Драги родители - защо е важно да мислите първо за децата си, преди да се влюбвате в други мъже или жени - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (111088)
 Любов и изневяра (26819)
 Секс и интимност (13066)
 Тинейджърски (21258)
 Семейство (5742)
 Здраве (8814)
 Спорт и красота (4513)
 На работното място (2711)
 Образование (6857)
 В чужбина (1472)
 Наркотици и алкохол (1025)
 Измислени истории (780)
 Проза, литература (1641)
 Други (16244)
 Избор на редактора (146)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Драги родители - защо е важно да мислите първо за децата си, преди да се влюбвате в други мъже или жени
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 5549 пъти
Здравейте уважаеми читатели,
Позволявам си да поставя тази тема, тъй като съм пряк и непосредствен очевидец на раздялата на мойте родители, които обичам еднакво, но за съжаление при една такава раздяла не се мисли много как тя се отразява на психиката на децата. Ще бъда максимално кратка, просто искам да споделя, защото ми тежи.
Преди 4 години моите родители се разведоха, защото майка ми се влюбва безумно в друг мъж също женен. Майка ми тогава беше на 40 г., а аз съответно на 14, а брат ми на 16 г. Разбира се те не са искали да се развеждат и да нараняват половинките си и то най - вече заради нас децата, но сами разбирате колкото и да криеш една извънбрачна връзка тя излиза наяве, човек се оплита в лъжи, променя си поведението и става неразбория. Не искам да обякнявам как са разбрали баща ви и жената на любовника на майка ми, за да не утежнявам темата, но става факт. Държа да подчертая, че влюбването на майка ми няма нищо общо с личностните качества на баща ми. Това го знам лично от нея. А и аз никога не съм била свидетел на побоища, тормоз и пр. физическо и психическо насилие. Просто влюбването се случва - връзката й с любовникът и не е била само физическа, а и духовна, професионална и т. н. Неудържат на порива и се отдават напълно един на друг. Любовникът на майка ми е бил също на 40 г., но с по- малки деца (момчета) на 5 и 9 г.
И двамата се развеждат. При нас драмата беше голяма. Шокът за мен и брат ми неописуем. Майка ми беше изцяло искрина с баща ми, благодари му са годините изкарани с него, изрази съжаление, че го е наранила и т. н. Тя е обаче достатъчно интилигентна жена, за да разбере, че ние нямаше как да тръгнем с нея. Аз лично не можех да си представя, че ще отида да живея с нов мъж на майка ми, който не познавам, пък за брат ми още по - малко. Ние останахме да живеем с татко, като семейното жилище ни бе дарено от родителите. Майка ми излезе на квартира с любовника си. Баща ми никога не и потърси пари за издръжка за нас, нито я упрекна, нито я обиди или притесни с нещо и никога не ни настрои срещу нея. Всичко беше цивилизовано! Брат ми обаче се промени-момчето на мама се пречупи. В деня, в който мойте родители се разведоха и майка окончателно се изнесе брат ми изпочупи всичко в къщи, аз веднага се обадих на татко и само бързата му намеса предотврати може би по тежки последици. Излишно е да ви описвам, че майка ми преживя много тежко раздялата с нас и каквито опити да правеше да се сближи с брат ми неуспяваше. Баща ми също му говори, че му е майка и че тяхната раздяла няма нищо общо с него и т. н. За сметка на това той се впи много силно в баща ми, слушаше го, помагаше му, дори започна да готви и чисти в къщи. Аз търсех баланса и поддържах връзка с майка си, информирах я за нещата в къщи и т. н. Тя също се чуваше с баща ми отвреме - навреме.
Както ви казах майка излезе на квартира с любовника си. Той обаче трябваше да се грижи и за неговите момчета. Година и половина след това неговата съпруга се разболя от левкимия. Тук не искам да ви описвам каква драма настъпи. Роднински упреци, ангажиране на доктори, гледане на децата ту при тоя, ту при оня, майка ми изтегли кредит от 5000 лв., за да помогне на жената. Накрая след почти двугодишно лечение бившата съпруга на маминия любовник почина, т. е. лятото на 2016 г.. Отиде си много млада на 36 г. Новият мъж на мама взе децата си при него и цялата грижа за тях се стовари върху майка ми. За съжаление децата трудно я приеха, особено големия, баща им твърдо застана зад тях. Майка ми се почувства напълно изолирана и ако не бях аз до нея не знам какво би станало. Любовникът и колкото и невероятен да бил в началото на връзката им започна да пие и да закъснява вечер. Няма помен и от голямата им любов. Преди седмица я видях да ходи със слънчеви очила. Питах я защо? Тя нищо не каза.. Свалих и ги, беше с посинено око.. Ядосах се казах и да се маха от него. Тя ме погледна почти плачеща и ми каза: "Един път зарязах собствените си деца, сега и тези деца без майка ли да зарежа? Няма да стане! Каквото такова да е.. ". Често да ви кажа не я разбирам, някаква саможертва за изкупуване на грехове ли прави, не знам. След като се разделихме плаках, много плаках. Страхувам се за нея. Споделих с тагко. Той ми каза, ако реши да се изнесе, че ще намери къде да я настаним.
Пиша тези редове и отново плача... Разбити човешки животи. Никого не виня, но и никого не оправдавам. Баща ми се държи нвърдо, но какво е в душата му саво той си знае. Брат ми вече е студент в чужбина и дменя момичетата като носни кърпи. За него жената е мярка за непостоянство. От догодина ще трябва да започвам да си уреждам и аз живота по някакъв начин, имам пълната финансова и морална подкрепа на татко. А, мама, какво ще стане с милата ми майчица... много я обичам, и татко обичам, и брат си обичам и искам да са щастливи..
От краткия си живот до сега разбрах няколко неща:
Не може да има любов между двама души без отговорности, ако няма отговорности, то не е любов, а гол секс. Не може да поема отговорност само единия, а другия да се спотайва. Споделената отговорност е споделена любов. Дори да се влюбиш в друг трябва да знаеш кога да спреш. Няма съвършени хора, няма и пълно щастие.
Децата и родителите си остават такива за цял живот. Децата оставот най - важния фактор в нашето съществуване.
Бъдете здрави и щастливи!
Ирина

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
51-69 от 69

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 064a423b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

61.   По-добре ли е родителите да не се развеждат само защото това няма да се хареса на децата им. Родители, които не са щастливи в брака изграждат грешна представа на децата си за брака.


За мен по-гнусно е ако майката на авторката спи с любовника си и продължава да живее със съпруга си и го мами по този начин уж за да не страдат децата.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 064a423b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

62.   Един развод между съпрузи не означава раздяла и с децата.
Авторката не е наранена от това, че майка и си е намерила друг любим а от това, че майка й е прекъснала връзка с нея. Майката на авторката има вина за това, че е прекъснала връзка с децата си.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f1a6b1c963
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

63.   Много трудно се съчетават взаимоотношения от рода мой и твой деца, много трудно. Децата си знаят мама и тате. Много е трудно някое дете да обикне в истинския смисъл на думата новият партньор на майката и бащата.
Никога по никакъв повод не бих направила на децата си нов партньор, ако имам в живота, а още по малко ще допусна той да се държи арогантно с мен.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: ee3ebf0f4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

64.   "Каквото човек сам си направи, цяло село не може да му го направи. " Затова сега майката на авторката плаща за грешния си избор. Очевидно голямата ѝ любов и щастието, което е очаквала са се оказали един голям провал.
Отврати ме обаче желанието на някои коментатор/ки да я изкарат невинна жертва и едва ли не майка Тереза. Да жертва е, но на собствената си безотговорност, глупост и илюзии.
Тъпотията, че децата били временно явление в живота ни (имаме 2 със съпруга ми) изобщо пък не подлежи на коментар.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d858772dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

65.   От поста ти разбрах единствено това, че след като майка ви си е отишла, брат ти е изпочупил всичко в къщи, и дори е започнал да чисти и готви! Лесно е да чупиш, когато не си купувал, но това показва неуважение към труда на родителите ти! И става ясно, че сте възприемали майка си като безплатната домашна слугиня, защото никой не е пипал нищо, освен нея! Та, видиш ли, на готованецът дори му се наложило да чисти! Мисля, че майка ви е била крайно разочарована от вас, и затова е намерила друг мъж! Никой не е длъжен да жертва живота си за неблагодарни деца!

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: fefce6f0bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

66.   ПОдкрепям номер 65 Много е лесно да се чупи, когато нишо не е купено с твои пари.
Децата не могат да бъдат господари на живота на родителите си.
А и това не са малки деца а почти пълнолетни хора.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: ffeaa6a204
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

67.   Децата на авторката трябва да са благодарни за това, че майка им се е погрижила за тях до 14 годишна възраст. Има майки зарязали децата си още като са били бебета. Това вече е непростимо.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: fa5878b551
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

68.   65, 66, 67 изключително посредствени коментари, които нямат нищо общо с темата, а и коментиращите не са били на мястото на авторката. Темата е, че на авторката не и е безразлично страданието на майка й. Трябва да си дебил, когато върху тялото на майка ти горят цигари и да не ти пука.
Големи хора чупят вещи, а камо ли тинейджър на 16 г. в състояние на афект. Сравнението е меко казано глупаво. А написаното относно това, че майката напуснала "неблагодарната си деца" щото не била длъжна да ги търпи, а се оказало, по-късно че трябва, да гледа чужди "благодарни деца" е уникално творение на мисълта. Още по уникално творение на мисълта е, че родители те трябва да гледат децата си до 14, е тогава ТВУ -тата и приютите щяха да са пълни.
На чужд гръб и 100 тояги са малко.
Бил съм в положението на авторката и знам за какво става на въпрос.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a95885e523
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

69.   Такива истории са чести за съжаление. В случая майка ти е някакво трагично изключение - обикновено на такива жени им бият шута и от двете страни и те почват да прехвърчат от мъж на мъж. Не е честно, знам, но такъв е живота.
При тях явно наистина е имало любов щом са стигнали до такава крайност.
Моят съвет е да се държиш добре с майка си и с баща си, както и с всички хора, де. Обвиненията вече нямат смисъл - историята е стара и - както виждаш вече е сменена с нова драма. Не е честно баща ти да се забърква в драмите на майка ти, но уви - това ще се случва все по-често - новия и мъж няма да се промени и рано или късно ще я прогони.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 04fb3d90b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

70.   Била съм в положението на авторката дори по-лошо.Майка ми ме е изоставила като бебе. Баба и дядо ме отглеждаха. Въпреки това не мога да разбера авторката и брат й. Майка им се е грижила за тях до 14 годишна възраст. Трябва да оценят грижите, които майка им е полагала за тях до този момент.
Майка им не е изоставила бебета а почти отгледани тийнейджъри.
Аз не обвинявам майка си за нищо.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f4a092e8fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

71.   Авторке, баща ви е изнудил майка ви да си даде дела от апартамента, и затова сега няма къде да отиде! А сега се прави на благороден, че ще й търси квартира! А той си живее в жилището и в нейната част! Никой не бяга от хубавото, майка ти сигурно доста е страдала с баща ти!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 197cad2c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

72.   До 71. Това клише "Никой от хубавото не бяга" е само оправдание за безобразията, които се вършат. И какво лошо има в това да се дари един апартамент на децата от родителите? А, майка защо не е плащала издръжка на децата си, като е такава светица? А, любовникът и защо не и е осигурил дом, а са излезли на квартира?
И какво излиза - майката не поема никаква отговорност към децата си, любовникът не поема никаква отговорност към нея (любовницата) си, а дори тя му гледа децата, тегли кредити за болната му съпруга, а той за благодарност я бие и гори цигари в тялото и. И за всичко това е виновен бившия съпруг на майката. Смях, смях и лудост.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ea1f7b0d7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

73.   Всеки носи отговорност за своя живот. Така е решила, така е преценил майка ви. Вие сте големи хора вече. Такова поведение за 16 годишен младеж е недопустимо. Майкати е избрала този път, държала се е цивилизовано, но вие просто, не приемате, че това е част от живота. Неща, които по света са нормално нещо. Не искат да живеят повече заедно и заради вас трябва да живеят и света да се върти около вас. Да има наложени норми, цял живот всичко да се върти около децата, но всъщност, децата си поемат живота. Майката е направила своя избор, добър или лош, това е нейн проблем и избор. Концентрирай се върху собственият си живот и щастие. Брат ти има голям проблем, неуравновесен, жертва която иска внимание, всичко е черно и бяло, утре майкати няма да е причината за нещо друго, но неговото поведение, ще му пречи много.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ea1f7b0d7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

74.   Коментар 1 е в много мъдър и правилен, но няма да го разберат. Новото и манталитета са на друго ниво и трябва да си много осъзнат.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 318a045453
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

75.   Всякакви коментари са лесни, но не сте били на мястото на авторката. Не е никак приятно да наблюдаваш как пребиват майка ти и горят цигари в тялото й. Много лесно щеше да и бъде да каже, ами да се оправя.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4f34073e40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

76.   Била съм на мястото на авторката но пак не я разбирам напълно. Не разбирам и брат й.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4f34073e40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

77.   Най-важното е, че авторката си е извлекла поука. Като стане родител тя ще помисли първо за щастието на детето си после за своето собствено.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2c1cb19b49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

78.   До 76. Не си била на мястото на авторката, не си била, не си измисля. Бях на 7 години, когато пастрокът ми зверски пребиваше майка ми пред очите ми, след като се напие, а майка ми беше вдовица с първия си мъж и мой баща, който почти не помня. Добре, че това не продължи дълго, но ужасът от преживяното остава за цял живот.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4f34073e40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

79.   Е не съм била съвсем на мястото на авторката. Майка ми ме е изоставила като бебе, баща ми почина когато бях на 8 години, баба и дядо ме отгледаха.
Бих била благодарна ако майка ми ме гледаше поне до 14 години.

 
  ...

51-69 от 69
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker