Въртележка м/у два дома - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Въртележка м/у два дома
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1635 пъти
Като не знам как да си кръстя историята, ще почна тъй..
Мъжът ми се дразни, че оставам понякога сама в моя си дом. Мръщи ми се по телефона, затваря, и прочие. Провокира ме да изпитвам вина, че имам И свой дом. Не завися напълно от него, но имаме дете, на което психиката трябва да се опази на всяка цена.
Нямаме брак, основно живея в неговия дом, но имам и свой.
Има и проблем-работя почасова работа-не знам кога ще се прибера от работа и изборът е мой за това. Заплатата е почасова.
Като остана в своя си дом, макар и малък, се чувствам лееко виновна. Искам просто да се наспя, да гледам ТВ, да си гушна котката и да си имам моето място за свобода и чистота. Но и да не се чувствам виновна за нещо, в което не съм.
Нямам други връзки, желания /познавам сайта и хейта на потребителите/, но искам свое си място, имам си го, но чувствам вина-че съм ги оставила за нощ, две, три..
Като се прибера в общия дом, така да се каже, се чувствам неуютно. Битът в дома на мъжа ми, тъй да се каже, обаче е под всякаква критика. 100 квадрата -от тях нищо не става, като цяло.. 40 кв. на моя дом печелят всякак.
И м/у два дома-единия мой другия не, се чудя къде да се дяна.
Затова и не го давам под наем-ами ако ми трябва утре.. знае ли човек какво животът ще му поднесе..
Отделно всичко разнасям м/у двата дома-храна, дрехи, уреди.. писна ми вече... Ааа, няма пари за всичко по две, ще ми се... За щастие са на по 2-3 км един от друг..
Какво да правя? ! Да си ходя в дома и да чувствам вина или да живея в дома на мъжа ми, с всичката липса на ЕЕлементарни удобства? ! Не че моят дом е цъфнал и вързал, но не ми се обяснява с подробности...
Моля тинейджърите, без нищо лично да си идат в техните теми. Тук е за 35 г и нагоре.
Ако нещо не съм написала като хората.. съжалявам разстроена съм и просто имам нужда да го излея... Може утре да дообясня по-добре... Благодаря на прочелите и на онези които не ме упрекнат...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: dbafdcd81b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти и друг път си писала и виждам, че продължаваш да си живееш все така - май беше жилището на мъжа ти в къща с неговите родители или майка - нещо такова.
Виж, не може човек хем да живее сам, хем да има семейство. Разбирам те, че не се чувстваш добре в дома му, но защо не дадеш твоето миниатюрно жилище под наем, не си намериш работа на пълен работен ден и с тези пари не се изнесете на квартира да кажем? Пак е нещо.
Ти и да го дадеш под наем апартамента винаги можеш да изгониш наемателите ако ти трябва, но живееш в момента ни като рак, ни като щука. Раздели се с мъжа си като си толкова нещастна с него, гледай си детето в мини жилището и бъди спокойна.
Разбирам те иначе много добре. Аз самата живях в свое жилище 6 г., макар че имах сериозна връзка и чак след това заживяхме заедно. Знам, че ти е приятно да си сама и на спокойствие и да живееш както си била преди, но тогава да не си се омъжвала и да не си правила семейство.
Ти си си може би саможив човек...
Но може и действително да нямаш битови условия - търси начин да подобриш битовите условия в голямото жилище, не как да бягаш от действителността.
И да - ако дадеш апартамента под наем с тези пари ще можеш малко по малко да си оправиш другото жилище, но май не искаш, защото тайно си решила за себе си да се разделиш.
Ами направи го тогава. Защо не?

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7e5e541b97
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти не го оставяй мъжът ти така, че да не вземе той да си намери любовница докато те няма.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 831e4f04f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ами общият живот е съвместно творчество, миличка, не всеки да си лежи в дупката и да се сърди на другия. Необходими са компромиси и от двете страни. Ами ако живеехте в едно апартаментче всички, имаше свекър и свекърва на главата, и 2-3 деца в допълнение, по-добре ли щеше да ти бъде?
Единствената печеливша схема, естествено ако държиш на връзката с "мъжа си", я знаеш много добре - пренасяш се изцяло при него, започваш да облагородяваш апартамента така, както и на тебе и на него би се харесало. "Твоето" жилище го даваш под наем, или си го правиш на офис за някакъв частен бизнес. И започвате общ живот! С неизбежните търкания, дискусии, компромиси, общ бюджет, вземане на решения заедно и т. н. Ако токова те мързи да чисти и оправяш, а искаш да ти е хубаво и подредено - с парите от наема вземаш жена да ви чисти и подрежда. А на 100 кв. м. площ все ще се намери едно кътче, където да легнеш и да се наспиш като хората...
Иначе сега в момента ти искаш да имаш нещо (в случая връзка, семейство), без да си готова да вложиш необходимия минимум в него! Е, никъде не дават така - и кино, и лимонада...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8a81c1ecc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Проблемът ти главно е че не приемаш домът на мъжа си като твой въпреки че имате дете. Като няма удобства създай ги! Нали тези две жилища утре за детето ти ще останат, от вас зависи днес как ще ги поддържате, че да имат стойност жилищата ви за детето. А и като майка си длъжна да създадеш удобства в жилището където остава детето докато ти преспиваш у вас.
Искала си семейство, създала си, но в едно семейство жената/майката има отговорности, след като си създала дете, не можеш да продължиш да живееш като мома. Ти виждаш че там където живее детето няма удобства, е кой трябва да създаде удобствата?
Работиш почасово и съответно можеш да заделиш време. Една блажна боя е 6-8лв, взимаш и почваш от дограмата примерно, изстъргваш старата боя и боядисваш. В Интернет има много евтини идеи как да си създадеш удобства почти без пари. Кажи какво искаш и може да ти помогнем да намериш евтин начин да си го направиш, хората секции от боядисани ефектно дървени касетки си правят, дивани от палети, та ти ли няма да успееш, повярвай в себе си.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c7f35a8490
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Само номер 1 е излязъл.
Разбира се, че и другата тема е моя-не го крия, не сметнах за нужно едно да я търся къде е за линк, а и да я споменавам. Да не говорим, че написах пък тази в пристъп на яд и афект и съжалих почти веднага за това.
Колко пъти съм редила, подреждала и пренареждала етажа, какво съм внесла и донесла, няма смисъл да обяснявам. Дала съм много от себе си на тоя етаж, и материално, и човешки.
Сложа, направя нещо, мъжа ми мине след мен и си прави каквото реши. А аз се чудя кое къде е отишло. За жалост не мога да ремонтирам водопровода, а ако викна някой, той пък ще ми се мръщи после и ще ми опява.
Тръгнах да му оправям едни машини-и досега ми опява, че му били окрали частите. Смях.. Те не работят поне от 10 год.
Вдигнах ръце и се отказах да поправям каквото и да е.
Хладилникът МРААЗ чака да го изхвърли някой. Може би трябва да донеса собствения си от апартамента, че аз да нямам там? !
Битовизъмът ме убива. В 21 век-канализацията вони, а налягането е невероятно и зависиш от водата на 1 ви етаж.
Да, не мисля да живея вечно тук. Детето трябва да се води и взема от училище, няма кой друг. Трябват още поне 2-3 год да си ходи и прибира сама. После ще бъда по-спокойна-ще решава и да ходи при баща си, и при мен, с рейс, пеша и тн. Просто ще е по-голяма. Тя е така да се каже, повече дете от другите на нейна възраст.
Ти що реши, че не работя? !
Не помня какво съм писала в другата тема. Имаше периоди, в които не работех. Сега в момента от 1 месец също.
Преди 6 год заработих в 1 фирма, изкарах година и пол. 3 месеца пауза и в следващата работих до преди няколко месеца. Тоест с още 1-2 паузи работих към 3 год и пол. приблизително. Но не ми се споделят повече подробности-и тези са леко изменени.
Ядосаха ме снощи поредните му манипулации на мъжа ми просто. Все са такива-вземи хляб, бира, цигари, мляко или каквото се сети. Че да се върна. А после-ама ти си иди горе. Да бе, а детето да ме хване за ръка и да каже-стой тук мамо. И къде ще ида? !
Нямам ли право на почивка, 2-3 вечери? Всеки божи ден ставам в 6 ч, да и в събота и неделя също-по навик. Тичам като вол по цели месеци. Личен живот-нула. Социален живот-нула, че и под нулата. Пък и мъки в битов план. Че не мога ли да си почина понякога така както си разбирам? !
А ако почна и за здравословните проблеми на мъжа ми, а и мойте, страницата няма да стигне.
Вече съжалих че си излях яда тука и моля да ме извините. Познавам сайта и ми е ясно.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f5345d71d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Явно имaш осовaтелнa причинa зaщото не видях дa пишиш, че вземaш и дететл с теб или просто не си достaтъчно привързaнa към него. Не си и посочилa нищо конкретно (проблем зaрaди който дa предпочитaш дa си сaмa в твоя си дом) зa дa кaжем нещо по-коректно. Aз съм в подобнa дклемa, но не зaщото имaм някaкъв проблем, просто обичaм личното си прострaнство, дa си остaвaм сaмa, дa си се зaнимaвaм с моите си нещa и дa нямa никой нaоколо. Дaже предпочитaм дa си се виждaме със съпругът ми кaто гaджетa или любовници, но всеки в соя си дом дa си живее. Просто не искaм в семейство, искaм си сaмa. Но не не бих остaвялa тaкa и дете, тa то ще рaсте с чувство нa изостaвеност...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5b21040d34
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ей от такива децата остават с травми за цял живот.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: dbafdcd81b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От н. 1 до Авторката
Ти мисля си написала горе, че работиш на половин работен ден..

За всички пробелми с жилището, които изброи има решение. Отиваш в магазин, взимаш хладилник на изплащане и поръчваш да го докарат, когато мъжът ти не е у дома и да вземат стария хладилник Мраз с тях. Между другото, Мраз харчи страшно много ток
За водопровода - миришат ти най-вероятно сифоните. Водопровод може и 100 години да се ползва - викни водопроводчик да изчисти сифоните - ако имате изобщо истински сифони. Нека сложи хубав сифон и няма да мирише, а налягането се оправя с една помпа за 100 лв. точно - пуска се и се изключва автоматично и почти не хаби ток. Ние имаме голяма къща с 4 вертикала и имаме такава помпа за топлата вода - много е удобно.

Но мисля, че ти просто не се чувстваш добре да живееш с този мъж. Дори да оправиш жилището, на теб мъжът ти е проблемът, не жилището. Жилище винаги се оправя - въпрос на желание и на средства, но не можеш да промениш някого по свое желание. Ти този мъж такъв си го взела и такъв ще си остане.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 830e1db5b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не разбирам защо и двамата не живеете в твоето жилище... Нали не става дума за голямо разстояние между двата имота, все пак. Двама човека дори в едностаен апартамент могат чудесно да се разположат. Иначе, аз също имам нужда от лично пространство и чудесно те разбирам. При нас с моя мъж драмата е още по-голяма, защото през лятото живеем в извънградската ни къща, а през зимата - в София. Проблемът е, че мъжът ми работи близо до столицата и през топлите месеци му е много близо работното място. През студените обаче, трябва да излиза по тъмно и да се прибира по тъмно. Често работи и нощем и почти заспал шофира по малките часове. Ако е прекалено уморен, остава във вилата - понякога всяка вечер в продължение на седмица. Това обаче мен по-скоро ме изнервя, отколкото облекчава. Иначе, личното пространство е свещено. Вариантът, който аз съм открила, е всеки да си има свой "кът по интереси". Ако неговият е бюрото с компютъра, то моят е креслото пред библиотеката. Ако той повече се заседява пред телевизора, то аз съм си направила зимна градина в кухнята. Той зяпа мач, аз чета книга; той кове пирон, аз пържа палачинки; той коси тревата, аз прелиствам списание и така нататък. Т. е. имаме и общи преживявания, но имаме и абсолютно индивидуални хобита и интереси. Не ти казвам "Поговорете с твоя мъж", защото вероятно вече сте говорили. Може би ще те разбере, ако му предложиш да направи нещо по своя идея в твоя дом. Например да избере някаква нова мебел или да поправи някоя етажерка. Така ще го приобщиш и ще започне да гледа на твоето жилище като на "общо".

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: def3465c04
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да, писала си и преди. Според мен детето така повече се травмира като изчезваш за по ден-два. Чувства се изоставено. Някак си не можеш да вземеш решение. Според мен просто си вземи детето и отиди да живеете в твоя апартамент. Докато то е на училище ще можеш да работиш почасово, а и мъжът ти все пак ще трябва да дава пари. С тях може да вземеш детегледачка-има пенсионерки за по 5, 7 лева на час ще гледат детето и ще го вземат от училище. С нерешителността си и ти не си щастлива и детето е объркано. Ти бягаш някак си, но това не решава проблема. А той е, че не искаш да живееш с мъжа ти, но ти по някаква причина отлагаш раздялата. С което вредиш, на детето.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6bc5321720
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   авторке, съгласна съм с номера 1, 3 и 4. според мен проблемът ти е, че с мъжа ти нямате много общо, не се разбирате, не гледате в 1 посока. а жилището и битовите неудобства са само повод да искаш да си сама. щом толкова не можете да се разберете как да подредите и ремонтирате 1 жилище, не виждам как можете дългосрочно да мелите брашно. това не е семейство - всеки живее някъде, детето между двамата, ту сте заедно, ту не сте... реши какво точно искаш и ако наистина се чувстваш толкова добре в твоето жилище, разделете се и иди там.
Ж46

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c12f5f60b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Разведи се.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 51a1b1b482
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Защо си избрала да бъдеш с този мъж и да му родиш дете, а той даже не ти е предложил брак? Познавала си го, знаела си къде ще трябва да живееш и въпреки всичко си с него. Това е минало, няма смисъл да се оплакваш сега, ти си носиш отговорност за избора! Никой и нищо няма да се промени, щото на тебе ти се иска. Имаш 2 пътя- или се примиряваш с направения вече избор и живеете заедно в неговия дом, или си грабваш детето/евентуално/ и се местиш в твоите 40 квадрата, започваш нормална работа на пълна заетост, не си търси оправдания за мързела. Нали психиката на детето била най-важна- защо го оставяш само с дни? ! Не си виновна за това, че имаш "дом", а за това, че не си силна да продължиш живота си сама и да понесеш отговорност за собствените си действия или бездействия, само бленуваш за минали времена. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 74aa23189f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Текстът ти е 1:1 копие от старата тема!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker