След като загубиш чаканото бебе - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

След като загубиш чаканото бебе
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1403 пъти
Здравейте! Много ми е мъчно за една моя приятелка, която адски много искаха бебе заедно с своето момче, но го загуби... Скоро ще пробват пак, но... Просто не е често, тя е страхотен човек никога не съм срещала по добър и искрен човек от нея, чудесен родител е, но защо съдбата и отне желаното и то точно към края, броени дни преди да го гушне и целунне искам да и помогна, но незнам как, изпада в депресия пред мен и околните се държи мъжки дори бих казала, чудя и се от къде намира сили, но аз вече малко или много я познавам и всъшност виждам и усещам как пада надолу, незнам как да и помогна, не съм преживявала подобно нещо, но я разбирам, по очите и колко я боли, оле като си представя ако съм аз, въобще нямаше да имам сили да се мръдна от леглото, да отвинява се, но не е виновна, сърди се на съдбата за това, че не е честно и аз се сърдя на съдбата защото наистина не е честно от друга страна как да и кажа, че може би е било по-добре така, като тя изрично нежелае да приеме този вариант и е права, но пък може би... Съжелявам, че повдигам тази тема за всички дами които са преживяли това, но тези които някак са преминали през тази депресия, през този ужас.. как се съвзехте? Как да и помогна?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: e6dd1e839e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сигурно ще ме изядат заради коментара ми, но, колкото и да е трудно, моят съвет е да мислите разумно. Предполагам, че става въпрос за спонтанен аборт и най-вероятно плодът е бил увреден, така че тялото е постъпило по най-естествения начин. Вярвай ми, това е далеч по-малкото зло, отколкото да се роди дете с тежки проблеми, с които ще трябва да се бори и то, и семейството му. Не трябва да сме живи на всяка цена! До такава степен сме издигнали притежанието на живота в култ, че забравяме за неговото качество. Дундуркаме стотици живи трупове чрез поддържащи системи и лекарства, благодарение на този псевдо-хуманизъм, който ни се набива в главите... не осъзнаваме, че това всъщност е много по-жестоко, отколкото да "дръпнем шалтера". В този смисъл и раждането е нещо, към което се подхожда неохотно и с голяма степен егоизъм. Никой не допуска възможността, че това дете може пък да не иска да се ражда. Винаги подхождаме с най-добри намерения - мислим как ще има приятели, колко ще го обичаме, как ще учи в добър университет и прочее, но нашите фантазии, не гарантират щастието на детето. Замисли се, ако ни беше даден пробен период, в който да опитаме от отредения ни живот, от съдбата си, от последствията и намесата на чужди лица и събития, от смеха и сълзите, колко от нас щяха да се съгласят да се родят? Абсолютно сигурна съм, че човечеството щеше да е в значително по-малки размери. ;)
С всичко това искам да кажа, че гледате много едностранчиво на събитията и драматизирате повече, отколкото е необходимо. Вече отдавна не раждаме с идеята да запазим вида, а от капризи и егоизъм - искам, искам, искам! Тогава идва природата, за да ни напомни, че не всичко се свежда до нашите претенции.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 93a7f75f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз се замислих по твоя коментар н1, вярно има много в написаното от теб... Но тя на тоя етап не приема подобни обяснения.... Най вероятно след като се появи здравото бебече тогава, може би.... , но пък знам, че и за другото много ще се тревожи да не се случи отново.
От авторката...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 37f7143b00
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е как "броени дни преди да го гушне и целуне", за мен това означава в края на бременността, което означава, че наблюдаващият я лекар е за съд! Няма как да не видиш толкова месеци, че има нещо на бебето, или че майката е застрашена! Как така изведнъж мъртво роден плод ( поне аз така разбрах)? ! Ако е грешка на лекарите, да си потърси правата!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 14d5e0cbfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   1, прочети малко повече за спонтанните аборти и не се изказвай неподготвена. далеч не само увредени ембриони се изхвърлят, а причините са много и разнообразни.
да не говорим, че в случая изобщо не става дума за ембрион, а за бебе, щом е станало броени дни преди да се роди. в случая си е мъртво раждане и вероятно е можело да бъде предотвратено с преждевременно секцио, макар че не стават ясни подробностите и само гадаем.
авторке, трудно можеш да й помогнеш а и без да се засягаш, няма как да знаеш през какво точно минава, колкото и да опитваш. че не е честно - не е. при толкова жени, които раждат нежелани деца да има такива, които не могат да родят, е огромна нестправедливост. но така или иначе, такъв е животът.
времето ще й помогне да живее с това и да опита отново. имам приятелка с 4 спонтанни аборта, след които роди 3 живи и здрави деца. не знам колко се сеща за миналите си проблеми, а и не искам да я питам, за да не ровя в стари рани.
твоята приятелка след време ще опита пак и ако съвсем не стават нещата, може да мисли за осиновяване, това също е вариант.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e74bb5085c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Подкрепям №1 права е за доста неща макар да ги е казала малко по....
Нормално е жените да абортирват, приемете го, тя е в фертилна възраст, ще забременява пак, не трябва да приемате всеки опит за бебе като планувате прекалено надалеч. Затова нашите баби са казали за бебе не се купува нищо предварително, затова са чествали 40дни на бебето, защото до като едно дете не преживее 40 дин не се смятало за жив човек, в първите 40 дни то е на ръба между живота и смъртта. Затова и №1 е права когато казва че живота не е искам искам искам, не можеш да си пожелаеш живот и той със сигурност да стане, създаването на живот става с опити и е нормално да не стане от първия път.
До авторката спокойно, въобще не тъжи за жената, тя ще забременее и ще роди деца, дори има време да роди и няколко пъти. Моя позната беше седнала пред блока в който живее и ревеше след аборта си, а се оказа че нямало смисъл, ето 3 години по късно тя ражда за втори път и днес има двама сина.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker