Жената със синината под окото - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Жената със синината под окото
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 5675 пъти
Аз не съм фен на Карбовски, но днес (16. 04) просто случайно хванах прадаването му на тема „Напълно провален живот„.

Става дума за семейно насилие. Една жена на 52 години от Монтана разказва за това как съпругът й - местен комунист - я бие от самото начало на брака й. Направи ми впечатление, че жената не само е прибивана 27 години от бой, но и се е крила ОТ СРАМ. Заради връзките си в менстната администрация, съда жената не може да го осъди за семейно насилие, не може един елементарен развод да получи - даже е осъдена от него да плати разноските по делата!

Знаете ли какво ми прави впечатление, и тук. Жените-жертви на семейно насилие в България сякаш нямат глас. Говори се за какви ли не неща, но тези жени не искат да говорят, сякаш те са виновни за насилието на мъжете си. Те се крият и биват отхвърляни от обществото и близките си. Мъжът й я бие в РЕСТОРАНТ в центъра на града до безсъзнание и никой не се намира да й помогне. Това нормално ли е?

Май в нашето патриархално общество действително тези жени-жертви биват нарочени за виновните, те и затова се крият. Не оправдавам напълно тези жени, защото те носят вина за цялото си криене и мълчание. Въпреки боят, нашата героиня не се развежда, ражда две деца на насилника си и си признава, че не се е омъжила по любов, а заради някакви обществени порядки и норми.
Изобщо, както казва Карбовски - една история от 19 век, започнала в 20-ти и разказана в 21-ви.

Познавате ли жени-жертви на насилие, вие самите жертва ли сте и защо не искате да говорите за това, защо не виждам тема на тази тема в Сподели?
КЪДЕ СТЕ жертви на домашно насилие?
Какво правите, когато чуете, че съседът ви бие жена си?
Къде е обществото ни? Къде живеем - в Османия или в ЕС?

Карбовски завършва - вие сте хората, които позволявате да се случи това, заради манталитета си ние сме най-бедните и нещастните в Европа... има цели поколения като госпожа М, които цял живот са се криели, не са говорили и са живели заради общественото мнение!

Феникс

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: db8a3b0f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Въпрос на праводсъдие е при посочената госпожа. Иначе аз лично не мога да приема обидата към жена, а да не говорим за посягане или ПОБОЙ.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: ebfcdebacb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   не е въпрос на правосъдие, когато мъжът й я бие в центъра на Монтана и никой не се намесва, когато жената се крие на терасата по нощница и никой съсед не й помага, когато хората нея обвиняват, че уж провоцирала мъжа си...какво правосъдие в бг-то, когато човекът е приятел на мъжа на съдийката?

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 79efda4aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз лично познавах една такава жена. Няколко пъти я защитих, но това не е решението! Тя сама трябва да си помогне като потърси помощ от компетентните органи. Единственото нещо което Не мога да разбера е що за човек ще посегне на жена?

>>> Тишански <<<

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 0d55ff5581
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моля ви, спрете вече с" компетентните органи" и институциите. За всички е пределно ясно, че те няма да помогнат. Напразно седят там и лапат заплати от данъкоплатеца. От мен, от вас... но това е друга тема.
За насилието доста много се изписа, имаше такива теми тук. Хора, защо смятате, че някой друг трябва да защитава жена, която сама не желае да се защити? !? Тази жена от предаването каза, че няколко пъти се е връщала при родителите си, и след това - обратно при мъжа си. Защо? Някой може ли да отговори ако тази жена /и всички като нея/ е искала да се спаси от насилника, защо се е връщала при него? ! Моля ви, не казвайте, че никой не им помага, те сами не искат да си помогнат. И децата им, расли в такава среда, също пропадат. Нямам нито грам съчувствие към такива жени. за мене те вършат престъпление, като се съгласяват и толерират НАСИЛИЕТО.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 0e18640171
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   №4 е абсолютно прав. Ще ви разкажа една мюсулманска притча (или виц - както щете го наричайте):

Починали трима души - убиец, крадец и лекар и се явили пред Аллах да ги съди. Пръв бил убиецът и казал:
- Извърших най-големия грях, сигурно заминавам директно в Ада?
Аллах помислил и му отговорил:
- Да, наистина, ти уби, обаче го направи за да защитиш семейството си и себе си, иначе през останалия си живот си бил праведен. Затова ще те пратя в Рая!

Втори бил крадецът. Той Казал:
- Откраднах и то няколко пъти. Сгреших и сигурно ще ме пратиш в Ада.
- Да, да крадеш е грях, но в периода в който го направи твоето физическо оцеляване зависеше от това. Направил си го от нужда, а не от зла умисъл, затова и тебе ще те пратя в Рая!

Трети се явил докторът:
- Боже, аз толкова хора излекувах през живота си. На още повече помогнах и облекчих страданията им. Вярвам, че ще ме пратих в Рая!
- Хм... , наистина си излекувал! Но Аз тези хора ги бях наказал! Те трябваше да боледуват, за да страдат и така да изкупят греховете си още приживе! Ти за нещо повече от Мен ли се имаш, та да отменяш тези Мои решения? Отиваш директно в Ада!

... Робът не е роб понеже господарят му го тормози, той е роб, защото още не е посраснал...

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 3d7f2138bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Много, много тъжно и жалко. Аз за щастие не познавам такива хора около мен. Но манталитета е нещо страшно... Нямам думи за такива животни, за това, че повечето жени ги е страх, защото няма кой да ги защити и да помогне... Наистина нямам думи...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 3da89788bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами почти всички тук отговориха на въпроса на автора- търсим вината не където трябва. Карбовски бил казал - защо хората пред ресторанта не били защитили жената, защо полицията не била помогнала? Ами има много случаи в които полицията е викана за подобен сигнал почти всяка вечер във едно и също семейство(познавам такива хора)едновременно с нея идва и бърза помощ(защото се налага) - е? Това за какво говори според вас? Според мен това е "Теорията за дефиниция на глупостта" според Айнщайн т. е. да правиш едно и също нещо, няколко пъти, очаквайки различен резултат- това е глупост. Ако щете глупост от страна на виновния съпруг, който всяка вечер бие жена си с цел да я "вразуми"- вижда че не става, но продължава... От друга страна нещастната съпруга- бита всяка вечер от съпруга си - все с някакво оправдание, но и тя се връща пак при него с идеята че той ще престане- отново и отново със същия резултат... от трета страна полицията и обществото - помагат веднъж, два, три пъти, безброй пъти - все същия резултат....
Ами безсмислено е да го обсъждаме дори - в дъното на цялата олелия стои въпросната жена, която обаче няма нищо против да бъде бита... Е какъв е проблема тогава????

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: f2e8c04356
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И в тази и в всички подобни ситуации жените са виновни. Защо я е бил 27 год. защото и е голяма устата прибрал се пиян и тя започва веднага къде си бил.. кой я кара да го пита докато е пиян да го ядосва и да му вдига нервите. Ами като му мине пиянството питай го. Защо я е бил в ресторанта? Ами като е видяла, че той е с любовница влязла и се разкрещяла с цел да го изложи вие как бихте постъпили. Той бил високо издигнат в обеството а тя го излага. Вместо да потърси грешката в себе си тя му вдига скандал и тича при мама на 52 год. За да иде един мъж да пие извън къщи или при друга жена то в къщи не е интересно само го укоряват и му вдигат скандали и му казват, че все не е прав. Пък и на пиян мъж вика ли се? Е аз съм жена но такава и аз не бих могла да я трая бъдете сигурни, че ако вие живеете с такава ще избягате или ще я смилате от бой. Пък и в повечето случай в БГ на малтретирани жени им е голяма устата. Бих укорявала и то много за битите деца но рядко ще защитя бита жена.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: d2c70487f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   8, страшно много се радвам, че не съм като теб! Хайде сега да замълчиш да не те набие мъжът ти...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: f2e8c04356
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   аз съм №8 Към №9 радвай се ако си като мен. Живея 15год с мъжа си и се разбираме много добре ходим заедно на разходки и екскурзий си събираме сувенирчета от цяла България а от местата където няма сувенирчета си взимаме наше камъче целунато от двамата и си го пазим. Просто сме като 15годишни лудо влюбени един в друг и то защото знам кога да се обаждам и какво говоря. Не го спирам да излиза сам и не го разпитвам неистово когато е нервен. Изчаквам с любов да му помине и да ми разкаже. В отговор имам щаслив живот и никога не чувам обиди а само думите "обичам те".
Имам и опит в първата си връзка опитах да казвам колко е лоша сестрата /бъдещата зълва/на приятелят ми колко е лоша майка му/свекървата/ и имах такива последствия е тогава аз претърпях раздяла. Сестра му и майка му не станаха по лоши за него аз станах лошата. Та от опит го знам. А вие госпожо № 9 не сте виждали какво чудовище може да е една винаги крещяща и недоволна жена и ако вие крещите така направете си запис. След като го прослушате вие сама ще искате да ви набият!

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: d2c70487f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   8/10, не става въпрос за крещене :Д, а за елементарните ви разсъждения, че трябва да си мълчите за да не ви бият :Д. Жалка работа. И аз чувам "обичам те", разбирам си се с човека до мен, а не се правя, мълчейки, когато нещо не е в ред.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 7ceb14a136
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   номер 8, утре дъщеря ти като се върне с др уста друга песен ще пееш?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: f2e8c04356
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ето тук се разминават нашите мнения накарахте ме госпожо № 9/11 и да не спя и да мисля къде се разминават нашите мнения и ето. Аз никога не съм казала да МЪЛЧАТ жените. А да не крещят на пиян мъж и да бъдат тактични. Да изчакат да му мине нервното или пияното състояние и да говорят с човека срещу себе си без крясъци. Когато се крещи на един човек който и да е той. Първо не е приятно второ той го приема като залаха и... бой това е ответната му реакция особенно ако е пиян или нервен не мисли трезво и посяга. Четох днес един коментар в този форум и много ми хареса изречението " Неговото отношение е огледало на твоето отношение към него" Тук го намерих в връзка на отношенията баща син а се оказа че е вярно за всякъкви отношения между ХОРА. Затова вие грешите и мълчанието и подчинението на жените е само във вашата главица мила госпожо.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: c18a38606b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Здравейте, аз съм авторката - чета коментарите ви и съм много разочарована - първо от заядливия тон, второ от защитата и то от страна на други жени точно на насилника.
Не мога да повярвам - явно действително живеем в страна от Ориента и не са ни само политиците виновни за мизерното ни съществуване, а преди всичко културата ни или липсата ни на такава.
В западните развити общества насилниците принадлежат в затвора. В Европа жената е равноправна. Не може никой да те удря, ако ще да играеш гола джига на улицата - НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ТЕ УДРЯ.
Българската конституция уж ни гарантира физическа непрекосновенност, обаче като сме като народ едно продължение на Османската култура - пиши каквото искаш в Kонституцията - не се спазва.
Не може, НЕ МОЖЕ, НЕ МОЖЕ в 21 век в една страна, претендираща да бъде европейска, да бъдат бити жени и деца и ние не само да не затваряме насилниците, ами и да ги защитаваме и то като жени.
Знаете ли, защо има една дума „жена не се удря„ - защото тя не може да ти отвърне, защото сме слаби физически, колкото и да не искаме да е така. И жената може да се ядоса от вечно пияният си мъж, но може ли да го бие? Той също я излага с любовницата си на обществено място, тя може ли да го удари?
НЕ НЕ НЕ
ЗАТОВА И ЗАКОНИТЕ И КУЛТУРАТА НИ (ХРИСТИЯНСКАТА) ЗАЩИТАВАТ ЖЕНИТЕ И ДЕЦАТА. Е, забравяме, че сме не само носители на християнската култура, но и на руския модел, натрапен с десетилетия - пий и бий, и на пет вековното турско робство. Докато се оставяме да ни бият мъжете, да ни тормозят и ГИ ЗАЩИТАВАМЕ вместо да застанем на страната на битите, ние като жени не сме повече от всички мюсюлмански парцали в Мала Азия - те обаче сега са на улицата и се борят за правата си, за разлика от нас.

Авторката

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: f2e8c04356
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   аз съм №8/13 В христянството се казва на жената уважавай мъжа си и в всички видове религгий и религьозни книги го пише на всички езици мюсюлманките не носят хиджаб защото мъжът им ги бие а защото го обичат и уважават според корана където пише същото уважавай мъжът си. И въобще не говорим за мълчаливо подчинение а за разбирателство за влизане в положение за изчакване просто да се обичаме.

Какво е семейство
Едно не забравяйте - не ставайте никога прекалено сериозни. Запазете шеговито отношение. В момента, в кoйтo приемете брака кaтo нещо сериозно, ще го отровите.
В момент, в кoйтo приемеш другия като дaдeнocт, ще започнат неприятностите и рано или късно те чака провал. Не приемай другия кaтo нещо, кoeтo се разбира от само себе си, това е много обидно! Ако го приемеш кaтo нещо напълно естествено, той ще се превърне от цел на любовта ти в cpeдcтво, няма дa го обичаш заради самия него. Aкo се съхрани свободата на другия, бракът ще е нещо прекрасно. Никога не ограничавай свободaтa на другия. Не се опитвай да го преобразяваш по твой образ и подобие. Той е създаден единствен и неповторим на Господа е един.
Разумът е много политичен, казва ти владей! Taкa бракът се превръща в борба за власт. Непрекъснато, по 24 часа на дeнонощие, съпругът и съпругата търсят нови и нови пътища, за дa властват eдин нaд друг. Taкa се разрушават и кpacoтaтa, и любовта и това, кoeто е започнало тaкa прекрасно, се превръща в нещо грозно и ужасно.
Не приемай никога другия кaтo дaдeност и не се намесвай в свободата му и никога не го забравяй, че той е създаден със свободна воля и не е робот. Но не позволявай дa изпаднеш в зависимост от него, защото това е само eднo изтънчено cpeдcтвo за упражняване на власт.
Когато самият ти не си щастлив, започваш дa си отмъщаваш, защото другият те влaдee. Необходим ти е, за дa cи щастлив, кoeтo значи, че щастието ти вече не е плод на свободата, а се превръща в някакъв вид затвор.
Aкo можеш да бъдеш сам за себе си щастлив, то и другият ще бъде щастлив за себе cu. С тoвa искaм да кажа: останете индивидyaлнocти. Когато съпругът види това, че жена му е щастлива сама за се бе cи, се чувства засегнат. Taкa значи и сама cи е щастлива? Чувства се отхвърлен, ненужен. Започва да пие и да търси щастие другаде за да си докаже, че и той може да е щтастлив. Жената не може да понесе, че мъжът й се смее, приказва, забавлява и е paдocтeн с някой друг. Тя се дpaзни доpи когато мъжът гледа телевизия с yдоволcтвиe и ревнува телевизора. Aкo мъжът чете вестник и се е отпуснал доволно, тя идвa и му грабва вecтникa. Веcтникът се превръща в съперник. Аз съм тyк, а ти четеш вecтник! Kaк смееш? Всичко това пpaви нещата грозни.
Aкo на мъжа е позволено дa е щастлив само с теб, то той не ще бъде щастлив. И ти няма дa cи щастлива, aкo трябва да cи щастлива само с него. Толкова е абcypдно! Все eднo мъжът ти да ти забранява дa дишаш, когaто го няма вкъщи. Върне ли се - можеш вече дa дишаш. Трябва дa дишаш винаги само eдновременнo с него. А пък жената
очаква дa спреш да дишаш, когато отиваш на работа. Върнеш ли се вкъщи, дишаш колкото иcкаш, но другаде - не! Ето кaквo става с любовта - не можеш дa бъдеш мил с никого другиго, с никого другиго не може да изпиташ paдocт. И aкo мъжът не бива никъдe дa бъде paдoстен, кaк тогава да се paдвa изведнъж на теб? Става му навик дa се чувства нещастен. 23 часа на ден е нещастен, а eдин час може дa бъде щастлив с позволение на жена cи. В най-добрия случай се преструва, че е тaкa, но всъщност си остава нещастен.
Представата му за брака е, че двамa души, кoитo за себе си са щастливи, се свързват, за да дeлят щастието, но остават независими и запазват индивидуалността си. Тогава няма дa се стига дo развод. Само псевдобракът вoди до развод.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 6dc2e12747
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Авторката, евала за коментара ти под № 14. Наистина сме диво ориенталско племе. А за тази г-жа която започна като № 8 - жал ми е за вас, г-жо, вие си мислите че живеете в любов, но всъщност живеете в лицемерие. Една връзка е пълноценна тогава, когато и двамата партньори са равнопоставени, когато проблемите между тях се обсъждат и решават, а не се премълчават, когато нито една от двете страни не е подчинена на другата.

Конкретно на въпроса - познавате ли жени, жертви на домашно насилие - да, жена от моя квартал. Мъжът й я биеше всеки ден, събличаше я чисто гола и я гонеше посред нощ на улицата, изневеряваше й. Тя не издържа, подаде молба за развод, отидоха на съд за доказване на вина. Мъжът й викна за свидетел съседката им, която много пъти е била пряк свидетел на насилието. И тази свидетелка, в съда най-невъзмутимо излъга, че това са измишльотини и че мъжът никога не е посягал на съпругата си. Отсъдиха развод по вина на съпругата, ашколсун на правосъдната ни система, да са живи и здрави майките на нашите съдии и на добронамерените ни съседи.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 37e1afb314
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Към авторката, аз съм 4: пак казвам, много превратно тълкуваш нещата, ако мислиш, че тези неща зависят от съд, полиция, и каквито и да било институции. Тук никой не е защитавал, и не защитава насилника.
Аз лично казах, че не разбирам жените, които търпят насилие... вижте се само как говорите някои от вас:.... "мъжът и я биеше ВСЕКИ ДЕН? !? !! "... всичкото, което се опитвам да кажа е, че никоя нормална жена, ако /не дай си боже се случи някой да я удари/ не би седяла повече с насилника!
А ако тя продължава да седи с насилника, и оставя и децата си там, ТЯ Е ВИНОВНА, ТЯ! Виновна е за безотговорното отношение към детето си, и към нея самата. И аз съм жена, не е имало насилие в отношенията ми с никой. Няма и да има. АВТОРКЕ, не защото съда, съседа, закона и полицията, ме защитават. А защото АЗ решавам и избирам това да е така!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: f2e8c04356
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Отговор на №8 Към №16
Е нали и аз това казвам "Една връзка е пълноценна тогава, когато и двамата партньори са равнопоставени, когато проблемите между тях се обсъждат и решават, а не се премълчават, когато нито една от двете страни не е подчинена на другата. "
Обясних за християнсвото и другите религий, защото прочетох авторката да пише за културата и религийте.

Никога не съм имала предвид подчинение. А проблемите да се обсъждат НЕ веднага и в момент на ярост /от страна на жената/ а след успокоение и на двамата във вид на нормален разговор. Афектирани няма как да обсъдят проблема, само по силният физически ще скочи на бой, защото не му стигат думите да се кара и крещи, а ще иска да каже /Аз съм прав/ с дейсвие. Човек в момент на афект не може да размишлява над думите на отсрещтния и не чува почти нищо особенно ако му крещят и му се карат. Това имам предвид като казвам жените да не крещят.
Това разбира се си е мое мнение нормално е да има хора който мислят различно.
Може и да има мъже който смятат жена си за /по проста и без право да изразява мнение тоест неравнопоставена/, но се замислям. Може ли мъж да се влюби, да се ожени за жена която смята за по проста? Не разбира се. Е от тук идваме до извода, че жената се е променила в отношението си към него след брака започнала е да крещи станала "усойница" казват мъжете, а тя милата просто е искала /в момент на афект/ да му обясни, че не е прав да прави това или онова. Не разбира мъжът си и му крещи за неща който той в момента е сметнал за нормални /да иде за риба без да предупреди, да пие алкохол с приятели и т. н. / и той в този момент въобще не знае защо му крещят. И ако мъжът някога не е прав не трябва да му се крещи, а да се говори с него да му се обяснят аргументите и притесненията /не ми е приятно скъпи това или онова твое държание или поведение по тези и тези причини /. Не в пияно и афектирано състояние. За да се намери решение, за да стигне мъжът сам до своят отговор, че в този момент наистина не е бил прав и неговата любима е страдала. Така той никога няма да посегне на бой. Мъж удря жена си ако си мисли, че тя в момента го напада /с караници и крясъци /, а той е безсилен в крясъците но е силен физически и й отговаря по неговият начин.
Разбира се има и непростими грешки. Но това всеки за себе си преценя какво може и какво не може да прости. И да има разговор и обещания след непростима грешка е наистина тъпо. По добре веднага раздяла и всеки да си търси пътя в живота. Грешка която не може да се прости винаги ще е болка и проблем в отношенията.
Обясних го по друг начин дано сега разберете мили дами какво искам да кажа. Може и да не съм права според вас. Но мисля, че до сега не можахте да разберете какво искам да кажа. Затова го поясних по друг начин. Не държа някой да е на моето мнение, но може би бих искала някоя от вас да се замисли преди да се разкрещи на любимият си.

Обичайте се, уважавайте се с избранника си това е най-голямото щастие.

P. S. В семейните отношения е нужна и дипломация мили дами. А ние жените там сме по силни.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 725a6341d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   ЕВАЛА номер 8!!!! Аплодисменти, ти си жена - мечта за всеки мъж, а пък тези дето все си "търсят правата" т. е. "белята" - няма да те разберат, но се радвам че ти си разбрала смисъла на брака и живота. Още веднъж - Аплодисменти!!!!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: d2c70487f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Номер 8, никога не си била имала предвид подчинение... Когато позволиш на по-силния физически да използва силата си, той не може да бъде равен на по-слабия. Винаги по-силният има предимство и на края подчинява по-слабия. Кои си мислиш, че са причините за патриархата? Едната е раждането, а другата- физическата сила. Дори да е ограничен, този патриархат си съществува и до днес. Хората са разбрали каква вреда може да причини ненаказуемото прилагане на физическа сила. Не само от страна на мъже към жени, а и по принцип. Ние сме по-интелигентни животни и трябва да се опитваме да решаваме проблемите си без физическа разправа. Лично аз предпочитам мъже, които са достатъчно силни и умни за да могат да се оправят по начин, по който подобава. Ако около теб мъжете не са такива и слагаш всички мъже на едно ниво, то това е твой проблем. Казваш, че жената не трябвало да вика, а ако тя е ядосана мъжът има право да и отговаря, защото тя не може да го набие или по принцип няма правото да му отговаря, защото той е мъж? Това е равенство. В твоя случай може да има някакво ограничено налагане на сила, може би защото обществото ни е такова, но ако това, което ти мислиш беше споделяно от всички, тогава ние нямаше да сме по-различни от хората в арабския свят. Там как се държат с жените? По-зле от колкото с животни- бой, бой и само бой ако не слуша.
Номер 19, ясно е, че мечтата на много мъже е жената да им се подчинява, за твое съжаление вече тези жени не са толкова много.

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 725a6341d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Номер 20 - ясно е че нищо не си разбрала

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: f2e8c04356
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Аз съм №8. Към № 21 не съди така женатта която е № 20. Аз я разбирам трабва й време да разбере какво имам предвид. Нормално е да не разбира ако в момента има такъв проблем и то задълбочен. Няма как да търси грешката в себе си когато я боли душата милата. Мисли отсрещният за виновен.
Само един важен въпрос към №20.
Какво е Матриархат? Защото тя представя само патриархата и затова ми е интересно какво мисли по въпроса ми.
Човешката сила не е физическата не живеем в джунгла надявам се. Макар, че и най лошото животно ние хората можем да опитомим. Човешката сила са думите и ако те са изказани правилно и на точното място в точният момент /това е дипломация/.
Ние жените сме по силни в думите. т. е жените сме силният пол само дето някой не го знаем и няма как да го използваме докато не го научим. С мили и ласкави думи можем да накараме и най огромният мъж да играе по свирката ни само трябва да го убедим, че идеята за действието е негова. Той ще бъде щатслив да направи това което е "негова идея". А дали е така само ние си знаем.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: f2e8c04356
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Човешката сила не е физическата не живеем в джунгла надявам се. Пък и там да живеем хората имаме опит в опитомяването на животни.
Човешката сила е в думите. Ако знаем: как, кога и по какъв начин да ги използваме.
Жените сме по силни с думите значи сме по силният пол само трябва да се научим да ги ползваме по правилният начин и най силният и мускулест мъж ще стане пале в ръцете ни. Аз съм № 8 Към № 21 не укорявай така жената от № 20. Може би тя сега е наранена милата просто не може човек с обидена и наранена душа да разбере, че вината за нараняването е в самия него. Той вижда вина в отсрещния. След време ще разбере. А може би никога.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 725a6341d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Отново си права N:8

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 87d1d9fb4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Снощи един съсед преби женаси, няколко пъти тя излиза от апартамента и не си отиде, а звъни обратно пак да се връща. Е какво и има, че да не иска да потърси помощ, тя дори се стараеше да плаче тихо, та какво остава да извика за помощ.

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 7aac9cf418
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   № 8, ето заради това овче мислене на жертвите те са толкова много и не търсят помощ. Щото мислят, че сами са си го заслужили и те са си виновни, че им били големи устите. Ако ще колкото задникът й да й е устата, мъжът й НЯМА ПРАВО да й посяга. Но такъв е похватът на страхливите комплексари, които не могат да се справят по друг начин, хем и така да се издигнат в собствените си очи какви мъжаги са, като побийват жена си. Що не иде да набие някой с неговите габарити или физическа сила, като е толкоз ербап? Мишки. Че чак смята и че е в правото си да ошамари жена си. А не по-малко виновни са самите жени - жертви на домашно насилие, защото търпят и си налягат парцалите Бог знае по какви причини.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 8a6aac9172
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Аз съм жена, имам комшийка- жертва на насилие.
винаги съм се чудела защо мъжете не бият майките и сестрите си, които са са пълни парцали понякога, а бият чуждата жена, която им е виновна за всичко.
Бъдете биячи докрай!
не мога да се съглася, че някоя жена го заслужава.
нали ако е за чужд човек, все го съдим- нека го бият, нали? !
но ако е за наша пряка роднина- няма прошка!
е, нека бъдем обективни.
битата комшийка и тя си има майка и баща.

и наистина ако някои жени толкова изнервят мъжете си, мога да кажа нещо със сигурност:
бой ядат слабите, комплексирани жени, които са перфектни домакини и не ходят никъде, а боклуците, дето имат по 2 любовника и се излагат пред всички, винаги са по-ценени.
Бой за овцете дето си стоят вкъщи, любов за проститутките!
Това сте вие, мъже!

Добре че съм срещнала свестен човек, но не ми пречи да си изразя мнението и пред него, и да му кажа колко са смешни мъжете с това си поведение, и как не може да се държат към открито леките жени галантно, а да тъпчат стойностните.
а що се отнася до законите, навсякъде има мъже, които бият жените си, но тук наистина никой не ги защитава... Щото мъжа Х като го осъдят както подобава, другия път ще стои като коте, и ще си трае.
Проблемът е комплексен.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 8d16882bf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Моят, опит включително и от детството, показва, че най-вече жената търпи според прага си на търпимост. Вярно е, че преди 20-30, да не говорим преди 40 години, почти половин век, манталитетът беше друг. На разведените жени се е гледало с лошо око. Отделно от това някои буквално не са имали къде да идат, особено, ако имат братя, които са създали вече свои семейства в родния дом на родителите. Повечето не са се решавали да излязат на квартира с едно или две деца и неизвестно бъдеще пред себе си. Да не говорим за факта, че ако сега е почти нормално мъж да вземе жена с дете от първи брак, тогава е било равносилно на кощунство и са били отхвърляни както мъжа, така и жената (снаха). Та общо взето-черти от онова соц-патриархално време, които са хвърляли в трета глуха една дръзнала да разчупи стереотипа жена. Ето защо болшинството от тях безропотно са търпели и са се молили боят да е просто по-рядко. За друго не са смели да мечтаят. Тогава нямаше закон за домашното насилие. И все пак съм сигурна, че е имало жени, силни и достойни, които са се развеждали, били те и рядкост. Ето защо смятам, че не външните мерки, не разни закони и закончета определят индивидуалния праг на търпимопст. Днес просто е много по-лесно да напуснеш побойника- обществото е с различни ценности, просто времената промениха хората, разпадналите се двойки са много (не казвам, че е добре) и един развод на никого не прави впечатление, освен на селските клюкарки. Но отново има със сигурност търпящи насилие жени. Не ги оправдавам, защото то се отразява на децата. Просто те искат това, те са попивателни на насилие и животът без шамари и синини не е за тях. Звучи грубо, но е така. И най-вече, не са расли в семейство с насилие. Ако бяха го преживели, не биха търпели нито ден. Това е необятна тема, която няма край. Все пак се радвам, че има повече гласност, че повече служби бдят над децата в семейства с насилие. Но няма кой да промени жените, търпящи го, ако те сами не искат.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 8c0040f023
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   № 8, 13, 15 и така нататък, не мога да повярвам, че можеш съвсем спокойно да излееш толкова глупост и то публично! Значи не е виновен въпросния мъж, че е изпил парите на семейството си, а жена му че е дръзнала да му повиши тон така ли? ! Ти живяла ли си с пиян мъж? Кога да го търсиш трезвен, когато той непрекъснато е на маса след работа? Отпуск ли да си вземе жена му, за да го дебне трезвен? Тук опонирам и на тия дами които казват, че не е нужно да търпи а да си ходи. Защо да си ходи тя бе момичета? Нека си ходи боксьора а! Е тук вече трябва да се намеси полиция, общество и закон. Къде да отиде една жена с малко средства и защо е нужно тя да напусне семейното жилище? Да се изнася гадината! Така трябва! Но в БГ това няма да стане още 100 години заради такова едно мислене на част от обществото. № 8, 13 15 да не посмяла да ми отговориш, не ти искам отговора. Избирай сувенири с мъжа си по разходки и дано да си сигурна 100% че не ги подарява мислено на друга. Ти нали абсолютно знаеш, какво има в главата на различен от тебе човек в случая съпруга ти. Не мисля, но ти можеш да си умреш заблудена. Обикновено така сигурните в любовта на другите към себе си са просто спящи и и сънуващи.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: ecbd28edea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Искам да Ви споделя, че аз съм тактична, уважавам мъжа си, обичам го, ценя го, слушам го, изчаквам толерантно, когато е гневен, стремя се със своя позитивизъм да го разведря, когато срещнем проблем и той се ядоса, го окуражавам, че ще се справим.. но една вечер, когато бяхме излезли заедно момче ми услужи със запалка (уточнявам, че момчето беше от нашата компания), когато му върнах запалката, той ми "целуна ръка". Прибрах се с насинено око и спукано ребро. Простих. Затворих си очите. Обичах го и всичко беше прекрасно! ... до следващия път... и така до ден преди Коледа, когато освен всички шамари и удари, получих и коляно в лицето (защото според него съм се държала нагло, а аз го попитах: Къде ти е ключа? ). Посрещнах празниците обезобразена... Сега напускам тази връзка, а на лято щяхме да се женим... Много ме боли, защото никога не съм обичала така. Но надеждата, че той ще се промени просто е напразна. Все търсех вината в себе си, но осъзнах, че за да удари един мъж жена, проблемът се корени дълбоко в него. В неговата несигурност, комплекси и слабост. Един истински мъж знае как да постави една жена на мястото ?, без да доказва очевидния превес на силата в негова полза. Осъзнавайки силата си, той трябва да закриля крехкото създание, а не да го мачка. Посяга слабия. Така че, не оправдавайте насилниците, а окуражавайте слабите и несигурни жертви, да съберат смелост и да се махнат от този ужас. Защото е трудно. Това са случаи в които всичко друго във връзката върви добре. Кой би си тръгнал, когато всичко е наред и обича и е "обичан"? Адски е трудно!!! Не омаловажавайте това и подавайте ръка на тези, които имат нужда от подкрепа! И ако ви ударят веднъж, тръгвайте, не чакайте да се повтори!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker