Безпаричие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Безпаричие
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 2740 пъти
Здравейте, мили и не толкова мили хора. Обръщам се към тези, които няма да ме съжалят, които няма да ми се подиграят, а към тези които просто ще ме разберат, та макар и дъма да не казват. Аз съм 25 годишна студентка, завърших бакалавър педагогика, а тази година записах и магистратура. Март месец станах майка на прекрасно момиченце. Живеем в малък град, всички се познаваме, но дори и някой да ме разпознае, няма да се срамувам. Мъжа ми работи на две места, детето ни е на 9 месеца, а сега се принудих да започна работа и аз. Парите все не ни стигат, за нищо, вечер не мога да заспя, постоянно броя къде колко трябва да дадем. Отделно преди години мъжа ми е станал поръчител на негово бивше гадже и тя сега отказва да си плаща, та му запорираха и сметките.... Наще и техните помагат колкото могат... но вече не се издържа.. продадохме и колата, вече и кола нямаме. Коледа наближава, чувствам се лоша майка и като гледам другите деца как са облечени, а моето си няма почти нищо ми се плаче с глас. Не знам къде да отида, но може би ще потърся решение в чужбина.. Като семейство не можем да си позволим едни нормално неща. От дете съм така, всичко все е е трудно... Не ми се живее, искрено ви казвам, но събирам сили заради дъщеря си, иначе ще полудея................

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: c13769d86d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отговаря ти едно 17 годишно дете. Майка ми, за да помогне на хора тегли бързи кредити (най-големите убийци, в каквото и положение да сте не теглете бърз кредит от все сърце Ви го казвам ще затънете много повече, от колкото сте били в предишното си положение.) и общо тези бързи кредити надвишиха 18 000 лева, а майка ми изкарваше по 350-400 на месец. (Искам да подчертая баща ми почина преди няколко години и тя работи сама.) Заедно с доходите на мен и моята малка сестра, месечните ни доходи бяха 800лева, а тя трябваше да внася приблизително 700-750 на месец по кредити, искаше да се самоубие, постоянно и звъняха от банки, че сте я съдят, дори беше подсъдима, гледах я с мъка, и така двамата се събрахме, обсъдихме всички възможни варианти и я пуснах да работи в чужбина, а тя остави сестра ми на мен, и от както е там сме почти финансово стабилни в сравнение с преди. Исках да ти кажа от какво положение сме измъкнахме след като тя отиде там, за това може това ще е моят съвет към теб. Дадох ти картината, в която бях, за да разбереш понякога най-неочакваните решения до какво водят. Пожелавам ти да се оправиш с каквото и да се захванеш.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: ea62d891a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ясно е в какво положение сме всички благодарение на държавицата ни. Но никога няма да разбера, защо хора, които не са осигурени финансово, а очевидно и с... акъл, са тръгнали деца да правят. Файда от вишУтУ, то акъл не налива. Кога ли най-после ще има закони и за горките деца, след като простия народ не може елементарна сметка да си направи...

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 1d6316830a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Много е лошо това с поръчителството. Когато свърши кредита ще сте по-добре според мен. Не се отчайваи. Иначе в чужбина и там няма да е лесно, може да пробва мъжа ти за няколко месеца, кредита, кога ще се изплати, тя защо не си го плаща, какво е купила? ...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 440f067359
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Не си мисли, че в чужбина парите растат по дърветата. А и ти трябват доста пари, за да заминеш, да си наемеш квартира, докато си намериш работа не се знае колко време ще мине, трябва да ядеш нещо през това време, а там е скъпо, особено наемите. По-евтино е в крайните квартали където обаче живеят само бежанци, араби, негри и е мизерия, а престъпността е страшна. По-добре се премести в София.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: b44a9b20f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Чужбина е спасението както казва хлапето по-горе.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 2fd7a1df58
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Знаеш ли, не всичко е до парите. По-важното е вярваш ли в себе си, вярваш ли във Вселената (Бог, както щеш го наречи)?

Ще ти дам пример с нас. Живеем в къща в балкана. Родихме си детенцето заедно. Отрасна с нас, на воля, без ясли и градини. Имаме собствена градина, където произвеждаме доста от храната. Памперси не сме ползвали, вместо това прилагахме един прост метод за общуване с бебето (виж www. BezPeleni. info) - така пестяхме 90-100 лв. на месец от памперси, което никак не е малко. Изгледахме го с подарени дрехи, от семейства, чиито деца вече са отраснали. Пет пари не давах какво другите получават за Коледа, защото знаех, че детето е получило най-хубавият подарък - чист въздух, чиста храна, ежедневен досег с живата природа и здраве.
Отопляваме къщата с дърва, които събираме от гората - има винаги сухи паднали дърва в изобилие. Това ни спестява поне 600 лв. от дърва за зимния сезон. Бойлера за топлата вода се топли направо от печката, а пералнята дърпа гореща вода направо от бойлера - не я нагрява. През лятото водата се топли със слънчев колектор на покрива. Така водата се топли без пари. И не е малко, защото това бебе се къпе и пере всеки ден.

Родители нямам, така че помощ не сме чакали от никого. Оправяме се сами. Използваме ресурсите от околността - например бутилирам пресен сок от череши и го продавам. Или ябълко оцет. Или билки. Всякакви варианти има, стига човек да иска.
Хляб си печем у дома, житото мелим на мелница, така една хубава питка ни излиза 20-30 ст.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3d259a1d40
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Не мога да ти съчувствам. Защото не ти вярвам. Такава очевадна неграмотност от човек, който твърди, че учи магистратура, хайде моля ви се! Поредната измислица в сайта. И ако обичате, без оправдания - пиша от телефон, развълнувана съм, отчаяна съм и тем подобни! Средноинтелигентен читател може да разбере кои грешки са от невнимание и кои - от незнание, аман от скучаещи и търсещи внимание в нета!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: d10cc330f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Съжалявам че ще ти го кажа, но е трябвало да си правиш сметката на кой раждаш дете, едните голи чувства вече нищо не значат и твоя случай е парадоксално показателен-тръгнала си да раждаш дете на човек, който не стига че не може да ти предложи елементарни неща, ами и затънал в кредити-както се казва не можа ли да мислиш за това, преди да даваш живот? И на мен ми се лепят такива, които искат да им помагам, но веднага им показвам пътя, аз не съм легнала на ничий плещи, че да нося други и да давам живот на дете, чийто баща памперс не може да купи. Колкото и меркантилно да ти звучи-всички си правят сметката, но ти твойта си започнала да я правиш на свършен факт

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: d10cc330f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съжалявам че ще ти го кажа, но е трябвало да си правиш сметката на кой раждаш дете, едните голи чувства вече нищо не значат и твоя случай е парадоксално показателен-тръгнала си да раждаш дете на човек, който не стига че не може да ти предложи елементарни неща, ами и затънал в кредити-както се казва не можа ли да мислиш за това, преди да даваш живот? И на мен ми се лепят такива, които искат да им помагам, но веднага им показвам пътя, аз не съм легнала на ничий плещи, че да нося други и да давам живот на дете, чийто баща памперс не може да купи. Колкото и меркантилно да ти звучи-всички си правят сметката, но ти твойта си започнала да я правиш на свършен факт

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 6b5b5ac36f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Не се обиждай, но по начина по който пишеш не си личи, че си била в университет. Защо преди да имаш дете не помисли дали можеш да си го позволиш?

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3a78996ffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей,
Знаеш ли, разбирам те донякъде. Малко по-възрастен съм от теб, израснах в 90-те, когато всички бяхме в това положение. Може би и ти си спомняш нещо от онова време. Може би е трябвало с мъжа ти да изчакате малко, докато си намериш работа, изплатите кредита и се стабилизирте финансово, преди да създавате дете, но станалото станало. Не се обвинявай, никой момент не е перфектен. Колкото и да е трудно, ако детето го обичате и има хармония и разбирателство и с по-малко пари ще се оправят нещата. Трябва да се раждат българчета.
Конкретен съвет ми е трудно да ти дам, понеже не знам нито твоята квалификация и знания, нито каквото и да било за мъжа ти.
В София има много работа, добре платена при това, но се искат определени знания. Например се търсят страшно много програмисти, нормални условия на труд и плащат добре. Има много безплатни курсове и материали в нета. Може ти или мъжът ти да помислите за нещо подобно.
Друг вариант - чужди езици. С английски и още един ще си намериш лесно работа.
Мъжът ти, ако не го влече да учи, може да помисли за работа като тираджия - тежко е, дълго време си разделен от семейството, но парите са добри. Изкарвт се курсове, почва се първо за по-малко, но има развитие и много ги търсят.
Друг вариант - моряк. Пак има курсове. Речни или морски кораби. Много е тежко обаче за семейния живот.
Вариант е и той да замине за чужбина, да се установи и след няколко месеца или година да ви вземе и вас.

Друг съвет, който мога да ти дам - научи се как да си управляваш парите. Знам, че като са малко е трудно, но повярвай ми, изкарването на пари и управлението им са съвсем различни неща. Ако не можеш да ги управляваш и много да изкарваш, пак няма да имаш. Има книги по въпроса, видеоклипове. Има и консултанти, даже безплатно. Аз например в началото на месеца си пиша на един екселски файл план и гледам да го спазвам.
Не е лесно, животът е труден. Но щом се обичате и има желание, ще се справите. Само не допускай отчаянието да те завладява. Винаги има начин.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 8345d90cc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Не слушай негативните коментари, а помисли как да си решиш проблемите.
Нещо спешно трябва да се промени. Пътят е един или в чужбина или в София. Местене му е майката. Може мъжът ти да замине за чужбина, а като се устроите и теб и детето да вземе или в София-по-лесно е, език няма да учите. Не е лесно, учителските заплати са малки, трудна професия е учителската.
Какво те критикуват хората в сайта как пишеш. Не те изпитваме тука я. Ще си пишеш както искаш. Никой не може да те съди. Ами да се поставят на твое място. Те всички в този форум учители по българска филология се извъдиха и ще те критикуват.
Браво, че си родила дете. Голяма смелост е. Бог ще ти помогне да се справите. Ще намерите най-доброто решение. Кураж. Кураж. Стискаме ти палци. Състоянието ви е временно. Има изход, да знаеш. Изход от всеки проблем има. Само трябва да го измислиш. Никъде не е лесно. Но в името на детето, съвземи се. Ще се оправиш някак. Ще се покаже слънце и на твоя прозорец. Само не губи вяра. Дръж се! Стискай зъби! Моли се! Детето нали е здраво. Това е богатство. Двамата с мъжа ти сте заедно-това е богатство. Не се отчайвай! Отчаянието е грях. Изпращам ти сила.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: aae8b368d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   Защо не се приеме закон който забранява раждането на деца ако:

1. Коефициента на интелигентност е под определен праг.
2. Необходимите доходи са под определен екзистенциален минимум.
3. Липсва осъзнатост по отношение на предназначението на това дете и също липса на такава по отношение целта на родителите му.
Дори юридически да не се приеме подобен закон достатъчно е той да е в главата на всеки потенциален родител. Това ще спести много мъка по белия свят и по-малко постове с подобни сюжети.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: bc33fbe5ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Че авторката не е трябвало да ражда, без да може да си подсигури детето - факт. Забележките относно правописа й обаче не ги приемам, има една единствена изпусната запетая и няколко (според мен) технически грешки.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: e7517c6680
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   До номер 10 напълно си прав/а трябва да гледаш на кого раждаш дете но в повечето случай сърцето не пита...

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 1d6316830a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Дори и да нямаш пари в момента, ако забременееш не е причина за махане на детето. С времето нещата може да се променят.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: ea62d891a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   14 Най-точния коментар, също и най-подходящия за 90% от малоумните теми в тоя сайт.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 478a2acfce
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

19.   Към авторката:
Бягай момиче и не чети тук, ако не искаш да превъртиш. В действителност в света няма толкова злоба. Тук е в концентриран вид, защото неудачниците са безмилостни и искат да свлекат всекиго под себе си, така ще се почувстват важни.
Те са хиперактивни, а другите много по-рядко пишат.
Пожелавам ти да забравиш какво си чела тук и да си дадеш сметка в колко по-хубав свят живееш там, където си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: f4808b652d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Намерете начин да накарате бившата му да си плаща, според мен от там идва проблема. Мъжа ти с 2 работи и ти да работиш - ако не е този заем на бившата ще се оправяте ли? За чужбина по-добре първо мъжа ти и да гледа да намери работа и квартира и после вие. В Германия има работа. Не се отчайвай, още сте млади, има много по-големи нещастия в живота. Разбира се, че не си лоша майка щом обичаш и мислиш за детето си. Желая ви успех и не се отчайвай, всичко е пред вас!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a0b99a1f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Коментар номер 14 /респективно номер 18/ е най-голямата глупост, която някой може да измисли! Има хора с висок коефициент на интелигентност и такива с нисък. В повечето случаи е генетично заложено. Ако си се родил умен имаш възможност много да развиваш интелигентността си. А ако си се родил по-глупав от средностатистическия човек? Какво? Да си слагаш въжето на шията ли? Ти да не си професор по квантова механика, че съдиш така другите? Нямат ли право всички на щастие? И какво казваш ти? Казваш, че на хората, работещи на ниска заплата трябва да им се забрани със закон да имат семейство? ! ТИ сериозен ли си? ! Не знам колко си се напъвал да я измислиш тази простотия, но адмирации! Ще биеш нечий рекорд!

В една добре развита държава се очаква умствения ти капацитет и заплатата ти да имат правопропорционална връзка. Ние, които живеем в милата ни родина, знаем, че това не е в сила. Не искам да си представям ако номер 14 беше на власт, на колко хора би позволил да имат деца. Да чукаме на дърво никога идеите ти да не излизат на бял свят!!

Сега към авторката. Знаем, че е трудно. Голяма болка е за една майка да не може да осигури всичко необходимо на детето си. Ще се наложи да планираш малко по-добре нещата. Не знам как си разпределяте доходите, но ще ти дам малко примери. Да речем може да ползваш пелени от плат /с каквито майка ти те е гледала/, а не да купуваш, защото са доста скъпи. Ще се наложи да минете на по-просто меню вкъщи, за съжаление. За дрешки да пазаруваш от втора употреба и т. н. Виж, аз те поздравявам, че си се осмелила да имаш дете. Знай, че със силна воля всичко ще се нареди. Няма нищо срамно в това, че не сте богати. Още повече в момента детето ти няма и годинка. То не разбира от маркови дрехи и скъпи дранкулки. Гледай го с много любов, а всичко останало ще се нареди. Всички ти стискаме палци и ти желаем успех. И изгони тези мрачни мисли от главата си. Ти имаш най-голямото щастие на света - дете. Да е живо и здраво всичко останало ще се оправи.

Ж24

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 4323b444c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Хора, какво ви става.... защо сте толкова злобни. Ама вярно е казано, че сития на гладния не вярва.
Семейството живее в провинцията. Не в София.... както вероятно повечето снобарчета писали по-горе. Хората не са неоразовани и работят(мъжа дори на две места). Не са седнали да лежат на гърба на държавата.... и пак парите не им стигат, защото заплатите им са мизерни. Защо не го разбирате това? Жената се притеснява всеки месец как да преживяват... Лошото е, че мъжа и е станал поръчител. Аз например на никой не ставам поръчител, колкото и да ме моли.

Н. 14 то тогава циганите и небразованите/хората от ниско социално стъпало изобщо не трябва да имат деца.... Само, че случая не е такъв.
Авторке и аз мисля, че в чужбина ще ви е по-добре и, че ще се справите. Не се стои затънал в мизерия... особено с деца.
Ние сме от доста години навън и в материално отношение нямаме проблеми.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3c555cb470
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Правописа ти е много добър, не обръщай внимание на Злобилите. Съчувствам ти за положението ти, но според мен е нещо, което може да се поправи. Просто ти трябва план как точно да се случи. Ако някой трябва да замине в чужбина за да стабилизира икономическата ситуация, то това трябва да бъде бащата. Имате малко дете и то се нуждае повече от теб в момента. А след като си стъпите на краката, тогава наистина трябва да имаш амбиция, за да не се връщаш в това състояние отново. Правописната полиция да каже, колко точно запетайки пропуснах.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3c555cb470
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   До номер 14

Бих желала да добавя още една подточка, която е;

4. Човекоподобни с нищо непредизвикана агресия към себеподобни ( физическа или вербална), незабавна вазектомия. Ако съществото въпреки всичко е успяло да се размножи, преди наложените мерки, незабавно отстраняване на продукта и полагане на крути мерки, за очовечаването му.
14 ти попадаш в тази Графа:)) Много здраве ти желая и повече усмивки.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 68767cfe74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Моля те, дай си имейла за да се опитам нещо да помогна. Имам малко по - голямо дете от твоето и мога да ти пратя някои неща.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker