Родителите ми тормозят мен и сестра ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми тормозят мен и сестра ми
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1562 пъти
Здравейте, на 17 години съм имам по- малка сестра която е на 7. Пиша с надежда някой да ми помогне аз и сестра ми да се махнем от вкъщи. От септември майка хвана баща ми в изневяра искаше да се разведат обаче той реагира много остро над нещата много пъти той и посяга пред нас заплашва я, че ще я убие хвърля маси по нея и всичко останало.. та сега сме ноември и все още това нещо продължава. Аз о сестричката ми сме жертва на психически тормоз и двете не издържаме повече. Тя е малка и не заслужава това доколко аз изживявам техните кавги с нервни кризи... положението е ужасно моля дайте ми съвети да се спасим от този ад! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: e8d1a337f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Споделете с близък за вас човек и незабавно отидете в отдел закрила на детето! И двете в никакъв случай не може да растете при такива условия.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: cd7b0f584d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей. Ужасно е това, което преживявате. Аз пораснах в такова семейство и знам как се чувстваш. Няма ли как със сестричката ти да отидете при баба си и дядо си, докато вашите се разберат помежду си? Или се изнесете и тримата с майка ви. Сподели с роднини какво се случва у вас. Не позволявай сестричката ти да расте в такава среда! Ще следя историята.
А. 18

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 96838d4f73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравейте!
Обясни на родотелите си в какво положение си и се надявам да спрат с кавгите. Отиваш и викаш майка си и баща си на вечеря, като за изненада ти ще можеш да я направиш (, за да те излсушат или поне да се зарадват. Или пък най - малкото да помогнеш на майка си... Все пак да бъде налагана всеки ден... ), но не е и задължително. Можеш просто да отидеш ей така, за да си поговорите и да им обясниш свойте чувства, все пак си тяхното първо дете. Би трябвало да те изслушат и, освен това им кажи как сестра ти е твърде малка, за да изживява такива неща, че това щр повлияе на детството й и на израстването й и нещо от този род. Просто не се ядосвай, а направи това, което ти казах, а ако не стане отиваш при твоя роднина (леля, баба и дядо) и им обясняваш какво е станало, и те ще обяснят нещата на майка ти и баща ти. Може би, като го чуят от тяхна роднина ще се замислят колко това вреди на децата им. Ако пък и това не стане - Отиваш при педалогическия съветник (би трябвало да има такъв във вашето училище).
Надявам се да съм била полезна! Пиши дали опита това и дали има ефект!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: acea0f3fd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Послушай горните три, но ако нищо не се оправи ще трябва да чакаш до 18 г., да се изнесеш, да си намериш работа и да искаш права над сестра си. Това е краен вариант. Опитай обаче горното, но ако не се получи ще трябва да действаш радикално.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 155158f03f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Говори с майка си, че заедно трябва да се изнесете в т. нар. "Защитени жилища" или при роднини/приятели. Ако няма ефект, се свържи със "Закрила на детето", социалните служби. В Интернет има координати. Те ще са длъжни да установят положението и при необходимост да изведат теб и сестра ти. Но имай предвид, че ще ви е много трудно!
Може би има и по-добър вариант. Свържи се с районния ви полицай и му обясни ситуацията. Той би трябвало да е наясно какво може да се направи. Предполагам, че е възможно да принудят баща ти да се изнесе и да му издадат ограничителна заповед. Независимо чие е жилището!
Бъди силна, смела и щастлива! Кураж! :)
Ж29

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 63e0664c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Може да се свържеш и със социален работник. Те ще задействат процедура по извеждане на децата от тая среда... Може да предоставят на майката защитено жилище заедно с децата или пък децата временно да се настанят в приемно семейство, докато майка ви успее да реши въпроса с насилника-да напусне жилището или да си намери по-добро място.
Може бащата да бъде заставен да напусне жилището и да му се издаде ограничителна заповед, за да няма право да идва и да ви тормози. А вие с майка ви да си останенте там... Но това ще го реши съда. Закона позволява независимо на кого е жилището щом децата са под 18г. жената и децата да си останат в него до навършване на пълнолетие на децата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: cf6968a0dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Когато бях малка, родителите ми често се караха помежду си. Никога не са си посягали, но е имало толкова драматични викове, че се чувствах ужасно подтисната. Опитвала съм се да говоря с тях, но това нямаше ефект. Никакъв. Обикновено накрая викаха по мен, защото им се меся в отношенията. Научих си урока- не се меси във връзките на големите или изобщо никоя връзка.

Поговори само с майка ти. Тя е изплашена, не знае какво да стори, баща ти я заплашва, посяга й, крещи й, тя има две деца, вероятно не знае как да се справи сама. Майка ти е човек, преди всичко, дори преди това да е родител, тя е човек. Децата често си мислят, че родителите им са нещо съвсем друго, че те не мислят и не чувстват като тях, но това не е вярно. На 30, 40 или 15, всички ние си имаме нашите вътрешни проблеми. Поговори с нея, кажи ѝ какво мислиш, как се чувстваш и какво те притеснява. Помоли я да направи нещо. По-лошо от това да си дете на разведени родители е това да си дете, подложено на стрес и проблеми, които не са за възрастта ти. Възможно е, когато те чуе да осъзнае, че трябва да се вземе в ръце и да направи най-доброто за себе си и за децата си.

За жалост, ако не се получи, трябва да се свържеш с професионалисти и да получиш съвет от тях. За теб не е страшно, скоро ще си пълнолетна и според закона вече ще си независим човек с отговорности и права, но при сестра ти нещата стоят по съвсем друг начин.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b0fa54efff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравейте, баба ми и дядо ми живеят с нас в една къща сме преди да се роди сестра ми нашите бяха в чужбина в продължение на 3/4 години идваха си само за по 1 месец в годината. Те ме отгледаха бях на 4 когато ме изоставиха аз изпитах този ужас и в миналото ми дядо ми е пияница и всяка вечер тормозеше баба в мое присъствие, това остави огромен белег за мен след всичко това аз до днес заеквам от уплах. Те знаят за всичко това но не ги интересува понеже баба ми мрази майка тя се радва за положението ни. Имам леля но тя също обвинява майка и си защитава брат си въпреки че вижда какво става..

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 36420b8c1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Първо се обърни към роднини и ако няма развитие вече ще се наложи да прибегнеш до агенцията за закрила на детето. Това което родителите ви правят е престъпление спрямо вас, включително и самия факт че изобщо не разбират как ви влияе.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c3656fbb94
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   И при мен е имало случай Нашите не живеят заедно, но не са разведени.
Пожелавам ти да имаш добър и спокоен живот и ако трябва поискай попечителство над сестра ти. Пази я обичай я защото един ден когато тя се разболее не трябва да я оставяш

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker