Баща ми се провали като родител - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми се провали като родител
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 2273 пъти
Здравейте, аз съм момиче на почти 18 години.
Не знам как да започна..
Добре, от малка (от както се помня)баща ми и майка ми са се карали изключително често. Гледала съм как я зашлевява, скубе, бута, плюе, псува. Карали са си за пари, от ревност и за какво ли не. Нагледали съм се на всичко, дори са правили секс когато съм спала с тях на едно легло.
Всеки път на празници, рождени дни и дори сватби те са правили скандал и баща ми е правил гадни неща под влиянието на алкохол и нервност.
Е, ние тримата (тате, аз и мама) живяхме на квартира, и често (4-5 пъти годишно) аз и мама отивахме за няколко седмици при родителите и (разбира се когато тате я изгонеше или когато тя искаше да се махне от него). Имаше един по -дълг период, в който бяха разделени и тогава тате имаше приятелка. (забравих да кажа че съм се местила често в други училища)Та с тази въпросна приятелка на баща ми бяхме на море (аз тя е тате).
Исках да я ударя всеки път когато я видех.
Та след морето останах още седмица при тях и се върнах при мама и родителите и (баба и дядо).
Всяка седмица звънях на тате. Няма обаче да забравя, как веднъж му звъннах е ми разказа как оная го е зарязала и нямал пари. Е така мама пак го прие. Той дойде да живее при нас. (Двустаен апартамент-баба, дядо, аз, мама и тате)
Така, искам само да кажа че тогава съм била на 10-11.
Скандалите си продължаваха с разликата, че и аз започвах да ставам дразнител в очите на тате. Както и мишена за шамари, обиди, плюнки. Той не излизаше мн и затова беше нервен. Но ето, че се запозна с хората от блока. Но за добро ли?
Почна да пие. (Не че преди не пиеше). Е това го правеше нервен също. Караше се за най-малките неща. (Примерно, че в боба няма наденица )
Баба почина(2012). Роди се брат ми. Нещата бяха различни. Но ето че за кратко. Същата агресия.
Аз разбалих успеха си. В 8ми клас се друсах с капки за очи. Лятото 2014 намерих компания (и до ден днешен имам отношения с някои хора от там). Както и да е, всеки ден пиех по литър бира и се правих шах и мат. Прибирах се късно, пияна.
Сега разбира се, стегнала съм се. Но все пак аз, мама, тате и брат ми живеем в една стая. Тате всеки ден е пиян и нервен. С него за 3години сме си говорили общо една. Казва че не ме понася. Държи се лошо с всички. Дори понякога и с дядо (ние живеем при дядо), който е свещеник.
Реших да пиша тук, защото не знам какво да правя.
Съвет ми трябва.
Мама няма да кажа на полиция. Аз чувствам че и психически и понякога физически тормоз. Няма да го изгонят. (Забравих да кажа, че физическия тормоз, който е прилагал на мен, мама и дори 5годишния ми брат не е сериозен, за щастие).
Какво да правя? Да се изнасям? Как да оставя мама и брат ми. Търпя години, не само аз. Почти всеки ден рева, изпадам в нервен крем, заради тоя човек.
Казвам на приятели понякога ма на кой изобщо му дреме.
Не знам, но ми писна да се страхувам да какво ще се ядоса и дори ще удари мен или някой друг. Е по-добре мен от колкото да гледам как брат ми пита мама дали я боли където тате я удари.
Казва че пи обича ама и че сме тъпи и не го интересуваме. Той е вкъщи само да вечеря, да сере и да спи.
Какво да правя. Как може да се промени? Как не вижда, че страдаме?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 61984713cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отиди в Закрила на детето и им разкажи всичко. Сподели и с училищния психолог. Това не може да продължава така! Той трябва да бъде изритан от жилището! Ако те социални и полиция не си мръднат пръста направи случая публично достояния в социалните мрежи и веднага ще има отзвук и реакция.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7d832b2361
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зaпочни дa тренирaш кик бокс или вид кaрaде. След по-мaлко от двa месецa aко се нaхъсaш достaтъчно, ще го счупиш от бой. Нaбий го!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 419eac13b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Като човек израснал в атмосфера на постоянни скандали, искам да ти кажа, че за цялата ситуация има вина и майка ти. Как така е допуснала той да се държи по подобен начин в жилището на нейните родители, както и с вас (нейните деца)? И какво значи, че тормозът не бил сериозен??? Дори един шамар е сериозно нещо, какво остава за редовен бой, биене и псуване. Стягай се, учи, отивай в университет и се махай от токсичната атмосфера вкъщи. Ако следваш логиката да не ги оставяш и да продължааваш да търпиш това, ще се събудиш на 40 години - сама, без семейство, без професия, без желание за живот. Това ли искаш?
Далеч съм от мисълта, че от Закрила на детето ще направят нещо полезно за теб обаче. Можеш да опиташ, но не се знае какъв ще бъде резултатът. Когато станеш на 18, имаш право да започнеш работа и без съгласието на родителите ти. Работи някъде на половин ден, събери пари и след завършване на училище се изнеси. Помисли с каква специалност можеш да се издържаш сама и да се реализираш, след това действай - кандидатствай, запиши се в университета, излез на общежитие (то е 30-40 лв. месечно) или намери споделена квартира с приемлив наем. Задължително гледай да си имаш твоя стая, ако си на квартира, така ще можеш да си почиваш пълноценно. И, моля те, недей да повтаряш модела, който си видяла вкъщи. Не е нормално мъжът да тормози жена си и децата, нито да ги бие. Всичко, което се случва при вас, е резултат от цялостната неудовлетвореност на баща ти от живота. Той, за съжаление, си го изкарва на вас. За да живеете цял живот по квартири, явно не изкарва достатъчно пари, за да посрещне нуждите на семейството. Същото важи и за майка ти, но нея не я е избило на агресия.
Навремето родителите на майка ми са купили семейния ни апартамент, моят баща, независимо от периодите с много добри доходи, всичко пропиляваше. Биеше майка ми за щяло и нещяло. Имаше един период, в който се правех, че спя още в 8 часа, защото се прибираше вкъщи пиян и започваше да я бие, вероятно и изнасилва, сега като се замисля. Толерантността ми към такива родители е 0, защото не разбират какво причиняват на децата си. Преди хвърлях цялата вина на баща ми, но с годините осъзнах, че не е само негова. Нали знаеш приказката за баницата...
Изнесох се да живея на 400 км от него (тях) и пак продължава да ми пречи. До преди няколко години не исках да имам личен живот и наранявах всички мъже, за да не ме наранят те първи. В едно отношение лошата връзка с баща ми ми се отрази добре - научих се да се справям сама в живота и не ми трябва мъж, за да постигам целите си или да се издържам. В момента (малко над 30 съм) мога да издържам сама 4-членно семейство, ако се налага, докато много хора на моята възраст още живеят с родителите си и искат разрешение от тях, за да излязат след 22 часа. Надявам се и при теб нещата да се развият добре, както като при мен.
Много бих искала да ти помогна, но, за огромно мое съжаление, сайтът е анонимен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6711d215ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз съм авторката., искам да се извиня за грешките (аутокоректа).
И честно казано ме е срам да го споделя публично (не анонимно ).
Страх ме е как ще реагира той ако заема сериозни мерки. Въпреки, че трябва, да. Защото вече не издържам изобщо.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 61984713cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Мила, колкото повече отлагаш толкова по - зле ще става! Има телефон за деца в риск може да звъннеш на него. В край на май и началото на юни даваха по телевизията случай за който се разчу от фб. Ставаше дума за три деца с вечно пиян баща който тормозеше и тях и баба им. След като случая стана публично достояние и уродът за пореден път пребива баба им децата бяха взети от социалните, а той арестуван. Миналата година едно момченце беше прекарало 2-3 дни навън от страх да не го пребият техните че е изгубило тоягата си докато е пасяло козите. Ако не за себе си помисли за малкото си братче не си могла да защитиш себе си, но поне сега имаш шанса да спасиш него то не заслужава да расте в този ад! Нека ти дам един пример. Моя позната от квартала вече на 21 г. беше системно малтретирана от баща си. Момичето беше още от малко вършеше цялата домакинска работа вкъщи и в замяна вместо похвали получаваше побои. С малкия и брат днес 16 г. тинейджър и се държеше по различен начин винаги го глезеше го и винаги му купуваше по - хубави подаръци, когато имаше повод. Майката успява да се спаси от насилника, но за жалост оставя при него двете деца. Насилникът има и син от предишен брак, който също е тормозил подобно на момичето и той не иска и да чува за него. Това момиче по чудо успяваше да смогне и да върши всичко вкъщи и да се учи добре. Когато става 8 клас в новото и училище забелязват, че има синина на окото завеждат я при психолога и тя разказва как баща и я бие. От училището веднага се обаждат на полицията и социалните извеждат я от дома на бащата и я настаняват при друг роднина - вуйчо и, който се държеше човешки с нея. За няколко месеца при него тя стана друг човек по - усмихнат, по - уверен и по - позитивен след като ги нямаше ежедневните побои на баща и.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: da42f80438
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Обади се на фондация Анимус. Там има психолози, ще те посъветват нещо. Иначе това, което може да направиш е като станеш пълнолетна венага да си намериш работа и да се изнесеш. Или да отидеш да учиш в друг град и да си далеч от този ужас. Поговори с майка ти, тя има също вина, че го търпи, прибира, че да же е родила и второ дете от него! Посъветвай я да го изгони. Поговори със социалните , не само заради теб, но и заради братчето ти. Бягай оттам по най-бързия начин и не се връщай.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: d4c145c5c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Баща ти е пълен изрод, съжалявам! А майка ти изобщо не е за оправдаване, аман от жени, които само търпят. Като е мазохистка, нека търпи, но има деца, които не са виновни с нищо, за да търпят такъв тормоз. Обаждай се на Закрила на детето и не отлагай. Този боклук е за затвор или за улицата, а не в дома с вас. Във всеки друг дом вие бихте били по-щастливи. Няма от какво да те е срам, ти си жертва, а не престъпник. Представи си, че и на малкото братче започне да посяга? Психопат е, не ви обича. Който обича, не пребива и не унижава любимите си хора. Аз, ако го познавах лично, щях да го размажа този изрод. Бял ден да не види!

Julian

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 1555bd729c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Благодаря ви, изнесох се, следвам в университет, като цяло се справям. Явно откакто не живея с тях е по-спокойно, но ми е ясно, че той няма да се промени, няма да разбере грешките си. Аз знам, че въпреки всичко трудно ще му простя, даже невъзможно. Все още е същия пиян мързеливец, дори не разбра, че се махнах заради него.
Все още ме упреква и дори твърди, че лъжа затова че ходя на работа. Колкото и далеч да съм все ще ме яде отвътре. Искам да споделя, че в такива истории човек се превъща или в нападания или в нападеля. А аз нападам своята майка точно както той. Затова не бих си простила. Споделям го, ако някой го прочете да знае, че времето не се връща, но думите остават и никога няма да е късно да поправим грешката, защото тези, които ни обичат ще запомнят доброто, също така, колкото и да е трудно трябва да знаем, че не бива да се чувстваме виновни, заради някой друг. Но въпреки всичко аз се чувствам безсилна и все така смазана и ВИНОВНА.
Споделям това тук, само за да сваля малък товар от душата си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker