Дъщеря ми ме мрази и настройва другите деца срещу мен... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дъщеря ми ме мрази и настройва другите деца срещу мен...
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 4150 пъти
Здравейте!
Аз съм щастливо омъжена жена от 20 години, на 48 съм, живея в морско градче със съпруга си и трите деца - на почти 18, 16 и 8 години. Никога не сме имали проблеми в отглеждането им, нито сме ги малтретирали физически или психически, нито пък сме си глезили прекалено. Всичко, което им е било нужно, са го получавали. Учили сме ги на уважение, емпатия, учтивост. Финансово сме добре, стабилни сме, за да отгледаме 3 деца сме ги искали много и сме работили за това. С мъжа ми почти не сме се карали, даже не бих казала, че някога сме се - освен дребни спорове.
Поради неизвестни причини, дъщеря ми ме мрази и се опитва да настрои другите ми два сина и мъжа ми. С нищо не съм я предизвикала или обидила. Винаги съм искала да си имам дъщеря и да бъда нейната "най-добра приятелка" освен майка. Но тя просто се изолира от мен и ми повтаря, че не ме харесва. Нарича ме "тая", говори ми на "ма". Заключва се в стаята и не ми дава да влизам на мен. Ако й пипна нещо без да искам, следва "не ми пипай нещата, ма". Звучи ви като егоистична простачка, но не е такава пред другите хора. Към братята си и баща си е така само когато те защитават мен, но пак им има някакъв респект. Интересувала съм се дали има проблеми в училището, предстои й да бъде абитуриентка тази година - пълна отличничка е, има много приятели и учителите я хвалят. Не ми се вярва да е заради момче, защото само към мен е озлобена. А и тя не е от влюбчивите типове, въпреки че вече не знам дали я познавам. Да вметна, че като малка не беше такава към мен. 9-10 клас стана това озлобление и съм пробвала какво ли не - няма резултат! Моля й се да говорим с нея, че искам да я подкрепям във всичко. Нейните думи са - "Аз не те харесвам. Има хора, които без причина не харесваш. При нас е същото и това, че си ми майка не променя факта. Остави ме на мира. " Баща й също говори с нея, тя повтаря, че не ме "харесвала". Много ме боли. Опитах се да говоря с психолог, но насила не мога да я заведа. Напоследък, колкото повече се опитвам да нормализирам отношенията, тя толкова повече се озлобява. Нарича ме "боклук", "парцал" и подобни изрази. Веднъж за малко наистина щях да я ударя, а тя ми отвърна, че ако го направя, няма да й мигне окото да ме смаже от бой. Съпругът ми вдигна ръцете от нея, той горкият се опитваше да се намеси, ама не става. А братята й почват да я подкрепят, малкото ме пита защо карам кака му да плаче, а големият ми намеква, че и аз имам вина. Единственото нещо, което ми хрумва е, че за възрастта си съм поддържана жена, много ме намират за красива, но това по никакъв начин не ми влияе на самочувствието. Мъжът ми, децата и аз сме важните (и другите близки, но говорим за семейството в момента). Дъщеря ми доста обича вниманието, може да се конкурира подсъзнателно с мен и така да си избива агресията? Но тя е прекрасна и природно умна, защо ще се сравнява с жена на средна възраст? Животът е пред нея. Всичко ми е странно и чувствам, че умирам вътрешно. С какво заслужих това? Както вече казах, не е била глезена. Към другите не е груба, само към мен. Не съм я пренебрегвала. Онзи ден се разплаках и й казах, че като ме загуби, ще ме оцени и ще реве, а тя ми отвърна - "Може пък да ям жито и да се смея, от къде знае? ". Как може едно дете да е безчувствено към майка си без основателна причина?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: d9767c489e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Това е от пубертета. Тя се опитва да се еманципира и докаже като жена и то от теб. Затова те изживява едва ли не като съперничка. Но това ще мине. Като порастне и особено като стане майка. Ти се дръж като възрастен човек, с разбиране за трудната й възраст, и изобщо не й обръщай внимание. Даже посрещай думите й с чувство за хумор. Изчакай просто да й минр трудната възраст. Не го взимай надълбоко, а с мъдрост.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: cda60e33db
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей Авторке,

Историята ти ми въздейства силно емоционално. Аз съм жена на 20 години и с родителите ми имаме много добри взаимоотношения, най-вече с майка ми, въпреки че вече не живея с тях. Случвало се е да се караме, но след това съм съжалявала за тона, който съм й държала и казаните лоши думи. Не мога да проумея как дъщеря ти може да има такова отношение към теб, без основателна причина, всички деца носят майката най-близо до сърцето. Хрумва ми идеята, че може да бъде настройвана от друг член на семейството, например твоята свекърва, ако прекарват повече време заедно и имате конфликт (би могло да бъде и някой друг). Със сигурност е на хормонална основа, ти сама каза, че е започнало да се случва през тийнейджърските години. Причината обаче не е толкова важна, колкото решението на този проблем. Аз бих те посъветвала да започнеш да я игнорираш и да спреш да й обръщаш внимание. Спри да се интересуваш от нея, да се опитваш да й помагаш, да й навлизаш в личното пространство и дори тя самата да се опита да привлече вниманието ти и да предизвика конфликт, парирай всеки неин опит с игнор и безразличие. Може би най-доброто разрешение на проблемът е да спреш да търсиш разрешение. Имаш други две прекрасни деца, които те ценят и обичат, фокусирай се над това и над собствения си живот и съществува шансът дъщеря ти да се осъзнае и да размисли над поведението си. Докато я гониш и се опитваш да промениш нещата, ти си нейна пленница и й даваш мощ над себе си, която тя използва да те нарани и нагруби. Моментът, в който покажеш, че ти е омръзнало и си се отказала от борбата да я спечелиш и да промениш враждебното й поведение, е моментът, в който тя ще загуби стимул да демонстрира такова. Накратко избягвай провокациите й и бъди щастлива заради хората, които те обичат и харесват. Ако нищо не се промени въпреки това, дъщеря ти е достатъчно голяма, скоро завършва и може преспокойно да замине да учи в друг град или да се изнесе някъде на квартира и това до голяма степен ще върне мира и спокойствието в семейството.
Твърдиш, че сте възпитали добре децата си, но това не обяснява странното й поведение и липсата на уважение. Тя е прекалено голяма да бъде възпитавана и поучавана, така че наказание с безразличие и хладнокръвие ми се струва единствения вариант.
Успех и ще се радвам да пишеш как върви!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1ba2745471
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Не и досаждайте. Не се месетем Не ходере в стаята и и беж от пъря и. Ако закусва - махнете се от стаята. Ако се къпе - не и тропайте по вратата. Просто не стойте на пътя и. Тя е пълнолетни. След бала и - баща и да и посочи правия път. Да си намери работа и квартира. Да си даде сметка, че дори и да не ви харесва то поне трябва да ви уважава щом ви яде хляба. Ако не се изнесе- с полиция я изведе те от дома си. Не и реви повече- - повече я дразним. Пази се, че може начина да те убие. Такъв човек не може да е умен. Не ми хванете....

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fc76992d88
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Може дс е чела или чула нещо. Или да интерпретира някакви неша от миналото които си спомня по грешен начин. Изглежда ми твърде устремена тази работа.
Но иначе поведението й е немислимо. Човек може да не харесва някой но няма право да го нарича така. Камо ли родител. Тя е прекрчила границата и вие всички сте й позволили, което ср отразява и на другите деца. А може би ззаради другите се когато са растяли се е чувствала пренебрегната. Ооределено има нещо. Трябва да се вземат мерки. Особено момчетста е много важно как възприемат майка си. Поставере правила, бъдете твърди. Не е нужно да се харесвате, но изисквайте уважение, и ниакакви ревове - това само й подхранва господарската позиция. Ии да съпротива ще има но това е положението. Измислете стратегия с мъжа си, свикайте съвет бъдете ясни. Разкажете за тва че е било трудно, че аа желани, обичани. Че здравото семейство партньорството уважението са ключови, умението да се извиняваш. Че тези деца са здрви и хранени и това също е било ресица добри решения които са вземани. За това се изисква да уважаваш тези които са те създали, и че това повесение е грешно - като има някакъв проблем той се обсъжда и се казва директно ситиацията в очи. Ако няма такъв - ро такива думи няма да се сопускат вкъщи. Хванахте ми идеята.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5914c9dd66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравейте. Според мен също има сериозна причина. Замислете се детайлно. Някога и малки жестове са от значение. Правили ли сте нещо повече за момчетата, хвалили ли сте ги повече, интересували ли сте се от плановете и мечтите и, натоварвали ли сте я с много задачи, натяквали ли сте и грешки често, за да я възпитате и т. н. И още нещо, това, че не е споделяла не значи, че не се е влюбвала. Интересувайте се, това е ключът! Любима храна, цвят, грижа кога си ляга, трудно ли и е, не и се сърдете. Времето минава много бързо. От една дъщеря :)

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 24d3c68bf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Със сигурност има нещо, което не казваш. Такова поведение няма как да е безпричинно. Бъди така добра да си откровена със себе си, с нас явно не си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f2146489cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Игнорирай тази малка пръдла и мъжът ти къде е в тази картинка? Вие не сте поставили граници, а й се подмазвате. Ти си й майка, а не приятелка. Приятелки тя ще има хиляди, майката е една. Не реви пред нея. Приеми, че може би нямаш дъщеря и се успокой. Въпросът е да преживеете тази година. Гледай през нея. Предполагам, че тя ще учи някъде другаде.
Съветът ми е да се консултираш сама с психолог. може да излезе на квартира-така ще спасиш останалата част от семейството си.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 66d1834ffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   На ваше място госпожо, щях първо да я смачкам от бой и после да и събера парцалките и да я изритам на улицата пълнолетна е може да работи! Как така ще ви обижда и ще ви говори на ма? Докато я издържате и живее под вашия покрив тя е длъжна да се съобразява с вас! Следващия път тръгне ли да ви говори вземете точилката и налагайте с я всичка сила! Я я виж пиклата неблагодарна ще обижда майка си!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b4a48cd5c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Нaпоследък зaчестихa теми от родa "мaйкa ми/бaщa ми изневерявa нa другия родител". Дaли не си имaлa някоя зaкaчкa и дa е видялa чaт или дa те е чулa дa говориш по телефон?
Нещо тaковa би обяснило поведението и. Нямa дa искa нaрaни бaщaтa и зa товa може би нямa дa му кaже, предполaгaм нa по-големият брaт би нaмекнaлa или въобще кaзaлa, но теб ще те "смaже" с презрението и обидите си.
Не, не смятaм дa е зaрaди външният ти вид, обикновено е обрaтното, мaйки се конкурирaт с дъщерите си. Думите с които те обиждa "боклук и пaрцaл" нaклaнят към предположениято ми.
Aко беше дa се чувствa подтиснaтa или комплексирaнa от твоятa визия, щеше дa бие тaм.
Aко знaе зa някоя твоя зaбежкa... горко ти! Зaгубилa си нея, a по-зле ше е с момчетaтa.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9dacb3b818
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   Госпожо, не знам как да се изразя, меко казано съм потресен от написаното, бащата никакви мерки ли не предприема? Какъв мъж е тогава, щом една пикла да постъпва така със собствената си майка, според мен трябва да и се спрат абсолютно всички джобни, телефони, интернет и т. н, голяма е както знае да се държи долно нека се оправя сама, да я погълне един път водовъртежа на живота, нека тогава я видим колко променена ще бъде! Г-жо, никоя майка не заслужава това, послушайте ме, и ще видите ефекта.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: cc090e93a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Оле! Ужас! Горката Вие...
Не зная какъв съвет да ви дам, но никоя майка не заслужава това.
И да не ви харесва е длъжна да ви уважава, но не се знае, ако поставяте граници злобата няма ли да се засили.
Ако има много, ама много добра приятелка - поговорете с нея. Може да знае причината...
Но ме съмнява, защото вече да са ви споделили, поне моите биха.
Може би е влюбена в баща си...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: cbfa884748
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   По добре да имахте трети син а не дъщеря, Но за какво говорим тук, поведението на 8 годишното момиче трудно се разбира, обижда те това, че тя не те приема за майка а как се отнася с двамата си братя.

На нейната възраст не съм си позволявал да обиждам майка си камо ли и доведените ми сестри които са на 12 години- в събота ще ги навършат

Накажи я с невнимание или не знам -нямам деца и знам ккаво е да имаш разглезено дете - дъщеря

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 8c36a9cb81
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Може да е комплексирана ако вие сте прекрасна жена, красива, секси мила, грижовна, а тя да не е, да развива комплекси с времето. Сигурно не виждате логика, но на мен ми се вижда така. Отговорете ми, защото ми стана интересно.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 4c9250f8cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Авторке, сподели това, което си написала тук с психолог и той може да ти даде някакви насоки какви ще са причините. Закъсняла си за психолог за дъщеря си - трябвало е още като малка да я заведеш. Като цяло има различни направления в психологията, но Фройд си е класика - според Фройдиското разбиране най-общо казано дъщеря ти не е преодоляла етапа на „влюбване в бащата“ (3 до 5 год възраст), а след това е минала в асексуалната си фаза 8-12 години е била нормална, за да се събуди в пуберитета пак с проблема. Тя те мрази подсъзнателно, защото се конкурира с теб за баща си и/или братята си. Тя не го прави нарочно или не го осъзнава това, но реално проблемът е във връзката ѝ с бащата, не във връзката ѝ с теб. Бащата трябва да се дистанцира малко от нея и да проведе разумен разговор с нея, да ѝ каже директно, че тя вече е голямо момиче, че един ден ще срещне подходящ мъж, ще създаде семейство, а той е щастлив със своята съпруга - теб. Да ѝ каже, че много я обичате КАТО РОДИТЕЛИ и винаги ще бъдете зад нея, но е време да поеме своя път
Авторке, дъщеря ти задължително след бала трябва да отиде да живее другъде - дори да учи в същия град!!!
Ти не се стреми да си ѝ приятелка, а се държи цивилизовано просто към нея.
Проблемът най-вероятно ще се реши, когато си намери приятел и стане сексуално активна. С времето бращата ще отстъпи като значение и тя отново ще те потърси, но не се натрапвай до тогава.
И още - проблемът на нейното състояние е, че може да пренесе проблема си в семейството си после. Може да създаде някаква връзка, подобна на нейната с баща ѝ и да има страхотни проблеми в семейния живот после.
Не си виновна с нищо. Бащата също най-вероятно, но той трябва да се дистанцира най-после от дъщеря си и да влезне отново в ролята на твой съпруг.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9486694106
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Има две поговрки които важат в твоя случай;
"Храни куче, че да те лае. "
и
"На сила хубост не става. "

Преди години имах една приятелка в училще, която беше намразила майка си, защото тогавашното и гадже и казало един път като се скарали, че майка и е много по-хубава и секси от нея. Приятелката ми намрази майка си и започна да се отнася с нея отвратително. На края майка и вдигна ръце от нея и отошенията им се сведоха само до делови/бизнес разговори. Няма "Добо утро", "Добър вечер" и "Как беше денят ти днес". Майка и спря да говори с нея и я подминаваше като голям камък. Ако и трябваха пари или нещо друго, майка и и казваше "Имаш баща, говори с него".
В тяхния слуай, това помогна приятелката ми да се осъзнае и евнтуално отношенията им се оправиха.
Щом като нищо друго не е помогнало при теб, пробвай това, може и да свърши работа.
Успех.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7825df738c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Дъщеря ти става жена и е естествено да мине през отричането на майка си. Дай ѝ това израстване, остави я на мира. Тя сама ще те потърси, когато има нужда и тогава бъди до нея. Сега обърни повече внимание на другите си деца.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b23f652e3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Здравей! Имам братовчед със същото поведение към майка си (моята леля). Обижда я, говори й на "ма" и то пред хора. Когато са сами ме е страх да си помисля какво се случва. Изречения от рода на "ай затваряй си устата, ма" не са рядкост. Това, което ме удивява е, че леля е същата като теб. Той й казва "махай ми се от главата, ма", а тя върви след него и пита"момчето ми искаш ли водичка, да ти сипя още да хапнеш, парички имаш ли, маме и т. н. " И тук е моментът да отбележа, че той е на 27 години. Живее още с родителите си, защото мама чисти и готви, дава му парички, не плаща наем. Братовчед ми си работи и всичко, което си изкарва си го заделя за себе си. Баща му (чичо ми) също живее с тях, но и той като твоя мъж не им се меси в отношенията. И така откакто се помня братовчед ми презира майка си и се държи ужасно с нея. Единствената разлика е, че при него започна от по-ранна възраст - 12-13 годишен като беше.
Затова и аз подкрепям част от горните коментари и те съветвам да спреш да й лазиш в краката. Ако е същата като братовчед ми, няма да се оправи като излезе от пубертета, а ще става по-зле. Да ти кажа честно не знам каква е правилната стратегия. Но да тичаш след нея ти гарантирам, че няма да даде резултат.
Нямам деца и си давам сметка, че е много лесно да даваме акъли, реално не е лесно да се отречеш от дъщеря си. Но опитала си с добро и то в продължение на години и си видяла, че не става. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f2146489cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Колкото повече й се подмазваш и й плачеш,толкова тя се ефектира и й се иска да те измъчва по-вече.За това-"супата е ледено студена".Но на този е етап трябва й се покаже,че ви дължи уважение.Може да не ви обича,не е задължително,няма да се жените за нея.директно така й го кажете.Между другото,ако й секнат привилегиите,друга песен ще запее.За бала не я питайте нищо.В скоро време ще дойде момента да се купува,ангажира ресторанти и т.н.-кажете й да не ви занимава.
Казвате,че момчетата ви подсказват ,че вие сте виновна-защо? Все пак,сигурна ли сте ,че вие не сте завъртели някаква интрига, скоято да я настроите зверски?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 485a9fabc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Авторката: Основателна причина няма, затова давам предположения. Заклевам се, че нищо не крия! Анонимен сайт е, щях да кажа, ако има нещо. Имам чувството, че й досаждам по всякакъв начин просто. Дразни я, че съществувам. Ще пробвам с временен игнор. Иначе само едно нещо ми хрумва и това е ревност към баща си или евентуална завист. Последното - да се е чувствала пренебрегната заради малкото братче, ама как така това поведение се прояви като беше на 16? Не по-рано? Опитвам се да угодя на всички. А мъжът ми казва - “Остави я вече, аз няма да се занимавам”. Дали наистина просто не съм досадна майка? Но това одобрява ли нейното отношение към мен, можеше нормално да ми го каже? Само аз ли го изживявам толкова тежко...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5d071661d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Номер 12, нещо не си разбрал най -голямото дете на авторката -проблемното е момиче и е на 18, а двете по -малки на 16 и 8 г. са момчета.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6dc0c5b609
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Като стане на 18 г. я накарайте да се изнесе на квартира, да работи сама или да учи в друг град. Да се справя сама без мама. Бъдете твърди и не я оставяйте вкъщи. Тогава ще започне да разбира нещата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 03c28cf69d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Авторке, моята майка е в пъти по-лош родител от Вас (алкохол, малтретиране, нищожни простотии) и все пак не бих се отнасял така с нея. Не си е и правила труда много да ме възпитава.

Има си дума за Вашата принцеса - пикла.

Не може да се сервира всичко и пак да се търпят обиди. Просто не се позволява такава фриволна гавра с човешкото достойнство. Коментари като "Това е от пубертета" и тем подобни са си просто за смях - няколко хормона и акне не са оправдание за такова жалко и невъзпитано поведение.

Говорете със съпруга насериозно за това. Джобни вече не съществуват, храна не ѝ се подготвя, дрехите не ѝ се перат. Като е достатъчно зряла да обижда родител, то е и достатъчно голямшка да си поеме последствията - има хладилник и пералня, да се радва че не ѝ искате наем.

Режете комуникацията и да си сърба попарата. Да, ще ѝ платите семестъра в университета. Да, може би ще трябва да ѝ пращата пари ако отида в друг град да учи. Но докато сама не започне да проси извинение за жалката си пиклива лигавщина, Вие ефективно нямате дъщеря.

Не може цял живот мама или тати да са виновни и криви, а бебето да ги унижава. Виждал съм хора с такова държание, те за мен са нищожни лекета.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5c089382f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   22, тя е вече на 18

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b4a48cd5c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   В тaкъв случaй, aвторке, aко действително не спестявaш нищо, нямa тaйни които е възможно тя дa е открилa, нямa според теб никaквa реaлнa причинa зa поведението и, следвa студен, нaкaзaтелен рaзговор. Нa принжипa ИЛИ-ИЛИ!
Кaтехорично против съм нaсилието под всякaквa формa, но в този случaй дори бих препоръчaлa психически нaтиск кaто условие или нaкaзaтелнa техникa, кaкто искaш го рaзбирaй.
Постaвяш ясни условия, прaвилa и огрaничения БЕЗ никaквa възможност зa преговори от нейнa стрaнa, тоест-ЗAКОНИ!
В моментa в който си позволи онидa или кaквaто и дa е думa уронвaщa достойнството ти ( респект и увaжение отдaвнa си изгубилa и кaквaто и дa е причинaтa е у теб, ти си родителя, ти си възрaстния, ти си отговорнa зa възпитaнието нa децaтa си) или я гониш директно в стaятa и, или aко откaзвa дa се подчини с физичесо убеждaвaне дори. Не говоря зa бой, a здрaв зaхвaт зa ръкaтa и я избутвaш вътре грубо, aко се нaложи плесницa дори- плясвaш я иолкото дa и покaжеш, че ТИ си човекa който решaвa, a не е идеятa дa я зaболи физически.
Все пaк ми остaвa едно чувство нa сериозни комплекси у теб зa товa, че продължaвaш дa нaстоявaш, че може би ТЯ ти зaвиждa нa теб зa визия. Че зaщо? Тя е млaдо момиче, всичко което тепървa "цъвти" при нея, при теб тепървa "увяхвa" по-логично би било ТИ дa чувствaш зaвист и тя нa подсъзнaтелно ниво дори дa го усещa и ти отговaря по този нaчин.

Виждaлa съм смешни мaйки до млaдите си дъщери, мaйкaтa облеченa в подобен нa дъщеря стилa- тийнеджърски, но колкото и дa е крaсивa и поддържaнa женaтa, изглеждa смешнa просто зaрaди излъчвaнето (женa нa възрaст, опитвaщa се дa мине зa "зеленa").
Дори и тaкa дa е обaче, тя е длъжнa дa спaзвa елементaрен поне етикет у домa. Говорете с бaщaтa и трябвa зaедно дa нaложите прaвилaтa! Aко той откaже... е, имaш проблем много по-сериозен от колкото ТИ си мислиш....

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b85890f40a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

26.   О, я започнете да я игнорирате и спрете да си тормозите душата и съзнанието. Оставете я да се оправя, като толкова й знае устичката. Да си чука главата и толкова. Ако аз се държах по подобен начин с майка ми на втория ден щях да съм на улицата. Позволили сте й да Ви се качи на главата, а отделно Вие самичка, с извинение, й ходите по гъза и постоянно я разпитвате. Тя трябва да ходи по Вашия г**, а не Вие по неиния. Изобщо не се тръшкайте!

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3bb3697668
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

27.   Спокойно тя все някога ще изпадне в някоя проблемна ситуация и ще тръгне да ви моли за помощ и тогава вие я отрежете! Такива като нея обикновено се сещат, че имат майки когато видят зор и ножът е опрял до кокал. Тогава вие я отрежете, кажете и, че щом се държи лошо с вас вече нямате дъщеря и да си решава проблемите сама. Като много и устата знае не и купувайте рокля за бала, не и давайте пари за куверт и не и прави изпращане вкъщи. Също така не и помагайте финансово със следването. Нека малката лигла се научи, че всяко действие си има последствия току виж и дошъл акълът акълът в главата! А и както казах в горния си пост вече е пълнолетна и нищо не и пречи да започне да работи почасово след училище. Двама мои съученици го правеха и пак се учеха добре единият завърши Спец. педагогика, а другият се развива в строителството. Друго момиче от съседния клас пък се беше отделило от родителите и, въпреки, че работеше нощем пак не и попречи да завърши гимназия с добра диплома и да замине да следва в чужбина. Щом други могат да се справят значи и дъщеря ви ще може, още сега и спрете крана да видим дали пак ще смее да проявява неуважение!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 9bee883b0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

28.   Ти жено дето вървиш подир всички в къщата си Кажи на твойте лигльовци и на онова мекотело мъжа си. че ги напускаш и отиваш на квартира да се гледат сами.
Обясни им, че живота е само един едничък и искаш спокойствие, уважение и ЩАСТИЕ за себе си и за тях самите. И поради това, че те не са щастливи, доволни, не те уважават и обичат, ще проживееш остатъка от земния си път в тяхно отсъствие..

Е тогава ще видите страха в очите им, сълзи и сополи.
Или доволни физиономии и ще ви стане ясно кой, какво мисли в отличното ви семейство и дали някой ви обича и държи на вас.

СМЕЛОСТ! ... М53

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 485a9fabc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

29.   Трябва да им се постави ултиматум, защото явно проявяват неблагодарност към теб. Мъжът, според мен, е този, който трябва да се погрижи за това, а те всичко са хвърлили върху плещите. Стягаш синовете и мъжа си, а дъщерята я игнорирай. Като угаждаш и постоянно питаш какъв е проблемът, наистина го увеличаваш. Тя те приема за изтривалка. Изненадвам се какви неблагодарни деца има...

Julian

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: f669896e35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Една приятелка ми вика един ден:
Майка ми е рептил!
Кво е викам тва?
Рептилите са между нас вика... и Брад Пит е, и Анджелина и те така.
Конспирационните теории увреждат много хора. така че и натвойта, ако и спрете нета... може да помогне.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 67bbb3f80d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Аха извинявай 21 не прочетох правилно. Номер 12 съм

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 31b50523b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Много ми е интересно накъди се развива живота на авторката в момента.

 
  ...
преди: 1 година, 17 дни
hash: 170bb6c48e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Хрумва ми едно да не би да взима наркотици та затова да се държи така с вас.
Може да има психически проблем.
Или да се движи с лоша компания.
Може би някой й влияе.
Да не би да членува в секта.

 
  ...
преди: 1 година, 17 дни
hash: 170bb6c48e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Аз имам дъщеря много я обичам бих направила всичко за нея но няма да допусна така да ми говори.
Ще й ударя шамар ако ми каже нещо непристойно.
По принцип съм против насилието но във вашия случай мисля, че е наложително. Степните я едно хубаво с баща й та да се научи как да се държи.
Ако дъщеря ми се държи неуважително и има 18 бих я изгониха.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker