Брат ми-пълен психопат! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Брат ми-пълен психопат!
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 2506 пъти
Подозирам, че наистина има психични отклонения това момче. С една година е по-малък от мен, на 17 години е. Той е единственото момче в семейството. Откакто се помня, това същество налага психически тормоз на мен, сестрите ми и на майка ми най-вече. Винаги се чувства нападнат, мисли се за най-ощетения, всяка секунда смята, че гго обсъждаме. Никога не съм водила нормален разговор с него, каквито и тактики да съм използвала. Общуваме единствено при скандали или ако иска да му, , помогна" с нещо. Сложих думата в кавички, защото всички винаги трябва да му коленичат и да изпълняват това, което каже, ако не стане на неговото, почва да крещи, да изнудва, докато получи това, което иска. В неговия свят той винаги е невинен и ощетен, никога не вижда грешките си, винаги ние сме виновни за ВСИЧКО! Способен е да ме обвини за това, че вали дъжд. Спорим за всичко, за най-дребнавите неща. Изключително е злопаметен и обръща всичко в негова ползва. Опитваме се да му угаждаме, за да е по-спокойна обстановката, но той ВИНАГИ е недоволен от ВСИЧКО. Сигурна съм, че ме ненавижда. Не знам как да общувам с него, как да подобрим поне малко отношенията си. Не мога да живея в този Ад, постоянно съм нервна, пия успокоителни, притеснявам се най-вече за майка ми, получи няколко инфаркта, трябва да си почива и да е спокойна, а брат ми не я оставя нито за секунда. Аз не съм цвете в никакъв случай, включвам се във всеки скандал, наравно с другите. Имам чувството, че това, , семейство" ме съсипва, имам спешна нужда от психолог, но брат ми определено е за психиатрията.
Най-странното е, че извън дома, сме съвсем различни, нормални, спокойни хора. Моля ви най-искрено за съвет, няма от кой да го поискам, тъй като с никой не съм споделяла за тази ситуация.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5697199067
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-добре напусни домът си, време ти е да кандидатстваш в университет, така че- нови хора, нова среда. На брат ти също скоро ще му започне житейският път. Най-вероятно брат ти е социопат, но не е изключено и ти да си. Аз и моят брат сме същите. Просто за мен той е социопат. Вече сме порастнали и вмомента живее на другия край на света в неговия си свят. Аз просто го напуснах тоя свят и си създадох свой. :)

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 12f6414a09
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами просто спираш контактите с него, предполагам си над 18 след като казваш, че той е по-малък. Отдели се от негативната среда ("дом"). Не поддържаш връзка с него и готово. Трудно е, но в крайна сметка той не е показал братска обич, така че? !

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a4749c1be0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Лошо сте си го възпитали. Особено като прочетох, че за всичко му угаждате, за да има спокойствие. Не може един човек да тероризира цялото семейство. Обърнете страницата и спрете да му тичате след г*за. Ще се потръшка, ще беснее, но вие все пак сте повече и може да се наложите. Другият вариант е просто да го изхвърлите, когато стане на 18. Брат ти е лигавен страшно много с толкова жени наоколо, а това прави лоша услуга не само на вас, а и на него. Може би има някаква надежда, още не е пораснал съвсем, но трябва да сте непреклонни и много търпеливи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 8cce1789be
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Ако можеш просто се махни оттам.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1b94ef800b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Режеш от живота. Това лекенце не ти е брат. Кръв споделена братство не прави. Просто му спри кранчето и го игнорирай, а ако почне да цвили му тегли майната.

Буквално - ако се разхленчи като лекето, каквото е, питай го дали иска кърпа за сълзите, дали не му е дошъл цикълът, пак ли е му е влязъл пясък във вагината.

Не спомена контрол на баща ти, предполагам че отсъства от живота ви. Това са признаците на леке, израснало само с жени, без бащински контрол. Няма какво да направиш, живота сам ще го стъпче. Живей си твоя, толко.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: db9bb44103
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Говори със семейството си и викнете психиатър или психолог у вас, то е очевидно че той няма да отиде дори да го заплашвате. Не го знам тоя как ще има приятелка някой ден, да не говорим за жена и деца. А дори ако това не стане моя съвет към цялото семейство, колкото и гаден е никой да не му говори, никой да не отвръща на нападките му, никой да не му "помага", да не му слугува, абе все едно не съществува. По този начин може да си оправи малко държанието. Истината е, че за поведението е много вероятно цялото ти семейство (включително и ти) да сте виновни. Почва се от глезене-млезене, след това като прилага това отношение като по-малък и вие просто свиквате и не го учите на друго. Защо не сте го пращали в някакво военно училище или пансион? Да се научи да бъде мъж.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7431c9d7b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Може на психолог да го заведете, но едва ли ще отиде. Друго, за което се сещам е да направите така че да разбере колко сте важни и че без вас ще му е много кофти. Например да се направиш че ти е станало нещо заради някакво негово действие не знам.. за това се сещам, пробвайте от опит глава не боли.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7431c9d7b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Може на психолог да го заведете, но едва ли ще отиде. Друго, за което се сещам е да направите така че да разбере колко сте важни и че без вас ще му е много кофти. Например да се направиш че ти е станало нещо заради някакво негово действие не знам.. за това се сещам, пробвайте от опит глава не боли.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b19e189f4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Освен да потърсите помощ от семеен консултант... Или просто да седнете всички на един разговор и да изясните нещата. Много са загрубели и има нужда от изговаряне на всичко.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0a6b8fe44d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ако навън се държи добре може да се опиташ да поговориш с него някъде, където има повече хора, за да не вдига скандали. Има ли човек с когото се разбира и му има доверие, ще е добре да прекара време с него и да поговорят с разбиране. От психолог със сигурност има нужда, може да му дадеш нещо което отдавна иска при условие, че отиде на психолог. Ако не проработи може ти да отидеш все ще ти дадат някакъв съвет. Друго, което ми хрумна ако имате роднини на село с които се разбира може да го пратите там за малко да поработи, и да се по успокой от всекидневните скандали. Късмет и ни дръж в течение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker