Защо не иска брак? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121010)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Защо не иска брак?
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 4181 пъти
Здравейте!

На 33 години съм и от 6 месеца живея на семейни начала с приятеля ми, който е на 39 години. Заедно сме от 10 години, от които 5 бях студентка в друг град и поддържахме връзка от разстояние. След като се върнах в родния си град /малък град/, останах да живея с родителите ми, защото нямаше къде да живеем с приятеля ми. Още нямах работа и средства, с които да се издържам. Така изминаха 5 години. След голямо натякване от моя страна, той направи ремонт на апартамента, който му дадоха родителите, и от 6 месеца живеем заедно. Връзката ни е изградена на голяма любов, приятелство и подкрепа. Винаги много сме се подкрепяли във всичко - образование, работа, но по отношение на съвместния живот - тема табу. Прави ремонт на апартамента в продължение на 1 година, дори имах чувството, че ако не му бях дала зор, още щеше да го прави. Говорили сме за брак и деца, винаги е казвал, че иска. Миналата вечер повдигнах въпроса за брак и директно му казах, че искам да сключим брак и очаквам да ми предложи. Казах го директно, защото и той твърдеше, че го иска, но винаги думите са били без конкретика - "един ден", "и това ще стане" и т. н. Снощи, когато му казах, че до 2 седмици очаквам пръстен, той изпадна в истерия, не спа цяла нощ, не ми говори оттогава, дори си сипа ракия /той не пие по принцип/. Това, което видях е, че той не иска да го прави и само ме е моткал. Сега го играе "обиден", за да не издържа и да кажа "ок", "Отказвам се". Преди време майка ми каза, че той отлага и ми губи времето, но аз си мислех, че не е така, защото винаги е бил до мен, обичал ме е, помагал ми е страшно много. Времето си мина, сега съм на 33, и много ми се иска нещата да се случат. Това, че той отлага постоянно, с времето започна да ме кара да го мразя вътрешно. Хората се чудят какво става, защо не се женим. Казах му: "или се женим, или си тръгвам, защото времето минава", той казва "Като не ти харесва, тръгвай си", "ще ти дам колкото пари искаш да си стъпиш на краката". Готов е много лесно да сложи края и това ме наранява много. Също така той не слага край на връзката ни.
Сега съм пред следната дилема: да си взема квартира, да си намеря и да се преместя в София с цел да си намеря по-хубава работа /аз заради него се върнах в нашия малък град, но той не го оцени/, въпреки, че ще ми бъде много трудно да започна от нулата или да остана в сигурното - имаме жилище, прилична работа, познаваме се и все някога /не знам кога, сигурно когато той реши/ ще се случат нещата със семейство и дете. Моля, дайте ми съвет! Приемам критика, няма да се обидя!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: a2de51cb5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Някога, когато той реши..знаеш, че ако искаше, за 10 г щеше вече да го е решил. Та той вече си е на възраст, или не иска и няма да го направи никога с никоя или не иска точно с теб, но и двата варианта не те топлят.Нямаш време за губене още 10г мисли за себе си, време е.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 22b6b13e03
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А защо трябва да се жените? Нали сте заедно? Принципно (момче на 16г съм, можеш да не взимаш съвета ми на сериозно), но аз принципно не бих се женил. Смятам цялото това нещо за много глупав ритуал и въобще не ми се занимава (сега така мисля). Може и твоят мъж да е така. Не го съди, явно те обича, но има такива хора, на които им идва малко в повече. И без да сте женени може да си живеете заедно и да си имате деца (за децата ако искате, не е задължително), така че не виждам, къде е проблемът.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c84ddfd5af
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Махай се от него. Губи ти времето. Ще се събудиш един ден на 40 г. сама без деца, съпруг и бъдеще. Какво ще правиш тогава?
Ако искаше брак с теб и деца досега да го беше направил. 10 г. са ужасно много време. Закъсняла си даже. Замини за София. и се бори сама. Той ти е като камък на врата. Как го търпиш не знам. За 10 г нищо не е помръднало. Язък за строшените години.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5345c68977
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   6 месеца са малко време, за да разберете дали ще се напаснете като двойка живееща заедно.
Той очевидно е по-зрелият, защото си като някоя тинейджърка, която очаква че като заживее с приятеля си, той задължително трябва да й предложи брак, както тя си го е мислела и начертала в умът си.
Голяма грешка, да тръгнеш да натякваш и задължаваш за брак.
Дори и да ти предложи в момента, нали осъзнаваш че той няма да е щастлив, няма да е удовлетворен, ще го направи само и единствено да се кротнеш?
Защо един пръстен да е важен? (21 век сме с различно мислене и различни ценности)
- СЪВЕТ: Никога не насилвай нещата, те или се случват, или не.
Съжалявам, ама до 25 години си спала, сега се събуждаш на 33 и искаш всичко на момента.
Като сте от 10 години заедно, трябвало е преди много години да съжителствате, за да разберете плюсовете и минусите си.
Можеш да си работещ студент и на квартира, още повече че преди 5-10 години е било по-евтино, кой е виновника че сега си в това положение? !
Ако на мен така ми натякват и поставят ултиматуми, не само ще се разсърдя...
(Ж. 20)

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a3dac9ef45
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   От написаното си личи, че си интелигентна и образована жена. Няма спор - вече ти е време за деца. Странното е защо сте отлагали толкова време? Права си да поставиш някои въпроси радикално, време за губене няма. Ако те обича ще те разбере и ще промените ситуацията, ако той не предприеме някаква радикална стъпка, значи е нерешителен и ти губи времето. Ти обаче не си го губи. Стягай багажа, колкото и да е болезнено, понякога за собственото си щастие човек трябва да прекрачи границата на търпението..
Успех!

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3393608f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Аз повече от 5 години не бих чакала. Най-добре го остави, ако те иска ще направи нещо, няма какво да го чакаш, а май и деца не иска, щото не е първа младост...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 2aec67a543
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен те мотае и никога няма да стигне до тези прозрения, до които си стигнала ти. Била съм в подобни връзки. Възрастта не е фактор, а съзнанието на човека. Ще ти пратя по този повод една статия да прочетеш.
Личното ми мнение е, че се залъгваш, че той е човека. Мотае те, Особено от отношението му към теб става ясно, че е груб.
Ще загубиш още години в чакане да се промени, като мен. А мъжете не се променят, те просто сменят обекта на чувствата си. Защо не потърсиш подкрепа от психотерапевт? Не знам от кой град си, но потърси помощ. Мога да ти дам телефони на психолози от София. Аз все още не мога да се измъкна от връзки, подобни на твоите и посещавам психолози. А съм на 30 години. Никога не е късно за ново начало. Моята история е още по-ужасяваща от твоята. Поздрави и дано намериш верния път!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 67fdf42d2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Аз съм на 29ж и се чудя къде ги намирате тези мъже, които не дават зор за деца? И в същото време си живеят с вас.. :-) И аз искам така.

Виж авторке, щом е казал, че иска дете може би просто се притеснява как ще се справи с парите.
Друго, аз макар че съм жена (и да, казвам 'макар че съм жена', защото се носи едно такова малоумно схващане, че все жените са тези, които дават зор за това и онова) ги разбирам такива хора, защото и аз много мразя да ми се дава зор и да бъда притискана за каквото и да било.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3c7d72db67
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Ето ти критика: на приятеля ти само му се ебе от тебе. Тъй като е мързелив, предпочита да не дава пари по други сливи, а да шиба сигурното. Поради този факт протака. Не виждам перспектива при него, освен за вагината ти и евентуално аналния отвор. Всичко друго - брак, деца... ще си остане в мечтите ти. Чикибоецът е на 39, бе жена. Той ако на 39 не може да реши иска ли чавета или не, кога? На 50 ли?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3b0920426f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Опитай да му го кажеш без да поставяш условия, първо. Второ, опитайте с дете и след това брак. Може би искаш сигурност, но един подпис не е сигурност, повярвай ми. Аз съм с жена ми от 10 години, имаме дъщеря, много хубави и доста трудни моменти, като в момента също изпитваме трудности. Помислял съм да се женя, но не, няма да стане, като че не го чувствам, че го искам достатъчно. Ако един ден се почувсстваме и двамата готови, аз предложа и тя приеме - окей, но ако дойде да ми поставя условия, няма да стане, прав ѝ път. Човек може и да те обича, без да иска да сключва брак с теб. Виж, вече си на 33, кажи му, че искаш деца, годините минава, че го обичаш, но искаш дечица. Тоест, пробвай да не поставяш директно условия, но да обясниш, че времето си минава, особено ако искаш деца. Аз исках и макар да "не бяхме готови"(то никога няма да сме :)), нещата се случиха.

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 85023b0328
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Не иска брак с теб. Направи си изводите.
Дори след ултиматума, ще те остави да си тръгнеш.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c250e2542e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Негова работа е защо не иска брак. Ти погледни себе си, че времето лети, а за жената е много ценно. Няма за го чакаш да се сети, а ти да станеш ниусетно на 40 и да се " хванеш за палците"... Добре си го измислила. Намери си работа в София, град голям има повече възможности. Аз така направих, заживях в София, харесахме се с един колега и сега сме семейство. Имаме и малка дъщеричка. Пожелавам ти успех и на теб!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5e9bd331e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Мила, като гледам с каква "скорост" се развива връзката ви, подозирам, че след около десетина години ще е готов за брак твоят човек, а след още толкова, евентуално може да се замисли и за бебе...
Прости ми шегата, но не ми е смешно, отношението му е крайно обидно, аз не бих си губила времето с такъв егоист.
.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 02f197de4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   В 21 век бракът изобщо, ама изобщо не е задължителен! Мен повече ме притеснява фактът, че не иска и дете, защото знаеш как е... ами за съжаление при нас жените времето да родим не е безкрайно и ако не го направиш до 40 става много трудно. Така, че не знам какво да те посъветвам, но явно човекът не иска да се обвързва "официално" и по-страшното е, че няма сериозни намерения към теб. Щом толкова се е моткал с ремонта смятай, че го е направил по принуда, което значи, че идеално го е устройвало положението "ти си живееш при вашите, аз си живея при нашите и се виждаме само няколко пъти седмично", което определено не говори в полза, че иска семейство и дете с теб. На 39 е, отдавна трябва да си е стъпил на краката, така че не знам какво да ти кажа, освен просто да забравиш за пръстените, роклите и бебешките колички и ако си ок с това, да останеш с него, ако обаче държиш да се видиш булка и още по-важно майка, ами напусни го! Щом на 39 не е готов да поеме такава отговорност, никога няма да е готов! И просто идеално си го устройва да си живеете и така. За това ти хубаво си му поставила срок, но бъди твърда и ако не получиш пръстен или поне някакво смислено обяснение за поведението му, ами събирай си багажа и към София. Просто това не е твоят човек. Знам, много време си инвестирала във връзката ви, но не можеш да го чакаш още 10 години, евентуално да узрее за идеята да стане родител. Млада си още, ще срещнеш, човек, който е на една вълна с теб и ще си щастлива. Не си губи времето с човек, който няма същите приоритети в живота като теб. Просто нямаш време да го чакаш.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 6ed39659ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Щом за 10 години не ти е предложил се махай моят приятел ми предложи да се сгодим 2 години след началото на връзката ни ☺

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: ead4056551
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   От негова страна има всичко но не и любов. Вие сте несъвместими, но ти си се излъгала да търпиш несериозното му отношение към теб дълги години. Дилема в случая няма, защото това което искаш от него никога няма да се случи. Няма да го промениш и той сам няма да се промени. Колко шансове си му дала за тези 10 години и колко от тях е използвал? Направи си сама сметката особено предвид факта че след 2рия шанс човек изобщо възприема че винаги ще има възможност и прави каквото си иска. Затова ти няма да получиш нищо от негова страна. Време е да го напуснеш и да си подредиш живота сама. Желая ти успех.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c843fc4965
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

17.   Вие жените все за някъде бързате и все сте последни.Постоянно правите схеми сметки и комбинации и сте все прецакани.Ти мила защо не взе да направиш ремонта на апартамента например за един месец, да видиш как се прави, и накрая като приключиш ти остават материали да си отвориш железария.Това е същото например ако забременееш и той дойде и ти каже защо вече не раждаш, защото видиш ли зайците носят около месец, теб защо да те чака девет.Постоянно поставяш условия, и любимите ти глаголи са "искам" и "трябва"поставяш го под постоянно напрежение и тормоз и се чудя как досега не ти е бил шута, но може и да го е направил но ти още да не си разбрала.Не си вкарвай автогол, и не си показвай директен червен картон защото мача ще приключи не в твоя полза.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: ec971732fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

18.   Изнудваш го да ти предложи и се чудиш защо не иска да се жени... Според мен заради този ултиматум той вече няма да гледа на теб по същия начин. Един вид подписа ти е по-важен от това да си с него изобщо. Поставила си вече ултиматума, сега трябва и да го изпълниш. Иначе съвсем ще изгуби уважение към теб - еди вид тя си говори някакви глупости, ама не й стиска да ги изпълни. Ще знае, че и занапред ще става на неговата, защото ти нямаш топки да покажеш характер.
Много гадно си прецакала нещата с тази необмислена постъпка, но тя вече е факт. А и попринцип трябва да предразположиш мъжа, той сам да поеме инициативата за тези стъпки, а не да го изръчкаш да ремонтира апартамента за да се натресеш при него и накрая да се опитваш да си изпросиш предложение.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: e951265b9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

19.   До 17 и 18... Кво притискане, жената го е чакала 10 години и за апартамента и за брака.

Авторке, този не се интересува от тези неща. Показателно е какъв мъж е, щом е на 40 години, а ти едвам си го накарала да се изнесете. Бягай далече, че вече прекалено много време ти е изгубил.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: cc136aff60
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Брака няма значение. По-важни са децата. Но си помисли наистина дали искаш деца от такъв несериозен човек с който чак след 10 години живеете заедно. А как бяхте до сега. Един съвет. Както сега си му натяквала за брак, кажи му и че искаш дете и да видим какво ще направи.

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 7cb7f34bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Говори открито с него, какво го притеснява в брака, кога ще е готов. Постъпила си добре, но обясни му как се чувстваш, че бракът е важен за теб, 10г си доказала любовта си, но не можеш да го чакаш повече.
Ако имаш добра работа, не отивай в софия, много ще ти се събере, но ти си преценяваш. Не забравяй, че с всяка затворена врата се отваря нова

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: b729e5cc56
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Според мен го навивай за дете. Има хора, които не искат брак по принцип. Десет години са много, през които не сте предприели действия за дете имсемейство. Може би си е по-добре да заминеш за София и да си търсиш щастието там. Този мъж на 39 години не иска дете и брак. Най-вероятно никога няма да ги поиска и ти губи времето.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: d041ba2fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Това с брака е плашещо, а и излишно. Най- добре си поговори без ултиматуми с него. Ти искаш да прекараш живота си с него доколкото разбирам. Аз направих така че го чаках две години, обещания за брак, за деца и т. н. търпението ми се изчерпа, изморих се и му казах че не мога повече да чакам да реши. Бях на 32, начетена с информация за рисковете от бременността след 30-те, болести евентуално на децата много се бях наплашила. Пък и чувствах че колкото време минава аз няма да имам тази енергия от която се нуждае едно дете и сега е времето да имам дете. Работа, проблеми, неудовлетвореност и изобщо тоя кръг всеки ден едно и също и никакво развитие а времето лети ме изпиваха. Въпреки, че като се започне темата за брак и деца наставаше война склони и ме изслуша, разбра ме и след месец каза какво е решил. Не го притискам защото мен това ме кара да се чувствам нещастна и нежелана. Като не иска брак -няма, но поне дете ако иска да продължите живота си заедно.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: cc136aff60
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Ако използваш противозачатъчни, а не презервативи му кажи, че си ги спряла и си бременна. И му покажи някакъв положителен тест за бременност от приятелка и да видиш какво ще направи. Ако избяга значи не е за теб.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 2571cbb8fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   На 33 си, не гледай как "масата" ражда поне на 40, защото зад лъскавите снимки, подплътени със скъпи процедури стоят много пари или, че съседката на Гошо нямала проблем. Ако искаш деца осъзнай, че закъсняваш. А за поведението ти, ако съм мъж не бих се чувствал добре с такова притискане и "заповеди" очаквам пръстен... тези неща не стават насила, ако той не иска, а ти искаш, за общи планове се искат двама. Така че е добре да поемеш по пътя си, остави го да проумее ситуацията, тогава ако наистина иска сам ще тича към теб, не знам какво очакваш като чертаеш сама пътя и очакваш той да изпълнява.

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 25d4ab73bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Моят приятел, с когото сме заедно от 2 години, смята самата церемония (сватбата) за нещо излишно. Говорили сме си, че това са безсмислено похарчени пари на вятъра. Цитирам " На сватбата е все едно да кажа на тези, които сме събрали "Ето, вижте ме, аз съм с нея! Дайте да ви почерпя!". При положение че ние сме във връзка и всички виждат, че сме заедно, не е нужно да има сватба, по негови думи.

За мен нещата обаче стоят по друг начин - искам да подаря на семейството си възможността да ме видят булка, докато баба и дядо не са починали. Иска ми се аз също да се видя в бяла рокля и да имам един прекрасен спомен за цял живот от този момент. Иска ми се да съм "съпруга", а не просто "приятелка", "годеница" и т.н. Искам да нося с гордост фамилията му!
Освен това не искам разточителна сватба с 300 гости, църковен брак и "3 дни яли, пили и се веселили". Скромна сватба с 50-60 човека, които само 10-на са от моя страна ми е достатъчна. Един граждански ритуал, почерпка в ресторант вечерта и това е.
Това съм му го казвала и за моя радост той ми влиза в положението. Казва "Щом искаш сватба, ще я имаш. Обичам те и искам ти да си щастлива. Ще се видиш в бяла рокля скоро".
Казвал ми е, че догодина ще ми предложи :) и му вярвам.
Сватбата за мен лично е още един момент, в който да събереш наистина близките си хора и да споделите една прекрасна емоция!

Ж, 25

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 835eac3195
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Аз съм мъж и също не искам нито брак нито деца Проблема е че авторката е много прибързана, въпреки че е на 33 за дете има време но имах предвид рака, в днешно време ние мъжете не вярваме в брака, както е казал народа - "Защо да се женя, за да се развеждам ли" Мисля че ти звучи познато а и е така в повечето е вярно

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 421f821633
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Номер 4 е права, ако теб те накарат нещо насила, ще го направиш ли?
В сподели, за това има женени които искат да се разведат, поради факта че вече са си омръзнали, не обичат, рутина, любовници и т. н.
Като не иска да се жени, не го карай насила, като не ти показва че те обича, ами просто се махни, не си вързана.
Всеки има различни приоритети в живота, но да изпълняваш болните амбиции на партньора си, след като ти самият не искаш си е цяло самоубийство.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 2fca84d68e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Ако не искаше брак, щях да разбера, но оставам с впечатление, че не е искал да имате съвместен живот заедно в един апартамент. С приятеля ми заживяхме заедно година и половина след началото на връзката ни, изнесохме се на квартира, той сам повдигна темата. Живеем заедно от 6 месеца, не е достатъчно време да разбереш дали цял живот можеш така, все още има навици, които тепърва забелязвам. Обичам този човек и искам да бъда с него, но ако утре дойде с пръстен и ми каже, че до 2 седмици трябва да сме сгодени и до година да сме подписали, вероятно и аз ще изпадна в паника. Не е нещо, което се сервира в съвсем обикновена вечер и то с кратък срок от време. Едно е да коментира, че иска да се оженим, съвсем друго да ме притисне за брак. Когато човек се чувства вързан в стая, която постепенно се смалява, естественото е да поиска да избяга. Извини му се, че си го притиснала, кажи му, че е важен за теб и искаш връзката ви да премине на друго ниво и го попитай дали и той го иска, или просто няма подобни желания, за да можеш да си продължиш живота нормално. Мисля си, че за 10 години все щеше да поеме някакви стъпки. Не е нужно да го притискаш да ти предложи, нужно е само да знаеш дали и той иска да бъдете семейство. Стреми се само и единствено да получиш отговор на този въпрос.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 36af18a42c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Според мен авторке ултиматумът ти е оправдан.
Той те мотае доста дълго време и ако поставиш въпроса пред него без ултиматум (както предполагам си правила много пъти досега) просто ще продължи да те мотае и да ти дава уклончиви отговори и надежди.
После на теб ще ти писне и ще му биеш шута, а той ще се влюби и ще се ожени за следващата след 6 месеца. Това обаче може да стане и след 10 години, а с твоето търпение дотогава може и вече да ти е късно за семейство.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: ed8650609f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   Това е 40 годишен мъж, авторке - не е като да е неориентиран или да не знае, какво иска. Майка ти може би е права, че те мотае. Реакцията му, когато си му казала, че не желаеш да чакаш повече, е доста красноречива. Ти си направила много жертви за връзката ви - казваш, че заради него си сменила града, но той явно те приема за даденост и те разиграва, както си иска. Казал ти е в прав текст, че е готов по-скоро да се раздели с теб, отколкото да се ожените - плановете ви за бъдещето явно се разминават. Според мен, след станалото, няма какво повече да дириш там - отговорът му, какво можеш да очакваш от него е доста недвусмислен.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 466e133bac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Защо да иска брак?

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 25d4ab73bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Авторке, ето един полезен съвет: Прочети главата "Как да се добереш до пръстена" от книгата на Стив Харви "Действай като жена, мисли като мъж". Има я онлайн. Прочита се за 20-30 мин. (главата). Ще ти е много полезно четиво и занапред, повярвай ми! Има и филм със същото заглавие като книгата.

Ж, 30

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a2de51cb5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Авторке, краткои ясно:ти си по-млада, като жена ще ти е по-лесно да намериш и отсееш МЪЖ, остави 40 годишния пубертет да си се развива както може. Вече не е твоя работа какво ще прави с неговия си живот, но твоят само ти можеш да промениш към добро или пре●беш с него.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 6fee750bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   " Казах му: "или се женим, или си тръгвам, защото времето минава", той казва "Като не ти харесва, тръгвай си", "ще ти дам колкото пари искаш да си стъпиш на краката"" Това не е любов, а комерсиални сделки. Деца могат да се правят и без брак! Ако авторката го искаше, можеше вече да си има дете, явно нещо друго цели!?

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c9f799e983
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Ти го притискаш, той се отбранява. Нищо интересно

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: efcc77c026
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Аз пък не мога да разбера защо авторката иска да се омъжи точно за човека, който не иска да се жени за нея. Ами те просто имат различни очаквания от живота и никой от тях не е виновен. Аз например никога не бих се обвързала с човек, чието любимо занимание е да скача с парашут и много настоява да го правим заедно. А и, да ти кажа честно авторке, като жена минала през това, не си мисли, че халката на пръста ти дава кой знае каква сигурност. Точно обратното е, защото когато се водиш неомъжена ти сама си управляваш имуществото и финансите. Не знаеш кога бракът ще се разпадне, после следва скъп развод, после се оказва, че мъжът ти е приватизирал общите ви финанси и ти си без стотинка, после - че трябва да търсиш квартира, след това търсиш и втора работа, че да си плащаш сметките, и накрая ставаш пишман, че някога си казала "да" в бяла рокля. Я си живейте един с друг, без всякакви официалности. Лично аз втори път някой да ми обсеби "законно" живота, няма да допусна.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b60821a9a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Какво се случи, разделихте ли се или той размисли и най накрая ти предложи? Ще ми е интересно да разбера след толкова много време! Моето мнение е или обичаш или не.. няма средно положение!
Ако не сте заедно сега.. значи не те е обичал истински!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a1e3ba290e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   10 години!!! Много е миличка.

Мъж съм. Ожених се млад на 23 без 3 месеца. Беше голямата ми любов, с която започнах връзка на 18. На 24 станах баща на момиченце. Всичко беше хубаво, но... минаха още няколко години и нещата зациклиха. Бяхме млади и в крайна сметка брака ни пропадна. След 10 години с нея на 29 вече бях разведен. Причината беше тривиално трагична, хванах я в изневяра, като няколко месеца я подозирах. При това положение всичко приключи. Дадох най-хубавото от себе си, най-хубавите си години, когато мои приятели и връстници си живееха безгрижно, аз първо и бях верен, после бутах количка. Не съжалявам за нищо, но след голямото разочарование реших, че никога вече няма да се женя. Следващите 3 години заживях ергенски живот с всичките му специфики (алкохол, кръчми, барове, дискотеки и млади мацки). Единият уикенд взимах детето, а на другия го удрях на пиянство и разврат. Приятелите ми нарекоха апартамента ми - наковалнята, защото за около 3 години изчуках около 20-тина мацки, като понякога имах връзки с по 2-3 едновременно. Но жените идваха и си отиваха и въпреки, че в началото този начин на живот ми харесваше, в един момент почувствах дълбоката празнота на всичко това. Повечето от тези млади момичета бяха около 25-26 годишни, макар да имаше от 19 до към 30, а и няколко по-възрастни. На всичките обаче акълът им липсваше, в един момент, когато се отчаях от жените окончателно, въпреки, че вече ми се беше приискало сериозна връзка.

И точно тогава се появи ТЯ - моята втора съпруга и жената на моя живот, с която създадох семейство и вече чакаме първата си рожба (за нея е първа рожба).

Моята съпруга има подобна на твоята история. Тя е изгубила 8 години в очакване един нерешителен мъж да и предложи брак. 8 години той я е размотавал, 8 години в илюзии. Най-хубавите и години от младостта - 20-те. Когато се запознахме с нея, те бяха в раздяла, господина си местеше багажа, като дори за това се мота 1 месец. На сбогуване тя приятелски го беше посъветвала със следваща жена да действа и да не се размотава. Сега човека си има съпруга и дете.

Истината е, че оптималният срок за развитие на една връзка е около 3 години. Разбира се, зависи и от възрастта на двамата партньори. Ако са млади, по-добре да не бързат (хахаха, кой го казва), ако са над 30 не бива да се размотават (3 години може и да са много понякога), като особено за жените е важно. Мъжете сме доста желани и на 40, но при жените има биологичен часовник, който цъка.
Авторке, на 33 си. 10 години те мотае, макар доста да си закъсняла е добре, че си сложила картите на масата. Ако той иска да е с теб, да бъдете семейство, щяхте да бъдете. Сега ти е казал да си тръгваш... Ами ти си на ход…… Все още имаш шанс да се реализираш в личен план. Някъде Бог ти е приготвил един страхотен мъж, който да бъде твой любящ съпруг и грижовен баща на децата ти. Жените наистина ме изумявате понякога. Дотолкова се фиксирате в нещо, че трябва да се случи, че забравяте да си отворите очите и да прогледнете, че то няма да се случи, колкото и да се залъгвате.

Разказах ти историята си, защото очертаващата се раздяла ще бъде мъчителна за теб. Може би ще те налегне самота и тъга. Аз няколко месеца почти не излизах, а само пиех, нямах желание дори за секс. Не бива да изпадаш в емоционална дупка и да се самосъжаляваш! Ще преодолееш това изпитание.

И още нещо. Не се жени само защото трябва да го направиш! Твърде вероятно е да се появи мъж, който да иска брак, но е важно и какъв е, дали ти е на сърце и дали е добър човек, с който можете да бъдете семейство. Пожелавам ти да намериш истинският мъж за теб, този, който няма да се колебае, ще те обича и ще те иска силно, завинаги като негова съпруга (жена, майка на децата му, приятел, любовница, човек)!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker