Как да оставя майка ми сама? Не мога! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да оставя майка ми сама? Не мога!
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 2053 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 20г от София. Уча специалността, която искам в Софийски университет. Имам планове за катиерното ми развитие нататък. Зад всичко това седи майка ми, която на практика си ме отгледа сама. Супер привързани сме една към друга. Тя е една от най-умните и силни жени, които познавам. На път е да стане преподавател. Докато това се случи обаче, аз съм водещия финансов двигател на нашето малко домакинство.
Така, тук идва и друг проблем. Нашата привързаност до някъде се дължи на факта, че майка ми има страхова невроза да остава сама. И аз винаги трябва да съм до нея. Не може дори една вечер да спи сама вкъщи. Това я кара, когато ме няма да се връща при бившия си за да не е сама вкъщи. И винаги ме е тревожело как ря ще се оправя сама, когато искам да се преместя при гаджето си, на пример. Това обаче както ми се струваше далечно в момента е реалност. Имам приятелка, да, момиче. Ужасно много я обичам. Лятото с нея живяхме заедно, после отидохме в Пловдив, където тя нае апартамен за двете за да ми е на мен уютно. След няколко седмици аз се върнах в София заради университета и си намерих работа. В момента обаче гаджето ми ме кара да се преместя при нея и ми казва, че в противен случай няма да може да поддържа апартамента сама, ще се изнесе и повече да не се чуваме, аз да продължа по план и така. Но аз не искам да се разделяме, не искам. Искам да живея с нея, но не знам как да оставя майка ми. Тя сигурно ще бъде съсипана, от друга страна трябва да свикнем да сме разделени, все пак сме две големи жени, трябва да се оправяме сами, а и София-Пловдив не е никакво разстояние. Какво да правя? Наистина какво? Как да подходя? Да напусна ли работа и да отида при човека, когото обичам, но и да има риск да нараня майка ми? Или да не го направя и да рискувам приятелката ми в пристъп на отчаяне, че не се справя да ме зареже и да се намразя защо не съм отишла при нея?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: db93c04ac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нормалното и в природата, и в човешкото общество е родителите да се грижат за децата си, а не обратно. Особено в крехка възраст като твоята, и особено след като майка ти НЯМА някакво тежко или нелечимо заболяване - да е на легло, да има рак или нещо такова.
Така че жал ти е, обичаш я или не - недопустимо е един родител да паразитира върху младостта и времето на детето си по този начин! Ако тя беше жена на място (като каквато я описваш) - никога нямаше да го допусне, нямаше да си го помисли даже. Още повече, че и ти вече не си дете, а пълнолетен човек, гражданин, който тепърва навлиза в живота и трябва да се бори с нокти и зъби, срещу жестока конкуренция, за да завоюва някакво място в него...
Та пак си помисли много добре! А тя при бивши ли ще ходи, на магистралата ли ще спи, и какви още театри ще играе си е нейна работа. Ако чак толкова "не е добре" - да я хоспитализират. Там с лудичките ще си правят денонощно компания.
Изнасяй се, пръждосвай се - НЕ Е ТВОЯ РАБОТА да ѝ играеш по свирката. Тя, съзнателно или не, но съвсем явно те манипулира, както и бившия си. Явно огромният ѝ страх е да не остане сама (по принцип), и прави всичко възможно да внуши на хората, които и се връзвате, че без вашето денонощно присъствие е едва ли не загинала...

Ако сега се направиш на разсеяна, на много милозлива и т. н., и не се вслушаш в думите ми, един ден ще осъзнаеш много добре жестоката истина в тях, но когато ще си вече на 40, сама (заради нея) и без никаква свястна работа.

Та помисли още веднъж.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c4837f89a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В крайна сметка, ти няма как да живееш до 40-годишна възраст с майка си. Дори да не се получат нещата с това момиче, рано или късно ще се появи друго, което ще се окаже твоята половинка и ще искаш да прекараш живота си с нея. Майка ти се е вкопчила в теб и е нездравословно. Щом те е отгледала сама, предполагам си й единствения близък човек и тя е зависима от теб. Неусетно това ще започне да ти прецаква връзките и любовния живот. Тя не може да го разбере, мисли, че е от любов и за твое добро. Трябва да седнете и да поговорите, че си вече голяма и имаш нужда от самостоятелен живот. Финансово можеш да й помагаш винаги. :) Но за другото е време да свикне да се справя сама.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: afe5b21d15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   След като е ясна диагнозата, защо майка ти не се лекува? Хубаво е да има и активен социален живот. Според мен единственият начин е да се обърнете към специалист, който да я лекува.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 0fc0dd2df1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вземи й куче или коте. И често я посещавай.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 85ca695af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Потърси адекватно лечение за страховата невроза, за да мирясате и двете.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 0031fa0a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Посещение при психолог и терапевт. Такива неща трябва да се лекуват да не да мислите постоянно как да ѝ успокоявате симптомите. Домашен любимец също не е лоша идея като за начало. Но терапията е задължителна, иначе майка ти никога няма да бъде нормално функционираща личност.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker