Годеж/Сватба при разведени родители-как? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Годеж/Сватба при разведени родители-как?
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 2216 пъти
Здравейте!

Бих искала да повдигна една на пръв поглед маловажна тема, но далеч не е такава. Родителите ми са разведени, баща ми си има ново семейство - жена и две деца, а майка ми остана без постоянен партньор в живота. Причината за развода беше другата жена. Приятелят ми предложи брак, даде ми пръстен, обаче не можем да съберем родителите ни на годеж, и решихме да поканим всеки отделно и да им съобщим новината. От друга страна не искам другата жена на баща ми да идва в дома ми, когато съобщавам тази новина. Уважавам я, но тя ми е чужда. Много ми е мъчно, че няма да имам истински годеж, обаче това е реалността. За сватбата не знам как ще ги настанявам, май няма да са на една маса. Моля Ви, бихте ли ми дали съвет как да подходя, за да мине всичко мирно и щастливо! Вие имали ли сте годеж и сватба "по правилата", или всеки е действал според конкретната ситуация? Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 08825af31e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Покани само баща си. Не вярвам някой да сметне за странно една дъщеря да иска да прекара една вечер с баща си само.
Виж, ако каниш и братята/сестрите от втория му брак, може би ще те да поканиш и майка им. Колко са големи те?

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 93667b376f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Е чакай сега, тя тая друга жена да не е зашита за баща ти? Смисъл баща ти не е ли свободно човешко същество със собствена воля въпреки, че си има нова жена? Толкова ли не можеш да му се обадиш на личния му телефон (предполагам, че има такъв, както всеки човек в 21 век) и да му кажеш: 'тате, ела у нас на 19 декември (примерно), ама само ти'.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 1061e91143
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Не споделям горните мнения. Трябва да приемеш, че това е жената до баща ти сега. Огромен признак на неуважение е да не я поканиш. Може и да не ти е приятна, но е твърде грубо да не я поканиш. Недей да подхождаш с омраза. Отношенията между твоите родители са си между тях, ти не трябва да взимаш отношение. Това, разбира се, ще важи, ако искаш да подходиш зряло и цивилизовано, а не примитивно по балкански.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 929110c4a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Защо не искаш жената на баща ти да идва? Защо усложняват нещата и пречупваш през остарели разбирания и манталитет довел до много проблеми. Покани баща ти, това е неговата жена и неговият избор, няма как да подредиш пъзелат както ти искаш. Аз съм в същата ситуация, каня всички, който иска идва, който не ок. След бракът в зависимост от тяхното поведение просто част от тях отпаднаха от животът ми, в това число включвам и други роднини. Съвести ми е чиста държах се добри, посрещнаха ги. Когато от другата страна няма положителтост и аз съм до тук.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a0bddd1ad2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Чакай сега. Новата жена на баща ти не му е поредното гадже, а очевидно постоянен партньор, от когото има деца! Не може да не я поканиш. Каниш всички, ако искаш да проявиш доброта и човечност. Може майка ти да мрънка, но това е твоят годеж и тя ще трябва да се съобрази. Жалко, че тя няма приятел. Самотата може да я е озлобила. Дано да греша.

На сватбата не е нужно да са на една маса. Младоженците с кумовете на една, всички други на отделни маси, по твое съображение.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 4ac74070d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Можеш да поканиш само баща си у вас за да му съобщиш, в зависимост от нахалството и страха /страх да не злословите срещу нея/ на новата му жена тя или ще го пусне, или ще дойде с него, или няма да го пусне да дойде у вас сам. Но ако очакваш той да ти даде парички на сватбата ти най логично е да го поканиш заедно с новата му жена, щом ще се омъжваш е време да научиш максимата "Мъжът царува жената управлява". Ако я делиш от него тя ще направи всичко възможно той да няма пари за да ти даде.
Колкото до сватбата дори той да дойде сам пак не е правилно да го сложиш на една маса с майка си. Слагаш една маса майка ти и нейните роднини /баби дядовци/, на друга баща ти и неговите роднини и толкова. Но колкото и да ги делиш реално децата на жената са твои братя и сестри, достатъчно голяма си да разбереш, че нито ти нито твоите братя имате вина за случилото се с брака на майка ти и да ги приемеш за братя/сестри.
Не разбирам също в днешни дни какъв годеж очакваш. Знаеш ли въобще какво е "годеж". Годеж е да си девствена да не познаваш жениха и негови роднини да те поискат от вашите, да дойдат тихо с блага ракия и когато получат позволението на баща ти да се радват под звука на тъпани, а ти в 21 век най-вероятно вече си спала с мъжа си как за бога искаш да те поискат от баща ти след като вече са те имали?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 11909dd13b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   До номер 7

Цитат: " Годеж е да си девствена да не познаваш жениха и негови роднини да те поискат от вашите, да дойдат тихо с блага ракия и когато получат позволението на баща ти да се радват под звука на тъпани, а ти в 21 век най-вероятно вече си спала с мъжа си как за бога искаш да те поискат от баща ти след като вече са те имали. "
От последното изречение разбирам, че не знаеш символиката на годежа. За каква девственост иде реч. Мислиш ли, че едно време са били девствени на сватбата? ... Бременни - да, но девствени определено не са били нито на годежа, нито на сватбата. Този псевдо морал едновремешен не ми го хвали. Годежът е нещо много лично, хубаво, и няма нищо общо с това дали си девствен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker