Мама и нейния приятел - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мама и нейния приятел
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 3945 пъти
Здравейте. Вижте ще започна направо, защото неискам да ви отегчавам с празни приказки. Та аз съм момиче почти на 18 и от около 6 години родителите ми са разведени. Наложи се да дойдем да живеем в софия с мама. Известно време тя си имаше приятел с които в началото се разбирахме д/г добре, но с течение на времето това се промени те започнаха да се карат, той започна да ме наранява както физически така и психически, но го преживях това. Сега мама си има нов приятел и с него така в началото мн се разбирахме обаче от известно време ( последна година и половина) той започна да ми се налага да ми забранява да излизам, да ме обижда постоянно че съм тъпа, че съм с момче от година и половина абе общо взето наранява ме много. Знаете ли колко пъти ми е идвало да му кажа " не ми се бъркай ти си никой" но немога заради мама, а и ме е страх да не ме удари... . не ми дава достатъчно пари, намери ми лятото работа но за жалост не видях нищо от това което изкарвах защото 1-во пуша (цигари) и 2-ро трябваше да събирам пари на мама за банката... .. мн ми е гадно като ви разказвам това, защото се чувствам като парцаляк честно да ви кажа. Всеки си изкарва напрежението в/у мен и аз трябва да си мълча за да мога да изляза на другия ден е немога повече... толкова мн искам да го изкрещя, че не издържам повече така, но няма къде да отида а може би ще ме изгонят ако им кажа нещо на въпреки.

Сега с приятеля ми решихме да живеем заедно след като завърша образованието си и приятеля на мама ми вика " когато започнеш да плащаш сметките, да ме храниш и да ми купуваш цигари тогава ще може да вземаш решения" знаете ли колко ми е гадно... какво да направя за да може поне докато направя 18 нещата да са добре (поне да мога да започна да си работя легално, з да си подсигурявам нуждите ) моля ви дайте ми някакъв съвет адски съм депресирана и постоянно ми се плаче. Моля Ви не ме критикувайте ако намерите някоя изядена буква не съм свикнала да пиша на кирилица :Р Благодаря, че прочетохте историята ми слънчев ден :р

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: 467c383d1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За начало, можеш да откажеш цигарите. Когато направиш това, ще ти дойдат сили да направиш и другите по-важни промени в живота си. Бъди силна!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 5c67c46fe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ей заради такива боклуци като тоя ме е срам че съм мъж. Какъв е тоя червей, който отива в чуждо семейство и започва да се разпорежда и да командори дете, което не е негово и е на почти 18 години? Ти си щяла да му купуваш цигари и да му плащаш сметките? А защо ли не съм на мястото на гаджето ти, да му навра главата отзад на тоя приятел на майка ти. Направо ме избива на голяма агресия като ти чета историята, за мен това е недопустимо, както съм 2 метра и 110 кила ще го сгазя като валяк тоя парцал. Още повече пък предният приятел на майка ти, който те е биел даже. Жените много рядко заслужават шамари, да кажем в 2-3% от скандалите, другото е избиване на комплекси, защото мъжът е жалкар, и знае че всеки на улицата ще го смели от бой, и затова подхваща жената. Не се хваля, ама аз не жена не съм посягал никога, не съм имал и много поводи, но просто нещо винаги ме спира.

Но да не се отплесваме. В твоя случай има 2 сценария за действие. Първият - да застанеш открито срещу този човек, и да си кажеш каквото има. Оттам нататък зависи дали майка ти ще застане зад теб, и евентуално ще се раздели с него - това е по-вероятно, защото майката винаги ще застане на страната на детето си; или да не се разделят, но да има някакво друго решение - това е по-малко вероятно, защото едва ли ще се промени този смотаняк. Първият сценарий ще ти е доста по-труден, защото когато човек е на такава възраст, му е много по-трудно да се изправи психически срещу възрастен човек, всички сме били на 17 и знаем за какво става дума. Не казвам че не е невъзможно, но ще те натовари доста психически, и не се знае дали ще има успех. Вторият, и доста по-лесен вариант е просто да отидеш при гаджето си да живееш, или на квартира, и един вид да избягаш от проблема. Този боклук нищо не може да ти каже - дори и сега като си на 17, той не ти е никакъв, и няма право да ти казва какво ще правиш. Ако това те устройва - това е доста по-лесният и ненатоварващ вариант, но от друга страна ако ти се махнеш, този човек ще остане при майка ти, и пак ще те тормози като те види, или ще започне да тормози нея повече.

Сигурен съм, че ще преодолееш проблема. Ние, младите хора, сме енергични и позитивни - ще се справиш и няма да си спомняш след това за какво е ставало дума даже :)

Успех и приятен ден и на теб :)

В. 22г

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 432e62600c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ти си жертва отвсякъде. Няма много, което да можеш да направиш. Търси начин да се махнеш от там. Все пак имаш и баща. Той не желае ли да ти даде някаква закрила? Днешните родители са твърде заети да мислят за тяхната си удовлетвореност и щастие, чак забравят, че децата също са личности с чувства и всъщност родителят трябва да ги брани с цената на саможертва.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: ce0c4369a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей. Милата тя. Вдигни горе главата и малко по гордо. Да ти дам съвет не мога но да ти дам кураж мога. С времето всичко ще се оправи и това ще остане в миналото. Да разговаряш с такива хора няма смисъл това са личности с ограничени морални норми. Само един психически слаби лабилен човек може да използва физическа сила. Това е в следствие на ниска култура и неумение да налага своето по тънкия и хитър начин. Мислят си че като викат или посегнат да ударят така нещата ще станат по техния начин но не не става. Усмихвай се като ти вика лека и тънка усмивка усмивка с разбиране и съгласие. Но помни усмихвай се съгласявай се но никога не се предавай не скланяй глава. Прави това което искаш. С уважение;

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 50dac59a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Мило момиче, ти не си" парцаляк" , а най-нормално младо момиче! Нямат право да те бият и обиждат тези мъже! Майка ти трябва да си поговори с този господин, че възпитанието ти е нейна работа, защото си нейна дъщеря, не негова! Като станеш на 18 години се измъквай от този тормоз и дерзай-учи, работи, но по-далеч от тези псевдо-бащи!

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 7057928c7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Говори с майка си!!! Би трябвало ти да си най-важната за нея и тя да застане на твоя страна. Или говори и с двамата спокойно и възпитано. Ако не става просто поизчакай и се опитай да живееш самостоятелно, което никак не е лесно, но независимостта е по-следка от подчинението пред явно не особено възпитан господин.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 12481a776e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   от авторката: целта ми не е да съм бреме за някой.... това че мама незнае кво прави не озн че баща ми трябва да плаша за това, но и той не е цвете за мирисане.... той си има вече друго семейство немога да разчитам на него, той не ми праща месечната издръжка която в началото беше 100 лв. и незнам как е извъртял документите, но в момента трябва да ми праща само 50 той и това не прави как да живея с такъв човек.... най-добрия вариан е да стисна зъбки и така... писах тук, защото по-скоро исках да видя дали съм права в случая да се чувствам зле т. е. дали не си въобразявам, старите хора казват че ние младите сме твърдоглави и си се самонавиваме за някой неща, но явно съм с всичкия си... благодаря че ме подкрепяте сладури и ако не успея да ви пиша по-нататък искам само да ви пожелая весело прекарване на идващите празници :Р до скоро и успешен ден

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 174c41e576
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Милото момиче, в пълна подкрепа на N 1 ще добавя само, че аз пък се срамувам от жени като тази майка. Семейството й се разбило- не е добре, ама не е само тя. Но да прибираш някакви ненормалници в къщи при положение че имаш дъщеря и то тийнейджър е недопустимо, само и само - тя да не била сама, да имала мъж!!! За нещастие има и то доста "майки" постъпващи по този начин. Виждат с очите си че детето им се чувства зле с даден мъж и продължават с безумието си- да бъдат с този мъж пък детето, както и да е. Ако няма как ще го дадат на баби и дядовци и тя пак ще си стои при някой нещастник!!! Имам десетки примери в обкръжението си. Дори и аз съм била в подобна ситуация- разведена от години, сама грижеща се за детето си и в един момент се появи един мъж - добър, кротък, без пороци и го приех, защото наистина ми беше трудно. Ведин момент обаче усетих как той злобее срещу детето ми, не ми позволява да му обръщам внимание - лигавила съм го била, да не му купувам това и другото и третото, а то само си мълчеше горкото, за да не създава проблеми. Сърцето ми се скъсваше като го гледам - е, погледах го не повече от седмица откакто започна това поведение на въпросния господин... и такъв шут му бих в тъпия задник, че имах чувството че чехъла ми е потънал в задника му. Още на другия ден го нямаше и си заживяхме пак по старому с детето ми, трудно но спокойно. Няма, няма на света мъж, който ще ме накара да гледам как детето ми страда, само и само на него да му угодя!!! А пък на тези псевдомайки какво да им кажа или да им пожелая, не знам, може би... да им дойде акъл отнякъде???

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker