Свекърва ми постоянно ми се меси в личния живот. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Свекърва ми постоянно ми се меси в личния живот.
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 2366 пъти
Хора, моля ви за помощ. Жена на 26 г. Съм. Живея с приятеля ми на семейни начала. Нямаме брак! Имаме дете на почти 2 г. Свекърва ми постоянно ми се меси в личния живот, прави ми скандали с мъжа ми. Той не иска да се изнесем, а аз не мога да го зарежа. Защото злата вещица ме заплаши, че ако ние двамата се разделим, ще ми вземат детето!!!! Тъй като съм безработна и нямам доходи, а бащата взима доста добри. И тъй като нямаме брак, възможно ли е наистина да ми го вземат??? Моля ви, който е запознат, да пише. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: fc70b62082
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не, не могат да ти вземат детето, освен ако не докажат, че го малтретираш или си със сериозно психично заболяване. Нещо повече, бащата дори ти дължи някаква смехотворна издръжка.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 4d2891e83f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Глопости! Никой не може дa ти вземе детето aко не си нaркомaнкa, aлколичкa, нaркомaнкa и/или детето в риск с теб и то ДОКAЗAНО!
Просто сa ти слaби aнгелите и те си те мaнипулирaт и прaвят нa мaймунa кaкто си искaт. A ти им се връзвaш.
Не знaм зaщо не можеш или не искaш дa зaрежеш тaкъв мъж, още по-мaлко могa дa рaзберa кaк си родилa от тaкъв, пък съвсем aкълa ми не побирa кaк си позволилa дa зaвисиш икономически от него и мaйкa му.
Aми кaто си в нейният дом, зaвисиш от тях дори зa хлябa- нaвеждaш глaвa, рaзтвaряш бузи и търпиш.
Или детето нa яслa, ти нa рaботa и с първи зaделени средствa излизaш нa квaртирa, пък той и мaмa дa си се дундуркaт.
Мaйкa му явно нямa дa го пусне, a той пък е нaпълно зaвисим емоционaлно от нея, aко тя не беше одобрилa ТЕБ зa слaбa мишкa, която дa може дa си мaчкa и мaнипулирa, детенцето и щеле дa те зaреже. Тя никогa нямa дa допусне той дa имa връзкa с нормaлнa женa, зaщото нормaлнaтa, рaботещa и незaвисмa женa със сaмочувствие ще я зaвре у кучи зaдник зa отрицaтелно време и то без дa може дa реaгирa бaбaтa. Тa дори и нежният синковец нямa дa рaзбере, че женa му "изялa" мaйкa му.
Зaпомни обaче-НЯМA ЗAКОН чрез който дa могaт дa ти вземaт детето aко не е в риск с теб!
Нaдигaй си зaдникa и излеш дa си търсиш рaботa! Стaни незaвисимa и тогaвa ще можеш дa и отвъртиш един здрaв през носa нa бaбaтa! Но по-добре е дa се изнесеш, a мъжът ти aко искa дa те последвa, кaто не-дa се лигaви с мaмa си... може и дa имaт повече причини дa не искaт дa се пуснaт един друг... сбъркaняци.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 4b4cda6a08
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Наистина като нямаш доход може да ти го вземат съвсем сериозно.
Не знам какъв съвет да ти дам? Мъжа ти е мекотело това е ясно което не иска да се раздели от майка си ОК но поне майката да беше добър човек..
най добре се раздели с него наистина така не може да се живее.
Или пък води битка и докажи на мъжа си, чрез запис че тази жена плете интриги..

Успех

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: fdfb98aa86
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Явно и твоят мъж е от тези, които предпочитат майка си пред жена си и никога не я подкрепят. Това не е правилно и в крайна сметка никой не е станал щастлив като е избрал родителите си пред собственото си семейство, но това ще го разбере след време. Ако се обичате и мислиш, че има шанс да останете заедно, си поговори с него сериозно. Най-вероятно той е объркан и от малък са му насаждали синовен дълг и майка му го в манипулирала да я слуша и да изпълнява. Отвори му очите за истината и кое е правилно - има много статии в интернет от психолози, които биха помогнали да докажеш, че ти си права да искаш да си съпруга, майка и домакиня в собствения си дом, че ти и детето сте най-важното и той не трябва да оставя майка си да безобразничи по такъв начин спрямо теб. Когато човек създаде собствено семейство, родителите му остават на второ място - така е редно и това ни прави щастливи. Прочети за emotional incest и mother inmeshed men. Има полезни статии и на български. Дано си спасите брака, майка му е причина, че се карате, но и той е виновен, че го допуска - опитай се да му помогнеш да осъзнае, че това, което прави майка му не е редно и е в не е в негова полза. Тъжно ми е когато разбирам за семейства, които се разпадат заради егоистични родители. По темата - най-добре е да говориш с адвокат. Въпреки това, доколкото знам, детето винаги се присъжда на майката, а твоето е много мъничко и има нужда от теб. Също така, има много случаи в които при развод майката взима децата, а бащата плаща солидна издръжка и майката не работи, така че ми се струват необосновани заплахите на злата вещица. С добър адвокат неговите добри доходи ще станат твои и дъртата ще остане с пръст в уста.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 08c967286c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Нищо не могат да ти вземат. Аз не разбирам какви са тия мъже дето не желаят да се изнесат от вкъщи. Скоро четох същата история. Каква е причината? Мъж съм и не ми го побира главата.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 36a16a5032
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не е възможно да ти вземат детето - напротив, ти можеш да вземеш детето и да осъдиш бащата за издръжка. Гледа се не какъв доход имаш, а как е гледано детето - примерно ако се прибереш при родителите си докато си намериш работа, няма да има проблем. Той ще бъде осъден за издръжка, детето е голямо - отива на градина, ти работа ще си намериш, защото си млада и се търсят много хора в момента. Какво си се панирала, не знам
Ако у нас взимаха децата заради такива неща, половин България щеше да е в Дом майка и деца. Циганчетата да не мислиш, че ги питат какъв доход имат майките им - гледат дали е гледано детето, нахранено, облечено и щастливо и толкоз.
Само на алкохолички, наркоманки и жени, които не си гледат децата им взимат децата. Мъжът няма шанс да получи толкова малко дете. Дори до 4. 5 г можеш да му забраниш да го вижда без придружител.
Съвет - събирай си нещата и се прибирай при вашите. Мъжът ти да избира - майка си или теб с детето. Такъв полундер не ти трябва

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c5741b5232
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Самите думи "злата вещица ме заплаши, че ако ние двамата се разделим" говорят, че тя не иска да се разделяте.
Колкото до въпроса могат ли да спечелят родителски права, отговорът е ДА, те имат пари за добър адвокат, ти нямаш, нямаш и доходи да храниш себе си камо ли да посрещаш нуждите на дете, което е лесно доказуемо. Лесно е да се докаже също, че досега не си имала доходи и той е посрещал твоите и на детето нужди. Без значение дали сте имали брак, щом детето е признато и носи бащината си фамилия, бащата има право да иска родителски права, не се съмнявай, че свекървището няма да го навие да те оплюят ако го напуснеш, лесно ще подкупят и две техни съседки да свидетелстват, че досега свекърва ти е гледала бебето, а ти си стояла в Фейсбук.
За да имаш пълна кошница младо майче първо трябвало да си я оплетеш.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 7186d86d87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Благодаря ви много... Само н. 4 ме стресира още повече... Точно защото нямам доходи ме е страх. А кой ще го остави на майка без доходи... Много ме е стах. ;((((

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 230e4ab99a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако не си наркоманка, пияница и т. н. по смъртност не могат да ти го вземат щом го искаш де! Това, че си безработна грам не е проблем, запиши се в бюрото по труда, след това пускаш дело за попечителство и за издръжка-вземи си добър адвокат и милия с милата вещица ще плащат доста! А за това, че вещицата се меси, за това е виновен главно прекрасния ти "мъж"-пу*ка! Като постои с мама може и да те оцени, а може и ти да не искаш вече да те цени! Успех и детето никога не трябва да е претекст да стоиш с някой! Това е глупава грешка и глупаво оправдание затова, че ние си мислим, че не можем да се справим без някой!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 37f11acdd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Още сега си вземи детето, върни се при вашите, намери си някаква работа и се консултирай с адвокат! По - добре сама отколкото да живееш с такова мекотело и властната му майка!

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: fdfb98aa86
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Отивай при адвокат и ще разбереш какво могат да ти вземат те и какво можеш да им вземеш ти. По принцип в България детето се присъжда на майката и бащата плаща издръжка. И ти, и ние гадаем засега - всеки случай е индивидуален и затова трябва юрист. Ако нямаш пари за консултация, намери някой познат за съвет или изчети бракоразводните закони. А майка му не иска да го напуснеш, защото ако остане сам с нея ще я намрази затова, че ви е разделила. Познавам случай, който изгони жена си заради майка си и са задържали детето докато минат делата. И познай - милата свекърва вече не се натиска да му върти домакинството и да му гледа детето - то е изпратено в съседно село, за да го гледа някаква леля!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: fdfb98aa86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Има сайтове за безплатни консултации с адвокат в интернет - умишлено не пиша сайта, който намерих, защото не знам дали модераторите ще публикуват коментара ми.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 36a16a5032
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Aвторке, много са те наплашили и манипулирали тези хора. Махкай се от там! Какъв доход да имаш като си майка на 2 г. дете - гледала си си детето. Никой няма да ти вземе дете, което е гледано! Отивай при вашите, давай детето на градина и почни работа ако така ще си по-спокойна, но мисли логично - за липса доход не се взима дете. По тази логика живо циганче нямаше да остане в семейството си, да не говорим за децата на инвалиди и така нататък. Дете се взима чак като го занемариш, когато не е гледано. Отивай си, че ще те изядат тези хора. И майката, и синът са от един дол дренки. Осъди го за издръжка. Ако има добър доход, можеш да взимаш 250 лв. и нагоре. Най-малко 180 лв. ще дължи, а ти каквато и работа да намериш няма да си под 600-700 лв. и с тези пари ще можете да живеете добре.

Н. 8 говори глупости. За дете под 5 г. посмъртно не може бащата да получи право да живее при него
Наш приятел - ПРОКУРОР - не може да си види от 3 месеца детето, просто защото майката го изнудва за повече пари. От него знам, че до 4.5 г майката дори може да забрани контакт на бащата на саме. Чак на 10 г. детето може да избере само родител, при който да живее. След 8 г. почват изобщо да питат детето. Особено обаче при момиченце бащата няма никакъв шанс и тогава, камо ли при 2 г. дете. Това не е случайно. Има си наука психология, която изучава в каква възраст кой родител е по-важен. На 2 г. дете не можеш да му вземеш майката ако си го гледа добре - няма адвокат на света да успее, защото трябва да докажат, че майката има проблеми с психиката, с алкохол, с дрога и не си гледа детето накуп. Абсурд

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 233ed716c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   А така, безработна, без доходи, а с дете. А бе момиченце...
Браво на 8сми коментар!

А 14 номер и другите какво я успокоявата? !?
Сега е майка на малко дете, да. НО ПРЕДИ ТОВА КАКВО Е ПРАВИЛА ГОСПОЖИЧКАТА?
От пълнолетие допреди да роди какво е правила???
Защо не е печелила, заделила пари за извънредни ситуации като тази например? Еми както казва номер8: ЗА ДА ИМАШ ПЪЛНА КОШНИЦА ПЪРВО ТРЯБВА ДА СИ Я ОПЛЕТЕШ!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 176eb39829
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Започни работа дори на 4 часа. Детето го дай на градина. Или на майка ти да го гледа. После се посъветвай с адвокат. Започни работа веднага!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 463783a094
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Нямаш ли родители, които да те подкрепят. Гледай минимум контакти с нея. Прочетете заедно с мъжа ти Отровните родители, ще ти се прояснат много неща.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: fdfb98aa86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Номер 15, коментарът ти няма нищо общо с българското законодателство. Тук не коментираме какво трябва да прави човек до 26г. И какво не, а дали биха й присъдили детето ако няма доход - категорично ДА и затова я подкрепят хората.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c1de9b83e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   И какво да се занимава Законодателството с нея - свекървата нито я бие, нито я насилва.
Другото което е авторката едва ли е оправна дама като приятелката на номер14, с бивш вече мъж прокурор.. най - малкото сама щеше да се оправи с някаква си лелка и нямаше да мрънка тука като тинейджърка. Авторката има порблем поради собствените си социални умения - има ниска социална интелигентност, а най - вероятно и емоционална.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 4075e02a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Номер 18, НЕЛЕПО Е човек, който е станал РОДИТЕЛ да задава такива въпроси в интернет! Нелепо и несериозно е! Има си адвокати, които биха ѝ обяснили каквото я интересува срещу съответна сума, както е редно в цивилизования ни свят! Щом е станала РОДИТЕЛ трябва да се сеща сама за такива неща! А не да хленчи в интернет! От човек, който е станал родител трябва да се очаква повече!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker