и се опитва да предпази дъщеря ви.
Замислете се и вие дали постъпвате правилно и дали не прекалявате.
Постъпете умно и подгответе дъщеря си подобаващо - работа с вокален педагог и години опит!
И запомнете, важно е да дадете на момичето право на избор и да го оставите само да прецени какво го движи и какво иска да прави с живота си.
Ами ако иска да стане адвокат?
Помислете.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 31d8964432
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Развивайте таланта на детето, но е още много малка за професионалната сцена (която е пълен шит, особено в БГ). Запишете я на музикална школа, превърнете това нещо в хоби, не в професия. А ако е рекъл Господ, един ден ще си изкарва хляба с това.
Бивш музикант.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a3a6a5691d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хехе супер тема! Ще започна с това, че съм момче на 24 години от 2 3 годишен пея и танцувам- не съм чак толкова танцьор, но в пеенето съм най- добрия
По музика която и песен да пуснат аз съм напред

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3c90126190
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   А сега на колко години е? Има различни предвания, в които може да се изяви-Х фактор и пр. Преди това, обаче я заведете на музикален учител за да прослуша гласа й и да ви даде съвети.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1255a55445
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Някои от коментарите са много правилни, детето да има избор, да се търси училище и вокален педагог и тн. Само се чудя защо пък мислите, че авторката преувеличава? ! Да не е глуха? Аз например имам абсолютно верен глас откакто се знам. Баща ми и майка ми не направиха нужното, за да се развие таланта ми, да бе да, "музикант къща не храни", трябвало да се учи, работи, вдигала съм шум с моето пеене, нищо че си беше верно... Имах и слабост и способност да уча езици, ама не само руски и френски, та с тях същото, нищо не ставало с италиански, испански, които исках.. Проявявах и артистични и други наклонности, но за моите родители все бяха губене на време..
Е, 40 години по-късно все още си имам и верен, и силен глас-винаги съм се чудила, ако имах избор, родители и педагози да ме насочат и обучат, какво ли ще ше да излезе от мен? !
Моята дъщеря пък проявава от малка способности в рисуването и задължително ще я насоча натам, ако тя самата желае, естествено.
Така че трябва да заведете да прослушат детето ви, да ви дадат обективно мнение и да му дадете шанс, и разбира се, право на избор какво иска. Мен никой никъде не ме е завел на неговите години и винаги си останах с една празнота и липса в живота ми.. Нека това не се случва с дъщеря ви, а и живеете в друго време, друг век. Имате варианти и избор самите вие.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 4d1e41a3d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Талантът е необходимо, но не и задължително условие. Трябва желание, хъс, визия за сцена. Да се избере стил музика - подходящ. Късмет. Добър педагог. Добър мениджър. Нещата са много. Пълно е с амбициозни деца и изобщо хора почти без талант, само включи телевизора. Има и страхотни певци. И, къде са те? Малцина си изкарват парите от музика и малцина са обичаните.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1807602c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   до 12: МНОГО хора пеят вярно. Аз пея вярно, майка ми пее вярно, имам приятели, които дори не подозират, че пеят вярно. Заковават тоновете. Това, че някой пее вярно не означава, че е трябвало да стане певец. Аз се занимавам с музика непрофесионално - свиря и пея в група, но не съдя родителите си, че не са ме записали на школа.

Още по-лошо е, че се навъдиха едни певци - пеят вярно, но без емоция, изкуственяци. Дори Слави дето пее в половин октава звучи по-добре, защото вкарва някаква емоция.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2e1f6581bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Оставете детето, когато е на подходяща възраст само да прецени дали иска да се занимава с това.
За съжаление ми се струва, че искате да изкарате пари на гърба на Вашето дете.
Много жалко. Едва пет годишно, а Вие сте готова да му отнемете правото на избор.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c09d13aecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   12, аз също пея вярно, ходила съм 4 години на пиано и солфеж, но това съвсем не значи, че пея хубаво. това са доста различни неща. а ти щом си била с толкова таланти, не знам защо не си опитала да развиеш поне 1 от всичките, вместо 40 г. да обвиняваш родителите си. те са имали някакви разбирания, постъпили са според тях, от 18 г. нагоре ти решаваш за себе си.
по темата на авторката: наистина звучи доста наивно :-) не че не може детето наистина да има талант, но на тази възраст е малко трудно да се каже, а и със сигурност няма вокална техника. трябва да работи с вокален педагог (сори, но трудно мога да се съглася, че няма такива на нейното ниво ;-) все пак не е Моцарт :-) ) и ако той прецени, че има талант, да работи по въпроса. а иначе всяка майка смята, че нейното гардже е най-хубаво, най-талантливо, най-най във всичко

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a2105cd819
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Отново е авторката /майката на талантливото момиче/

Благодаря на всички за подкрепата! Междувременно се свързах с няколко телевизии. Три от тях ми отговориха с наистина изгодни оферти за излъчване преди новинарските емисии. Мисля да се възползваме, това е шанс да я видят повече хора и определено си заслужава!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a2105cd819
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Дъщеря ни става на 8 год. в нач. на декември /струва ми се, че някой питаше/

От авторката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5f6ca10ee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   17, искаш да кажеш, че за половин ден (от снощи) се свърза с няколко телевизии и те дори излязоха вече с оферти и то очевидно без да са чули детето как пее.

Защото за такива неща се организират кастинги, после се мисли за кое дете да се даде оферта и т.н. и със сигурност не се случват за половин ден.

Направо повярвах. Още като прочетох темата, знаех, че това е саркастична тема, но сега вече съм напълно убеден. Блажени са вярващите.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2e1f6581bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Номер 19, да, явно някой е с въображение.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1255a55445
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   От номер 12.
Няма значение дали темата е измислена или не. Факт е, че има много талантливи деца, както и различен късмет, старт, а и родители. Родителят не е учител, нито педагог. Затова всички пращаме децата си на частни уроци-по математика, по езици, по спортове и прочие. Ако можеше в къщи, щеше да е лесно. Едно дете на 8-10 години НЕ може само да реши в какво е добро и има потенциал и в какво не. Трябва да му се помогне и да се насочи. За това СА родителите И учителите-заедно да учат, възпитават, насочват детето.
Номер 14, аз не понасям Слави и шоуто му, но преди време се бях заслушала по обед как пееха музикални деца и поне половината откровено пееха фалшиво. Да съм глуха и без слух, едва ли.
Номер 16, нали не очакваш да ти разкажа живота си с родителите ми с подробности. Не бих. Имаше си и други психоатаки от тях, за гледане на старини и тн. А и тогава не ти е сега 2017 г., а 82-3-4-та година. Животът, хората, мисленето, всичко беше различно. Не ти е сегашната свобода и възможности.
А и като ти пълнят главата от 7-годишна какво трябва да правиш занапред, разпределили са ти живота поне до 50 г. и са ти промили мозъка, е трудно да развиеш дори и половин талант. Камо ли в ония години.
Авторката да подкрепи таланта на дъщеря си. Чета, че вече действа по въпроса. Истинска-неистинска темата, все ще има някоя подобна и реална история. В музика, изкуство, техника, където и да е.
Струва ми се, че темата може да тръгне по друга плоскост и затова съм дотук.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2548849329
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   н 21, знаеш ли кои хора имат най-голям успех в живота? Хората с леко над средната интелигентност, а за таланти особено в музиката мога да ти кажа, че има много българи в чужбина, които са учили в най-добрите музикални школи, свирят за еди какви си филхармонии, имат докторски титли по музкика, свирят на цигулки от 3 годишни и какво? Бедни са като църковни мишки.

В моето семейство не сме музикални, но сме добри в рисуването. В училище още видях, че имам някакъв талант в тази област, но 0 време и усилия отделих, защото още в 3. клас ми беше ясно, че с такива неща не може човек да си изкарва прехраната и се радвам, че родителите ми не са ме занимавали и не са имали болни амбиции. Мъжът ми е трябвало да учи да свири на пиано и е бягал от тези си задължения - днес може да свири 2-3 детски песнички. Имаме пиано у дома за красота., защото пасва на къщата ни, дори скъпо е пианото, каквото истински музиканти не могат да си купят и ние сме могли да си купим за окраса такова, защото не сме се занимавали с изкуства. Голяма гротеска, нали?

Моля се да нямам талантливо дете, а здраво, работливо и умно.
Ако толкова иска да свири, танцува и рисува - ще го пратя в някакво местно занимание към училището и толкоз, но като хоби и за удоволствие. Никога няма да го лъжа, че с това може да си изкарва хляба едва ли не и да се занимавам с телевизии и глупости, а който иска да се развива в тази насока няма нужда от родители и от талант, между другото, а от много хъс и мотивация. И да, Слави е пример, че човек без никакъв талант в изкуствата може да стане милионер с музика без да може да пее :), плаща на хората с талант 2000 лв., а той прибира милионите. Браво!
Азис също го дадох за пример - 1 час музика не е имал, човекът, но е милионер и може да пее. Не вярвам неговите родители да са се занимавали като Авторката. Лили Иванова също е самоука, също се е борила в много тежко време и е ВЕЛИКА
Не съм фен и на тримата, не слушам музиката им, но се възхищавам на такива хора по принцип, които са се издигнали сами. Родител не може да компенсира и като родители каквито и гърчове да правите, накрая всичко си зависи от човека.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 108ad43926
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   По-скоро биха я излъчили, ако ТИ дадеш изгодна оферта. :D Не те на теб.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3d2dfd4331
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Мадона, Адел, Марая Кери - ряпа да ядат пред дъщеря Ви. Гарги рошави. Светът трябва да чуе гласа на дъщеря Ви.

Надявам се, че темата не е сериозна. Защото ако е сериозна, е абсурдна.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ac0ef1b9d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Темата е измислица!!!

1- Току така, не може да се свържеш с телевизии.

2- За една реклама от 2-5 минути плащаш от 5000 до 10 00 за месец.

3- Откакто съм родена не съм виждала в реклами, някакво дете да го дават как пее.

Всички деца са талантливи за родителите си, както и всяко дете е красиво за майката.


Хубава темичка подтикваща читателите на сайта да коментират.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f27e970b5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   И да е измислица темата, според мен е абсолютно намясто пусната, защото все още е пълно с такива ненормални родители като образа, който е представил/а автор/ката.
За което - Браво!!!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a4ee8846b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   № 25, абсолютно си права като казваш, че темата е измислица (и то голяма измислица).
Знаете ли, че същата авторка е написала десетки измислени теми и продължава всяка седмица да измисля още и още нови теми. И няма никакъв срам да спре с фантасмагориите си. Тук всички разбрахте, че тази е глупаво скалъпена измислена тема, но на авторката хич не и пука от това. Всички коментари, с изключение на два от една и съща коментаторка, са негативни. И не си мислете, че авторката ще се засрами от лъжите си. Не, не, при нея думата срам не съществува, тя има анестезия срещу срам. Такова чувство в нея никога не се появява.
№19 и №25 се чудят как авторката за половин ден се е свързала с няколко телевизии и без да са видели или чули момичето как пее вече са й предложили оферти.... смешно и глупаво нали. Драги посетители в този сайт, запомнете едно нещо, че авторката иска да бъде център на внимание, защото живота й от напредналата й възраст е толкова скучен, че тя няма друго развлечение освен да пише измислени теми една след друга. Интересно ми е как някои посетители наивно вярват на темите й.
Толкова ли не могат да разграничат измислицата от истината.
Моля модераторите да публикуват коментара ми. Мисля, че трябва да има и солена критика към измислени теми.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: cec4e98778
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Много гнило има в темата ви госпожо. Съветвам да посетите психолог . Имам много силна интуиция и никога не греша. Помислете си дали не е било ваша мечта детето ви да е в пъти по - добро от другите- дете чудо , дете мечта? Вие какво искате да компенсирате чрез детето си? Оставете детето намира от амбициите си , нека се развива и самичко да ви покаже на къде иска да се насочи .

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a4ee8846b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Н. 29 Добре си го казала, че темата е гнила измислица. От какъвто и ъгъл да я разглеждаш си личи гнилостта. Не, психолог няма да й помогне, тя трябва да отиде при психиатър, даже комисия от трима психиатри за по-точна диагноза, дори ако е необходимо да прекара известно време в психиатричен диспансер за няколко месеца на лечение. Личи си, че жената има халюцинации и има нужда от бърза намеса на специалисти. Ами вижте какво казва, че дъщеря й вече била в пъти (няколко пъти) по-добра от професионалните изпълнители. Ако това не са психични проблеми вие кажете какво е.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 8d690c6fa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Историята може да не е измислица. Те майките са такива. Тяхното дете всичко може и знае. Винаги ги изкарват най-можещите. Но коментара за телевизиите, че ще я излъчват вече наистина е измислица. Но пък може да го е сънувала.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker