Тя се промени през последните години - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Тя се промени през последните години
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1614 пъти
Добър ден, на 19 години съм и имам нужда да споделя и да получа съвет. Имам опасения, че майка ми не е с всичкия си. Причината е, че винаги ми се е струвала нормална, но в последните години тя много се промени, особено след като мина 55 г. Първият път, когато забелязах някаква промяна в нея беше когато я чух да говори против мен. Толкова се обидих, че си тръгнах, а когато ме попита защо си тръгвам и казах директно в очите, а тя се направи, че няма такова нещо. Години след този случай отрича да е правила такъв коментар. Само че аз я чух. После случката се повтори, по време на разговор по телефона, когато приключвахме разговора аз не затворих първа и не свалих телефона от ухото си. Тогава докато тя затваряше я чух да говори против мен пред някого. Бях и звъннала в труден за мен момент за да я помоля за съвет, тя ме изслуша, а на затваряне направи грозен коментар, сякаш преди малко бях говорила със съвсем различен човек. И това отричаше. Аз съм много директна с нея, но тя е доста лицемерна към мен. Лошото е че тя много често казва за себе си колко прям човек е, как ако има нещо го казва директно в очите на хората и не обича да лицемерничи. Обаче мисля, че е лицемерна. Предполагам така се нарича това отношение. Случките не престават, защото тя пред мен каза, че съм отслабнала доста, а после по грешка вместо да пише на някаква нейна приятелка явно, писа на мен, че не съм мръднала и грам, но не ми казва за да не ме обиди. Направих се, че не съм го прочела, а тя дори не се усети, че го е пратила до мен, защото е на „Вие“ с техниката. По същия начин по грешка писа и на мен как правила опити за магии.... Бях болна и пиех едни лекарства, но същата вечер бях на сватба, тя ми каза, че не бива да се притеснявам да ги пия с алкохол, но аз прочетох в интернет, че ако ги пия с алкохол ще стане беля и и го казах, тогава тя каза да не ги пия с алкохол щом така съм прочела. На следващия ден коментирала с леля ми как съм искала да ги пия с алкохол, но добре че била тя да ме спре, защото било вредно.
На сестра ми и се роди дете преди година и половина. Пред нея говори колко е следко детето, но пред мен казва, че върви дебеличко и че сестра ми не си е свалила килограмите от бременността, но пред нея казва, че изглежда много добре и браво, че си е запазила фигурата.
Сега ми казва, че ми е време за деца и пита кога ще има още едно внуче. А ако приятеля ми не искал да съм го затежела и да си ходя при тях. Няколко пъти го обиждаха, като той по случайност стана свидетел, те ме обвиниха, че аз съм виновна. Сега му се вричат, че много го уважават, но той си има изградено мнение и говори с тях единствено от уважение към мен.
Пише си с някакви непознати във една фейсбук група и им се обяснява колко ги обича, а те я игнорират и никога не и отвръщат. Само за сведение – ако на тях е казала, че ги обича 20 пъти за последната година, то на мен е казала около 1 или 2 пъти. На мен ми пише как съм живота и, а в същата група, в която и аз съм член, попадам на нейни коментари как тя си била най – важна и когато децата и нахалствали и твърде много търсят контакт с нея, тя ги била „подритвала“, разчиствала и продължавала напред, за да и е спокойно, понеже нямала дълг към тях. Оплаква се в интернет от нас, че живота и минал в гледане на деца. Бях в болница преди 6 месеца, имах проблем, тя се натрапи и дойде да ми помага, въпреки че отказвах, справях се сама. После в интернет видях, че е писала как нямала капка време за себе си, защото се занимавала с мен да ми помага. Не съм искала помощта и, дори отказвах. А тя каза колко и е приятно да ми помага и да е около мен. В същата група често чете нещо, смята че е готино като фраза и после цял месец го повтаря ни в клин, ни в ръкав, смятайки, че звучи много мъдро.
Някога с майка ми бяхме много добри приятелки, но вече не я чувствам нормален човек. Съмнявам се в това колко адекватно функционира мозъкът и.

С всички майки ли се случва това или просто моята не е като другите?

Не разбирам защо тя прави така, не разбирам наистина.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3e684f65c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Критическата !Майка ти се е озлобила и не търси вината в себе си.Ти си прекрасно дете и нищо не можеш да направиш.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f226662caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля, че имa омрaзa към вaс мaйкa ви... Много е вероятно дa е зaрaди женскa конкуренция ( ненормaлно е, но се срещa много по-често от колкото можеш дa си предстaвиш) ти и сестрa ти сте млaди, тепървa ви предстои животa, особено ти, a тя вече е нa възрaст. Концентрирaлa се е в кaкво е "изгубилa" a не в кaкво е имaлa и сегa кaто вече освободнa от зaдължения към децa може дa имa. Искa нещa, но не и стискa...
Много си млaдa зa дa рaзбирaш, a и попивaш негaтивизмa нa мaйкaти. Игнор му е цaкaтa! Aмa пълен игнор! Aко се вре нa силa дa "помaгa" режи директно, aко нaстоявa, бъди по-грубa дори!
Покaжи и някой коментaр който докaзвa лицемерието, но пред човек коктп тя увaжaвa и се позaсмей присмехулно.
Просто и покaжи, че нейните номерцa пред теб вече не. минaвaт.
Или още по-просто е дa огрaничиш мaксимaлно контaктa с нея.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ffcfe489d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Твоята майка има антосициално нарцисистично разстройство. Още на докато бях на половината от поста ти стана ясно. Говори с роднини да я насочите към психолог и терапевт, макар че дори тези неща едва ли ще ѝ помогнат. Ако няма промяна у нея, единствения ти изход е да прекъснеш контакт и изобщо да не вземаш под внимание какво тя мисли и прави. Подобни хора са силно токсични и нищо добро не може да излезе от връзката с такъв човек, особено ако отговаряш на провокациите му.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5dbfb19620
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не си го слагай на сърцето, защото тя може би наистина не е добре с акъла. И, естествено, че майките не говорят така. Е, не всички, предполагам.
Предполагам и че няма да иска да отиде на лекар. Тя живее ли с някой, баща ти, роднини?
Съветвам те да приемеш, че нещата са се променили при вас и ако майка ти е с психически проблем, тя не е виновна, няма морално прегрешение спрямо теб.
Може да има начална склероза и ако можеш по тази линия да я изпратиш на невролог, все ще бъде нещо. Едни съдоразширяващи лекарства може да й помогнат, но в случая, това е само предположение.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f04054c561
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Хаха, тази явно си е така. По-скоро ти си виновна, че чак сега си прогледнала. Преди си била малка и наивна. Не те ли и страх, че може в един момент да лицемерничи, а в следващия да ти направи магия? Игнорирай я преди да е навредила на връзката ти.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: dc9f70c2fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Може би е влязла в критическата или пък може би наистина има някакъв проблем. На този етап няма какво да направиш, освен да не и обръщаш внимание.
Гледай да не разчиташ прекалено много на нея и малко се дистанцирай.
Ж29

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker