Мъжът ми не поддържа лична хигиена - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Статии:
 Как да се харесваме в собственото си тяло. Проект - Кожа.
 
Споделени истории (76094)
 Избор на редактора (64)
 Любов и изневяра (16859)
 Секс и интимност (9351)
 Тинейджърски (17677)
 Семейство (3500)
 Здраве (6278)
 Спорт и красота (3343)
 На работното място (1363)
 Образование (4050)
 В чужбина (900)
 Наркотици и алкохол (790)
 Измислени истории (682)
 Проза, литература (1214)
 Други (10016)
 
 

  

Споделена история от Семейство

Мъжът ми не поддържа лична хигиена
преди: 6 дни, 10 часа, прочетена 1178 пъти
Омъжена съм от 9 години. В началото на съвместния ни живот всичко беше много хубаво. С течение на времето мъжът ми стана инертен, но това което най-много ме тревожи е, че той занемари личната си хигиена. Опитах с намеци, но не се получи. Директното съветване го обижда много и той не желае да говорим по този въпрос. Не иска да промени навиците си и дори е готов да се разделим с обяснението, че аз не го приемам такъв какъвто е. Но все пак личната хигиена не е нещо, което е свързано с характер, образование, възгледи, които аз приемам. Не искам да обсъждам този въпрос с мои близки, защото те биха били пристрастни, затова искам да чуя вашето мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
  Email:
  Въведи кода от картинката в ляво! (anty bot)
 
Въведи код
 
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 дни, 6 часа
hash: 9230d0ae1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Не вярвa, че би го нaпуснaлa нaистинa, зa товa и го "предлaгa". Aми прaти го дa спи в другa стaя с обяснението, че те е гнус. И без рaзпрaвии. Aко ще дa поемa. Но си е гнусно. Може пък дa си дaде сметкa и дa се постегне. Aз със сигурност aко не промени товa бих го нaпуснaлa aко ше и всичко остaнaло дa му е перфектно. С подобно нешо не могa дa нaпрaвя компромис, дa ме е гнус от човекa и дa искaм интимност с него е aбсурд. Дaже не се виждaм дa седнa дa обядвaм/вечерям с него нa еднa мaсa....

 
  ...
преди: 6 дни, 2 часа
hash: 95f67a259d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   За съжаление с личната хигиена имат проблем много български мъже. Сестра ми навремето беше с такъв, който не се къпеше 1 седмица, не си миеше зъбите, не си сменяше дрехите. Да не говорим за пушачите и алкохолиците как вонят. Не ми се вярва обаче мъжът ти да се е променил. Може би ти си станала по-чиста и осъзната на тази тема, но човек, който е имал вече хигиенни навици няма как да ги занемари.
Послушай номер 1, но като цяло това е нещо, което аз лично не бих търпяла. Моят мъж се къпе минимум 1 път на ден и си мие и косата, винаги си сменя бельото и ризата, но носише многократно панталоните си и дънките си без пране, което промених. Също му слагам всяка вечер чиста тениска за сън и всяка сутрин му прибирам носените 1 път неща в пералнята. Единствено връхни дрехи и костюми се носят многократно без пране, какво остава да имам мъж до себе си, който не се мие или не си мие зъбите. Невъзможно! Никой не заслужава това.

 
  ...
преди: 5 дни, 20 часа
hash: 5803721077
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Според мен мъжа ти е в някаква депресия. Сега, не искам да кажа, че всички депресирани хора са мърляви и не спазват хигиена, има такива, които са си свежи и ги е ударила депресията по друг начин. Но всеки човек, който е да кажем над 7 годишна възраст и е миризлив и мърляч, то значи, че има някакви емоционални проблеми, които водят до депресивни състояния, които пък изразява чрез това да е мърляч този контретен човек.

 
  ... горе^
преди: 5 дни, 19 часа
hash: 24289b0922
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Там е проблема, че използването на такива думи като гнус и подобни го карат да се озлоби и отчужди от мен. Много е чувствителен на тази тема, но не в смисъл да се къпе по-често, така че аз да не повдигам въпроса, а в смисъла на засягане на личното му его. Не знам дали ме разбирате. Аз пък съм тъжна, че съм най-близкия му човек а той се обижда от неща, които казвам в негово а и наше добро. Това е, може би, единственият проблем, който виси неразрешим между нас. Много го е страх да не се промени, връзката трябвало да бъде такава, че всеки да приема другия такъв, какъвто е. И аз смятам така, но хигиената не е нещо, което да трябва да се обсъжда и изисква.

 
  ...
преди: 5 дни, 15 часа
hash: d84ca0e693
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Понякога хора в депресия занемаряват хигиената си.

 
  ...


...
преди: 5 дни, 15 часа
hash: 9c4dc85575
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   При такова положение наистина е наложително да му покажеш че няма да го търпиш. Номер 1 дава добър съвет, пък ако той не иска да спи другаде, премести се ти. Когато осъзнае че не си му в кърпа вързана ще се усети че и другите жени няма да го търпят такъв. Освен ако идеята му не е да се разделите като цяло, а в този случай е направо по-добре да си тръгнеш. Когато обясняваш проблема пред някого - ВИНАГИ подкрепяй с примери, иначе повечето ще разсъждават като номер 2, че причината си ти, въпреки че има промяна у него.

 
  ... горе^
преди: 5 дни, 12 часа
hash: 2c0c9a8764
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Забелязвам, че в началото на брака ви този човек не е бил такъв. С времето той е станал инертен и занемарява външния си вид... За мен това значи, че човека в момента е изпаднал в дупка, има някакъв психолигически проблем-депресия, липса на желание за живот и т. н.
Трябва първо да се разреши проблема вътре в него и тогава той ще си върне отново вкуса към живота и към желанието да се поддържа.

 
  ...
преди: 5 дни, 10 часа
hash: 8105d22195
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм автора. Към номер 7 - ами в началото на връзката хората се стремят да се харесат на другия и е логично в този период на силната любов да правят компромиси и неща с които да задържат другия. Истината е, че всички го правим. С годините и когато любовта си отива хората стават себе си и навярно това е причината той да се занемари. По мои наблюдения той си е такъв по природа. Не мисля, че съм станала по-взискателна по отношение на чистотата. Аз задължително се къпя всяка вечер и не обличам една дреха повече от 2 пъти. Контраста с неговото разбиране за лична хигиена е огромен. И не е въпросът само да спим отделно, нали през другото време сме заедно, храним се заедно. Миризмата на застояла пот е нещо ужасно, а се случва той да контактува и с други хора. Неудобно ми е. Болно ми е, че той не желае да вникне в проблема, да разбере, че това оказва влияние не само на мен но и на хората, с които общува. Болно ми е, че не иска да положи усилия да ме разбере.

 
  ...
преди: 5 дни, 10 часа
hash: 8105d22195
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Пак съм автора: Към номер 3 и 5. Не мисля, че е чак в депресия. Вярно, има си грижи (всеки човек си има в някаква степен), но това не пречи да се грижи за себе си и да се вслушва в съветите ми. Нежеланието му да го осъзнае като проблем обижда мен от друга страна. А пък той се прави на обиден и засегнат. Аз не искам да се разделям с него, защото съм видяла и добрите му качества, които за радост са повече. След всеки скандал на тази тема се стига до извинение от моя страна за тормоза върху личността му, за да се помирим, но дълго няма да издържа.

 
  ... горе^
преди: 5 дни, 5 часа
hash: 9230d0ae1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Aвторке, нещо ми се рaзминaвa между постa и коментaрa ти после.
В нaчaлото не е бил тaкъв, но после сa нaвици според постa, тоест придобити в последствие.
В коментaрa кaзвaш, че думи кaто "гнус" го озлобявaт и отчуждaвaт и нaстоявa, че трябвa дa бъде приет тaкъв.
Също имa лек нaмек в постa, че стaвa думa зa инaче интелигентен, ерудирaн човек.
Възможно е тогaвa дa е нaсочен срещу теб именно по някaквa причинa. По този нaчин дa покaзвa неувaжението си към теб...помисли си дaли сте имaли по-ектремни "рaзговори" преди дa зaпочне дa се зaнемaрявa, рaзмянa нa остри думи, обиди.
Рaботи ли той, кaк е нaвън, също тaкa зaнемaрен ли е зa пред обществото или сaмо пред теб?
Върни спокойно и бaвно лентaтa нa спомените си нaзaд до преди дa се промени той и aнaлизирaй кaкво може дa го е подтикнaло дa се държи тaкa, обиждaйки и себе си и теб, но нaстоявaйки, че ТРЯБВA дa го приемеш тaкъв или дa се рaзделите.
Имa нещо повече в този негов нехигиеничен бунт.

 
  ...

...
преди: 5 дни, 2 часа
hash: 7f5ac287cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Според мен личната хигиена е тясно свързана с "характер, образование, възгледи". Най-малкото образованите хора знаят, че ако не се къпят, не си мият зъбите и т.н., може да си докарат сериозни здравословни проблеми. Девет години са много време, но когато някой ти прави напук или го мързи да направи нещо толкова елементарно, дори не толкова за теб, колкото за себе си, надали и друг на твое място ще го издържи дълго.

 
  ...
преди: 4 дни, 20 часа
hash: 24289b0922
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Автора: Номер 10 - този нехигиеничен бунт е резултат от ненаученото от семейството му, а у тях не е особено лъскаво и блестящо от чистота. Аз си го обяснявам, че първите години на по-силна любов и по-честа интимност той се е стараел да не ме разочарова и неизбежно къпането е било по-често. С течение на времето и връзката ни стана по-инертна (както между впрочем и в повечено семейства се случва) и той се отпусна. Имали сме и други противоречия през годините, но непосредствено преди последния хигиенен скандал не е имало нищо, което да го раздразни и поведението му да ескалира. Инатлив е, обидчив е. И тези му "качества" му пречат да се погледне през моите очи. Втълпил си е, че хората в една връзка трябва да се приемат такива каквито са. Да, съгласна съм, но когато става дума за образование, произход, религия, раса и подобни. За мен степента на хигиена не е даденост, която отсрещния трябва да приеме. Иначе, когато съм в тежък момент - болест, смърт на близък или нещо подобно е грижлив, не са му безразлични моите проблеми. Но, тази хигиена си виси като дамоклев меч между нас и не той а аз трябва да правя компромис.

 
  ... горе^
преди: 4 дни, 18 часа
hash: 436a5ce100
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   "Буржоата" искате да се къпете всеки ден по два пъти, а? Аз съм от семейство, в което много пъти сме карали само на хляб и сол, докато чакаме да ни пуснат тока, защото предния месец не сме имали пари да го платим. Като бебе са ме къпали един път седмично (неделя), след това аз продължих да се къпя само неделя. През най-студените зимни дни, когато в стаите е студено и е трудно да изсъхнеш, сме се къпали и по един път на 2 седмици. Сега вече съм самостоятелен, не живея при нашите, но продължавам да се къпя по 2 пъти на седмица. Може и твоят мъж да е от бедно семейство и да не е научен да се къпе като "европейски гражданин". Иначе и аз като си хвана гадже почвам да се къпя по-често - преди срещи, секс, както и къпане заедно с мацката преди секс. Впрочем последният вариант е особено приятен - пробвай да правите секс по-често и преди секс да минавате през душа заедно.

 
  ...
преди: 3 дни, 15 часа
hash: 24289b0922
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Автора: Към номер 13 - Съжалявам за детството ви. Но не съм съвсем съгласна, че недоимъкът е причина за лоша хигиена. Аз също съм израстнала във времена, когато банята беше извън къщата, тоест на двора. Трудно се отопляваше през зимата, но това не ми пречеше когато нашите ги няма да се мия частично на мивката в кухнята, а иначе бойлера в бянята се подгряваше веднъж седмично. Да си сменяш дрехите по-често макар и да не си се къпал цялостно под душ също е признак на поддържане на хигиена. В днешно време, когато можеш за 1 час да си изпереш и изсушиш дрехите едновремнно а не го правиш си е чиста проба мързел и липса на себеуважение. Не става въпрос за буржоазни маниери а за здраве, чистота, уважение към себе си и към другите.

 
  ...
преди: 3 дни, 4 часа
hash: 1f454a1751
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   След първите два пъти, в които навремето легнах с мъжа ми, след страстно ухажване, си казах: "Хюстън, имаме проблем! " Проблемът беше неудържима миризма на пот от подмишниците му. Абсолютно ми беше невъзможно да поддържам подобна връзка, физически ми беше нетърпимо при всичките положителни качества на джентълмена. Как постъпих? С комплименти! Винаги го посрещах току-що изкъпана, дезодорирана, парфюмирана и прочее. След прегръдката за посрещане, невинно питах: "Уморен си. Не искаш ли да си вземеш релаксиращ душ? Купила съм нов душ-гел, ще ухаеш божествено; аз те чакам в леглото... А! Малък подарък: обожавам рол-он-а на "Невея", взела съм ти мъжкия вариант, сложи си, моля". Нещо подобно дрънках, само и само да го насоча към банята. И чудото стана! След месец сър започна да цени ароматите - на чаршафите, на хавлията, на халата, на луксозния сапун, на качествения дезодорант, на моите парфюми... В момента - три години по-късно, няма по-ревностен защитник на стриктната хигиена от него. Често се възмущава от свои колеги, че идват на работа, лъхайки на застояли дрехи. Към днешна дата моят мъж риза втори път не облича - веднага в пералнята. Бельото, естествено, също. Душът е първата част от ритуала след прибиране от работа. Почиства окосмяването си под мишниците, за да не би, не дай си Боже, някак да се появи неприятна миризма. Но аз продължавам с комплиментите на тема "Убийствено ухаеш, ела тук... " Така проблемът изчезна без следа. Не те съветвам, естествено, да се правиш на луда калинка като мен, но истината е, че хората реагират повече на поощренията, отколкото на санкциите. Създай на човек положителна репутация и той ще се скъса, за да я защити. След като веднъж го убедиш, че ухае божествено, ще се разори, само и само да не те разочарова. Това имам предвид.

 
  ... горе^

...
преди: 2 дни, 13 часа
hash: 9230d0ae1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   В тaкъв случaй, aвторке, остaвa вaриaнтa който посочих в н 1. Не използвaй тогaвa точно тaзи думa (гнус) мaкaр че, aз бих го нaпрaвилa без зaдръжки, смени я зa "миришеш ми неприятно и освен товa го отчитaм кaто неувaжение към мен и ме обиждa". Подозирaм обaче, че вече си пробвaлa и тaкa и също без ефект.
Aз не бих моглa дa бъдa с тaкъв мъж, ще ме отврaти от тялото си, a и от себе си кaто личност...
A към н 13: имaло е временa когaто порaди прекъснaт ток зa неплaтени сметки именно порaди бедност съм се къпaлa със студенa водa. Но съм се къпaлa редовно.
Имaше случaй когaто зaкъсaхме в еднa "лютa" зимa в хижa, беше прекъснaт токa порaди aвaрия, a водопроводните тръби се спукaхa от студa, е, събирaхме сняг от вън и топлех нa кaминaтa вътре, че поне дa се поизмием криво-ляво.
Прaвили сме обиколкa (aвaнтюристичен, евтин туризъм) из някои Европейски стрaни с мaлък бус и спяхме в някой евтин мотел сaмо двa дни в седмицaтa, остaнaлите дни нa седaлките и се къпехме по бензиностaнции.
Нямa опрaвдaние-никaкво!

 
  ...
преди: 1 ден, 8 часа
hash: 8105d22195
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Номер 16 и това съм опитвала - всеки път казва, че това го обижда и се сърди. Номер 15 - попаднали сте на мъж, който ви се е доверил а и вие сте в началото на връзката си все пак. В първите години на връзката ни му подарих дезодорант по някакъв повод, а той взе че се обиди. Разбрах, че е чувствителен на тази тема, но непонятно защо не работеше да отстрани проблема. На моменти осъзнаваше, че потта му мирише по-силно, но някак не се научи да се къпе всяка вечер или поне да се мие по-често под мишниците, да си сменя бельото и т. н. Да уточня, че спазва интимна хигиена всеки ден, но не и цялостна. Деликатна съм била, разбира се. Опитвах с "ще пера, след като се изкъпем". Деликатността ми с времето премина в "ще пера, преоблечи се". Докато стигнахме до момента, в който започна да ме обвинява, че са маниячка на тема чистота и пране и започна да ми се сърди и обижда като се налагаше да му обяснявам защо го правя. Е, в повечето случаи приключвахме с моите извинения, че съм му нарушила спокойствието и съм засегнала самолюбието му. Има някакво необяснимо за мен разбиране, че мъжът било нормално да мирише на мъж а не на жена и от всекидневното къпане се настивало особено през зимата. Не си сваля дрехите от гърба в продължение на една седмица. Колкото и деликатно да подхождах той винаги избухваше. Обещавах, че ще се старая да не повдигам повече този въпрос, но се дразнех и не успявах и пак се стигаше до скандал. Той се изнесе. Чувствам се неразбрана, неуважавана, унизена и предадена. Това се случва вече за втори или трети път. И винаги аз се извинявам и подавам ръка за прошка. Този път няма да мога за простя.

 
  ...
преди: 1 ден, 4 часа
hash: 11bb61c096
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Когато огънят на любовта вече не е така буен, както в началото, мъжете /а и жените/ се променят. Може би твоят съпруг иска да те принуди да го напуснеш... Опитва се да те отблъсне от себе си. Докато най-накрая се стигне до там, че повече да не можеш да го търпиш, и решиш да го напуснеш. Аз така ги виждам нещата. Търси си друг, появи ли се 'нова любов', или го заменяш, или му даваш последен шанс. Ако пак ти откаже, го зарязваш. Аз лично, не бих търпяла мъж с лоша хигиена до себе си. Ако той те обича и уважава, /теб като негова партньорка, а и себе си/ никога не би занемарил личната си хигиена. Не пропилявай живота си с мъж, който не те обича. Дори и качествата му да са повече от недостатъците.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

Въведи кода от картинката в ляво! (anty bot)

Въведи код
При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)
 
  Email:Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker