Опасения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (82669)
 Избор на редактора (99)
 Любов и изневяра (18699)
 Секс и интимност (9820)
 Тинейджърски (18645)
 Семейство (3962)
 Здраве (6796)
 Спорт и красота (3584)
 На работното място (1578)
 Образование (4650)
 В чужбина (1031)
 Наркотици и алкохол (830)
 Измислени истории (696)
 Проза, литература (1315)
 Други (10958)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Опасения
преди: 11 месеца, 22 дни, прочетена 840 пъти
Здравейте!

Имам приятел от 3 години. Още отначало си разбираме много добре, като двете половинки на едно цяло сме. Преди известно време решихме, че искаме да живеем заедно и да станем семейство. Не го направихме както повечето хора правят - да живят под наем някъде. Направо си купихме жилище, с доста лутане и търсене повече от половин година. В момента правим ремонт и скоро ще се нанесем. Днес майка ми сподели с мен, че според нея не било най-правилното решение което сме взели. Първо трябвало да се изнесем на квартира, да видим дали се понасяме и дали се погаждаме на едно място и след това да предприемаме тази голяма крачка с купуване на жилище. Никога до този момент не се бях замисляла, че трябва да се подготвяме за съвместното съжителство. Според мен когато двамата искаме да сме заедно, държим един на друг и се обичаме не ни трябва "тест период". Ние сме си се доказали един на друг много пъти.
Пиша тук, защото нейното изказване ме притесни, че сме избързали и почвам да си задавам всякакви въпроси сама на себе си. Искам да разбера какво мислите вие по тази тема?
Ще съм благодарна ако споделите от опит!

Моля модераторите да одобрят написаното от мен.. наистина имам нужда да прочета мнения на хора, които са минали през подобно нещо - опасения..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 22 дни
hash: 99908139ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Никога няма гаранции, трябва да се правят компромиси, за да върви.

 
  ...
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: 7d8f389ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Виж, според мен ти най-добре си знаеш и родителите нямат право да ти се бъркат и да всяват съмнения. Ако майка ти е имала съвети, да ги е казала преди това. Сега жилището е купено, вие се устройвате и какъв смисъл има нейното мрънкане? Игнорирай я!
Ако все пак не се получи, ще продадете жилището и ще си разделите парите. Надявам се и твоето име да е на нотариалния акт, а ако не промени това!
Другото иначе си зависи от вас. Ваша работа. Взима решение всеки възрастен човек и си носи последиците. Майка ти да си гледа нейния живот.

Аз точно днес също се наложи да подбера майка си. Бременна съм и скоро ще раждам и тя ми вика „Ох, как трудно ще родиш, няма да можеш да отслабнеш и тем подобни.... “. Ядосах се, защото нито знае как ще родя, нито как ще отслабвам. Може и лесно раждане да имам примерно. Взела съм решение да имам дете и съм готова да си понеса последиците - нямам нужда някой да ми всява негативни мисли, след като нищо не се променя в ситуацията. Не мога примерно да си върна детето в магазина, за да не го раждам... трудно
Не знам какво им е на поколението на нашите родители, но имат много големи страхове и са много песимистични и негативни. Винаги СЛЕД като си направил нещо почва опяването колко трудно и какво може ЛОШО да ти се случи. Разбирам някой да се стреми да сподели своя опит ПРЕДИ дадено решение, но след това какъв е смисълът?
И тук става дума за елементарни неща - вие сте си взели жилище заедно. Реално действитлено гаранция няма. Женени хора с 3 деца се развеждат и карат за имоти, гаранция няма и да живееш по квартири преди това. Гаранция в живота като цяло няма, но губещите са само хората, които непрекъснато треперят и ги е страх да поемат някакви рискове. Ти като не поемеш риск никога няма да знаеш какво ще се случи, никога не можеш да загубиш, но не можеш и да спечелиш.
Аз намирам решението ви за добро решение. Взели сте го заедно, радвате се, можете да си го позволите и са ви дали явно кредит. Честито!
Радвам се, когато млади хора правят такива решения за живота си и имат общи и смислени цели, защото можеше примерно да решите да опаткате парите по дискотеки, наркотици и алкохол... Майка ти трябваше просто да ти честити жилището и да ти помогне с каквото може да се устроиш, а ако има проблеми да предложи помощ, но няма право да ти се бърка и да всява смут и неосновани страхове.

Успех

 
  ...
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: 49a71950f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Хвърляш се в дълбоки води, това е все едно да се ожените и да си бременна, без да сте живели пробно заедно.
Наивна си, че си допуснала да си купите жилище, в което не се знае дали ще изкарате година, като се появят битовизмите...
Така е лесно да се каже, че се обичате и сте от еди колко си време заедно, но истината е, че няма значение от колко време имате връзка, като заживеете заедно друга песен ще запееш.
Майка ти е напълно права, но не сега, а преди тази крачка е трябвало да ти го каже.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: d4a67d1d1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   От авторката до 2:
Благодаря за споделеното мнение, наистина имах нужда да чуя и различна гледна точка от моята и на близките ми хора. Наистина си права, че гаранция никога няма, но човек не може цял живот да длси стои в черупката.
И двамата ни има на нотариалния акт, точно поради опасения на нашите родители че ще се разделим и такива неща..
Аз си поговорих с моя приятел за това какво е казала майка ми. Все пак не крием нищо един от друг. И той беше категоричен, че иска да си живеем заедно и че когато това се случи ще се успокоим и двамата и няма да се съобразяваме с никого. Аз съм на същото мнение.
На теб пожелавам лека бременност и здраво бебче!

 
  ...
преди: 11 месеца, 21 дни
hash: 7d8f389ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   От 2 до Авторката - ами след като апартамента е на двама ви по Нотариален акт, тогава какво писука майка ти? Ти дали ще изплащаш твой по-малък апартамент или заедно с приятеля ти ще изплащате апартамент няма разлика. Вие по отношение на това имущество сте като женена двойка, между другото. 50 на 50 ви е имота и честито, че толкова млади сте решили един вид спестявания да правите, вместо да пръскате парите си.
Апартаментът си е точно това - дори да не останете заедно, ще продадете и ще имате на куп пари за ново начало.
Не мисля, че младите хора толкова сме привързани към определено жилище като нашите родители, които цял живот стоят в едно жилище и дори търпят нежелан партньор заради това.
Може би от това я е страх майка ти, но аз съм убедена, че вие сте различни и няма да имате проблем да продадете жилището или единият да изплати другия при скъсване или ако решите да се преместите в нов град.
Това е само едно жилище, за Бога! Не си си дала бъбрека на някого и също все още не си бременна. С това се надявам да изчакате, но всичко друго е все едно в крайна сметка. Материални неща се купуват, продават.
Поне имаш стабилен партньор до себе си, които има някакви цели и мечти и щом са ви дали кредит, значи имате и стабилна работа и доход. Защо не? И още - дори можеш да печелиш от всичко това, защото на теб самата едва ли биха ти дали кредит, а на двама ви са дали. Поздравления!

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 21 дни
hash: 25cc478997
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Първо, разбирам, че майка ти ти е близък човек, но и ти разбери, че тя няма как да знае по-добре от теб самата и не й е работа да се бърка в това.
Второ, наистина е много по-различно, когато заживееш с някого под един покрив. Аз съм с партньорката ми от повече от 10 години. Първоначално излизахме като ученици, след това заживяхме заедно в общежитие, когато бяхме студенти. Всичко беше идеално. След това закупих наше жилище и изненадите започнаха да валят. :) Карахме се за безумни битовизми години наред. Сега нещата се постабилизираха, но са далеч от идеални. Никога, преди да заживеем в наше жилище, не съм предполагал какво ще ми се изсипе на главата. :)

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 20 дни
hash: b441cecca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Зарадвах се, че има и други млади хора със сходно мислене. Точно така и ние направихме. Обичаме се, искаме се, ами защо да не си вземем заедно жилище. Едно че е по лесно и друго, че е добра инвестиция. Ние бяхме заедно едва половин година, но това по никакъв начин не ни разколеба. Дори не бях живяла с никой до преди това. Бях на 21, но нашите никога лошо не са ми казали, дори се радваха, че и ни помогнаха. Виж приятелите ни бяха изумени, как бързо се залюбихме, но това е, любовта на живота я усещаш веднга, не е нужно да минават 5 години изпитателен срок. Като усещаш човека до себе си и имате еднакво виждане за нещата, не виждам причина да не опитате. Разбира се винаги има риск, може да се разделите, може да се наложи да го продадете, ако не може да си вкарвате вноските например, но ти не губиш нищо от това, защото си млад човек и живота и възможностите са пред теб. Принципно и е най-добре да е с потребителски кредит, не да се обвързваш 25 години, но това е въпрос на личен избор.
Ние още сме заедно, а сега вече имаме и детенце на три годинки. Заедно се борихме през много трудности, включително и финансови, имали сме големи наразбирателства, докато се напаснем, лоши периоди. Казвам ти това за да знаеш, че семейните отношения не са цветя и рози и не е като в приказките. Въпроса е ти как ще се съхраниш през тези периоди и в коя посока ще се промени виждането ви за нещата. Напасването на характери е сложен и дълъг процес. Аз съм много щастлива от своя избор и ако можех да се върна назад пак щях да избера него. Цялата тази луда любов си е нещо само между вас и никой няма право да се меси. Луда любов си е и ти пожелавам и при него да е така и да сте заедно завинаги и да разказвате на внуците. Ех, че съм романтична..

 
  ...
преди: 11 месеца, 20 дни
hash: d274680c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От Авторката:
До 6: Така е.. без спорове за битовизми не може. То хора, които са от 20-30г заедно се сдърпват отвреме навреме. Все пак и в такава държава живеем. Всички сме изнервени, бързаме.. Времето ще си покаже дали сме взели правилното решение, но за момента аз го усещам като такова.

До 7: Радвам се, че съществува такава любов все още и при другите хора. Това ни остава, за ди се крепим живи.
Иначе ние сме с ипотечен кредит за 12г,. Сметнахме, че е доста добър период и лихвата е доста добра.

Наистина сте прави, че само ние си знаем какво усещаме като се погледнем в очите. Наистина бях афектирана от изказването на майка ми, но като изминаха няколко дни и осъзнах какво усещам вътре в себе си и че това не може да се промени с ничии думи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker