Нужда от съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120987)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Нужда от съвет
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1718 пъти
Ж, 28 съм. Имам нужда от съвет, дано ми публикуват историята.
С мъжа ми сме заедно от 10 години вече, имам син на 3. Майка ми е главната болка. Тя още от самото начало не одобряваше връзката ни. Ние не сме в добри отношения, предполагам защото нейните родители ме отгледаха, нямаше я връзката помежду ни.. С мъжа ми, до момента в който сина ни стана на 1 годинка, живеехме под наем в малко жилище. От мъжа ми не се оплаквам-няма побоища, пиянски изпълнения, скандали и изневери. Когато малкия стана на 1г. майка предложи да живеем при нея, нейното жилище е огромно, за да не сме давали грешни пари за наеми и т. н. т. Опитахме за около 2 месеца, не се получи. Тя може да не гледа сериали и сапунки, но се мъчи да се налага и да се изживява като властна жена, подсилено от факта, че има добра работа и взима добри пари, помага като закъсаме. Казва-" Аз давам парите, аз решавам какво ще стане". Същината -- неотдавна ни купи жилище. На нейно име е. Обзавеждане и покъщина вътре си е наша. Живеем на 10 мин. пеша една от друга. Идва когато и е кеф, да видела детето. Мъжа ми работи на смени. След нощна смяна, ляга да спи. Не я интересува. Че малкия спи, че може да се къпя-не я интересува. Ако е заключено блъска по вратата и вика като луда. Станаха скандали, мъжа ми не я нагрубява, не смее или не знам какво, аз се разправям с нея. С нея се караме много. В прав текст на мен и на приятели навънка казва- това жилище е мое. Кой къде ще пускам да живее и какво ще се прави там аз решавам. Вие сте вътре благодарение на моята милостиня.
Вярно, милее за внука си, но това което ви описвам до момента е само върха на айсберга, не искам да влизам в детайли. Има ключ от вкъщи. Искам да сменя бравата. Може да ви се стори смешно, но аз не смея. Покрай закупуването на жилището и помогна обща позната, адвокатка. Тя е също леко настроена зле към мен. Че съм лоша майка, че съм смотана, нищо не става от мен и т. н. т. И явно тя я подучва също какво мога да правя законно и какво не. Майка ми не си подбира думите. Кварталния ми каза, че ако сменя бравата, майка може да ме съди или да ме изгони и аз нищо няма да мога да направя.
Как да постъпя? Искам правен/съдебен или от сорта подобен съвет. Тези идеи от типа на "седни и поговори кротко с майка си" не помагат, правено е много пъти, тя прави каквото си иска. В скандалите неведнъж ми е казвала- ако много знаеш, ще те оставя на улицата.
Нямам къде другаде да ида. Какво да направя?
Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 551abdc1fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От чисто правна гледна точка ти ако нямаш договор за наем или някакво друго писмено споразумение, нямаш и права над апартамента.
Според мен дори и да смениш бравата, тя пак ще крещи и ще ви притеснява, най-вероятно ще ви спре партидите за ток и вода.
С две думи - не се занимавай. Тази жена не ти е реално майка. Сигурно е живяла и работила в чужбина нещо и те е оставила на баби и дядо(откъде иначе пари за апартаменти) и е свикнала с пари да контролира хората. Елементарна жена е, най-вероятно необразована и примитивна. Няма общо с теб, слава Богу.
Вие може да сте бедни, но сте все още млади - нямали сте 40 г. да трупате пари.
Най-добре според мен е да се изнесете отново на квартира.
Имате само 1 средство да „изнудвате“ майка ти и то не е правно. Просто ѝ кажете, че ако не ви остави на мира и не спазва елементарни правила (примерно да се обажда предварително като иска да ви посети), то ще се изнесете ДАЛЕЧ на кваритра и няма да може да вижда детето.
Ти както нямаш право над нейния апартамент, така и тя няма право да вижда детето. Като баба тя няма никакви права над детето ви.
Ако иска да вижда детето с две думи, ще трябва да играе по твоята свирка. Вие на квартира можете да излезнете, тя друго внуче не може да си направи сама.
Освен това виж тя ако живее в семеен апартамент да нямаш ти някакви наследствени дялове пък там.
Аз на твое място бих просто странила от такава майка, от такъв човек. Ще си събера нещата и семейството и чао-чао - да си носи апартаментите в гроба.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 55fb931c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А всичко е тоооолкова просто, излизате на квартира и се разпростирате според собствената си черга. Независими, спокойни и задружни с половинката
... Да, трудно ще е, но вие ще си диктувате правилата! Има страхотни боксониери за 200лв.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bef32e0142
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Странно е, че няма коментари по тази тема, а аз ги чакам с нетърпение, защото съм в същата позиция като авторката. И на мен ми беше казано: не давайте пари за квартири, елате при мен, ще ми е по-добре да не съм сама в това огромно жилище... И после се започна: това така, онова иначе, мъжът ти е еди какъв си, ти си еди каква си, тук аз ще нареждам, сръдни, фасони, интриги... Прибираме се от работа, затваряме се в стаята, за да не я слушаме, и се чувстваме като тийнейджъри, които се крият да пушат в килера. По-тихи сме от мишки, не слушаме музика, не ползваме кухнята, не гледаме телевизия... Абе... като към неканени гости е отношението. В моя случай обаче, по документи аз съм собственик на имотите, които са ми дарени от родителите ми отдавна. Тя има право на пожизнено ползване. Но между "де юре" и "де факто" има разлика. Все пак съществува и така нареченото морално право, на което маман се позовава непрекъснато. И дума не може да става да решавам ситуацията с адвокати, да делим квадратни метри и да се заключвам от собствената си майка. Но пък и така не се живее. Май пак ще наемаме квартира - при четиристаен апартамент и триетажна къща - всичките мои по документи и купени от покойния ми баща. Но какво да я правя? Има право и тя на спокойни старини, пък и ние искаме да се почувстваме нормално семейство. Ако я дразним, ще си тръгнем. Само не мога да разбера, след като все се оплаква от нас със съпруга ми, защо въобще настоява да живеем с нея? Предложиха ни познати да наемем апартамента им на символична цена, понеже имат траен ангажимент в чужбина, и искат жилището им да бъде наглеждано от приятели, и майка ми пак запя старата песен: "Ама как ще давате пари за квартири? Ние с баща ти защо се блъскахме да ти осигурим жилище? " То нито така, нито иначе...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b7833055a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бягaйте от тaм! Тaя лудa ше ви скaпе животa! Мъжът ти зa сегa не се меси може би зaрaди теб нaй-вече, a и зaщото е третa цигулкa тaм, но не се знaе когa ще превърти и ще си тръгне и от семсйвтото си дaже.
Мaйкa ти е злобно и мaй и зaвистливо човече, aдски комплексирaнa и чудовищно егоистичнa. Нищо добро не виждaм в нея, a кaк билa рaзличнa с мaлкия... нормaлно. Ще се опитa дa го купи по всякaкви нaчини, внимaвaй много, не допускaй твърде близки отношения с детето зa нaпред. Ще го мaнипулирa в своя ползa. Въобще я отрежете от всякъде, мaхaйте се, ни вaс, ни внуче дa виждa.
Тряй съвсем мaлко докaто отделите пaри зa квaртирa. Aко трябвa продaвaй мебелите. Потърсете жилище нa кредит. Aко не рaботиш, потърси яслa/грaдинa/детегледaчкa и търси рaботa, но бягaйте от тaзи лудa.
И... товa нейно толковa крaйно и свободно поведение, по всяко време, толковa сигурнa, че нямaте изход и ще трaете, толковa сигурнa, че мъжът ти нямa дa гръмне и дa се рaзпрaви с нея... дaли нямa и другa причинa? ! Държи се освен другото и кaто ревнивa женa...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b31542fa7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Добре, ти не знаеше ли какво лудо Ленче е майка ти?
Мислете как да се изнесете. Няма да можете да просъществувате така. Това ти е единственият възможен съвет. Майка ти е луда простакеса, която е изкарала 10 х Е и носа с говняна пръчка не може да й стигнеш сега.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5a2e3356b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   За съжаление истината е, че вие като семейство нямате жилище. А само такова на майката (закупено с нейни средства) и ПРЕДОСТАВЕНО ви на добра воля от нейна страна да живеете в него. То е на нейно име... Но независимо от обстоятелствата явно тая жена е доста крива като характер, щом не проявява елементарна култура и не уважава личното пространство на дъщеря си и семейството и. Независимо, че жилището е нейно един човек на място би се обадил преди да дойде, би се съобразил с обстоятелствата, би бил внимателен и уважителен, за да не внася напрежение и да не нахалства. Но явно родителката ти не е такъв човек, а е със силно его или емоционален вампир.
Какво можете да направите:
1. да оставите така нещата и госпожата да ви диктува живота и да нямате спокойствие
2. да се изнесете от това жилище с вашата покъщнина и да си намерите необзаведено жилище под наем или да закупите такова с кредит

Аз лично бих избрала второто. Спокойствието и самочувствието, че имаш свое пространство без никой да ти се бута, меси, напряга и командва живота няма цена.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5a2e3356b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   П. С. Има една приказка-щом ядете от меда(предоставено наготово жилище), ще търпите и жилото.... Затова и кажи-не ти ща ни меда, ни жилото.... и се махнете от там.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 35af9b37ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Потърсете си необзаведена квартира и пренесете каквото можете. Не си струва да си хабите нервите. Гледай си семейството на пурво място.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: dcd8f448a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Напротив, има права да вижда детето като баба. Ако откажеш, може да поиска от съда да определи реижим на свиждане. Нямаш права върху апартамента. И как се жениш и раждаш дете, след като не си му осигурила дори жилище, пък било и под наем? То и за това не те уважават особено. На 28 г. си легнала на гърба на майка си, и ти и мъжа ти.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c562cf0941
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   С такива хора няма разговор, поне си наясно. Единствено кройни мерки работят. Изнесете се оттам и колкото и да е тежка се оправяйте сами но й отрежете достъпа до вас и детето. Само това ще я вразуми. Братовчедка ми има една такава кукундрела за свекърва и просто й съсипа детето защото му влияе много зле. Просто я изолирайте и дано се вразуми!

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 542168aa8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Странна ми е "реакцията" на мъжа ти. Като ти каже другият път така, кажи, че се изнасяш на квартира, ако ще и най-мизерната да е, и че внука си на снимка ще гледа само, да видиш как ще омекне. Слагаш ѝ правилата, които искаш да спазва, и ако не, чао!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 033ade98ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Н 9, кaтегорично НЕ си прaв/a! Бaби и други могaт дa виждaт детето единствено и СAМО със съглaсие нa родителите! Никой съд нямa дa издaде режим зa свиждaне с бaбaтa просто зaщото и нямa подобни зaкони! Товa сa отношения по желaние.
Единствено може някоя бaбa или близък роднинa дa предяви претенции зa попечителство aко детето е в риск.
A в този случaй дори aвторкaтa лесно може дa изискa огрaничителнa зaповед срещу мaйкa си!
Остaвa обaче въпросът кaк тaкa мъжът и не реaгирa дори с недоволство нaсaме...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 551abdc1fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   N 9 говори небивалици. Баби и дядовци, лелки и стринки нямат никакви права над детето на родителите ако родителите са живи и не са алкохолици, наркомани и т. н.
Само при мъртви и асоциални родители могат баби и дядовци да придобият права над децата.
Тоест тази баба има точно толкова права над детето, колкото и Авторката над апартамента.
Младото семейство е живяло самостоятелно, но ТЯ им е предложила жилище. Те съвсем прагматично са се съгласили без да знаят в какъв филм се вкарват. Това са МЛАДИ и неопитни хора. Всеки има право на грешки, за Бога.

н1

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d33a9ff73c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Защо да няма къде да идеш,авторке?Ще идете на квартира.Няма да сте нито първите,нито последните дете уж имат жилище,а дават"грешни" пари за наем.И ние с моя мъж сме започнали от две лъжици и две вилици.Със сигурност не е лесно,но поне ще спрете това издевателство над вас.Ние сами си се оправяхме,имаме си уютен и удобен дом,че и на едното от децата купихме жилище в голям град.Всичко се постига,ако не ви мързи и държите един на друг.Стъпи си на краката и не позволявай на никой да се меси в живота ти.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e3bc4b6007
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Когато твърдите нещо първо проверете в закона дали сте прави! Четете семейния кодекс примерно чл 128 дядото и бабата могат да поискат от районния съд по настоящия адрес на детето да определи мерки за лични отношения с него, ако това е в интерес на детето, а това право има и детето.
Тоест ако бабата не е пропаднала наркоманка, всеки български съд ще й даде право на лични контакти с детето!!! И всичко това е без значение дали бабата е биологична, тоест детето може и да е осиновено, щом обаче детето се води по документи дете на дъщеря й тоест нейно внуче, бабата има права.

При положението на авторката тя няма никакви права над жилището, неин е избора дали ще се изнесе на квартира, но тя няма право да ограничава контактите на детето с баба му.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0eb4250de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Понеже имотът е на нейно име, тя има права над него и ако по някакъв начин се опитате да я отделите, тя реално може да ви изхвърли и то законно, защото не си споменала за никакъв писмен договор между вас. Най-простичкият съвет е да се отделите, да отидете на квартира, да се пробвате да закупите жилище с ипотечен кредит, ако ще да заживеете при другата баба, няма значение, просто трябва да сте възможно най-далеч от нейното имущество и по никакъв начин да не сте под неин контрол. Предполагам, че не сте го сторили, защото нямате финансовата възможност на този етап, но на твое място бих се ориентирала в посока изнасяне. Дори и да ти каже, че не е съгласна да живеете под наем, че няма смисъл и прочие, ти си възрастен човек, изграждаш свое семейство и си напълно в правото си. Опитала си да говориш, казала си ѝ, че си искаш спокойствието, след като тя не ти го дава, сама ще трябва да си го осигуриш, далеч от нея.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 14521e3046
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Ха. ХА. ХА. За какъв правен съвет бълнуваш, като тя ви е купила жилище и това жилище е на НЕЙНО име?
А вие с какъв акъл приемате материални неща от нея, като си я знаеш каква е?
Сама си си виновна.
И освен това хората, които тук са обидили майка ти не са прави, защото жената си печели парите и може да се държи както си иска. Глупавите будали сте ти и мъжа ти.
Писнало ми е от разни хора теб, които правят деца без да са си организирали основните неща и после се спукват да мрънкат и да се оплакват!!! То затова и има толкова много мрънкащи деца и тинейджъри - просто като гъби попиват поведението на мама си и тате си.
Номер9 говори глупости, че бабата имала права да вижда детето и можела да поиска свиждане в съда, но за другото е абсолютно прав!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 157a99b453
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

19.   Н 9 е абсолютно прав. Има закон, според който съдът може да определи режим на свиждане на детето с бабата, дори и ако родителите са грижовни, но просто не го пускат при баба и дядо. Мисля, че беше веднъж или два пъти месечно в определени часове, ако съдът прецени, че това е в полза на детето.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 258f6e3d02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Н 9 и 16, не заблуждавай хората! Чл. 128 се свързва с чл. 59 и съгласно с ал. 3 на чл. 128 се изпълнява чл. 59 ал 8 и 9. А чл. 59 касае : Родителски права след развода! Бабата няма никакви права до развода! Те не са разведени и няма съд, освен в Русия или КНДР, който ще даде на бабата право да вижда детето!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e3bc4b6007
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   №20 и как свърза ал 1 от чл 128 с чл 59?
ал 1 се приема за парва преди развод, ал 2 права след развод. А и след развод става въпрос за отношенията на бабата по бащина линия /бивша свъкърва/, нали знаеш че в България децата остават с майките си след развод.
Обаче в тази тема казуса е отношения на бабата от майчина линия с внучето, тук бабата има права дадени й от ал 1 на чл 128 СК.
Лошото е че хора които нямат и грам юридическо образование се мъчат да размишляват по закона. Когато нямате знания питайте специалисти! Адвокатите са учили за това.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 24d1bfdb73
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Авторке изнесохте ли се вече? Аз при такава жена и седмица нямаше да търпя. Ако нямате пари за квартира си събирайте следващите няколко месеца и се махайте колкото се може по-бързо.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 43fdafef6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Авторката. Благодаря за всички мнения. Накратко ще го кажа- проблемът е финансов. Не съм чаааак толкова проста и безотговорна, ако имахме как, да сме се изнесли. На този етап това е ситуацията.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 11909d4bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Проблемът ти не е финансов, а семеен, тоест ако останете там, скоро ще си разведена!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker